fbpx
Drum prin Toscana
Vinuri din Toscana
Podgorie in Toscana
Peisaj rural in Toscana
Ferma in Toscana
Dealuri in Toscana

Toamna pe bicicletă în Toscana

de la
900,00 

Plănuiți să mergeți cu bicicleta în Toscana? Atunci trebuie să știți că Toscana este locul unde moștenirea culturală și arhitecturală, frumusețea naturii și arta peisagistică modernă au făcut să se nască destinația perfectă de vizitat. Pe bună dreptate, această locație este cotată ca una dintre cele mai vizitate și iubite din lume. Toscana trăiește în imaginația oamenilor ca un tărâm misterios și râvnit unde omul ar putea să se retragă și să-și găsească liniștea.

Care este secretul acestui mister? Dealurile însorite? Munții și văile împodobite cu ceață? Câmpiile deluroase și nesfârșite care îți dau senzația de infinit? Sătucele fortificate medievale care stau în vârf de deal ca niște turnuri de veghe? Pădurile dense și întunecate cu câte o cetate uitată la mijloc lăsând imaginația să-i găsească rostul? Grădinile cochete cu livezile de măslini? Ori podgoriile și vinul de Chianti sau Montalcino? Eventual gastronomia? Răspunsul ar fi că toate la un loc fac ne îndeamnă să mergem cu bicicleta în Toscana.

Perioada: 7 octombrie – 13 octombrie 2022

 • Recenzii 0 Reviews
  0/5
 • Tipul vacanței Tipul activității
   Cycling
  • Nivelul activității Moderat
   3/8
  • Mărime grup Grup mediu
   Maxim 16 de persoane
  Totul despre Toamna pe bicicletă în Toscana.

  Toscana este locul unde moștenirea culturală și arhitecturală, frumusețea naturii și arta peisagistică modernă au făcut să se nască destinația perfectă de vizitat. Pe bună dreptate, această locație este cotată ca una dintre cele mai vizitate și iubite din lume. Toscana trăiește în imaginația oamenilor ca un tărâm misterios și râvnit unde omul ar putea să se retragă și să-și găsească liniștea.

  Care este secretul acestui mister? Dealurile însorite? Munții și văile împodobite cu ceață? Câmpiile deluroase și nesfârșite care îți dau senzația de infinit? Sătucele fortificate medievale care stau în vârf de deal ca niște turnuri de veghe? Pădurile dense și întunecate cu câte o cetate uitată la mijloc lăsând imaginația să-i găsească rostul? Grădinile cochete cu livezile de măslini? Ori podgoriile și vinul de Chianti sau Montalcino? Eventual gastronomia? Răspunsul ar fi că toate la un loc fac Toscana să fie locul care trebuie vizitat, mai ales pe bicicletă.

  Obiective:

  • San Gimignano și turnurile sale celebre
  • Riserva Naturale Castelvecchio
  • Siena – UNESCO
  • San Quirico d’Orcia
  • Montalcino
  • Abația Sant Antimo
  • Abația Monte Oliveto Maggiore
  • Podgoriile din zona Montalcino
  • Bagno Vignoni
  • Pienza – UNESCO
  • Montepulciano
  Ce este inclus și ce nu este inclus în tarif
  Ce este inclus în acest tarif?Items that are included in the cost of tour price.
  • Drum dus-întors
  • Cazare (6 nopți)
  • Mic dejunuri (locația a 2-a de cazare)
  • Transportul bicicletei tale
  • Transferul bagajelor între cazări
  • Asistență pe toată durata excursiei (dacă ești obosit, te urci în microbuz)
  • Închirierea bicicletei Cross GRX 827 27.5 (Prețul nu scade dacă vii cu bicicleta ta)
  • Ghidaj și organizare
  Ce nu este inclus în acest tarif?Items that are not included in the cost of tour price.
  • Celelalte mese
  • Intrări la muzee, obiective turistice sau alte programe facultative
  • Asigurarea de călătorie și bagaje – de la 43 Lei/ persoană. Detalii aici
  • Cheltuieli personale

  Notă: pentru mese și obiective turistice sunt de ajuns 200-400 Euro/ persoană.

