fbpx

Vietnam – aventură şi tradiţie

de la
1.641,00 

O vacanță activă în Vietnam nu este poate primul gând care ne vine în minte când ne gândim la petrecerea concediului. Totuși Vietnamul are foarte multe de oferit, de la cel mai înalt munte din Indochina, Fansipan, cea mai mare peșteră din lume și multe peșteri spectaculoase până la populații tribale care trăiesc prin văile munților într-o lumea neatinsă de civilizația modernă. În acest circuit în Vietnam vă propunem să ne însoțiți pe Fansipan, prin junglă, în căutarea unor populații tribal, prin peșteri impresionante nu doar prin dimensiune sau prin orașe milenare, incluse în patrimoniul UNESCO.

Data de plecare: 11 mai 2019

Tariful diferă în funcţie de mărimea grupului. Tariful prezentat este valabil pentru minim 10 persoane.

 • Recenzii 0 Reviews
  0/5
 • Tipul vacanței Tipul activității
   Circuit ghidat, Circuite culturale, Trekking
  • Nivelul activității Moderat
   3/8
  • Mărime grup Grup mediu
   10-14
  Totul despre Vietnam – aventură şi tradiţie.

  Itinerar: Hanoi – Sapa – Phong Nha Ke Bang/Parcul Național Bach Ma – Hue – Da Nang – Hanoi
  Durata : 16 zile

  Transport: Microbuz, barca, avion

  Ce este inclus și ce nu este inclus în tarif
  Ce este inclus în acest tarif?Items that are included in the cost of tour price.
  • Cazare la hotel in camera dublă, mic dejun inclus. În cazul cazării la cort sau la case tradiționale sunt oferite facilități standard.
  • Toate mesele menționate în program
  • Transport cu microbuz cu aer condiționat
  • Tarifele de intrare la muzee si rezervații naturale.
  • Ghid român și ghid local vorbitor de engleză/franceză
  • Taxe pentru invitaţia necesară obținerii vizei de Vietnam
  Ce nu este inclus în acest tarif?Items that are not included in the cost of tour price.
  • Zborurile internaționale și cele din Vietnam
  • Băuturi și mese nemenționate în program
  • Asigurarea de călătorie
  • Cheltuieli personale, bacșișuri, etc
  • Taxa de viză
  1. Ziua 1 Sosire in Vietnam-Hanoi (-/-/Cina)

   La sosirea pe aeroportul internațional Hanoi ne întâlnim cu ghidul local și efectuăm transferul la hotel pentru check-in.

   După-amiază vizităm Muzeul de Etnologie, un muzeu foarte interesant care prezintă costume etnice ale diferitelor minorități din Vietnam, dar și unelte și replici în mărime naturală a caselor tradiționale. Deja de aici ne facem o idee destul de clară despre diversitatea de culturi din Vietnam.

   Dacă timpul ne permite vizităm Templul Literaturii – construit în secolul al XI-lea ca prima universitate din Vietnam. Ziua se încheie cu un tur al orașului vechi din Hanoi cu bicicleta/mașina electrică și un spectacol tradițional de teatru de păpuși de apă, un gen de spectacol care își are originile în secolul al XI-lea.

   Cina se va servi la un restaurant local. Seara este liberă pentru a descoperi Hanoi noaptea.
   Cazare la hotel în Hanoi (Authentic Hotel 3* sau similar).

  2. Ziua 2 Hanoi-Sapa (Mic dejun/Prânz/-)

   Micul dejun se va servi la hotel în Hanoi, urmat de timp liber până începem transferul spre orașul de munte Sapa (transferul durează aprox. 5 ore).

   La sosirea in Sapa ne cazăm la hotel și avem timp pentru a ne relaxa sau pentru a descoperi Sapa pe cont propriu, dar și pentru a ne pregăti pentru zilele următoare, prin munții Vietnamului.

   Cazare la hotel în Sapa (Sunny Mountain Hotel sau similar).

  3. Ziua 3 Sapa-Fansipan, 2800m (Mic dejun/Prânz/Cină)

   Micul dejun se va servi la hotel în Sapa.

   Plecăm din Sapa la ora 8 dimineața. Mergem cu mașina în pasul Tram Ton pentru a obține permisele pentru ascensiunea muntelui Fansipan, cel mai înalt munte din Vietnam. Din pasul Tram Ton începem ascensiunea noastră, de la altitudinea de 1950 m. După 4 ore de ascensiune ne oprim pentru prânz lângă un râu liniștit, în natură. După-amiază continuăm ascensiunea până la altitudinea de 2800m, unde pregătim cina și instalăm tabăra de corturi.

