fbpx

Etiopia-Depresiunea Danakil, Erta Ale și Dallol

Pentru sfârşitul anului 2017 vă propunem un circuit de 9 zile în Etiopia. Vom descoperi împreună unele din cele mai frumoase zone din această ţară: Hamed Ela, Berhale (cel mai bun loc  de fotografiere a caravanelor de cămile), mergem pe dealurile vulcanice Erta Alle, vizităm Parcul Naţional Awash şi, bineînţeles, vizităm Addis Ababa.

Data de plecare: 2 noiembrie 2017

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”166″ override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails”]

[wptab name=’Program turistic’]

Ziua 1: Addis Ababa

Sosire pe aeroportul Addis Ababa Bole și întâlnire cu reprezentantul local. Efectuăm transferul de la aeroport la hotel. În funcție de orarul de zbor vom putea face un tur de oraș. Cazare la Hotel Ghion.

Ziua 2: Addis Ababa-Mekele-Hamed Ela

Astăzi zburăm de la Addis Ababa la Mekele și de aici continuăm cu mașina spre Hamed Ela prin Berhale-un oraș frumos și cel mai bun loc de fotografiere a caravanelor de cămile la apus. Cazare în cort.

Ziua 3: Hamed Ela-Dodem

Vizităm Asale unde vom vedea cum se extrage sarea tradițional, vedem comercianții din piața de sare și lacul iar de aici, peste 17 km ajungem la Dalol unde vom avea o priveliște spectaculoasă asupra unui mic deal colorat datorită izvoarelor termale care se găsesc aici. Izvoarele termale cu sulf, potasiu și sare formează formațiuni spectaculoase. După-amiaza ne îndreptăm spre Dodem unde vom campa.

Ziua 4: Dodem-Erta Ale

Dimineața devreme mergem spre dealurile vulcanice Erta Alle (613m) unde vom vedea erupții vulcanice. Erupția este foarte colorată și spectaculoasă. Vom campa în apropierea erupției pentru ca, în orice moment să o putem vedea și fotografia dar având, bineînțeles, în vedere direcția vântului, deoarece acidul vulcanic este dăunător sănătății.
Cele mai bune fotografii ale vulcanului le vom putea face noaptea. Cazare în cort în Erta Ale.

Ziua 5: Erta Ale-Afdera

Dimineața devreme ne întoarcem la Dodem unde ne întâlnim cu șoferul și de unde vom călători 65 km spre Afdera. După-amiaza vizităm zona de extragere a sarei de la Lacul Afdera. Cazare la un hotel din zonă.

Ziua 6: Afdera-Semera

Plecăm spre Semera, unde vom ajunge după 210 km. Pe drum ne oprim la binecunoscutul sat Afar, unde vom vedea modul de trai și cultura locală. Cazare la Hotel Agip.

Ziua 7: Semera-Awash

Astăzi călătorim spre orașul Awash și Parcul Național Awash-unul din cele mai intersante parcuri naționale din Etiopia. Cazare la Hotel Genet.

Ziua 8: Awash-Addis Ababa

În ultima zi în Etiopia ne întoarcem în Addis Ababa. După-amiaza descoperim orașul într-un tur care include Munții Entoto pentru o priveliște deosebită asupra orașului, Muzeul Național unde sunt expuse relicve și obiecte arheologice incluzând scheletul Lucy, cu o vechime de 3,2 milioane de ani, Catedrala St. George-una din cele mai frumoase biserici ortodoxe etiopiene și Mercato-cea mai mare piață în aer liber din Africa. Seara vom lua o cina festivă cu dansuri și muzică tradițională. Cazare la Hotel Ghion.

Ziua 9: Addis Ababa-București

  Ne luăm rămas bun de la Etiopia si efectuăm transferul la aeroportul din Addis Ababa pentru zborul spre România.


[/wptab]

[wptab name=’Tarife’]

Nr. persoane 4 5 6 7 8
Tarif în usd/persoană 2742 2560 2440 2004 1945

Servicii incluse:

 • Zbor Addis Ababa-Mekele
 • Transport cu Toyota Land Cruiser 4WD, model 2010 sau similar
 • Permis de acces în zonele vizitate
 • 2  nopţi cazare cu mic dejun în Addis Ababa, Hotel Ghion sau similar
 • 1 noapte cazare cu mic dejun la hotel în zona Lacului Afdera
 • 1 noapte cazare cu mic dejun la Semera, Hotel Agip sau similar
 • 1 noapte cazare cu mic dejun la Awash, Hotel Genet sau similar
 • Corturi pentru zilele 2,3 şi 4
 • Mese (pensiune completă) în zilele 2,3 şi 4
 • Taxa de intrare în Parcul Naţional Awash
 • Ghid local vorbitor de limba engleză
 • Ghid român

Servicii neincluse:

 • Zbor Bucureşti-Addis Ababa-Bucureşti (tarif informativ: 650 euro/persoană)
 • Băuturile alcoolice la mese
 • Bacşişuri (aprox. 50 usd/persoană)
 • Taxa de viză

[/wptab]

 

[wptab name=’Rezervare’]


[/wptab]
[end_wptabset]