Mexic – Marele Tur

Mexicul este una dintre cele mai mistice tari, sustinuta de ritualuri si traditii stravechi. Este o tara fascinanta si unica prin imbinarea vechiului cu noul. Veti gasi aici si multe situri arheologice bogate in cultura civilizatiilor Maya, Olmec, Tarascan si Azteca. Printre cele mai importante locuri din Mexic se numara capitala Mexico City si Monterrey, cu frumoasele sale cladiri coloniale, Guadalajara, Oaxaca, Morelia, San Miguel de Allende, Guanajuato, Zacatecas si Merida in peninsula Yucatan, printre altele.  Mexic este o tara frumoasa si diversa, cu multe lucruri de oferit vizitatorilor, fie ca mergeti sa vizitati plajele locale faimoase in toata lumea pentru ospitalitate si frumusete sau orasele istorice din perioada de dinaintea colonizarii spaniole.

[wptab name=’Program turistic’]

Ziua 1 - 11 Martie 2016: BUCURESTI - MEXICO CITY

Intalnire cu reprezentantul agentiei pe aeroportul Henri Coanda la ora 05:05 pentru imbarcare pe zborul Companiei Air France AF1089 cu destinatia Paris. Decolare la ora 07:05 si sosire in Paris  la 09:15. Decolare spre Mexico City la ora 13:30 cu zborul AF438. Sosire in Mexic la ora 18:40. Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotel. Cocktail de bun venit si servirea cinei. Program liber pentru odihna. Cazare la hotel Casa Blanca 4* sau similar. (Mese incluse: mese in avion, cina la hotel)

Ziua 2 - 12 Martie 2016: MEXICO CITY

Mic dejun. Tur de oras Mexico City. In Ciudad de Mexico exista doua zone care au fost declarate Patrimoniu Mondial de catre UNESCO. Primul, Centrul Istoric (Centro Historico) cu cladirile istorice si religioase precum Catedrala Metropolitana (Catedral Metropolitana), una dintre cele mai importante structuri arhitecturale din emisfera vestica. Palatul National (Palacio Nacional) cu picturi murale spectaculoase care descriu istoria Mexicului. Dupa-amiaza veti vizita Muzeul National de Antropologie. Un loc ce spune totul despre cultura mexicana, de la originile ei asiatice pana in zilele noastre. Este cel mai mare muzeu al Americii Latine si unul dintre cele mai mari depozite antropologice ale lumii. Insasi cladirea ce-l adaposteste e o opera de arta. Cazare si cina la hotel Casa Blanca 4* sau similar. (Mese incluse: mic dejun si cina)

Ziua 3 - 13 Martie 2016: MEXICO CITY - TEOTIHUACAN

Mic dejun. Plecare spre Teotihuacan – oras vechi aztec localizat la 65 km de capitala. Orasul se intindea pe 30 de kilometri patrati. Teotihuacan a devenit cel mai mare oras mexican pre-hispanic, cu o populatie de aproximativ 200.000 de oameni. Cea mai importanta cladire este Piramida Soarelui – care are o inaltime de 63 de metri (207 ft). Potrivit arheologilor, Teotihuacan este unul dintre cele mai vechi complexuri arheologice. Teotihuacan, cu piramidele sale uriase inchinate Soarelui si Lunii, este alcatuit dintr-un labirint de palate, temple, locuinte, piete si bulevarde. Orasul se crede ca a fost construit in anul 100 I.Hr. La intoarcere vom vizita si Bazilica Fecioarei Guadalupe – protectoarea Mexicului. Cazare si cina la hotel Casa Blanca 4* sau similar. (Mese incluse: mic dejun si cina)

Ziua 4 - 14 Martie 2016: MEXICO CITY – PUEBLA - OAXACA

Mic dejun. Plecare spre Oaxaca. Oprire in Puebla pentru a vizita centrul istoric. Veti admira Capela Rosario –  in stil baroc cu stucaturi aurii, inchinata Reginei Rozariului. Oprire la piata “El Parian” pentru cumparaturi. Aici vom gasi ceramica, bomboane traditionale, haine de piele etc. Vom servi pranzul la restaurant local. Continuam drumul catre Oaxaca. Oaxaca este locul originar al populatiilor pre-columbiene Zapotec si Mixtec, avand cei mai multi vorbitori nativi ai limbilor amerindiene vorbite in Mexicul de azi. Cazare la hotel Abu 4* sau similar. (Mese incluse: mic dejun si pranz)

