fbpx

Circuitul istoric al Etiopiei

Data de plecare: 6 octombrie 2017

[wptab name=’Program turistic’]

Ziua 1: București-Addis Ababa

Întâlnire pe aeroportul internațional Otopeni pentru zborul cu destinația Addis Ababa.

Pe aeroportul din Addis Ababa suntem așteptați de ghidul local cu care vom efectua transferul la hotel.

3202674342_7b0c0c9120_b

Cazare la Hotel Ghion sau similar.

Ziua 2: Addis Ababa-Bahir Dar (Mic dejun/Prânz/Cină)

După micul dejun ne îndreptăm spre aeroport de unde vom zbura spre Bahir Dar. Vizităm faimoasele Cascade ale Nilului Albastru. După-amiază facem o plimbare cu barca pe Lacul Tana pentru a vizita mânăstirile Azwa Mariam și Ura Kidane Mihret.

3202690208_d674be8738_b

Cazare și cină la hotel Tana sau similar.

Ziua 3: Bahir Dar-Gondar (Mic dejun/Prânz/Cină)

Servim micul dejun la hotel. După micul dejun părăsim Bahir Dar și călătorim 185 km până la Gondar. După prânz com explora acest oraș extraordinar. Gondar, a fost fondat în jurul anului 1635 de Împăratul Fasilidas și este faimos pentru multitudinea de castele medievale și pentru designul și decorațiunile bisericilor, în special Debra Berhan Selassie care reprezintă o capodoperă a școlii de artă din Gondar.

2424725210_2b069ef9ed_b

Cazare și cină la Hotel Goha sau similar.

Ziua 4: Gondar-Parcul Național Munții Simien (Mic dejun/Prânz/Cină)

Mic dejun la hotel. După micul dejun urmăm direcția nord spre Parcul Național Munții Simien. Ajungem la Debark, intrăm în parc şi urcăm spre Simien Lodge, unde ne vom caza. Vom avea peisaje care ne taie răsuflarea și vom putea vedea unul din mamiferele endemice din Etiopia-Gelada Baboon (numit și Babuinul cu inima sângerândă).

6901480895_99eeb3ae97_b

Cină și cazare la Simien Lodge.

Ziua 5: Parcul Național Munții Simien-Axum (Mic dejun/Prânz/Cină)

Servim micul dejun și ne îndreptăm prin Cheile Tekezze către capitala dintâi a Etiopiei-Axum. În drum spre Axum vizităm satele populaţiei Tigre. Traseul istoric începe în oraşul antic Axum, care datează din anul 100 î.e.n. Axum a fost primul loc din Etiopia care a adoptat religia creştină. Conform vechiului testament, Regina din Saba a fost năcută în Axum dar a călătorit spre Israel pentru a-l întâlni pe Regele Solomon. Au avut un fiu pe nume Menelik, care a devenit mai târziu primul împărat al Etiopiei. Menelik a adus Chivotul Legii înapoi în Etiopia, din Israel.

2842610803_7f7abfb65d_b

Cină şi cazare la Hotel Yeha sau similar.

Ziua 6: Axum (Mic dejun/Prânz/Cină)

Ziua de astăzi o vom petrece în Axum. Vizităm Parcul Stelelor (ansamblu de blocuri de piatră monolitice cu înălţimi variabile), Muzeul de Arheologie, Biserica Sf. Maria din Sion, Palatul şi Mormântul Regelui Kaleb şi al fiului său, Gebre Meskel (secolul al 6-lea) şi palatul reginei din Saba (secolul al 9-lea).

28013791543_f5919fa8a0_z

Cină şi cazare la Hotel Zeha sau similar.

Ziua 7: Axum-Lalibela (Mic dejun/Prânz/Cină)

După micul dejun ne îndreptăm spre aeroport de unde vom zbura spre Lalibela. Ajungem în Lalibela unde luăm prânz şi începem vizita primului complex de biserici, găsite la nord de un mic râu, numit Râul Iordan. Micul oraş Lalibela este declarat patrimoniu cultural UNESCO din 1978, fiind unul din locurile sacre cele mai uimitoare din lume. Aici există 11 biserici săpate în piatră, fiecare fiind sculptată dintr-un singur bloc de granit şi având acoperişul la nivelul solului.

