fbpx

Cu bicicleta prin Covasna

de la
59,00 

Tură cu bicicleta în Covasna

Denumită şi “Staţiunea celor 1000 de izvoare”, Covasna este faimoasă pentru mofetele şi apele sale minerale aduse la suprafaţă de gazele vulcanice. Unele studii afirmă că aerul din Valea Zânelor este cel mai puternic ozonificat din toată Europa. Vă invităm intr-o tura cu bicicleta in care  descoperim împreună frumuseţile acestei zone atât pe bicicletă cât şi pe…mocăniţă!

 • Tarif: 59 Eur/persoană

Această excursie pe bicicletă face parte din categoria turelor de cicloturism în țară și străinătate, în destinații inedite pe care vă invităm să le descoperiți alături de noi într-un mod activ, energic, sănătos.

 • Recenzii 0 Reviews
  0/5
 • Tipul vacanței Tipul activității
   Cycling
  • Nivelul activității Moderat
   3/8
  • Mărime grup Grup mic
   4-10
  Totul despre Cu bicicleta prin Covasna.

  Denumită şi “Staţiunea celor 1000 de izvoare”, Covasna este faimoasă pentru mofetele şi apele sale minerale aduse la suprafaţă de gazele vulcanice. Unele studii afirmă că aerul din Valea Zânelor este cel mai puternic ozonificat din toată Europa. Vă invităm să descoperim împreună frumuseţile acestei zone atât pe bicicletă cât şi pe… Mocăniţă!

  Ce este inclus și ce nu este inclus în tarif
  Ce este inclus în acest tarif?Items that are included in the cost of tour price.
  • 2 nopti cazare cu mic dejun la pensiune in Zăbala
  • grătar în ziua a 2-a
  • plimbare cu mocănița
  • însoțitor de grup
  Ce nu este inclus în acest tarif?Items that are not included in the cost of tour price.
  • transportul până în Zăbala
  1. Ziua 1 Zăbala-Ghelinţa-Peteni-Zăbala

   Întâlnire cu însoţitorul de grup în localitatea Zăbala din Covasna. Ne cazăm şi începem tura, pedalând pe un drum de ţară spre satul Ghelinţa, unde vom vizita Biserica romano-catolică Sf. Emeric, monument UNESCO, una din cele mai valoroase biserici din Transilvania, datând din secolul al XIII-lea. Dupa o porţie binemeritată de istorie, vom părăsi răcoarea bisericii şi vom pedala din nou pe câmp, prin satul Imeni. Facem o pauză în satul Peteni, unde vom putea bea apă minerala rece ca gheaţa si unde ne vom scălda, la umbra plopilor. Continuăm tura prin satele Surcea, Tamaşfalău şi, dacă suntem norocoşi, ne vom putea delecta cu frăguţe culese de noi dintr-un loc secret :).

   Ajungem înapoi în Zăbala şi, dacă ne va permite timpul, vom
   putea face un tur prin domeniul Castelului Mikes, un loc de o frumuseţe nemaivăzută. Restul zilei il putem petrece socializând cu localnicii la un pahar de vorba.

   Lungimea turei este de aproximativ 40 km.

   Cazare la pensiune în Zăbala.

  2. Ziua 2 Zăbala-Covasna-Groapa Dracului-Zăbala

   După micul dejun pornim spre Covasna, vizităm centrul orașului unde vom gusta din apa minerală rece. Vizităm Groapa Dracului despre care localnicii mai superstițiosi șușotesc ca ar fi o “poarta către iad”, unde apa bolborosește din cauza focului din Infern. Urcăm pe străzile orașului până ajungem lângă pădure, unde vom lăsa
   bicicletele pentru scurt timp și ne vom urca în mocănița, care ne va plimba până la Planul Înclinat, o minune a tehnicii și ingeniozității de odinioară. Ajunși înapoi la biciclete, vom părăsi asfaltul și vom începe să urcăm pe un drum forestier
   unde vom zări din când în când urmele vechii căi ferate spre satul Comandău. Aici, la peste 1000 de metri altitudine, vom lua o binemeritată pauză, după care vom coborî spre satul Păpăuți pe un frumos drum forestier străjuit de pădure. De aici și până la cazare mai avem de pedalat 17 kilometri pe asfalt, pe un drum drept. Seara o încheiem cu un grătar în curtea pensiunii.

   Lungimea turei este de aproximativ 57 km.

   Cazare la pensiune în Zăbala.

  3. Ziua 3 Întoarcerea spre casă

   După micul dejun ne luăm la revedere și pornim spre casă.

  • bicicleta MTB în stare bună de funcționare, cască, încălțăminte adecvată mersului pe bicicletă + kit de bicicletă (camera de rezervă, pompă, petice, scule, etc – orice este necesar pentru a putea repara o problema apăruta la bicicletă)
  • Recomandat: echipament ciclism (tricou + pantaloni cu bazon), mănuși, ochelari de soare, pelerină, frontală/ lanternă, cremă de protecție solară, rucsac, apă. Evitați îmbrăcămintea din bumbac.
  Overall Rating
  0/5

  Lasăți-ne un mesaj