fbpx

15 lucuri de văzut și făcut în Cappadocia

Dacă te-ai hotărât să mergi în vacanță în Cappadocia, iată cele mai faine 15 lucuri de văzut și făcut aici:

 

1. Hornurile de basm ale Cappadociei

Formate în urma erodării tufului vulcanic, rezultat ca urmare a eruptiei vulcanului Ercyin in urmă cu milioane de ani, aceste roci cu aspecte ciudate, majoritatea cu aspect de hornuri, au devenit faimoase în întreaga lume.

Valea Calugarilor
Valea Călugarilor

Timp de alocat: două – trei zile

2. Parcul National Göreme

Monument UNESCO din anul 1985, Parcul Natural Göreme, inclus în patrimoniul mondial UNESCO,  reprezintă o grupare impresionantă de vechi biserici săpate în piatră, grote, case săpate în piatră a căror explorare poate dura jumătate de zi.

Timp de alocat: 3-4 ore

3. Construcțiile săpate în piatră din Cappadocia

Casele troglodiților de amintesc de scene din Lord of the Rings. Pe lângă casele de locuit vom întâlni biserici, magazine, muzee sau chiar hoteluri săpate în piatră. Într-un astfel de hotel se stă în circuitul ghidat în Cappadocia organizat periodic de Neotour Brasov

4. Zborul cu balonul cu aer cald

Dacă ar fi sa alegem o singură activitate care nu trebuie ratată într-o vacanță în Cappadocia, aceasta ar fi zborul cu balonul. Există foarte multe companii care organizează zboruri cu balonul, dar recomandarea noastră este să alegeți nu neapărat pe baza prețului, ci a duratei de zbor și experienței piloților. un pilot experimentat se va aventura printre hornurile impresionante, la doar câțiva metri de acestea, prin Valea Dragostei, în timp ce companiile mai ieftine vor zbura mult mai sus; riscați astfel să ratați senzația unică a plutirii în trei dimensiuni printre hornurile de piatră.

zbor cu balonul in cappadocia
zbor cu balonul in cappadocia

Timp de alocat: 3 – 4 h (incluzând deplasarea până la locul de decolare, pregătirea de decolare, zborul efetiv, șampania și înmânarea de diplome de după zbor)

5. Orasul Göreme

Locul nostru preferat pentru cazare, situat in mijlocul regiunii si cu acces facil in toate colțurile Cappadociei, Göreme se caracterizeaza bineînțeles prin faimoasele case săpate în piatră.

Goreme, Cappadocia
Goreme, Cappadocia

6. Orașul subteran Kaymakli

În vremuri tulburi, locuitorii Cappadociei se adăposteau în orașele subterane, unde puteau locui chiar și câteva luni pe baza proviziilor existente.

7. Uchisar

Aruncat pe un deal, parcă pentru a fi uitat de timp si de lume, Uchisar este orașul cu porumbei.

8. Arta olăritului

Olăritul a reprezentat de mult timp o preocupare de bază pentru locuitorii zonei. In Göreme, dar și în celelalte orașe, puteți admira și cumpăra zeci de mii de vase din lut pictate excelent, cu prețuri ce variază de la câteva lire la sute de euro.

9. Mânăstirea Selime

bineînțeles, săpată în piatră, ca majoritatea construcțiilor din Cappadocia, Selime se caracterizează printr-o foarte clară structurare a încăperilor.

10. Valea Dragostei

Numită așa datorită formelor de relief cel puțin ciudate.

11. Valea Roz

12. Valea Rosie

13. Pasabag – Valea Călugărilor

14. Valea Ihlara

un canion de granit prin care in timpuri străvechi oamenii si-au găsit refugiu.

15. Hammam