Tanzania sălbatică – Safari de 5 Stele

Tanzania are mai multe parcuri naționale și rezervatii de vânătoare decât orice altă destinație din lume. De la recifurile de coral, la zona Ngorongoro și rezervațiile de vânătoare, toate ariile sălbatice ale țării sunt protejate prin lege și păstrate nealterate pentru ca generațiile viitoare să se poată minuna de aceste inegalabile frumuseți ale Terrei.

Vizitatorul Tanzaniei se poate bucura de ședințe de foto-vânătoare senzaționale, în peisaje idilice, de diversitatea incredibilă a vieții sălbatice, dar și de cultura și istoria acestor locuri.

Acest program vă propune o experiență de neuitat, într-un Safari de 5 stele!

[wptab name=’Informaţii generale’]
Sumar:
Durata: 7 zile/6 nopţi (opţional poate fi extinsă).

Perioada: la cerere

Destinație: Tanzania
Cazare:

Transport local: cu masini 4×4 Landcruiser sau Jeep Safari cu acoperiș escamotabil pentru a vedea animalele.
Rezervările în avans sunt recomandate pentru această tură deoarece hotelurile locale sunt foarte solicitate şi pot fi pline pentru perioada pe care o doriți.
Opțional, programul se poate extinde cu câteva zile.
[/wptab]

[wptab name=’Program’]

Ziua 1: Bucureşti - Arusha

Îmbarcare pentru zbor pe ruta Bucureşti-Kilimanjaro. Ajunşi în Kilimanjaro, sunteţi  întâmpinaţi de partenerii noştri locali, împreună cu care veţi face transferul până în oraşul Arusha (40 de minute). Odată cazaţi la hotel, ghidul vă va prezenta informaţii despre programul următoarelor zile.

Ziua 2: Arusha - Karatu


Mic dejun. După prânz, vă îmbarcaţi în autoturisme, mergând printre pământurile fermelor triburilor Iraqw către locația de cazare din Karatu, exact la marginea Zonei de Conservare Ngorongoro. Craterul vulcanului Ngorongoro se întinde pe o suprafață de peste 300 km2 şi este locul unde puteţi întâlni rinocerul negru (foarte rar), lei, elefanți, gheparzi sau turme mari de bivoli, antilope sau gnu (Connochaetes).
Cina şi cazare la Ngorongoro Farm House.

Ziua 3: Craterul vulcanului Ngorongoro

Astăzi veţi ajunge în Zona de Conservare Ngorongoro şi veţi coborî 600 de metri prin craterul vulcanic, pentru un tur al craterului. Veţi explora pădurea luxuriantă locuită de maimuțe și elefanți, zona lacului, unde, cu puțin noroc, putem vedea flamingo, dar şi savana în care domnește leul în căutare de hrană. Veţi lua prânzul în crater, sub formă de picnic. Spre seară  vă veţi întoarce în Ngorongoro pentru cină şi cazare la aceeași fermă ca în ziua precedentă.

Ziua 4: Karatu - Parcul Național Seregenti


După micul dejun mergeţi către cheile Olduvai, locul unde Louis și Mary Leakey au făcut renumitele lor descoperiri arheologice. Cei mai vechi hominizi au fost descoperiţi aici. Continuaţi către Parcul Național Seregenti, unde se ajunge tocmai la timp pentru prânz.  În acest parc enorm se găsesc o varietate de animale pe care n-o putem imagina – de la prădători mari precum leu, leopard sau gheparzi până la ierbivorele mici care reprezintă prada. După-amiază veţi merge prin rezervația naturală urmărind animalele. Cazare la Serengeti Serena Lodge sau Seregenti Sopa Lodge, în functie de optiunea aleasă.

Ziua 5: Parcul Naţional Seregenti

Astăzi veţi petrece întreaga zi admirând diversitatea animalelor sălbatice şi fotografiindu-le. Pentru a nu rata niciun moment din această lume fantastică, veţi lua masa de prânz sub forma unui picnic şi astfel veţi putea petrece întreaga zi în parcul național Seregenti. Cazare la Serengeti Serena Lodge sau Seregenti Sopa Lodge.

