fbpx
Mănăstirea Tiger's Nest din Bhutan
Pasul Dochula din Bhutan
Kuenselphodrang - statuia lui Buddha din Thimphu
Iaci în Bhutan
Aeroportul Internațional Paro din Bhutan
Potecă prin pădure în Bhutan
Trekking prin Bhutan

Trekking prin Bhutan. Munți, păduri și temple

de la
0,00 

Acest traseu relativ scurt de trekking prin Bhutan vă dă ocazia să parcurgeți vechea rută de la Paro la Thumpu. Veți vedea peisaje montane spectaculoase și lacuri limpezi pline de păstrăvi. Veți merge pe creste înalte printre rhododendroni pitici și veți admira piscurile înzăpezite, printre care și Gangkhar Puensum (cel mai înalt munte necucerit din lume). La final, veți explora zonele Paro, Thimphu și Punakha din vestul Bhutanului.

Tariful este valabil pentru un grup de minim 3 persoane

 • Recenzii 0 Reviews
  0/5
 • Tipul vacanței Tipul activității
  Hiking, Trekking
 • Nivelul activității Moderat
  3/8
 • Mărime grup Grup mic
  3-12
Totul despre Trekking prin Bhutan. Munți, păduri și temple.
 • Ziua 1: 14 octombrie 2019 – sosirea la Paro
 • Ziua 2: 15 octombrie 2019 – Drumeție la Tiger’s Nest
 • Ziua 3: 16 octombrie 2019 – Paro – Jili Dzong (începutul traseului)
 • Ziua 4: 17 octombrie 2019 – Jili Dzong – Jangchulakha
 • Ziua 5: 18 octombrie 2019 – Jangchulakha – lacul Jimelang Tsho
 • Ziua 6: 19 octombrie 2019 – Jimelang Tsho – Labana
 • Ziua 7: 20 octombrie 2019 – Labana – Thimphu (sfârșitul traseului)
 • Ziua 8: 21 octombrie 2019 – Thimphu
 • Ziua 9: 22 octombrie 2019 – Punakha
 • Ziua 10: 23 octombrie 2019 – Paro
 • Ziua 11: 24 octombrie 2019 – Plecarea
Ce este inclus și ce nu este inclus în tarif
Ce este inclus în acest tarif?Items that are included in the cost of tour price.
 • Transferuri de la și spre aeroport în Bhutan
 • Transport în Bhutan
 • Ghid licențiat vorbitor de limbă engleză
 • Cazare în hoteluri de 3* în cameră twin sau dublă.
 • Toate mesele incluse, cu excepția zilei de plecare, când este oferit doar micul dejun
 • Echipament de camping și cărăuși pentru drumeții
 • Taxe de intrare la toate obiectivele și muzeele incluse în program
 • Toate taxele interne
 • Apă minerală
 • Taxele de viză
Ce nu este inclus în acest tarif?Items that are not included in the cost of tour price.
 • Zboruri internaționale și interne (aprximativ 1330 EUR/ persoană, tarif valabil în 09.05.2019)
 • Asigurarea de călătorie
 • Bacșișuri pentru ghizi și șoferi
 • Alte cheltuieli personale: băuturi, servicii de curățătorie, apeluri telefonice etc
 • Upgrade la cazare la 4* sau 5*
 • Supliment single la hotel și corturi – 46 EUR pe noapte
 1. Ziua 1 Sosirea la Paro

  La sosire veți fi preluați de la aeroportul internațional Paro și veți fi transferați la hotel pentru check-in. Zborul spre Paro vă va da ocazia să vedeți din avion cei mai înalți munți din lume: Everest, Makalu, Kanchenjunga. Odată făcut check-in-ul, veți avea program liber pentru a explora valea Paro, situată la 2250 de metri altitudine. Seara veți lua o cină de bun venit cu echipa de ghizi.

  Cazare în Paro la hotel 3* Olathang sau similar.