Ziua 5 - 15 Martie 2016: OAXACA

Mic dejun. In prima parte a zilei tur de oras Oaxaca. Orasul colonial ofera multe locuri istorice interesante. Vom vizita Catedrala, Biserica Santo Domingo, Fantana Sapte Regiuni. Continuam cu vizita orasului zapotec Monte Alban unde vom gasi urme ale acestei civilizatii. Vizitam Mormantul 7 care adaposteste mai mult de 500 de piese de aur, chihlimbar si bijuterii cu turcoaz si Piata Principala-fosta inima a orasului. Vom servi pranzul la un restaurant local. Incheiem ziua cu vizita la Mitla unde se afla 4 situri arheologice si cel mai lat copac din lume, arborele Tule. Intoarcere in Oaxaca. Cazare la hotel Abu 4* sau similar in Oaxaca. (Mese incluse: mic dejun si pranz )

Ziua 6 - 16 Martie 2016: OAXACA – TUXTLA GUTIERREZ – SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS

Micul dejun la pachet. Dis de dimineata vom pleca catre Tuxtla si San Cristobal de las Casas, aflate in regiunea Chiapas. Cand vorbesti de aceasta regiune inseamna ca vorbesti despre mayasi (una dintre civilizatiile avansate din perioada 250-900 A.D). Odata ajunsi in Tuxtla facem un tur al Canionului Sumidero. Canionul cu pereti abrupti a fost creat acum milioane de ani de Raul Grijalva, peretii lui stancosi ridicandu-se la peste 1000m deasupra raului. Dupa-amiaza plecam spre San Cristobal de las Casas. Cocktail de bun venit si servirea cinei la un restaurant local. Cazare la hotel Plaza Magnolias 4* sau similar. (Mese incluse: mic dejun si cina )

Ziua 7 - 17 Martie 2016: SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS

Mic dejun. Astazi sunteti invitati sa descoperiti frumusetea satelor mayase de langa San Cristobal. Prima oprire este in San Juan Chamula. Locuitorii sunt indigeni Tzotzil si au o organizare proprie, nu platesc impozite, nu permit politiei federale sa intre in teritoriul lor si au un ritual religios diferit, de altfel centrul geografic si spiritual al orasului fiind biserica dedicata Sfantului Ioan Botezatorul. Urmatoarea oprire va fi in Zinacantan, oras locuit tot de indigeni Tzotil, cunoscuti pentru florile lor. Crini, crizanteme, trandafiri cresc in gradinile lor si le impodobesc altarele. Veti admira aici Biserica San Lorenzo. Intoarcere in San Cristobal si timp liber la dispozitie.  Cazare si cina la hotel Plaza Magnolias 4* sau similar. (Mese incluse: mic dejun si cina )

Ziua 8 - 18 Martie 2016: SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS - PALENQUE

Mic dejun. Plecare spre Palenque. In drum ne vom opri la fabuloasele cascade “Aqua Azul”. Incojurate de o vegetatie luxurianta, raurile se varsa in defileul stancos formand sute de cascade albe. Sosire in Palenque. Cazare si cina la hotel Mision Palenque 4* sau similar Palenque. (Mese incluse: mic dejun si cina)

Ziua 9 - 19 Martie 2016: PALENQUE - CAMPECHE

Mic dejun. Exploram Palenque, unul din cele mai importante, elegante si misterioase situri arheologice mayase. Cu toate ca situl arheologic este unul de dimensiuni medii, fiind mai mic decat siturile de la Tikal sau Copan, el contine unele dintre cele mai bune exemple de arhitectura, sculptura, acoperisuri specific mayase si alte basoreliefuri pe care le-a lasat mostenire civilizatia maya. Vom admira Templul Soarelui – foarte bine pastrat, unde pe scut apare fata zeului mayas, Palatul care apartinea familiei regale, fiind folosit atat pentru ceremonii cat si pentru locuit. Servirea pranzului la un restaurant local. Dupa-amiaza plecare spre Campeche. Cazare la hotel Best Western Hotel del Mar4* sau similar in Campeche. (Mese incluse: mic dejun si pranz)

Ziua 10 - 20 Martie 2016: CAMPECHE - MERIDA

Mic dejun. Tur panoramic de oras Campeche in care vom admira Poarta Pamantului, Catedrala “Concepcion Inmaculada”, Piata Principala. Ne indreptam catre orasul Uxmal in care vom admira cele mai bine pastrate vestigii mayase: Casa Testoaselor renumita pentru broastele testoase care decoreaza cornisa; Casa Pasarilor, Palatul Mastilor decorat cu sase randuri de masti; Palatul Conducatorului, Piramida Magicianului. Servirea pranzului la un restaurant local. Continuam drumul catre Merida al carei nume maya este T’hó’ sau Ichkanzihóo (cetatea celor cinci dealuri). Tur de oras panoramic. Este capitala si orasul cel mai mare al Peninsulei Yucatan. Centrul istoric al orasului este primitor si pitoresc presarat cu cladiri in stil colonial. In Plaza Mayor (piata centrala) se afla Catedrala, considerata cea mai veche de pe continent, construita intre 1561 si 1598, partial cu pietre din vechiul oras mayas. Langa aceasta gasim Palacio Municipal (Primaria), o cladire tipic coloniala de culoare roz. Transfer la hotel si cocktail de bun venit. Cazare la hotel El Conquistador 4* sau similar. (Mese incluse: mic dejun si pranz)