Ziua 6: Seregenti - Parcul Național Manyara


După micul dejun se pleacă spre Lacul Manyara, un lac alcalin situat in Valea Rift. Veţi lua masa de prânz la Kirurumu Tented Lodge. După-amiază veţi urmări animalele sălbatice din Parcul Naţional Manyara, casa leilor căţărători în copaci. Vă va impresiona nu numai varietatea peisajului, constând din junglă, mlaștini și savană, dar și varietatea animalelor. Veţi întâlni girafe, zebre, elefanți, gazele, hipopotami, maimuțe și circa 400 de specii de păsări.
Entuziasmați de acest spectacol al naturii, luaţi cina şi vă cazaţi la Kirurumu Tented Lodge.

Ziua 7: Manyara - Arusha. Ziua plecării

După micul dejun veţi merge către Arusha, unde veţi lua prânzul. De aici vă îndreptaţi către Aeroportul Internaţional Kilimanjaro. Programul variază în funcție de orarul zborului către România.
Pentru cei care vor să continue în această lume mirifică a Africii de Est, programul va continua cu excursiile opţionale sau cu transferul către locația următoarei aventuri.

[/wptab]

[wptab name=’Obiective principale’]

Craterul Ngorongoro

Inclusă de UNESCO in Patrimoniul Mondial al Umanității și declarată Rezervație Internațională a Biosferei, Zona de Conservare Ngorongoro este un experiment pionieresc în folosirea multiplă a terenului, în care populația Maasai, animalele domestice și animalele sălbatice co-există și împart același habitat. Craterele Ngorongoro și Empakai sunt rezervate în exclusivitate pentru fauna sălbatică, în timp ce restul zonei de conservare este folosită în comun de animale salbatice, oameni și animalele lor. Craterul Ngorongoro, punctul central de atracție al zonei de conservare, este cel mai larg con vulcanic din lume cu pereții intacți. Fundul craterului Ngorongoro, la 610 m sub marginea de sus a conului vulcanic, are o arie de 300 km2 și o rază de 19 km. Imaginea craterului Ngorongoro ne lasă pur și simplu fără cuvinte. “Nu există nimic în lume cu care poate fi comparat. Este una dintre minunile lumii…” a scris odată profesorul Bernard Grzimek. Caldera este habitatul a zeci de mii de animale precum antilope, zebre, gazele, elani, dar și o mare populație de prădători precum lei, hiene sau șacali, care pot fi văzuți de aproape. Foarte rarul rinocer negru poate fi văzut aici, iar cu puțin noroc puteţi observa gheparzi și leoparzi. Sezonul ploios ține aici din noiembrie până în mai. Datorită altitudinii de 2286 m a marginii craterului seara temperaturile pot fi destul de scăzute, în principal între mai si septembrie.

Parcul național Seregenti

Parte a patrimoniului mondial al umanității și recent proclamat una dintre minunile lumii, Parcul național Seregenti este fără dubiu unul din cele mai faimoase sanctuare ale vieții sălbatice din lume. Parcul este situat la 320 km de Arusha, pe un platou înalt între podișurile Ngorongoro și granița dintre Kenya și Tanzania, întinzându-se la vest până la Lacul Victoria și acoperind o suprafață totală de 14.763 km2 . Pe bună dreptate numit “câmpia nesfârșită” de către populația Maasai, îi veți simți imensitatea imediat ce intrați pe câmpiile din sud-est ale parcului, dinspre Ngorongoro.
Declarat arie protejată în 1921 și parc național în 1951, Seregenti este cel mai vechi parc național din Tanzania. Principalele caracteristici ale parcului Seregenti sunt câmpiile cu iarbă scundă și cele cu ierburi înalte în Sud și Est, savana de acacia în zona centrală, nordul cu dealuri și păduri dese sau vestul cu întinderi nesfârșite de pădure. Ne bucurăm de o varietate a peisajului care include lacuri, câmpii, dealuri și zonele stâncoase numite kopjes. Principalele zone pentru observat animalele sălbatice sunt Valea Seronera, Coridorul Vestic și zona de nord a parcului. Animalele care pot fi observate aici în mod obişnuit: sunt leii, bivolii sălbatici, antilope africane, hipopotamii, antilope de apă (Kobus ellipsiprymnus), elefanții, gheparzii, leoparzii, dar și peste 400 de specii de păsări. Seregenti este sanctuarul celei mai mari concentrații de animale de câmpie din lume.

