fbpx

Turul Munților Bârsei pe bicicletă

de la
98,00 

Aflați foarte aproape de orașul Brașov, Munții Postăvaru și Piatra Mare oferă turiștilor priveliști spectaculoase, chiar dacă vârfurile lor nu ating altitudini mari. Din fericire, în jurul lor există o sumedenie de trasee turistice atât pentru drumeți, cât și pentru bicicliști. Vă invităm să pedalați alături de noi în turul acestor munți pe trasee sălbatice, pline de neprevăzut.

Data de plecare: 26 mai

 

 • Recenzii 0 Reviews
  0/5
 • Tipul vacanței Tipul activității
   Circuit ghidat, Cycling
  • Nivelul activității Dificil
   5/8
  • Mărime grup Grup mic
   8-12 persoane
  Totul despre Turul Munților Bârsei pe bicicletă.

  Fiind foarte aproape de Brașov, munții Postăvaru și Piatra Mare sunt accesibili oricărui amator de ieșiri în natură. Găsim aici trasee de toate dificultățile, atât pentru bicicliști cât și pentru drumeți. Vă invităm să pedalăm împreună într-un tur de două zile pe bicicletă al acestora.

  Ce este inclus și ce nu este inclus în tarif
  Ce este inclus în acest tarif?Items that are included in the cost of tour price.
  • 2 nopți de cazare cu mic dejun și cină
  • însoțitor de grup
  Ce nu este inclus în acest tarif?Items that are not included in the cost of tour price.
  • transportul până în Azuga şi la retur din Braşov
  1. Ziua 1 Azuga-Pasul Azuga-Valea Gârciniului-Braşov

   Ne întâlnim la 8:30 în gara Azuga, unde ne regrupăm și după nici 200 de metri de pedalat, ajungem la renumitele crame Halewood din Azuga, unde vom avea ocazia să vizităm pivnițele Rhein, construite în 1892 de către Wilhelm Rhein și unde se face faimosul vin spumant Rhein, după metoda tradițională Chempenoise. Odată încheiat turul cramei, pornim într-o ușoară urcare pe asfalt, apoi pe drum forestier, pe valea râului Azuga. Vom urca nici mai mult nici mai puțin de 19 kilometri însă vom face și pauze, numai bune pentru reîncărcarea bateriilor și respirat aerul curat. Ajunși la altitudinea maximă a zilei, în pasul Azuga, la puțin peste 1300 de metri, vom începe o coborâre lungă pe Valea Gârciniului.

   Pe traseu vom bea apă rece de la un izvor aflat lângă o stână și vom admira pereții abrupți ai masivului Piatra Mare. După 10 kilometri de coborâre vom avea parte de o urcare scurtă dar palpitantă de 2 kilometri însă peisajul de care vom avea parte în vârful acesteia va merita fiecare picătură de sudoare.

   De aici coborâm până în Săcele ultimii kilometri de asfalt până în Brașov. Lungime aproximativă a turei 45 km.

  2. Ziua 2 Braşov-Cheile Râşnoavei+Brşov

   Ne încălzim cu o ușoară pedalare pe șosea până în zona gării Timișul de Sus, unde părăsim șoseaua și intrăm în pădure. După câteva minute avem parte de un urcuș abrupt unde vom fi nevoiți să facem push bike. În vârf, vom face o binemeritată pauză și vom admira panorama asupra masivului Postăvaru. După o coborâre scurtă dar abruptă intrăm într-un drum forestier ce ne va purta prin poieni pline de flori parfumate. Dacă există doritori, putem să culegem în această zonă multe plante medicinale, numai bune pentru un ceai fierbinte într-o zi ploioasă și rece.

   Continuând pe drumul forestier, ajungem la cel mai spectaculos obiectiv al zilei: Cheile Râșnoavei. Aici vom adminra pereții verticali imenși ce se înalță către cer. Găsim numeroase trasee de cățărare, de via ferrata dar și două instalații pentru bungee jumping, una din ele fiind una din cele mai înalte din Europa, cu o înălțime de 137,5 metri. Părăsim aceste chei și urmăm drumul forestier spre fosta cabană Cheia, după care pedalăm pe asfalt spre Râșnov unde, dacă ne rămâne timp, vizităm cetatea și centrul istoric și ne întoarcem spre Brașov pe la poalele pădurii sau cu trenul. Lungime aproximativă a turei 50 km.

    

  3. Ziua 3 Întoarcerea spre casă

   După micul dejun mai facem o tură scurtă până la ora prânzului după care ne luăm la revedere.

  Echipament necesar:
  Obligatoriu: bicicleta MTB în stare buna de funcţionare, cască, încălţăminte adecvată mersului pe bicicletă și pe teren accidentat + kit bicicletă (cameră de rezervă, pompă, petice, scule, etc – orice este necesar pentru a putea repara o problemă aparută la bicicletă)
   
  Recomandat: echipament ciclism (tricou + pantaloni cu bazon), mănuşi, ochelari de soare, pelerină, frontală/ lanternă, rucsac, cremă de protecţie solară. Evitaţi îmbrăcămintea din bumbac.
  Overall Rating
  0/5

  Lasăți-ne un mesaj