Circuit Ecuador, Galapagos: Quito şi Santa Cruz

Vă propunem un program de 8 zile în Ecuador și Galapagos, unic în Romania, cu date de plecare flexibile.
Vizităm Quito, capitala Ecuadorului, declarata în 1978 parte a patrimoniului mondial UNESCO. Apoi mergem pe linia ecuatorului, după care zburăm spre Galapagos, unde putea vedea ţestoase uriaşe în mediul lor natural, păsări cu un colorit impresionant, o vegetație luxuriantă și marea de o claritate incredibilă.
[wptab name=’Program turistic’]

Ziua 1: Zbor Bucureşti-Quito

Sosire în Quito. În aeroportul din Quito veţi fi întâmpinat de ghidul local, împreună cu care veţi efectua transferul de la aeroport la hotel. Cazare în Quito.

Basílica del Voto Nacional
Basílica del Voto Nacional

Ziua 2: Tur de oraş Quito

După micul dejun începem turul de oraş cu panorama asupra Pasului Orellana şi a Sanctuarului Guapulo (sec. al XVII-lea). Ajungem în oraşul vechi unde vizităm Piaţa Independenţei înconjurată de monumente istorice importante.  Vizităm Catedrala (sec. al XVI-lea), Palatul Prezidenţial, Biserica El Sagrario (sec. al XVII-lea) şi Biserica Iezuită La Compañia (sec. al XVII-lea), una din cele mai frumoase biserici baroce din America de Sud. Nu trebuie sa ratăm Biserica şi Mânăstirea San Francisco, construite cu câteva luni după cucerirea spaniolilor (sec. al XVI-lea).

După-amiază vom merge cu maşina la 15 km nord de Quito, către “Mijlocul Lumii“, unde linia ecuatorului împarte emisfera nordică de cea sudică. Vizităm principalul monument construit în onoarea expediţiei științifice franceze care a ajuns în Ecuador în secolul al XVIII-lea pentru a determina localizarea exactă a liniei ecuatorului. Vom putea vizita Muzeul Etnografic, aşezat în interiorul Monumentului Ecuatorului sau Muzeul Inti Ñan, un muzeu cultural şi ştiinţific, situat exact pe linia ecuatorului. Cazare în Quito.

Zua 3: Transfer la Galapagos. Quito - Insula Santa Cruz - Primicias - Staţia Charles Darwin

Mic dejun. Transfer de la hotel la aeroportul Quito, pentru zbor spre Galapagos. Odată sosiţi la Baltra ne vom îmbarca în microbuzul cu care vom descoperi Insula Santa Cruz. Vizităm Ferma Primicias unde vom putea vedea ţestoase uriaşe în mediul lor natural.

Flamingo in Galapagos
Flamingo in Galapagos

Altă atracţie de aici este o excursie prin tunelul de lavă, unde vom primi informaţii despre formarea geologică a insulei. După această vizită ne îndreptăm spre Puerto Ayore unde ne vom caza. După formalităţile de cazare vizităm Staţia Charles Darwin unde vom vedea centrul de reproducere al ţestoaselor din alte insule. Întoarcere la hotel pentru cazare. Cazare în Puerto Ayore.

Ziua 4: Insula Bartolomeu

Dimineaţa devreme vom efectua transferul la Baltra de unde vom începe croaziera spre Bartolomeu. Mic dejun la bord. Bartholomeu este o insulă mică situată la est de Insula Santiago, cu principala atracţie “piatra ascuţită”. Pentru a o vedea bine, vom urca aprox. o oră, timp în care vom învăţa despre peisajul vulcanic al insulei şi vom vedea specii diferite de şopârle şi cactuşi. Odată ajunşi pe vârf vom avea o privelişte minunată a “Pietrei Ascuţite” în contrast cu peisajul vulcanic amestecat cu apele turcoaz ale plajelor din jur. După această excursie vom putea face snorkeling pe una din plajele de corali din zonă unde, dacă suntem norocoşi vom vedea: ţestoase, lei de mare, peşti multicolori şi pinguini. Luăm prânzul la bord şi după-amiază ne vom întoarce la Santa Cruz pentru cazare. Cazare în Santa Cruz.

Ziua 5: Insula North Seymour

Mic dejun. Astăzi ne vom bucura de o croazieră spre North Seymour, o insulă de 1,9 km² situată la nord de Baltra. Principalele specii de faună de pe insulă sunt iguanele, fregata mare, cu incredibila lor gușă, cunoscută în trecut și ca “omul razboiului”, Sula nebouxii (boobi cu picioare albastre) cu dansul lor de împerechere particular, dar și leii de mare înotând prin valuri.
Prânzul se va servi la bordul navei, după care mergem la snorkeling în Bachas, unde putem descoperi tone de specii de pești diferite sau înota cu leii de mare. Cazare la hotel în Santa Cruz.

Ziua 6: Tortuga Bay

Dupa micul dejun, facem un tur în golful broaștelor țestoase. Timp pentru a le admira, fotografia, dar și pentru a ne odihni. Cazare la hotel în Santa Cruz.

Ziua 7: Zi liberă


Micul dejun la hotel (inclus). Fiecare din noi va explora insula în ritmul propriu, revenind la hotelul din Santa Cruz pentru cazare.

Ziua 8: Trapiche. Transfer la aeroport pentru zborul înapoi spre Quito

După micul dejun la hotel (inclus), părăsim hotelul îndreptându-ne către zona înaltă, Trapiche, unde vom cunoaște mai îndeaproape populația locală, munca acestora în agricultură, modul în care se produce trestia de zahăr sau cafeaua. Vom gusta din produsele lor și vom primi explicații despre procesul de fabricație al lichiorului din trestie de zahăr sau al cafelei organice de cea mai bună calitate. Transfer la Quito și cazare la hotel în Quito.


[/wptab]

[wptab name=’Tarife’]

Tarif: 2 689 USD/persoană, loc în cameră dublă
Supliment single: 479 USD

Servicii incluse

 • Cazare cu mic dejun: Nu House Quito; Hotel Fernandina Porta Ayore;
 • Mesele specificate în program (la hotel, la bordul vasului sau la un restaurant local);
 • doua tururi de navigație către alte insule, incluzând prânzul și echipamentul de snorkeling;
 • ghid local bilingv;
 • toate activitățile menționate;


Servicii neincluse

 • biletul de avion către Quito;
 • biletul de avion către Galapagos;
 • cardul de intrare în Galapagos – 10 USD/persoană;
 • băuturile și mesele nemenționate ca incluse;
 • bacșișuri – nu sunt obligatorii, dar recomandăm să oferim un mic ajutor localnicilor;
 • alte cheltuieli personale


[/wptab]

[wptab name=’Note’]
1. excursiile locale cu barca depind de disponibilitatea bărcilor, starea vremii și obținerea autorizațiilor din partea Parcului Național Galapagos. Posibile locuri de vizitare: Bartolomé, Nord Seymour, Isabela, Floreana și Santa Fe.
2. Itinerariul poate fi modificat fără o avizare anterioară, datorită condițiilor meteo sau autorizațiilor din partea Parcului Național Galapagos.
[/wptab]
[wptab name=’Imagini’]


[/wptab]

[wptab name=’Rezervare’]
[vfb id=4][/wptab]
[end_wptabset]