  1. Ziua 1 Transfer Cluj – Colle di Val d’Elsa 1500 km

   Este ziua de călătorie. Sosim după amiază târziu la cazarea noastră, care va fi o la o fermă ecologică. Aici vom sta următoarele două nopți.

  2. Ziua 2 Colle di Val d’Elsa – San Gimignano -San Donato, 38 km · +758 m / -680 m

   Începem ziua cu un scurt transfer de 30 de minute la primul nostru punct de pornire, la Nord de Colle di Val d’Elsa. După câțiva km de încălzire vom urca o pantă scurtă dar serioasă lângă Montefalconi. Ajunși pe platou, pedalăm între livezi de măslini și vii iar la un moment dat va apărea orașul San Gimignano cu turnurile sale reprezentative. Vom vizita orașul unde ne putem juca cu ideea, imaginându-ne cum ar fi putut arăta așezământul medieval pe vremuri – adică în anii 1300 – când toate cele 70 de turnuri erau încă în picioare. Astăzi se mai păstrează ”doar” 13 din acești zgârie-nori medievali cu înălțimi diferite. După o plimbare și o pauză în orașul San Gimignano, vom continua drumul și vom traversa aria naturală protejată Castelvecchio. Terminăm ziua în apropierea podgoriilor la Sud de San Gimignano, de unde vom fi transferați înapoi la cazare.

  3. Ziua 3 Buonconvento – San Quirico d’Orcia, 29 km +658 m / -402 m

   Astăzi ne mutăm în zona Val d’Orcia. Această subregiune a Toscanei se întinde de la Sud de Siena până la Monte Amiata. Când omul aude ”Toscana”, aceste peisaje îi vin în minte. Restul zilelor le vom petrece în zona aceasta. În drum spre Buonconvento, ne vom opri la o cafea și o mică plimbare la Siena, care este o destinație obligatorie pentru oricine vizitează Toscana. Centrul orașului medieval este declarat sit UNESCO. De neratat este Piazza del Campo care, în forma sa de evantai cu nouă aripi, este considerată una din cele mai frumoase piațete din lume. Biciclitul rămâne pentru a doua parte a zilei și va fi prima noastră întâlnire adevărată cu peisajul din Val d’Orcia. Ziua se termină în orășelul pitoresc San Quirico d’Orcia, de unde vom fi transferați înapoi la cazare.

  4. Ziua 4 Buonconvento – Montalcino – Castelnuovo dell’Abate, 28 km +719 m / -541 m

   Subiectul zilei de azi va fi vinul și zona viticolă din jurul lui Montalcino. Orașul este foarte frumos, însă vinul Brunello di Montalcino, supranumit și ”esența peisajului Toscan”, este chiar mai renumit. Vița din care se face celebra băutură ”elegantă și complexă” prin definiție, crește la o altitudine între 200 – 500 m pe o suprafață de aproximativ 250 km². În prima parte a zilei traversăm podgoriile, ca după o urcare foarte abruptă să ajungem în Montalcino. Aici vom servi prânzul și după ce am descoperit străduțele înguste, într-un peisaj și un decor excepțional, pedalăm spre abația Sant Antimo, care se află la poalele orașului Castelnuovo dell’Abate. Pentru coborâre vom avea două opțiuni. Una mai dificilă și una mai lejeră. Terminăm ziua lângă abație care se încadrează perfect în peisajul înconjurător cu păduri și livezi de măslini.

