fbpx
Scoția pe bicicletă
Scoția pe bicicletă - vedere spre lac
Scoția pe bicicletă - trecând prin râu
Scoția pe bicicletă - prin pădure
Scoția pe bicicletă - pedalând prin vale
Scoția pe bicicletă - panoramă spre lac

Scoția pe bicicletă. Explorând peisajul montan

de la
1.871,00 

Ați visat vreodată să explorați Scoția pe bicicletă? Peisajul înalt și locurile sălbatice de aici fac din acest ținut destinația ideală pentru bicicliștii amatori de mountain biking.

Vă propunem o aventură de 7 zile în peisajul sălbatic înalt din Scoția, ocazie cu care vom pedala pe drumuri vechi, pe poteci ce încojoară lacurile din zonă și pe single track-uri de poveste, numai bune de admirat din șaua bicicletei. Vom pedala peste 380 de kilometri, de la Loch Hourn de pe coasta de vest spre Montrose, pe coasta de est. Este un traseu variat, potrivit pentru marea majoritatea a celor cu o pregătire medie dar în același timp, vor exista destule porțiuni tehnice care vor pune la încercare abilitățile celor mai experimentați bicicliști în căutare de aventuri pe două roți.

Vom aborda urcări numai bune pentru a simți că pedalăm dar vom coborî și prin văi superbe, vom căuta ”monștri” din faimosul lac Loch Ness și ne vom bucura de peisaje de care au parte doar aceia care aleg să exploreze Scoția pe bicicletă.

Perioade: 26 iunie – 02 iulie 2022 și 14 august – 20 august 2022

 • Recenzii 0 Reviews
  0/5
 • Tipul vacanței Tipul activității
   Cycling
  • Nivelul activității Dificil
   5/8
  Totul despre Scoția pe bicicletă. Explorând peisajul montan.
  • Mountain biking prin peisajul sălbatic înalt din Scoția
  • Single track-uri de poveste în natură
  • Priveliști uimitoare din Corrieyairack Pass
  • Whisky single malt de cea mai bună calitate
  Ce este inclus și ce nu este inclus în tarif
  Ce este inclus în acest tarif?Items that are included in the cost of tour price.
  • 6 nopți de cazare în camere twin / duble
  • 6 * mic dejun, 6* prânz
  • Asistență permanentă pe perioada desfășurării programului, cu ghizi vorbitori de limbă engleză
  • Vehicul de asistență
  • Transferuri de grup în ziua sosirii și a plecării
  Ce nu este inclus în acest tarif?Items that are not included in the cost of tour price.
  • Îmbrăcăminte și echipament personal
  • Asigurarea de călătorie (83 LEI/ persoană)
  • Cheltuieli la bar, suveniruri etc
  • Închirierea bicicletei și a căștii (135 Euro – bicicletă cu suspensie față, 202 Euro – bicicletă full suspension)
  • Zborurile spre / de la Glasgow, inclusiv taxele pentru transportul bicicletei proprii
  • Supliment single (269 Euro)
  • Intrările la obiectivele turistice de pe traseu
  • Alte activități opționale
  1. Ziua 1 Sosirea în Glasgow

   Având acces facil cu avionul, punctul de întâlnire pentru acest tur este la aeroportul din Glasgow (GLA). Ora de întâlnire este 11:00, timp suficient pentru a putea fi transferați la Invershiel.

   După o scurtă pauză în Fort William, ajungem pe coasta de vest a Scoției după amiaza târziu. Cazarea noastră pentru prima noapte se află pe țărmul lacului Loch Duich și este locul ideal pentru a începe aventura noastră pe două roți.

   După sosirea la cazare, vom avea timp suficient să ne asigurăm că bicicletele sunt pregătite pentru zilele ce vor urma. Masa de seară va fi ocazia ideală pentru a cunoaște ghizii și pe ceilalți participanți din grup.

  2. Ziua 2 Corran - Fort Augustus (74 kilometri)

   După un mic dejun scoțian, începem ziua cu un transfer de 40 de minute la Corran, de unde ne începem călătoria pe bicicletă. Începem bine, cu peisaje grozave spre insula Skye și spre vârfurile dramatice ale muntelui Cullin. Chiar de la început vă veți face o idee despre ce urmează în zilele următoare. O potecă frumoasă ne duce sus prin Glen Arnisdale peste Dubh Lochain, peste pasul Glean Dubh Lochain, apoi jos spre Kinlochhourn, unde traseul continuă pe un drum liniștit de țară.

