fbpx
Cu bicicleta in Tenerife

Tenerife. Vacanță activă pe insula verii veșnice.

de la
989,00 

Când te gândești o vacanță în Tenerife, mintea ți-e copleșită imediat de plaje, cocktailuri și mult soare. În realitate însă, mica insulă din arhipelagul Canare găzduiește o multitudine de ecosisteme. De la un capăt la celălalt, Tenerife oferă posibilități de relaxare atât pentru amatorii de plajă cât și pentru cei dornici de mișcare.

În doar două ore, puteți ajunge de la nivelul oceanului Atlanic la 3718 metri altitudine, pe vulcanul Teide. Acest vulcan este chiar cel mai înalt vârf de pe teritoriul Spaniei și este un vulcan activ. Din fericire, ultima erupție a avut loc în 1909, deci nu trebuie să vă faceți griji. Dacă sudul insulei este arid și mai tot timpul însorit, nordul este complet diferit. Aici găsim vegetație luxuriantă, păduri nesfârșite de lauri și o mulțime de trasee de drumeții și ciclism.

Haideți cu noi într-o vacanță activă de 8 zile în Tenerife, prilej cu care vom face drumeții, vom merge pe bicicletă, vom vedea balenele și vom descoperi această insulă de poveste.

Tariful este valabil pentru un grup de 12 persoane

Perioada: 2-9 mai 2022 (grup format)

 • Recenzii 0 Reviews
  0/5
 • Tipul vacanței Tipul activității
  Cycling, Hiking, La plajă, Trekking
 • Nivelul activității Dificil
  5/8
 • Mărime grup Grup mic
  4-12
Totul despre Tenerife. Vacanță activă pe insula verii veșnice..

Am pregătit pentru voi un sejur plin cu diverse activități: drumeții, ture de bicicletă, observare de balene, stand up paddle boarding și o vizită la o plantație de banane. Zona de nord a insulei este acoperită de păduri și vegetație luxuriantă și există o multitudine de trasee de drumeție foarte bine marcate și amenajate.

Programul este făcut în așa fel încât să gustați câte puțin din fiecare activitate. Fiecare zi e diferită, tocmai de aceea suntem siguri că nu vă veți plictisti nici măcar o secundă.

Observație: La cerere, putem asigura însoțitor de grup din partea agenției.

Ce este inclus și ce nu este inclus în tarif
Ce este inclus în acest tarif?Items that are included in the cost of tour price.
 • Ghid local
 • Transport cu microbuzul pe perioada programului
 • Toate mesele
 • Asigurare
 • Toate activitățile și logistica necesară (biciclete etc)
 • Cazare
Ce nu este inclus în acest tarif?Items that are not included in the cost of tour price.
 • Însoțitor de grup din partea agenției
 • Biletele de avion
 • Băuturile alcoolice
 • Activități ce nu sunt incluse în program
 • Cheltuielile personale
 1. Ziua 1 Sosire

  Sosire pe aeroportul Tenerife Sud – Reina Sofia. Întâlnire cu ghidul local și transfer la cazare.

  Cazarea va fi într-o casă de oaspeți situată într-una din cele mai prestigioase plantații de banane de pe insulă, Finca da Calabacera.

  Seara, veți participa la o cină de bun venit.

 2. Ziua 2 Trekking Baracan - Teno

  După micul dejun, veți fi transferați la Chio, unde va fi punctul de plecare al drumeției. Acest traseu include trei zone naturale importante: Masca, Punta del Teno și Los Gigantes. Pe drum veți vedea spectaculosul drum spre Masca și peisajul montan încântător. Odată ajunși la Teno Alto, veți face pauza de prânz – un picnic – și veți gusta brânză de capră produsă aici. După aceasta veți continua traseul la vale până ce veți ajunge la Punta del Teno. De aici veți avea parte de un peisaj încântător cu stâncile denumite Los Gigantes sau vă puteți răcori în apa oceanului. La finalul zilei, veți fi duși înapoi la cazare.

  Distanță parcursă: 12 km. Timp estimat 4-5 ore. Dificultate medie. Traseu descendent 1123 m, ascendent 423 m.

 3. Ziua 3 Observare de balene și vizită la plantația de banane

  După micul dejun, veți fi transferați în portul Las Americas. Aici, veți urca la bordul unui vas și veți face o excursie de 4 ore în apele Oceanului Atlantic pentru a vedea balenele pilot, una din speciile ce trăiesc în aceste ape. E posibil să vedeți și delfini sau țestoase. După ce vă veți întoarce la mal veți lua prânzul la un restaurant din zonă. Programul continuă cu o vizită de aproximativ două ore la o plantație de banane. La final, vă veți întoarce la cazare.