Ziua 11 - 21 Martie 2016: MERIDA – PENINSULA YUCATAN – CANCUN

Mic dejun. Plecare spre Cancun. Oprire la Chichén Itzá – un urias sit arheologic pre-columbian construit de civilizatia Maya si aflat in partea central-nordica a peninsulei Yucatán. Prin semnificatia istorica, simbolistica complexa si conservarea excelenta a minunatelor edificii, Chichén Itzá reprezinta o minune a culturii şi civilizatiei moderne. Vom admira Piramida Kukulkán sau Castelul, ce constituie miezul complexului arhitectural, Observatorul, o padure de coloane sculptate – Grupul celor o mie de Coloane –  ce ocupa o piata mare, de 142/155 m. Servirea pranzului la un restaurant local. Dupa-amiaza transfer in Cancun si cazare cu all inclusive la hotel Krystal Grand Punta 4* sau similar in Cancun. (Mese incluse: mic dejun, pranz, all inclusive)

Ziua 12 - 22 Martie 2016: CANCUN

Mic dejun. Timp liber pentru plaja sau excursii optionale. Cazare cu all inclusive la hotel Krystal Grand Punta 4* sau similar Cancun. (Mese incluse: all inclusive)

Ziua 13/14- 23/24 Martie 2016: CANCUN – PARIS – BUCURESTI

Mic dejun. Eliberarea camerelor si depunerea bagajelor la camera de bagaje. Timp liber la dispozitie pentru relaxare. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei Air France AF651 cu destinatia Bucuresti via Paris. Decolare la ora 20:05, sosire la Paris la ora 11:20 in data de 24 martie. Imbarcare pe zborul AF1088 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 19:10 si aterizare pe aeroportul Henri Coanda la ora 23:00.


[/wptab]

[wptab name=’Tarife Generale’]

Loc in camera dubla

 1849 Euro

Loc in camera tripla

1799 Euro

Camera single

2242 Euro

Detalii tarife

Tarifele in EURO au fost calculate la un curs de 1 EUR=1,09 USD. In cazul in care cursul de schimb sufera fluctuatii mai mari de 2%, tarifele se vor recalcula (in ambele sensuri +/-) la plata finala cu 21 de zile inainte de plecare!

Tarifele sunt calculate pentru un grup de minim 25 de platitori.


[/wptab]

[wptab name=’Detalii oferta’]

Servicii incluse

 • Bilete de avion Bucuresti – Mexico City & Cancun – Bucuresti (via Paris), Compania Air France
 • 12 nopti cazare hoteluri 4* astfel:
 • 3 nopti la hotel Casa Blanca 4* Mexico City sau similar
 • 2 nopti la hotel Abu 4* Oaxaca sau similar
 • 2 nopti la hotel Plaza Magnolias 4* San Cristobal sau similar
 • 1 noapte la hotel Mision Palenque 4* Palenque sau similar
 • 1 noapte la hotel Best Western Hotel del Mar 4* Campeche sau similar
 • 1 noapte la hotel El Conquistador 4* Merida sau similar
 • 2 nopti la hotel Krystal Grand Punta Cancun 4* Cancun sau similar
 • Mese conform programului – preparatele servite la mesele principale au specific local, bauturile nu sunt incluse
 • 12 mic dejun-uri, 5 pranzuri, 6 cine, in 2 zile – regim all inclusive
 • Transport cu autocar local pe toata durata programului
 • Excursiile zilnice si tururile prevazute in program
 • Ghizi locali pentru tururi
 • Transfer Aeroporturi – Hoteluri – Aeroporturi
 • Insotitor de grup
 • Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:
  • Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
  • Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
  • Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
  • Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

Servicii neincluse

 • Taxele de aeroport si combustibil: 399 Euro/persoana (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion cu 7-9 zile inainte de plecare, in functie de evolutia pretului petrolului sau in urma majorarii de catre autoritatile aeroportuare)
 • asigurarea medicala, asigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul), intrarile la obiectivele turistice, excursiile optionale
 • bacsisuri pentru ghizi locali si soferi: 50 Euro/persoana/sejur (se achita la fata locului la inceputul excursiei)
 • taxa de iesire din Mexic (aproximativ) 25 USD – se achita pe aeroport la plecare.


[/wptab]

[wptab name=’Rezervare’]
[vfb id=4][/wptab]
[end_wptabset]