   Lăsând cele mai importante secțiuni offroad în urmă, acest drum de țară continuă spre Loch Quoich, de unde mergem spre Glan Garry,  urmând o potecă de pădure care ne duce spre malul sudic al lacului.

   În Mandally intrăm pe faimosul traseu de biciclete Great Glen Cycle Route spre Invergarry. Urcăm de la Great Glen spre Bridge of Oich și urmăm canalul Caledonian spre Fort Augustus, la punctul sudic al lacului Loch Ness.

   Mese incluse: mic dejun, prânz.

  3. Ziua 3 Fort Augustus - Kingussie (58 kilometri)

   Pornind din Fort Augustus, pedalăm lejer câțiva kilometri până la provocarea zilei, pasul Corrieyairack. Situat pe vechiul drum militar al generalului Wade, la o altitudine de 772 metri, acesta este cel mai înalt punct al traseului. Urcarea spre pas este lungă și istovitoare iar coborârea este tehnică și provocatoare dar reprezintă chintesența mountain bikingului din Scoția.

   Continuăm apoi de-a lungul râului Spey din Melgrave spre Garva Bridge, apoi urmăm un drum de țară spre Laggan.

   Mese incluse: mic dejun, prânz.

  4. Ziua 4 Kingussie - Tomintoul (69 kilometri)

   Ne așteaptă o altă zi de mountain biking de cea mai bună calitate. O incursiune prin pădurea Inshriach ne oferă un traseu excelent, cu câteva urcări mai domoale, single track-uri cursive și o urcare mai serioasă spre Allt Chromhraig.

   Urmăm valea râului Spey spre nord est înainte de a ne îndrepta spre est prin superba moșie Rothiemurchus. Astăzi luăm prânzul pe malul lacului Loch Morlich, în inima pădurii-parc Glenmore. După masă, traseul ne poartă pe drumuri forestiere și iese pe single track-uri ce traversează câmpiile sălbatice prin Braes of Abernethy. Facem o pauză de gustare la Bridge of Avon, după care continuăm spre satul aflat la cea mai mare altitudine din zonă, Tomintoul. Înconjurat de peisajele uimitoare ale Glenlivet Estate și ale Parcului Național Cairngorms, acest mic sătuc este un loc excelent pentru a încheia călătoria acestei zile.

   Mese incluse: mic dejun, prânz.

  5. Ziua 5 Tomintoul - Ballater (58 kilometri)

   Ne așteaptă o altă zi uimitoare în timp ce explorăm partea de est a munților Cairngorm. De la Tomintoul ne îndreptăm spre sud, urmând traseul ce ne poartă de-a lungul râului Avon spre Glen Builg.

   Având munții spectaculoși la vest, ruta ne duce sus și peste Culardoch înainte de a coborî spre Invercauld House, lângă Braemar.

   Ultima parte a zilei ne poartă de-a lungul râului Dee în jos, trecem pe lângă reședința de la țară a reginei din Balmoral și spre Ballater, unde vom înnopta.

   Mese incluse: mic dejun, prânz.

  6. Ziua 6 Ballater - Edzell (65 kilometri)

   Ultima zi de mountain biking adevărat în Scoția este o adevărată aventură.

   Dimineața începem cu o scurtă secțiune plată de-a lungul râului Dee spre Dinnet – poarta vestică de intrare în peisajul înalt din Scoția și în Parcul Național Cairngorms. De aici, ne îndreptăm spre sud și în sus prin Glen Tanar, pe la falnicii pini caledoniei din Pădurea Glen Tanar.

   Poteca Mounth este o secțiune tehnică de single track care ne poartă în sus și în jos în jurul muntelui Keen. De aici este doar la vale spre Glen Esk.

   De aici, ruta noastră urmează râul Esk, unde pedalăm pe un minunat single track prin pădure spre idilicul sat Edzell.

   Având doar câțiva kilometri de pedalat în a doua zi, veți fi foarte tentați să încercați whisky-ul single malt după binemeritata masă de seară.

   Mese incluse: mic dejun, prânz.

  7. Ziua 7 Edzell - Montrose (24 kilometri)

   Astăzi nu avem parte de urcări majore spre Montrose, așa că poate este timpul să savurați câteva bucăți de bacon în plus sau o porție extra de haggis la micul dejun. Avem aproximativ 24 de kilometri de asfalt până pe coastă, așa că blocați-vă suspensia și bucurați-vă de peisajul rural dintre Edzell și Montrose, unde se va termina călătoria noastră.

   Odată ajunși aici, a sosit momentul să deschideți șampania și să sărbătoriți cu grupul și cu ghizii sfârșitul aventurii din Scoția.