 4. Ziua 4 Tură pe biciclete

  După ce în primele zile ați văzut partea sudică a insulei, e timpul pentru o aventură pe biciclete spre partea nordică. Veți începe tura în Las Americas și veți pedala pe vechiul drum, trecând prin sate pitorești, terase și ravene. Tura se va termina într-unul din cele mai frumoase priveliști din Tenerife: Valea Guimar. De aici veți fi transferați la hotel în La Laguna. La Laguna este un oraș inclus în patrimoniul mondial. Aici veți găsi localnici prietenoși, arhitectură intactă, cultură și gastronomie autentică, deci credem că este cea mai bună opțiune pentru a descoperi Tenerife așa cum se cuvine.

 5. Ziua 5 Urcarea pe Teide

  Această zi va fi probabil cea mai memorabilă din toată aventura. Veți merge pe drumul ce leagă La Laguna de vulcanul Teide până la punctul de plecare, Montana Blanca. Drumeția va începe la baza vulcanului, unde vi se vor explica regulile aplicabile în acest parc național. În timpul excursiei, veți afla lucruri interesante despre diferitele tipuri de lavă ce au sculptat acest tărâm. Urcarea nu este grea dar din pricina altitudinii, se va merge în așa fel încât și cei mai puțin pregătiți să poată urca. Priveliștea de sus va merita cu siguranță efortul, de aici veți putea vedea oceanul și insulele învecinate. Sus, veți lua un picnic, după care veți coborî cu telecabina. Veți fi transferați înapoi la hotel însă pe alt drum, cel prin valea Orotava, printr-un peisaj spectaculos.

  Distanță parcursă: 8.5 km. Timp estimat 4-5 ore. Dificultate: peste medie.

 6. Ziua 6 Tur pe biciclete prin Anaga

  Masivul Anaga se află în partea de nord est a insulei Tenerife și este unul din cele mai vechi locuri de pe insulă. Este cu doar 40 de kilometri pătrați mai mic decât parcul național Teide și este considerat un parc rural și rezervație a Biosferei, găzduind specii de plante străvechi ce cresc aici mulțumită umidității și vânturilor. Datorită localizării sale, acest parc reprezintă unul din principalele atracții pentru cei care doresc o experiență activă pe insulă. Aici, veți parcurge pe bicicletă un traseul ce vă va purta de-o parte și de alta a masivului montan, pentru a avea o perspectivă panoramică asupra zonei. Tura începe la hotel și se termină tot la hotel.

  Distanță parcursă: 20 km.

 7. Ziua 7 Drumeții în masivul Anaga și stand up paddle

  Antequera este fără îndoială un paradis natural și unul din cele mai bine păstrate secrete ale masivului Anaga. Veți descoperi această plajă superbă după ce veți fi parcurs un traseu spectaculos prin munți. Veți străbate peisaje unice și veți coborî treptat, de la peisajul muntos înalt la stâncării mai joase, prin etaje diferite de vegetație. Veți afla istoria zonei, veți vedea flora, fauna și geologia zonei. Odată ajunși la plajă, vi se va servi prânzul, preparat de Lucas Gamonal, un lanț de restaurante cu o stea Michelin. După masă, vă veți relaxa pe această plajă sălbatică. Vă veți urca apoi la bordul unei ambarcațiuni și veți fi duși în orășelul pescăresc San Andres, nu înainte de a vedea îndeaproape stâncile din Anaga. Barca vă va lăsa la superba plajă Las Teresitas, unde vă puteți relaxa stând la soare sau puteți participa la o sesiune de stand up paddle boarding. La final, veți fi transferați înapoi la Hotel Aguere și veți servi cina de rămas bun la un restaurant local.

 8. Ziua 8 Plecare

  După micul dejun, veți fi transferați la aeroportul Tenerife Sud pentru zborul către casă.

Cu bicicleta in Tenerife
Șosea prin munții Teno, satul Masca
Balena pilot in Tenerife
Cu bicicleta prin muntii Anaga
Drumeție în munții Anaga
Cazare

În primele trei nopți veți fi cazați la o casă rurală din Chio iar în următoarele patru nopți la un hotel din La Laguna.

În general, activitățile din acest program necesită o oarecare pregătire fizică. Datorită reliefului, este obligatoriu să știți să mergeți bine pe bicicletă.

În cea mai mare parte a anului, în Tenerife este vreme caldă, plăcută.

Overall Rating
0/5

Lasăți-ne un mesaj