   Cazare în corturi pe muntele Fansipan.

  4. Ziua 4 Vârful Fansipan - Sapa (Mic dejun/Prânz/Cină)

   Începem ziua devreme, la ora 7. Continuăm urcușul spre vârful Fansipan, admirând peisaje spectaculoase, cu priveliști deosebite. Ajungem pe vârful Fansipan, 3143 m, la ora 11 dimineața. Suntem pe acoperișul Indochinei, cum ne amintește și semnul de pe vârf, iar de aici avem o priveliște deosebită spre provincia Lao Cai, spre orașul Sapa dar și spre China, la Est și Laos la Vest.

   După-amiază ajungem în satul Sin Chai, unde trăiește populația minoritară H’mong. Ne întoarcem la Sapa cu microbuzul.

   Luăm cina la un restaurant local.
   Cazare la hotel în Sapa.

  5. Ziua 5 Sapa–Lao Chai–Ta Van (Mic dejun/Prânz/Cină)

   Micul dejun se va servi la hotel în Sapa.

   Începem ziua cu o drumeție de la Sapa către satele minorității Black H’mong: Y Linh Ho si Lao Chai, de unde avem o vedere panoramică excelentă asupra văii, dealurilor terasate și a satului H’mong. Urmând o mică potecă mergem către marginea văii alpine, unde localnicii ne vor servi și vinde ceai și fructe. Este un loc perfect pentru a ne odihni și pentru a servi prânzul.
   După prânz vizităm populația Zay din Ta Van, în mijlocul văii Muong Hoa.

   Cazare și cină într-o casă tradițională din valea Muong Hoa.

  6. Ziua 6 Ta Van– Giang Ta Chai - Sapa (Mic dejun/Prânz/Cină)

   După micul dejun continuăm drumeția prin satele minorității Red Dao, spre Giang Ta Chai. Poteca urcă și coboară pe dealurile din zonă, apoi trece prin pădurea de bambus. Următoarea oprire este satul Giang Ta Chai, în care vom ajunge după ce trecem peste un pod suspendat.
   Vom servi prânzul lângă o cascadă, chiar înainte de a ajunge în sat. După-amiază ne întoarcem pe dealul pe care se află satul Hau Thao.

   De aici ne întoarcem la Sapa cu mașina, iar spre seară efectuăm transferul spre stația Lao Cai, de unde vom lua un tren de noapte spre Hanoi.

  7. Ziua 7 Hanoi–Dong Hoi–Parcul Național Phong Nha Ke Bang (Mic dejun/Prânz/Cină)

   Sosim în Hanoi dimineața devreme, iar de aici avem asigurat un transfer privat către aeroport, pentru un scurt zbor către Dong Hoi, în provincia Quảng Bình (orar de zbor: 08:05 – 09:30). Dacă timpul ne permite, ne oprim pentru a vizita piața de flori din Hanoi în drum spre aeroport. La sosirea în Dong Hoi  ne întâlnim cu ghidul local, care ne însoțește către peștera Phong Nha.

   Ne vom opri pentru prânz la un restaurant local, înainte de a vizita peștera.
   După-amiază ne îmbarcăm pe o barcă și mergem pe râul The Son către peștera Phong Nha, care adăpostește stalagtite și stalagmite deosebit de spectaculoase. Din anul 2003 peștera Phong Nha este parte din patrimoniul mondial UNESCO.

   Luăm cina la un restaurant local.

   Cazare la o casă tradițională în Phong Nha.

  8. Ziua 8 Phong Nha - Peștera Paradisului - Peștera Întunecată (Mic dejun/Prânz/Cină)

   Servim micul dejun la hotel.

   La ora 8:00 vom fi preluați de ghidul local pentru o vizită a Peșterii Paradisului – cea mai lungă peșteră uscată din Asia (situată în Phong Nha-zona centrală a Parcului Național Ke Bang, 25 km de Peștera Phong Nha).

   La ora 12:00 luăm prânzul la restaurantul de la Peștera Întunecată.

   Ora 13:00-vizităm Peștera Întunecată (situată în Phong Nha-Parcul Național Ke Bang, 20 km de Peștera Phong Nha). Peștera este de-a dreptul extraordinară, aici vom putea experimenta mai multe activități: tiroliană, băi de nămol, înot, caiac.

   Cazare într-o casă locală în Phong Nha.

  9. Ziua 9 Phong Nha - DMZ - Hue (Mic dejun/Prânz/Cină)

   Servim micul dejun la hotel.

