fbpx
schi de tură
backcountry skiing 3
Schi de tură

Schi de tură

de la
72,00 

Schi de tură

Aveți posibilitatea de a explora munții în compania unui ghid montan & instructor de schi practicând schi de tură. Putem face ture de una sau mai multe zile în munții din zona Brașovului și nu numai. Putem enumera Munții Piatra Mare, Postăvarul, Ciucaș, Baiului, Bucegi sau Făgăraș . Pentru turele de o zi se va asigura transportul și recuperarea la sfârșitul turei. Turele vor fi adaptate în funcție de nivelul grupului, de condițiile meteo și de starea zăpezii, ele pot fi de una sau mai multe zile, cu transport, cazare și la final, transfer către destinația dorită.

 • Recenzii 0 Reviews
  0/5
 • Tipul vacanței Tipul activității
   Schi de tură
  • Nivelul activității Moderat
   3/8
  Totul despre Schi de tură.

  Schi de tură

  Aveți posibilitatea de a explora munții în compania unui ghid montan & instructor de schi practicând schi de tură. Astfel, se pot face ture de una sau mai multe zile pe munții din zona Brașovului și nu numai, printre aceștia putându-se enumera Munții Piatra Mare, Postăvarul, Ciucaș, Baiului, Bucegi sau Făgăraș . Pentru turele de o zi se va asigura transportul și recuperarea la sfârșitul turei. Turele vor fi adaptate în funcție de nivelul grupului, de condițiile meteo și de starea zăpezii, ele pot fi de una sau mai multe zile, cu transport, cazare și la final, transfer către destinația dorită.

  Echipamentul obligatoriu pentru a putea participa la o tură este următorul :

  – echipament complet de schi de tură (schiuri cu legături de tură, foci iar colțarii de schiuri sunt opționali)

  – bețe telescopice cu rozetă mare

  – îmbrăcăminte dedicată de iarnă, cu îmbrăcăminte de rezervă

  – rucsac, lampă frontală, termos cu ceai cald, first-aid kit individual

  – kit de avalanșă (sondă, lopată, transceiver)

  În ceea ce privește următoarele materiale :colțari, piolet scurt de tură, cască, ham, acestea sunt optionale doar pentru turele mai tehnice. În cazul în care nu dispuneți de materialele enumerate mai sus, putem asigura închirierea acestora .

  În cazul în care o parte din persoanele din componența grupului nu cunosc materialele și procedurile de utilizare a kitului de avalanșă, se va organiza un mic atelier la începutul turei în care se vor prezenta materialele din kitul de avalanșă și modul lor de utilizare într-o situație reală.

  Ture de o zi :

  1. Munții Baiului : Azuga – Sorica – Creasta munților Baiului – Stâna din Picior – Bușteni Cartier Piatra Arsă. Durata – cca. 6 ore. Dificultate – medie . Uphill – cca.300 metri. Downhill – cca.900 metri. Lungime – cca. 13 km
  2. Munții Bucegi : Cota 1400 – Cota 2000 – Vârful cu dor – Valea Dorului – Furnica – Cota 2000 – Cota 1400 . Durata – cca.8 ore. Dificultate medie . Uphill/Downhill – cca.1000 metri. Lungime – cca. 14 km.
  3. Munții Bucegi : Cota 1400 – Cota 2000 – Furnica – Piatra Arsă – Sfinx/Babele . Coborâre cu telecabina în Bușteni . Durata – cca. 6 ore. Dificuiltate  – medie. Uphill – cca. 900 metri. Downhill – cca. 450 metri .
  4. Munții Bucegi : Bușteni – Diham – Valea Cerbului – Vf. Omu – retur . Durata – 10 ore . Dificultate – dificil. Uphill/Domnhill – 1700 metri .
  5. Munții Piatra Mare : Dâmbul Morii – Cabana Piatra Mare – Vf. Piatra Mare – Cascada Tamina – Timișul de Sus.  Durata – 9 ore . Dificultate – mediu/dificil . Uphill – 1100 metri. Downhill – 1000 metri .

  Toate aceste exemple sunt cu titlu informativ, tura urmând a fi adaptată cerințelor clienților și condițiilor meteo. De asemenea, pot fi solicitate serviciile agenției pentru îmbunătățirea stilului de schi on / off piste.

  Ce este inclus și ce nu este inclus în tarif
  Ce este inclus în acest tarif?Items that are included in the cost of tour price.
  • Echipament complet de schi de tură (clăpari, schiuri, foci, bețe)
  • Transport
  • Ghid montain autorizat / instructor de schi autorizat
  Ce nu este inclus în acest tarif?Items that are not included in the cost of tour price.
  • Kit de avalanșă (15 lei/ zi)
  • Colțari (10 lei/ zi)
  • Mese