fbpx

Cu bicicleta prin Covasna

de la
183,00 

Tura cu bicicleta în Covasna

Denumită şi “Staţiunea celor 1000 de izvoare”, Covasna este faimoasă pentru mofetele şi apele sale minerale aduse la suprafaţă de gazele vulcanice. Unele studii afirmă că aerul din Valea Zânelor este cel mai puternic ozonificat din toată Europa. Vă invităm intr-o tura cu bicicleta în care descoperim împreună frumuseţile acestei zone.

Această excursie pe bicicletă face parte din categoria turelor de cicloturism în țară și străinătate, în destinații inedite pe care vă invităm să le descoperiți alături de noi într-un mod activ, energic, sănătos.

Mărime grup: 2-8 persoane

Perioada: mai – septembrie 2022

Tariful este calculat pentru un grup de 8 persoane

 • Recenzii 0 Reviews
  0/5
 • Tipul vacanței Tipul activității
   Cycling
  • Nivelul activității Moderat
   3/8
  • Mărime grup Grup mic
   2-8
  Totul despre Cu bicicleta prin Covasna.

  Denumită şi “Staţiunea celor 1000 de izvoare”, Covasna este faimoasă pentru mofetele şi apele sale minerale aduse la suprafaţă de gazele vulcanice. Unele studii afirmă că aerul din Valea Zânelor este cel mai puternic ozonificat din toată Europa. Vă invităm să descoperim împreună frumuseţile acestei zone.

  Ce este inclus și ce nu este inclus în tarif
  Ce este inclus în acest tarif?Items that are included in the cost of tour price.
  • 2 nopți cazare cu mic dejun la pensiune în Zăbala
  • cină în ziua 1 și ziua 2
  • vizită la observator de urși în ziua a 2-a
  • ghid autorizat pe toată perioada desfășurării programului
  • intrarea la biserica Sf. Emeric din Ghelința
  Ce nu este inclus în acest tarif?Items that are not included in the cost of tour price.
  • transportul până în Zăbala
  • cheltuielile personale
  • mesele de prânz
  1. Ziua 1 Zăbala-Ghelinţa-Peteni-Zăbala

   Întâlnire cu ghidul în localitatea Zăbala din Covasna. Ne cazăm şi începem tura, pedalând pe un drum de ţară spre satul Ghelinţa, unde vom vizita Biserica romano-catolică Sf. Emeric, monument UNESCO, una din cele mai valoroase biserici din Transilvania, datând din secolul al XIII-lea. Dupa o porţie binemeritată de istorie, vom părăsi răcoarea bisericii şi vom pedala din nou pe câmp, prin satul Imeni. Facem o pauză în satul Peteni, unde vom putea bea apă minerală rece ca gheaţa și unde ne vom scălda, la umbra plopilor. Continuăm tura prin satele Surcea, Tamaşfalău şi, dacă suntem norocoşi, ne vom putea delecta cu frăguţe culese de noi dintr-un loc secret 🙂

   Ajungem înapoi în Zăbala şi, dacă ne va permite timpul, vom
   putea face un tur prin domeniul Castelului Mikes, un loc de o frumuseţe nemaivăzută. Restul zilei îl putem petrece socializând cu localnicii la un pahar de vorbă.

   Cina o vom lua la pensiune.

   Lungime tură: aproximativ 38 km.

   Cazare în cameră dublă la pensiune în Zăbala.

  2. Ziua 2 Zăbala - Comandău - Zăbala - observator de urși

   După micul dejun pornim spre Covasna, vizităm centrul orașului unde vom gusta din apa minerală rece. Vizităm Groapa Dracului despre care localnicii mai superstițiosi șușotesc ca ar fi o “poartă către iad”, unde apa bolborosește din cauza focului din Infern. Urcăm pe străzile orașului până ajungem lângă pădure, la Planul Înclinat, o minune a tehnicii și ingeniozității de odinioară. De aici, părăsim asfaltul și vom începe să urcăm pe un drum forestier unde vom zări din când în când urmele vechii căi ferate spre satul Comandău. Aici, la peste 1000 de metri altitudine, vom lua o binemeritată pauză, după care vom coborî spre satul Păpăuți pe un frumos drum forestier străjuit de pădure. De aici și până la cazare mai avem de pedalat 17 kilometri pe asfalt, pe drum drept.

   Cina o vom lua la pensiune.

   Lungime tură: aproximativ 57 km.

   Cazare în cameră dublă la pensiune în Zăbala.

  3. Ziua 3 Întoarcerea spre casă

   După micul dejun ne luăm la revedere și pornim spre casă.

  Cazare

  Cazare în cameră dublă într-o pensiune din Zăbala

  • bicicleta MTB în stare bună de funcționare, cască, încălțăminte adecvată mersului pe bicicletă + kit de bicicletă (camera de rezervă, pompă, petice, scule, etc – orice este necesar pentru a putea repara o problema apăruta la bicicletă)
  • Recomandat: echipament ciclism (tricou + pantaloni cu bazon), mănuși, ochelari de soare, pelerină, frontală/ lanternă, cremă de protecție solară, rucsac, apă. Evitați îmbrăcămintea din bumbac.
  Overall Rating
  0/5

  Lasăți-ne un mesaj