   La ora 7:30 începem turul zonei demilitarizată (DMZ) cu plecare spre orașul Dong Ha. Prima oprire o vom face pentru a vizita Podul Hien Luong şi a vedea râul Ben Hai-care delimita Nordul de Sudul Vietnamului din 1954 până în 1972. De aici vizităm tunelurile Vinh Moc.

   Luăm prânzul la un restaurant în Dong Ha.

   De asemenea, pe drum către baza militara Khe Sanh vom vizita pilastrul de piatră, podul Dakrong și poteca Ho Chi Minh. Khe Sanh este locul unei bătălii violente din Quang Tri când o bază US a fost atacată la începutul lui 1968. Vom putea vizita ruinele unei vechi baze aeriene.

   Vizităm muzeul aeroportului Ta Con pentru a vedea cum populația Quang Tri a luptat împotriva inamicilor în acest război violent.

   Continuând pe autostrada A1, vom putea învăța despre citadela Quong Tri  și despre biserica din La Vang. Ne oprim pentru a vedea tunelele săpate de săteni în căutare de adăpost împotriva bombardamentelor americane. Este locul în care un întreg sat a trăit și a luptat timp de doi ani și jumătate.

   Terminăm acest tur la hotel în Hue, în jurul orei 17:00.

    

   Cazare și cină la hotel în Hue (Romance Hotel sau similar).

  10. Ziua 10 Hue (Mic dejun/Prânz/Cină)

   Servim micul dejun la hotel în Hue.

   Începem ziua cu vizitarea cetății imperiale Hue, unde vom putea vedea mormintele împăraților din dinastia Nguyen, cunoscută ca ultima dinastie feudală din Vietnam. Mormântul lui Khai Dinh este așezat pe un deal și conține elemente vietnameze și europene la exterior, cimentul și pietrele înnegrite dau un aer gotic, particular întregului complex.

   Vizităm Thai Hoa Palace, simbolul puterii Dinastiei Nguyen; palatul este folosit pentru ceremonii importante ale curții imperiale iar astăzi palatul este destinație populară pentru turiști.

   După-amiază efectuăm transferul spre portul de unde vom începe plimbarea cu barca pe Râul Parfumat spre Pagoda Thien Mu – pagoda faimoasă pentru povestea conflictului din Vietnam și pentru arhitectura sa hexagonală. Transfer cu mașina la Mausoleul lui Minh Mang. Timp liber pentru cumpărături și pentru a a vedea viața locală la Piața Dong Ba.

   Cazare și cină la hotel în Hue (Romance Hotel sau similar).

    

    

  11. Ziua 11 Hue-Parcul Național Bach Ma-Da Nang (Mic dejun/Prânz/Cină)

   Servim micul dejun la hotel.

   Începem transferul (aprox. 60 km) către partea de sud a orașului Hue și apoi către Parcul Național Bach Ma. La sosirea în parcul național Bach Ma, avem o privire de ansamblu asupra parcului, înainte de transferul către vârful muntelui, încă 20 km. După sosirea pe vârf vom face o excursie pe jos în Hai Vong Dai, pentru a avea o panoramă frumoasă asupra plajei Lang Co și a lagunei Cau Hai. În zilele răcoroase, vârful muntelui este acoperit de nori, creând o imagine paradisiacă. În Bach Ma avem șansa de a vedea grădina de flori, dacă timpul ne permite.

   Luăm prânzul la un restaurant local.

   După-amiază continuăm drumeția pe o potecă ce ne conduce prin pădure la Cele Cinci Lacuri (Five Lake), unde putem înota. Continuăm cu vizita cascadei de la Do Quyen, unde o floare cu același nume este cea care face Bach Ma și mai atractiv. Vom urca și coborî cca. 700 de trepte pentru a admira întreaga cascadă. După aceea vom continua plimbarea pe potecă pentru a ajunge la stradă, unde șoferul ne va prelua pentru transferul spre Da Nang.

   Seara suntem invitați la cină într-o croazieră pe râul Han.

   Cazare la hotel în Da Nang (Diamond Sea Hotel sau similar).

  12. Ziua 12 Hoi An (Mic dejun/Prânz/Cină)

   Servim micul dejun la hotel.

   Începem ziua cu o plimbare prin vechiul oraș Hoi An, parte a patrimoniului mondial UNESCO. Vom petrece câteva ore plimbându-ne prin acest oraș port minunat si vom vizita Podul Japonez acoperit, vechi de 400 de ani, Phuc Kien, Assembly Halls si piața locală de pește. Prin oraș putem vedea numeroase galerii de arta, ateliere de croitorie, putem cumpăra ce ne poftește inima, de exemplu câteva haine croite pe măsură.

