Cu bicicleta pe dealuri, prin împrejurimile Zărneștiului

from
47,00 

Perioada: 19-20 mai 2018

Pentru un weekend de relaxare şi socializare vă invităm la un tur cu bicicleta aproape de Brașov, lângă Zărnești la poalele Pietrei Craiului.
Aflat la poalele munților Piatra Craiului, orașul Zărnești este un punct important pe harta turistică a României, în special datorită peisajelor sălbatice care-l înconjoară, dar și mulțumită ospitalității oamenilor. Turiștii au aici posibilitatea de petrece multe zile explorând traseele montane, pot practica călăria, alpinismul, cățăratul dar și ciclismul.
Vă invităm să descoperiți alături de noi frumusețea acestor locuri. Pentru aceste ture vă recomandăm să aveți la voi și aparatele de fotografiat.

 

 • Reviews 0 Reviews
  0/5
 • Vacation Style Holiday Type
   Cycling
  • Activity Level Energic
   4/8
  • Group Size Small Group
   4-12
  All about the Cu bicicleta pe dealuri, prin împrejurimile Zărneștiului.

  Aflat la poalele munților Piatra Craiului, orașul Zărnești este un punct important pe harta turistică a României, în special datorită peisajelor sălbatice care-l înconjoară dar și mulțumită ospitalității oamenilor. Turiștii au aici posibilitatea de petrece multe zile explorând traseele montane, pot practica călăria, alpinismul, cățăratul dar și ciclismul. Vă invităm să descoperiți alături de noi frumusețea acestor locuri. Pentru aceste ture vă recomandăm să aveți la voi și aparatele de fotografiat.

  The tour package inclusions and exclusions at a glance
  What is included in this tour?Items that are included in the cost of tour price.
  • cazare cu mic dejun şi cină la pensiune în Zărnesti. Camere duble, fiecare cameră dispune de baie în cameră
  • însoţitor de grup pe toată durata excursiei
  What is not included in this tour?Items that are not included in the cost of tour price.
  • transportul până în Zărneşti
  • mese nespecificate la Servicii incluse
  1. Ziua 1 Zărnești-Satul Măgura-Satul Peștera-Moieciu de Jos-Șimon-Bran-Zărnești

   Ne întâlnim dimineaţa în oraşul Zărneşti şi pedalăm pe drumul forestier care ne duce spre pădure; ne alimentăm cu apă proaspătă de la Fântâna lui Botorog și continuăm urcarea spre Prăpăstiile Zărneștiului, un loc spectaculos unde ar fi bine să aveți la îndemână aparatul de fotografiat fiindcă pereții stâncoși înalți de 200 de metri cu siguranță vă vor lăsa cu gura căscată. De aici ne întoarcem pe același drum și începem o urcare serioasă spre satul Măgura și, odată ieșiți din pădure, avem parte de peisaje de vis, unice în România. Ne continuăm drumul printre case, pe dealuri și ajungem în satul Peștera unde, cu siguranță, ne vom opri des pentru a face fotografii. Dacă sunt doritori, vizităm și Peștera Liliecilor însă atenție, înăuntru este foarte mult noroi. Coborâm pe un drum asfaltat plin de serpentine și ajungem în Moieciu de Jos şi în satul Șimon, unde urcăm din nou printre case spre Mănăstirea Bran. De aici, avem parte de o panoramă superbă spre Munții Bucegi dar și spre dealurile din jurul Branului. Ne întoarcem spre Bran și facem stânga prin satul Predeluț după care coborâm în orașul Zărnești la cazare.

  2. Ziua 2 Zărnești-Vulcan-Holbav-Poiana Mărului-Zărnești

   Traversăm orașul Zărnești și începem o urcare scurtă dar destul de accentuată spre rezervația de urși Libearty. Facem turul rezervației și ne continuăm drumul pe șoseaua spre Vulcan, vizităm biserica fortificată din localitate și începem urcarea spre satul Holbav, nu înainte de a arunca o privire în spate pentru admira peisajul. Ajunși în vârf, luăm o scurtă pauză și începem coborârea prin sat, într-un cadru natural desprins din basme unde vom auzi doar cântecul păsărilor. Ajunși din nou la șosea, pedalăm spre comuna cu cea mai mare suprafață din România: Poiana Mărului. De aici și până în Zărnești mai sunt câțiva kilometri de șosea și o scurtă urcare.

  Obligatoriu: bicicletă MTB in stare bună de funcționare, cască, încălțăminte adecvată mersului pe bicicletă + kit bicicletă (cameră de rezervă, pompă, petice, scule etc – orice este necesar pentru a putea repara o problemă aparută la bicicletă)

  Recomandat: echipament ciclism (tricou + pantaloni cu bazon), mănuși, ochelari de soare, pelerină, frontală/ lanternă, rucsac, mancare, apă, bani. Evitați imbrăcămintea din bumbac. Nu strică sa aveți la dvs. și o cremă de protecție solară.

  Overall Rating
  0/5

  LEAVE YOUR COMMENT