  Aeroportul Internațional Paro din Bhutan

 2. Ziua 2 Drumeție la Tiger’s Nest

  Veți începe ziua cu o drumeție scurtă la mănăstirea Paro Taktshang (Tiger’s Nest), situată la 12 kilometri în nordul orașului Paro. Nicio vizită în Bhutan nu trebuie făcută fără să vizitați această mănăstire. Frumusețea și amplasarea ei fac din acest obiectiv unul care merită vizitat. Mănăstirea se află în vârful unei stânci abrupte, la 900 de metri deasupra văii Paro. Drumeția dus-întors durează aproximativ 4-5 ore, la care se mai adaugă o oră pentru a vizita mănăstirea. Traseul este în continuă urcare însă fără un grad prea mare de dificultate. Drumeție începe la baza muntelui lângă parcare. Aici, localnicii vând suveniruri, bețe de trekking și tot de aici există posibilitatea de a închiria ponei. Pe traseu veți întâlni și o cafenea unde puteți face o pauză de masă sau pentru a savura un ceai. Pe lângă experiența culturală, această drumeție la 3180 de metri altitudine vă va ajuta să vă aclimatizați, pregătindu-vă astfel pentru ziua următoare. După amiaza, vă puteți relaxa într-o baie pe piatră fierbinte la o casă tradițională din Paro, unde puteți gusta și din preparatele autentice locale.

  Cazare în Paro la hotel 3* Olathang sau similar.

  Mănăstirea Tiger's Nest din Bhutan

 3. Ziua 3 Paro – Jili Dzong (începutul traseului)

  Traseul de azi are 7 kilometri și va fi parcurs în aproximativ 5 ore.  După micul dejun, veți fi duși cu mașina la Ta Dzong (Muzeul Național din Bhutan), punctul de plecare al drumeției spre Jele Dzong (3480m). La muzeu vă veți întâlni cu echipa de ghizi și veți pleca în drumeție prin livezi de meri și terase cultivate. Poteca urcă ușor, trecând prin păduri dense, înainte de a ajunge la locul de campare. Dacă vremea va permite, veți putea vedea valea Pero și muntele Jhomolhari (7314m), precum și alte vârfuri înalte înzăpezite. Locul de campare este un spendid loc, chiar sub trecătoare, într- mică poiană situată la 3480 metri altitudine.

  Cazare în corturi.

  Potecă prin pădure în Bhutan

 4. Ziua 4 Jili Dzong – Jangchulakha

  Traseul de azi are 10 kilometri și va fi parcurs în aproximativ 5 ore. Veți merge prin păduri alpine dense de bambus, mesteacăn și rhododendroni pitici. Poteca era folosită odinioară de cărăușii cu măgari ce voiau să meargă de la Thimphu în valea Paro. Veți putea admira priveliștile superbe cu valea Paro, mănăstirea și fortăreața dar și al doilea cel mai înalt munte , Jhomolhari (7314m) și vârfurile învecinate. Pe parcursul zilei veți întâlni o floră și faună bogată dar și multe specii de păsări, printre care și superbul fazan Monal. În zona de campare situată la 3770m vom vedea și iaci.

  Cazare în corturi.

  Măgari pe potecă în Bhutan

 5. Ziua 5 Jangchulakha – lacul Jimelang Tsho

  11 kilometri parcurși în aproximativ 4 ore. Traseul urmează creasta, apoi coboară un pic și urmează creasta înapoi spre pasul Jangchula (4190m). De aici, într-o zi senină, veți avea parte de un peisaj spectaculos cu valea și vârfurile din Himalaya. Tot aici puteți vedea și vârful Jichu Drake (6989m), muntele reprezentând zeitatea protectoare din Paro. Traseul coboară spre lacul Jimelang Tsho, faimos pentru păstrăvii gigant ce înoată în apele sale. Pe malul lacului va fi și locul de campare, la 3870 metri altitudine.

  Cazare în corturi.

  Lacul Jimelang Tsho din Bhutan

 6. Ziua 6 Jimelang Tsho – Labana

  12 kilometri parcurși în aproximativ 5 ore. Traseul trece prin păduri de rhododendroni pitici, pe lângă lacul Janetso și stâne de iaci. Veți urca spre lacul Simkotra, de asemenea faimos pentru păstrăvii săi și veți ajunge la 4180 metri altitudine, chiar sub niște vârfuri stâncoase. Vom coborî apoi spre Labana, care va fi și locul de campare pentru această zi, la 4130 metri.

  Cazare în corturi.

  Turiști la marginea lacului în Bhutan

 7. Ziua 7 Labana – Thimphu (sfârșitul traseului)

  10 kilometri parcuși în aproximativ 5 ore. Veți începe ziua cu un urcuș spre pasul Phumela, la 4210 metri, cel mai înalt pas din această expediția. Dacă va fi o zi senină, veți vedea o panoramă spectaculoasă cu munții din Himalaia, inclusiv muntele Gangkhar Puensum (7540m), cel mai înalt munte necucerit din lume și cel mai înalt din Bhutan. De aici, traseul este în ușoară coborâre spre mănăstirea Phajoding, la 3960 metri. Veți continua drumeția printr-o pădure inedită de pin albastru până ce ajungeți la drumul spre Sangaygang (Turnul de transmisii al Bhutanului), în imediata apropiere a capitalei, Thimphu. De aici, veți fi transferați la hotel pentru a face check-in-ul. În restul zilei veți avea program liber pentru a explora împrejurimile. Seara, veți avea parte de o cină cu bucate tradiționale din Bhutan, gătită doar din ingrediente organice la foc deschis.