  5. Ziua 5 Buonconvento – Asciano – Buonconvento, 40 km +597 m / -595 m

   Astăzi vom face un circuit în subregiunea numită Crete Senesi sau ”argilă de Siena”. Culoarea solului în această zonă e de un gri special dând impresia că peisajul s-ar fi inspirat din imaginile Lunii.  Prima secțiune de 23 de km va fi pe macadam iar din Asciano vom continua pe un drum de asfalt cu peisaje superbe. De altfel, majoritatea traseelor vor fi pe macadam, urmând traseul celebrei competiții de ”vintage cycling” L’Eroica. În Asciano ne vom odihni înainte să începem porțiunea de asfalt care este unul dintre cele mai frumoase trasee. Ne vom opri și vom face un popas la Abația Monte Oliveto Maggiore. Merită făcută o plimbare în interiorul mănăstirii, care din afară pare a fi mai mult o fortăreață. Interiorul este însă mai blând iar complexul clădirilor, grădina, aleile și toată atmosfera, ne vor lăsa o impresie puternică.

  6. Ziua 6 Bagno Vignoni – Pienza – Montepulciano, 23 km +631 m / -365 m

   Începem ziua cu un transfer de aproximativ treizeci de minute până în Bagno Vignoni. Satul se află pe celebrul drum de pelerinaj Via Francigena. Centrul acestui sătuc, în loc de piață cu statui și primărie, are ”doar” un bazin termal din secolul XVI. Înainte să pornim la drum spre Pienza, vom savura feelingul băii medievale la marginea bazinului, cu un ceai sau o cafea. În 1996 Pienza, împreună cu toată Valdorcia au fost declarate patrimoniu UNESCO. Vom face un popas mai lung în interiorul frumosului oraș toscan care și-a căpătat numele după celebrul său fiu, Papa Pius al II-lea. În drum spre Montepulciano, vom trece pe lângă sătucul mai puțin turistic dar cu atât mai autentic, Monticchiello. Ziua se termină în Montepulciano, care s-a construit pe un vulcan stins. Înainte să fim transferați înapoi la baza noastră din Valdorcia, putem să luăm cina, să cutreierăm străduțele înguste sau să servim un pahar de ”Vino Nobile di Montepulciano”, savurând peisajul toscan demn de orice carte poștală.

  7. Ziua 7 Transfer Buonconvento – Cluj 1450 km

   În primele ore ale zilei pornim spre Cluj.

  Drum prin Toscana
  Ferma in Toscana
  Podgorie in Toscana
  Dealuri in Toscana
  Cazare

  În fiecare din cele 6 nopți ale excursiei, vom fi cazați în ferme ecologice numite și ”agriturismo”. Sunt ferme autentice transformate în case de oaspeți.

  Excursia din Toscana nu este ușoară. Distanțele nu sunt mari, însă diferențele de nivel sunt destul de serioase. Traseele parcurse vor fi întrerupte de plimbări și vizitarea unor centre istorice sau obiective turistice.

  Majoritatea traseelor le vom parcurge pe drumuri de macadam sau asfalt cu circulație redusă. Este importantă cunoașterea regulilor de circulație care se aplică la cicliști și ca fiecare participant să poată controla bicicleta pe deplin pentru siguranța sa și a celorlalți participanți.

  Îți oferim posibilitatea de a-ți folosi bicicleta proprie transportând-o sau îți putem oferi una din bicicletele noastre Cross GRX 827 27.5 Prețul excursiei nu scade în caz că optezi să vii cu bicicleta ta.

  Îmbrăcăminte sport, durabilă și confortabilă care este corespunzătoare și ca îmbrăcăminte generală de stradă, pantofi și geacă sport, impermeabile și respirabile gen Gore-Tex, HyWent etc. Haine călduroase. Geacă de ploaie, ochelari de soare de culoare mai deschisă, cremă de protecție solară. Pentru cele necesare de o zi, noi vă oferim un rucsac mic atașabil de șa.

  Toamna de obicei este plăcută, spre răcoroasă. Putem avea mici averse, dar șansele sunt reduse. Temperatura în timpul zilei poate varia de la 15-27 °C,

  Mesele nu sunt incluse în pachet. De obicei se poate folosi bucătăria apartamentului sau se poate comanda masă de la gazdele noastre.

  Overall Rating
  0/5

  Lasăți-ne un mesaj

  Date de plecare Statusul turei Tarif  
  07/10/2022 - 13/10/2022
  Există locuri disponibile
  900,00