fbpx

Aventură în Maroc, ziua 3: Ziua vârfului, Jebel Toubkal, 4167 m

Tocmai am primit un SMS de la Irina care ne informează toți membrii expediției, cu o singură excepție, au ajuns în această dimineață pe vârful Jebel Toubkal, din Munții Atlas, în jurul orei locale 10:20 am!!
Acum (ora locală 13:30, 15:30 în România) se află înapoi la refugiul Toubkal și tocmai se așează la masă pentru a servi un binemeritat prânz. După puțină odihnă urmează să coboare în Imlil pentru cazare.

La Ref Toubkal, dupa urcarea pe varf
La Ref Toubkal, după urcarea pe vârf

Iată ce ne scrie Irina: Pentru a evita mersul pe întuneric prea mult timp, și considerând că grupul merge destul de bine, s-a ales plecarea din refugiul Toubkal la ora 6 am
Era încă întuneric și s-a mers aproximativ o oră la lumina frontalelor. Nu a fost foarte frig, dar vântul relativ puternic a îngreunat puțin deplasarea. Din șaua Toubkal până pe vârf s-a mers în continuare bine, distanța fiind parcursă în aproximativ 40-45′, iar la ora 10:20 întreg grupul era pe vârf.
Din fericire, a fost o zi senină, care a permis o vizibilitate superbă asupra munților Atlas.
Am rămas pe vârf aproximativ 30 de minute, timp în care am făcut poze și ne-am desfătat cu priveliștea de pe vârf, apoi am început coborârea spre Refugiul Toubkal. Aici ne-am oprit pentru un binemeritat prânz: multe legume bine gătite și ceai de mentă. La Imlil am ajuns în jurul orei 19:30 și ne-am, cazat într-o locație de vis.

Ne aștepta cina, o cină abundentă. Felul principal a fost tajine de vită cu alune, un deliciu. Acum puteam mânca pe săturate, ne-mai fiind nevoie sa facem efort și urmând o zi ușoară, drumul cu microbuzul spre deșert. 

Mâine ne vor îndrepta spre deșert pentru a petrece o noapte memorabilă într-o tabără berberă, in mijlocul dunelor de nisip din Merzouga.