   După-amiaza vizităm satul Thanh Ha, cunoscut pentru olărit. Satul este faimos pentru olărit și ceramică. Aici se produc cărămizi pentru clădirile din vechiul oraș. După turul prin sat ne îndreptăm spre pontonul din Thanh Ha, unde ne vom îmbarca pe o barcă privată pentru un tur prin zona Hoi An, de-a lungul pitorescului râu Thu Bon. Ne vom opri pentru a admira priveliștile din satul de pescari Tra Nhieu, piața de pește Duy Hai si pădurea de cocos Bay Mau.

   O gamă diversă de activităţi opţionale pot face parte din excursie. Există caiace şi biciclete de închiriat. Se poate face o plimbare cu caiacul sau se poate vâsli din bărci sub forma unui coş de bambus. De asemenea, se poate face o plimbare pe bicicletă până în satul Dong Binh, pentru a vedea îndeaproape viaţa localnicilor de aici.

   Cazare la hotel în Da Nang (Diamond Sea Hotel sau similar).

  13. Ziua 13 Plajele din DA NANG (Mic dejun/-/-)

   Luăm micul dejun la hotel în Da Nang și ne îndreptăm către plajele din apropiere, unde vom petrece o zi de relaxare.

   Opțional putem alege să facem snorkeling la insula Cham:

   • 8:30: Întâlnire pe ponton și îmbarcare pe barcă. Plecare către zona protejată a insulei Cham.
    La sosire ne bucurăm de snorkeling cu ajutorul ghidului nostru. Întregul echipament este inclus. Ieșim din apă și ne odihnim (bem apă, cafea, ceai, luăm o gustare) înainte de a doua ”repriză” de snorkeling, în alt loc.
   • 13:15: Barca noastră va pleca spre plaja tropicală Bai Chong, pentru un prânz vietnamez cu fructe de mare, servit chiar pe plajă.
   • După-amiază relaxare pe plajă: putem lenevi în hamac, înota sau putem face mai mult snorkeling.
    La 15:30 plecăm de pe plaja de pe insulă și ne îndreptăm către continent.

   Prețul pentru snorkeling: Tur privat: EUR 55/ persoană | Tur cu un grup: EUR 24/ persoană (include transport cu microbuz, transport cu barca, echipament de snorkeling, prânz și ghid local)

   Cazare la hotel în Da Nang.

  14. Ziua 14 DaNang - Hanoi - București (Mic dejun/Prânz/-)

   Mic dejun la hotel. Ne îndreptăm către Linh Ung Pagoda, un simbol al dezvoltării budismului vietnamez în secolul al XXI-lea. Suntem aici într-un sit cultural semnificativ, în mijlocul unui peisaj superb, cu priveliști ale reliefului costier. Continuăm pe drumul ce șerpuiește prin munte, de-a lungul coastei. Ne oprim pentru a vedea vechiul Banyan Tree, un arbore vechi de 1000 de ani. Ne relaxăm în atmosfera oceanului, având în spate jungla de pe stânci și plaje deșertice cu nisip.

   Coborâm de pe munte pentru a ne bucura de un tur prin Da Nang. Mergem spre podurile de pe Thuan Phuoc si de pe raul Han, înainte de a ne opri în piața Han din centrul orașului. După ce vizităm piața de bucurăm de o cafea într-o cafenea tipică vietnameză.

   Servim un prânz delicios cu pui cu orez la un restaurant local și ne relaxăm înaintea activităților de după-amiază.

   După-amiază ne îndreptăm către Muzeul Cham. Fondat în 1915 de către Școala Franceză din Extremul Orient, muzeul adăpostește cea mai mare colecție de sculpturi și artă Cham din lume.

   Ajungem la muntele de marmură. Situat în apropiere de plajă acesta se aseamănă unei povești cu peisaje desprinse parcă dintr-un vis: pagode, peșteri și numeroase grote de explorat.
   Urcăm scările din piatră până în vârful  Thuy Son (Muntele Apei) pentru o vedere panoramică asupra zonei înconjurătoare.

   Spre seară ne îndreptăm către aeroport pentru zborul către Hanoi. În Hanoi vom fi preluați și transferați către hotel.

   Cazare în hotel la Hanoi.

  15. Ziua 15 Plecarea din Hanoi (Mic dejun)

   După micul dejun vom fi transferați către aeroport pentru zborul spre casă.