fbpx

Descoperiţi imperiul ascuns – Etiopia

Vă invităm să descoperiţi o ţară ce a fost cunoscută vreme de secole drept «imperiul ascuns». O ţară cu o fascinantă istorie multimilenară, cu o diversitate de populaţii şi culturi uimitoare şi cu nenumărate caracteristici geografice neobişnuite.

Perioada: 10.03-20.03.2017 (perioada flexibilă)

[wptab name=’Program turistic’]

Ziua 1: Bucureşti-Addis Ababa

Întâlnire cu ghidul în aeroportul din Bucureşti sau în aeroportul din Addis Ababa. Transfer cu microbuzul de la aeroport la hotel. Cazare la Hotel Global 4* sau similar.

Ziua 2: Addis Ababa-Adadi Mariam-Tiya-Lacul Langano

După micul dejun, ne îndreptăm spre valea lacului Langano. Vizităm biserica de piatră din Adadi Mariam, despre care se crede că este cea mai sudică biserică construită de Regele Lalibela, situl arheologic preistoric de la Melka Kunture dar şi câmpul cu pietre sculptate de la Tiya (monument UNESCO). Facem pauză la Lacul Langano pentru a admira panorama, pelicanii, păsările flamingo sau pentru a înota.

28510656033_121e19af63_z

Cazare la Sabana Beach Resort sau similar.

Ziua 3: Lacul Langano-Arba Minch

După micul dejun ne îndreptăm spre sud, către Arba Minch (300 km), trecând prin numeroase sate din regiunea Wolayta. Vizităm populaţia tribului Alaba care este recunoscută pentru frumuseţea caselor pictate, tribul Wolita (cunoscut pentru cultivarea plantei Enset sau banana falsă) şi tribul Dorze (recunoscut pentru pălăriile uriaşe şi îmbrăcămintea frumos colorată).

alaba-tribe

Cazare la Paradise Lodge sau similar.

Ziua 4: Parcul Naţional Nech Ser

După micul dejun vizităm Parcul Naţional Nech Ser, sanctuarul antilopelor Swayne’s Hartebeest, al zebrelor Burchell, al gazelelor Grant dar şi al speciilor endemice de păsări ca: ibis (Bostrychia carunculata), corbul cu cioc gros (Corvus crassirostris) sau caprimulg (Caprimulgus solala).

nsnp4

După-amiaza mergem într-o croazieră pe Lacul Chamo, pentru a vedea pelicani, hipopotami dar şi crocodili cu o lungime de până la 6 metri.

Cazare la Paradise Lodge sau similar.

Ziua 5: Jinka

Mic dejun. Astăzi vom călători 275 km până la Jinka, pentru a admira satele populaţiei Konso, recunoscută pentru îmbrăcămintea frumos colorată, ţesută manual şi terasele de piatră.

konso

Cazare la Jinka Resort Hotel sau similar.

Ziua 6: Parcul Naţional Mago

Mic dejun. După micul dejun intrăm în Parcul Naţional Mago pentru a vizita populaţia şi satele Mursi. Femeile Mursi sunt recunoscute pentru farfuriile de lut pentru buze-privite ca un semn de frumuseţe; cu cât farfuria este mai mare cu atât mai frumoasă este purtătoarea acesteia.Woman+from+Mursi+Tribe

Ne întoarcem la Jinka pentru a vizita Muzeul Cultural al populaţiei din valea inferioară Omo.

Cazare la Jinka Resort Hotel sau similar.

Ziua 7: Jinka-Turmi

Mic dejun. Plecăm spre Turmi-satul populaţiei Hamer. Aici, femeile sunt cunoscute pentru coafurile unice si pentru fustele de piele iar bărbaţii sunt cunoscuţi pentru ceremonia “Săritura Taurului”.  În cadrul acestei ceremonii, băieţii sar pe taurii care sunt aliniaţi, pentru a arăta comunităţii că sunt suficienţi de maturi pentru a se căsători.

7097527403_b5c90cbd55_z

Cazare la Buska Lodge sau similar.

Ziua 8: Turmi

Dimineaţa vom face o excursie cu barca la Omo Rate, situat la est de  Râul Omo. În Omo Rate vom vizita populaţia Dasenech-cea mai sudică populaţie din Etiopia, cunoscută pentru sacrificiile pe care le fac.30560634646_c6c3557058_z

Facem pauză pentru masa de prânz (lunch-box) la Murelle, apoi călătorim spre Korcho-satul populaţiei Karo.

Cazare la Buska Lodge sau similar.

Ziua 9: Turmi-Yabello

Mic dejun. Astăzi părăsim valea inferioară a râului Omo şi ne îndreptăm spre Yabello cu o pauză la satele populaţiei  nomade Erbore.

Cazare la Yabello Motel.

Ziua 10: Wondo Genet

Mic dejun. Astăzi conducem 380 km nord, spre Wondo Genet, pe autostrada care merge în Kenia. În timpul călătoriei vizităm populaţia Sidama (cunoscută pentru cultivarea plantei enset) dar şi Lacul Awasa, ajungem la izvoarele naturale cu apă caldă din Wondo Genet, unde putem înota pentru a beneficia de valoarea medicinală a acestor ape.

11446858035_cff74c5881_z

Cazare la Hotel Wabishebele sau similar.