   Pentru cei curajoși, recomandăm o baie în Marea Nordului, înainte de a merge la un centru de agrement pentru a face duș și a ne schimba în hainele de zi de zi.

   Cu un mare zâmbet pe buze, vom fi transferați înapoi la Glasgow după amiaza pentru zborul spre casă.

   Mese incluse: mic dejun, prânz.

  Scoția pe bicicletă - traversând valea

  Scoția pe bicicletă - traversând valea

  Scoția pe bicicletă - pe cărare

  Scoția pe bicicletă - pe cărare

  Scoția pe bicicletă - vedere spre lac
  Scoția pe bicicletă - trecând prin râu

  Scoția pe bicicletă - trecând prin râu

  Scoția pe bicicletă - prin pădure

  Scoția pe bicicletă - prin pădure

  Scoția pe bicicletă - pedalând prin vale

  Scoția pe bicicletă - pedalând prin vale

  Scoția pe bicicletă - panoramă spre lac

  Scoția pe bicicletă - panoramă spre lac

  Scoția pe bicicletă

  Scoția pe bicicletă

  Cazare

  Cazarea va fi în camere twin / duble, în pensiuni sau mici hoteluri de 3 și 4 stele. Există și posibilitatea de a vă caza în regim single, contra-cost.

  Tura are un grad ridicat de dificultate. Trebuie să aveți o bună condiție fizică și să stăpâniți bine bicicleta pe teren accidentat.

  Micul dejun și prânzul este asigurat în fiecare zi, cu excepția primei zile, cea a sosirii. În general, micul dejun este consistent, cu specific scoțian, cereale sau alte opțiuni, numai bune pentru a acumula energia necesară unei zile pline de pedalat. Mesele de prânz sunt de obicei tip picnic. Cina nu este inclusă, pentru a putea permite fiecărei persoane să-și aleagă masa de seară.

  Unde accesul permite, veți avea mașină de asistență, pregătită pentru situația în care ați obosit. De asemenea, puteți să puneți orice greutate în plus în mașină, pentru a vă ușura înaintarea.

  Dacă nu aveți o bicicletă potrivită pentru tipul de traseu din program sau dacă nu doriți s-o aduceți în Marea Britanie, puteți închiria biciclete tip mountain bike Giant Talon, de calitate foarte bună, cu suspensie față și frâne pe disc. Există și varianta full suspension, Giant Trance, cu o cursă de 140mm. Dacă doriți să primiți și o cască, vă rugăm să ne anunțați în prealabil. Din motive de igienă, recomandăm totuși să vă aduceți propria cască. De asemenea, vă rugăm să ne anunțați dacă doriți să vă aduceți pedale speciale sau vă mulțumiți cu pedale flat, clasice, cu care sunt echipate bicicletele. Dacă vreți să vă aduceți propria șa, vă rugăm să ne anunțați în prealabil.

  Dacă alegeți să veniți cu bicicleta proprie, aceasta trebuie să fie într-o bună stare de funcționare și potrivită pentru tipul de teren pe care se va merge.

  Va trebui să mai aduceți propria cască, mănuși, echipament de hidratare, bidoane pentru apă, îmbrăcăminte potrivită pentru bicicletă, încălțăminte de bicicletă dar și o pereche de încălțăminte potrivită pentru plimbări. Recomandăm să aduceți și o jachetă ușoară, impermeabilă dar și o bluză de polar, pentru diminețile și serile răcoroase.

  Din motive de siguranță, nu veți putea pedala fără cască de protecție.

  Pentru mesele neincluse și pentru băutură, recomandarea noastră este să aveți cam 25 lire sterline / 29 Euro pe zi.

  Datorită faptului că unele locații sunt foarte izolate, recomandăm să aveți cash la voi. Cu toate acestea, sunt multe localuri și restaurante unde se poate plăti cu cardul.

  Fiecărei persoane i se permite un singur bagaj principal. Acesta poate fi un rucsac mai mare sau un troller mic, ușor, care să nu depășească 15 kilograme, dar și un mic ruscac de zi, în care puteți duce lucrurile uzuale (crema de soare, jacheta impermeabilă, camera foto etc).

  Toată lumea știe că vremea din Marea Britanie, dar mai ales din Scoția, este foarte capricioasă. Trebuie să fiți pregătiți atât pentru soare, cât și pentru ploaie și frig în aceeași zi, primăvara, vara și toamna.

  Deși există variații, temperatura medie poate fi de 9 grade în aprilie și de 17 grade în iulie.

  Overall Rating
  0/5

  Lasăți-ne un mesaj