Parcul Național Lacul Manyara

Situat la 125 km vest de orașul Arusha, la picioarele pereților marei fose tectonice, Parcul național Lacul Manyara este unul din cele mai vechi și cele mai populare sanctuare din estul Africii. Marea varietate de habitate face posibilă o mare diversitate a animalelor sălbatice într-o suprafață relativ mică. Principalele habitate includ lacul cu apă minerală de adâncime mică, ocupând 77% din totalul suprafeței parcului național, de 330 Km2, pădurile, câmpii deschise, pădurile de salcâmi și pereții riftului tectonic.Cel mai cunoscut spectacol din parc sunt leii care se cațără în copaci, care ocazional pot fi văzuți prin crengile salcâmilor. Alte animale din parc sunt bivolii , elefanții, leoparzii, babuini, impala, girafe, zebre, wildebeest, struți sau hipopotami. Cunoscut ca un paradis al ornitologilor, Parcul național Lacul Manyara adăpostește peste 400 de specii de păsări, din majoritatea savanelor si habitatelor râurilor din estul Africii. Principalele specii de părări de apă care pot fi văzute aici sunt pelicanii, lopătarii, gâștele egiptene, flamingo migratori, care sosesc cu sutele de mii, creând unul din cele mai grandioase spectacole ale Africii, deasupra lacului.

[/wptab]

[wptab name=’Cazare’]
În acest program, toate locațiile de cazare oferite de noi sunt încadrate la categoria 5* !

Kirurumu Tented Lodge

 • Locație: Tabăra de corturi Kirurumu este situată la ieșirea din parc, la înălțime, pe valea fosei tectonice, cu o vedere panoramică a lacului Manyara, asupra fundului fosei şi asupra muntelui Losimingori, la mai puţin de 15 minute de mers cu mașina până la fâşia aeriană Manyara şi la 20 de minute cu mașina până la Parcul Național Lacul Manyara. De la Arusha sunt 2 ½ h de condus.
 • Condiții de cazare: Kirumuru are 22 de camere în corturi cu acoperișuri din paie și veranda din lemn, cu posibiltatea de a alege camera duble, single, triple sau apartamente familiale sau apartamente pentru luna de miere. Toate camerele dispun de băi accesibile din dormitor.
 • Servicii si alte condiții: loc de luat masa cu servire la mese, bar cu terasă pentru plajă, cu vedere panoramică asupra fosei tectonice, ghid Maasai pentru plimbări în natură, spălătorie de rufe, boutique/magazine de suveniruri.

Casa Fermei Ngorongoro

 • Locație: adăpostită în mijlocul unei ferme de cafea de 500 de acri, cu vedere asupra munților Oldeani, Casa Ngorongoro este situată la doar 5 km de poarta Zonei de Conservare Ngorongoro, Lodoare. De la orașul Arusha sunt 160 km.
 • Condiții de cazare: Ferma oferă 50 de camere în colibe spațioase, fiecare cu verandă proprie, baie, paturi mari și plase de țânțari.
 • Servicii și condiții: Casa principală, elegantă, cu acoperiș tradițional din paie și verandă din lemn oferă , pe lângă recepție, un bar, bibliotecă, camera de zi cu șemineu, zona de luat masa unde vă puteți găti singuri preparatele cumpărate de la fermă. De asemenea, casa dispune de piscină, masaj, sericiu de spălătorie, internet café, magazin de suveniruri.
 • Activități opționale: plimbări ghidate prin fermă și prin grădina de flori, prăjirea cafelei, vizita satului din apropiere