Ziua 11: Addis Ababa

Mic dejun. Ne întoarcem la Addis Ababa, însă pe drum facem pauză pentru a admira lacurile craterului Bishoftu şi pentru a vizita populaţia Oromo-cel mai mare grup etnic din Etiopia (30% din totalul populaţiei etiopiene).

După prânz continuăm  ziua cu un tur panoramic al oraşului Adddis Ababa. Vizităm Muzeul Naţional de Arheologie (aici se găseşte Lucy-cea mai veche fosilă umanoidă din lume, veche de 3,25 milioane de ani) dar şi Merkato-cea mai mare piaţă în aer liber din Africa.  Conducem spre Mt. Entoto pentru o vedere panoramică a Addis Ababa, la 1200 m deasupra mării.

Ultima seară în Etiopia vom avea parte de o cină tradiţională cu dansuri folclorice şi după cină vom fi transferaţi la aeroport pentru zborul spre România.

Extensie program (3 zile) în Parcul Național Munții Bale

Ziua 11: Wondo Genet-Goba

Dimineața plecăm spre faimosul Parc Național Munții Bale. Dacă vom fi norocoși, vom vedea păsări endemice dar și o varietate de mamifere, incluzând antilope Nyala, antilope Menelik’s Bushbuck, porci Warthog, neobişnuiţi pentru această altitudine. Continuăm spre Goba unde vom înnopta. Cazare la Hotel Wabishebele sau similar.

Ziua 12: Excursie pe Platoul Sanetti

Plecăm dimineaţa devreme, ajungem în Masivul Bale, pe Platoul Sanetti, care se întinde între 3800 şi 4377m. Odată ajunşi pe acest platou unic, conducem pe cel mai înalt drum din Africa, trecând aproape de al doilea vârf ca înălţime, din Etiopia. Acest habitat este denumit “mlaştină afro-alpină” şi este caracterizat de Lobelia gigant. De asemenea, acest loc este foarte important pentru că aici se găsesc şapte specii de păsări pe cale de dispariţie. Se estimează că aceste pajişti oferă o biomasă de 4000 kg de rozătoare pe hectar, atrăgând în mod evident, o serie de rozătoare. Putem vedea Vulturul Auriu, Acvila de Stepă, Augur Buzzard (Buteo Augur) sau elegantul Erete Alb. Ei împart această sursă abundentă de hrană cu cel mai nou rezident al platoului, Lupul Etiopian, cunoscu ca cea mai rară specie canidă din lume.

Vom avea ocazii excelente pentru a face fotografii în această zonă. De pe acest platou, privind în jos, printre nori, vedem Pădurea Harenna. Această pădure remarcabilă este cea mai mare zonă forestieră din Etiopia şi cea mai mare pădure afro-alpină de pe continent. Aici se găsesc populaţii de lei şi singurul câine sălbatic african supravieţuitor.

Seara ne întoarce în Goba pentru cazare. Cazare la hotel Wabishebele sau similar.

Ziua 13: Awassa

După micul dejun plecăm spre Lacul Awasa, unde vom admira multitudinea de păsări prezente dar şi un apus spectaculos.

Cazare la Taddese Enjori Hotel 4* sau similar.

Ziua 14: Addis Ababa

Astăzi vizităm piaţa de peşte din portul Lacului Awassa, înainte de a ne întoarce la Addis Ababa, trecând prin văile Lacurilor Langano, Abiyatta, Shalla şi Ziwy.

După-amiaza avem timp liber în Addis şi seara vom lua parte la cina festivă la unul din cele mai bun restaurante tradiţionale din oraş, unde vom vedea dansuri specifice etiopiene şi vom degusta preparate specifice.

După cină efectuăm transferul spre aeroport pentru zborul spre Bucureşti.


[/wptab]

[wptab name=’Tarife’]

Nr. persoane 4 5 6 7 8 9 10
Tarif/persoană (usd) 4088 3820 3642 3514 2824 2757 2703

Servicii incluse

 • transport cu microbuzul pe toată perioada circuitului iar în zonele din sud transportul va fi cu Toyota Land Cruiser 4WD cu capacitate de 4 persoane pe autovehicul.
  • 1 noapte cazare cu mic dejun la hotel 4* în Addis Ababa
  • 1 noapte cazare cu pensiune completă la Sabana Beach Resort sau similar în Langano
  • 2 nopți cazare cu pensiune completă la Paradise Lodge sau similar în Arba Minch
  • 2 nopți cazare cu pensiune completă la Jinka Resort Hotel sau similar în Jinka
  • 2 nopți cazare cu pensiune completă la Buska Lodge sau similar în Turmi
  • 1 noapte cazare cu pensiune completă la Yabello Motel
  • 1 noapte cazare cu pensiune completă la Hotel Wabishebele în Wondo Genet
 • Croazieră pe Lacul Chamo
 • Cina festivă în Addis Ababa în ultima zi
 • Ghid local vorbitor de limba engleză
 • Ghid român

Servicii neincluse:

 • Bilet de avion București-Addis Ababa-București (aprox. 600 eur)
 • Mese nespecificate la servicii incluse (prânz și cină în Addis Ababa, cu excepția cinei festive)
 • Băuturile alcoolice la mese
 • Extensia de 3 zile în Munţii Bale (877 usd/persoană, minim 2 persoane; 1515 usd pentru o singură persoană)
 • Taxa de viză (aprox. 90 euro)
 • Bacșișuri (50 euro/persoană)

[/wptab]

[wptab name=’Rezervare’]


[/wptab]
[end_wptabset]