15451028_1259429207455063_1953997570_n

Cină şi cazare la Hotel Roha sau similar.

Ziua 8: Lalibela (Mic dejun/Prânz/Cină)

Mic dejun la hotel. După micul dejun vom merge pe jos (sau cu catârii) până în vârful unui deal unde se găseşte biserica Asheten Mariam (secolul al 13-lea). Vom avea parte de privelişti uimitoare. Ne întoarcem la Lalibela.

Cină şi cazare la Hotel Roha sau similar.

Ziua 9: Lalibela-Addis Ababa (Mic dejun/-/-)

După micul dejun, efectuăm transferul spre aeroport, pentru zboruşl spre Addis Ababa. Odată ajunşi în Addis Ababa, facem un scurt tur de oraş pentru a vizita Muzeul Naţional-unde sunt păstrate cele mai vechi fosile de hominid (Lucy-3.25 milioane de ani vechime) şi Mercato-cea mai veche piaţă în aer liber din Africa.

26714955035_4eb1008ef3_z

Cină şi cazare la Hotel Ghion sau similar.

Ziua 10: Addis Ababa-Dire Dawa-Harar (Mic dejun/Prânz/Cină)

După micul dejun ne îndreptăm spre aeroport pentru a ne îmbarca în avionul care ne va duce la Dire Dawa. Aici suntem aşteptaţi de şofer şi călătorim spre oraşul fortificat Harar, care a fost capitala musulmană a Etiopiei în timpuri medievale. În drumul nostru spre Harar, vizităm satele populaţiei Hararghe Oromo. În Harar vizităm casa poetului francez-Arthur Rimbaud care a trăit în Harar în secolul al 19-lea. De asemenea, vom vizita piaţa culturală unde vom întâlni populaţiile Adere (Harari), Oromo şi Amhara, toate împreună. Seara mergem la una din porţile din Harar pentru a vizita “Bărbatul Hiena” care hrăneşte hienele sălbatice din mână.

8002004000_db8e088e1f_o

Cină şi cazare la Heritage Plaza Hotel sau similar.

Ziua 11: Harar-Dire Dawa-Addis Ababa(Mic dejun/-/Cină)

Mic dejun la hotel. La 55 km de Dire Dawa (55 km) vizităm cea mai mare piaţă de Khat din Awaday (Frunzele de Khat conţine substanţe stimulante, cu proprietăţi asemănătoare amfetaminelor). Zburăm spre Addis Ababa unde vom avea timp pentru ultimele cumpărături.

Seara suntem invitaţi la cină la unul din cele mai bune restaurante tradiţionale din Addis, unde vom vedea un program cu dansuri tradiţional etiopiene şi vom servi specialităţi locale. După cină, suntem transferaţi la aeroport pentru zborul spre casă.


[/wptab]

[wptab name=’Tarife/Servicii incluse/Servicii neincluse’]

Tarife

Nr. persoane 4 5 6 7-14
Tari/persoana (usd) 4594 4272 4056 2850

Servicii incluse

 • Transport cu microbuzul sau autocar (în funcţie de numărul de persoane). În perioadele ploioase se vor folosi maşini 4×4
 • Cazare conform programului. Hotelurile specificate în program sunt cazări simple dar curate. În unele cazuri este posibil ca băile să fie comune.
 • Mesele conform programului
 • Ghid local
 • Ghid român

Servicii neincluse

 • Bilet de avion Bucureşti-Addis Ababa-Bucureşti
 • Bilete de avion interne (aprox. 700 euro)
 • Băuturile la mese
 • Asigurare medicală
 • Taxa de viza (aprox. 100 euro/persoană)
 • Bacşişuri (50 euro/persoană)

[/wptab]

[wptab name=’Rezervare’]


[/wptab]
[end_wptabset]