  Cazare la hotel 3* Phuntsho Peiri sau similar

  Iaci în BhutanTineri călugări de la mănăstirea Phajoding din Bhutan

 8. Ziua 8 Thimphu

  Astăzi veți descoperi Thimphu, oraș situat la o altitudine de 2300 de metri. Deși este un oraș mic, Thimphu are multe locuri ce merită vizitate. Unul din aceste locuri este Kuenselphodrang – cea mai mare statuie Buddha Dordenma din lume, 51,5 metri. Ea se află pe un deal iar de aici veți avea o priveliște superbă asupra văii. Vă veți duce apoi la Memorialul Național Chorten, ridicat în memoria celui de-al treilea rege Jigme Dorji Wangchuk și în același timp, dedicat Păcii Mondiale. Veți vizita apoi Gagyel Lhundrup Weaving Center, o mică făbricuță de textile produse manual. Următoarea oprire va fi la Institutul Zorig Chusum, o școală de pictură, unde veți vedea inițierea în cele 13 arte și meșteșuguri tradiționale din Bhutan. Veți vizita și Muzeul Patrimoniulu, găzduit într-o casă tradițională din secolul XIX, ce oferă perspective inedite asupra vieții de zi cu zi din Bhutan. După amiaza veți avea program liber iar seara veți avea parte de o cină delicioasă într-un restaurant tradițional.

  Cazare la hotel 3* Phuntsho Peiri sau similar

  Kuenselphodrang - statuia lui Buddha din Thimphu Locuitori din Thimphu

   

 9. Ziua 9 Punakha

  După micul dejun, veți pleca spre Punakha. Drumul de 77 de kilometri va fi parcurs în aproximativ 3 ore. Situat la o altitudine de 1300 de metri, Punakha a fost înainte capitala statului Bhutan și sediul guvernului până în 1955. Pe drum, vă veți opri la Druk Wanhyal Chortens, constuit pe creasta pasului Dochula, la 3100 de metri altitudine. Într-o zi senină, aici veți avea parte de o panoramă superbă de 360 de grade cu munții estici himalaieni, incluzând aici și Gangkhar Puensum. Veți continua drumul prin văile subtropicale Punakha și Wangdue Phodrang. Mai târziu, veți descoperi templul Chimi Lhakhang, construit de cel mai faimos sfânt (Lama Drukpa Kinley) iar după aceea veți face check-in-ul la hotel. Templul este cunoscut drept ”Templul Fertilității” și se află pe un deal rotunjit. Veți ajunge aici după o drumeție ușoară de o oră. Conform legendelor locale, cuplurile fără copii care vin aici vor fi binecuvântate cu urmași după vizită. După amiaza veți avea program liber, prilej cu care puteți merge să vedeți cel mai lung pod suspendat din Bhutan, construit peste râul Phochhu. Seara, veți lua o cină tradițională la Aum Leki Wangmo Farmhouse.

  Cazare în hotel 3* Zhingkham Resort sau similar.

  Pasul Dochula din Bhutan

 10. Ziua 10 Paro

  În această zi veți face o drumeție la templul Khamsum Yuelley Namgyal Chorten, construit de regina mamă a celui de-al 5-lea rege pentru a aduce pacea în întreaga lume. Edificiul se află în vârful unui deal, cu priveliști fascinante asupra peisajului rural. Este cel mai complex templu din Bhutan, tocmai de aceea a fost nevoie de 9 ani pentru a-l ridica. După ce veți vizita și împrejurimile, vă veți întoarce în Paro, trecând prin pasul Dochula. Restul zilei veți avea timp liber să explorați străduțele din Paro sau să căutați suveniruri.

  Cazare în hotel 3* Olathang sau similar

  Templul Khamsum Yuelley

   

 11. Ziua 11 Plecarea

  Veți fi transferați la Aeroportul Internațional Paro pentru zborul spre casă.

Lacul Jimelang Tsho din Bhutan
Turiști la marginea lacului în Bhutan
Potecă prin pădure în Bhutan
Mănăstirea Tiger's Nest din Bhutan
Tineri călugări de la mănăstirea Phajoding din Bhutan
Cazare

Cazare în hoteluri de 3* în cameră dublă sau twin

Cazare la corturi