Cabana Ngorongoro Sopa

 • Locație: cabana Ngorongoro Sopa este situată în interiorul zonei de conservare Ngorongoro, pe faleza estică a Craterului Ngorongoro, oferind vederi spectaculoase spre fundul craterului, dar și priveliștea minunată a apusului la orizont. Cabana este amplasată la 215 Km de Arusha.
 • Condiții de cazare: Cabana oferă 96 de camere spațioase cu băi accesibile din dormitor, paturi QueenSize, dressing, camere duble ce au o verandă din sticlă oferind o imagine superbă a craterului. Camere single au geamuri largi care oferă aceeași imagine a craterului. Foehn, mini-bar și cutie de valori sunt disponibile în fiecare cameră.
 • Servicii si condiții: restaurantul în formă rotundă, cu un acoperiș înalt, amintește de interiorul unei umbrele. Geamurile mari oferă aceeași superbă imagine a craterului vulcanului Ngorongoro. Deasemenea, regăsim serviciul de spălătorie, piscină și cutie de valori.

Cabana Sergenti Sopa

 • Locație: Cabana Seregenti Sopa se află în zona dealurilor Nyarboro, în partea de sud-vest a parcului Serengeti, cu o privire asupra câmpiilor Seregenti, la 315 km de la Arusha. Este una din locațiile private pentru văzut animalele sălbatice.
 • Condiții de cazare: Seregenti Sopa oferă 75 de camere cu băi proprii cu duș, uscător de păr, o zonă de zi privată cu mini-bar, balcon și verandă cu o vedere neobturată spre Seregenti. Deasemena, sunt disponibile 5 apartamente pe două niveluri, cu locul de zi la parter și dormitor la etaj, cu baie cu cadă din care se pot vedea câmpiile Seregenti sau duș în aer liber.
 • Condiții și servicii: Cabana oferă loc de luat masa foarte spațios, aerisit, luminos, cu o vedere magnifică asupra câmpiilor Seregenti. Zona barului oferă de asemenea o vedere neîntreruptă spre câmpiile din parcul Național Seregenti și o terasă cu scaune confortabile. Hotelul oferă piscină și magazin de suveniruri și cadouri. Nu lipsesc serviciul de spălătorie și biroul de schimb valutar. Opțional se poate achiziționa un safari cu balonul cu aer cald.


[/wptab]

[wptab name=’Tarife’]

Loc în cameră dublă/cameră triplă - Opţiunea 1

 2680 usd

Camera single - Opţiunea 1

3240 usd

Copii - Opţiunea 1

1655 usd/copil (0-12 ani neîmpliniţi, cazat în cameră cu 2 adulţi)

Loc în cameră dublă/cameră triplă - Opţiunea 2

2454 usd

Camera single - Opţiunea 2

2825 usd

Copii - Opţiunea 2

1524 usd/copil (0-12 ani neîmpliniţi, cazat în cameră cu 2 adulţi)

Servicii incluse

 • Cazare și mese conform programului
 • Transport cu autovehicul 4×4 de 6 sau 8 locuri (vehiculele cu 6 locuri au 5 locuri la geam: 4 în spate și unul în față, lângă șofer; vehiculele cu 8 locuri au 6 locuri la geam: 5 în spate și unul în față, lângă șofer)
 • Ghid vorbitor de limba engleză
 • Taxele pentru ședințele de foto-vânătoare și cele de intrare în parc
 • Serviciile persolalului insotitor
 • Taxa de turism – 1,50 usd/persoana/noapte

Servicii neincluse

 • Taxe de viza;
 • Vaccinări;
 • Asigurări;
 • Servicii de transport aerian;
 • Activități și excursii opționale;
 • Băuturi, bacșișuri, servicii de spălătorie, alte cheltuieli personale;
 • Asigurare pentru bagaje, sau călătorie;
 • Taxele de vacanța.


[/wptab]

[wptab name=’Rezervare’]
[sbc title=”yes”]
[vfb id=7][/wptab]
[end_wptabset]