fbpx
Safari în Africa - lei
Apus în Serengeti
Cascada Materuni
Mâncare în Mto wa Mbu
Migrația bivolilor africani
Poarta de intrare în Serengeti
Safari în Africa - leopard
Tanzania - pe traseu
Târgul din Mto wa Mbu

Safari în Africa: Pe urmele mamiferelor mari în Tanzania sălbatică

de la 816,00 

Sunteți în căutarea unui program de safari în Africa? Când vine vorba de această experiență, Tanzania, cu ale sale 16 parcuri naționale, reprezintă o destinație unică, unde nicio zi nu va semăna cu alta. Având pe teritoriul său aproape 20% din populația de mamifere mari din Africa, această țară oferă pasionaților de faună sălbatică posibilitatea de a admira Cele 5 Mari (The Big Five) mamifere ( leul, leopardul, rinocerul, elefantul și bivolul african ) dar și alte specii de mamifere ( zebre, girafe, antilope ) sau de păsări (vulturul cu glugă – Necrosyrtes monachus, pescărașul cu piept albastru Halcyon malimbica)

Fie că vorbim de Lacul Manyara, de uriașul crater Ngogongoro, Tarangire sau de faimosul Parc Național Serengeti, în Tanzania vă puteți bucura de un safari în Africa în adevăratul sens al cuvântului. Pe lângă toate acestea, simpla interacțiune cu triburile, în special cu populația Maasai, face dintr-o călătorie deja fascinantă, una de neuitat pentru oricine. Pe toată perioada programului, veți fi însoțiți de ghizi experimentați ce vor ști să vă ducă exact în zonele cu cele mai mari șanse de a vedea fauna.

Perioada: 10-14 ianuarie 2021*

Mărime grup: 2-4-6 persoane

Tariful este valabil pentru un grup de 6 persoane

* La cerere, există și posibilitatea unui program de 7 zile, cu vizitarea Parcului Național Serengeti și a cascadei Materuni din regiunea Kilimanjaro.

 • Reviews 0 Reviews
  0/5
 • Vacation Style Holiday Type
  Wildlife
 • Activity Level Moderat
  3/8
 • Group Size Small Group
  2-4-6 persoane
Totul despre Safari în Africa: Pe urmele mamiferelor mari în Tanzania sălbatică.

Din momentul în care ajungem în Tanzania, vom fi preluați către cazare, programul efectiv începând de a doua zi.

Vom vizita Parcul Național Lake Manyara, vom face o tură pe biciclete, vom vizita Parcurile Naționale Ngorongoro și Tarangire.

The tour package inclusions and exclusions at a glance
What is included in this tour?Items that are included in the cost of tour price.
 • Taxele de acces în Parcurile Naționale
 • Taxe de servicii
 • Transferurile pe toată perioada programului
 • Cazare în cameră dublă
 • Taxe guvernamentale
 • Ghizi / șoferi vorbitori de limbă engleză
 • Vehicule 4×4 și toate costurile legate de acestea
 • Vizionare faună (orele 06:00 – 18:00 )
Whats not included in this tour.Items that are not included in the cost of tour price.
 • Biletele de avion
 • Taxele de aeroport
 • Apelurile telefonice
 • Bacșișurile
 • Suvenirurile și alte obiecte personale
 • Băuturile
 • Asigurare personală și de călătorie (tarif estimativ, 30 lei, în 16.11.2020)
 • Orice program sau activitate neinclusă în program
 1. Ziua 1 (10 ianuarie 2021) Sosire

  Odată ce sosim în Tanzania, vom fi preluați de la aeroportul internațional Kilimanjaro și transferați spre cazare din Arusha. Dacă este timp, putem face un tur al orașului, putem vizita muzeul pietrelor prețioase sau putem face baie în izvoarele termale. Aceste activități sunt opționale iar tariful acestora nu este inclus.

  Mese incluse: cină.

 2. Ziua 2 (11 ianuarie 2021) Parcul Național Lake Manyara

  După micul dejun, plecăm din Arusha spre Parcul Național Lake Manyara. Drumul va dura aproximativ două ore însă vom trece prin orașul-târg Mto Wa Mbu, un adevărat paradis al suvenirurilor și al produselor locale proaspete sau provenite din agricultură.

  Odată ajunși în parcul național, ne vom bucura de un adevărat paradis al animalelor sălbatice. Lake Manyara este considerat de mulți fotografi unul din cele mai bune zone din lume pentru vizionarea faunei. Așteptați-vă să vedem frumoșii lei urcându-se în arborii Acacia dar și numeroasele specii de păsări de aici, printre care flamingo, păsări de pradă și micuțul multicolor Coraciss caudatus.

  Seara vom merge la cazare pentru cină și o binemeritată odihnă.

  Mese incluse: mic dejun, prânz, cină.

 3. Ziua 3 (12 ianuarie 2021) Karatu (tur pe bicicletă, vizită în Karatu)

  După un mic dejun delicios, mergem în Mto wa Mbu, o adevărată oază verde în mijlocul câmpiei Maasai, unde localnicii cultivă banane și orez. Aici, vom începe probabil partea noastră preferată, o tură pe biciclete prin peisajul natural din zonă. Vom pedala pe teren aproape plat, perfect chiar și pentru cei care nu sunt obișnuiți cu activitatea fizică. Pe traseu vom vedea câteva plantații de banane și dacă găsim școlile deschise, le vom vizita. Toată distracția va dupa 2-3 ore dar dacă e nevoie, putem scurta sau lungi traseul.

  Masa de prânz o vom lua alături de ”mama’s”, adică mame locale care ne vor găti mâncăruri tradiționale africane.

  După prânz, avem posibilitatea de a vizita un sat tradițional Maasai, unde localnicii sunt recunoscuți pentru faptul că își protejează teritoriul conform legilor naturii. Vom interacționa cu acești localnici și vom afla de la ei detalii interesante despre ei, despre viața de zi cu zi.

  Dacă nu, vom merge direct în Karatu, unde vizităm câteva plantații de cafea și unde ne putem plimba.

  Mese incluse: mic dejun, prânz, cină.

 4. Ziua 4 (13 ianuarie 2021) Ngorongoro

  După micul dejun, vom pleca spre craterul Ngorongoro, considerat de mulți a opta minune a lumii. Odată ce vom vedea prima oară această zonă, de la punctul de belvedere, vom înțelege cu adevărat de este atât de faimoasă.

  Aici găsim nici mai mult, nici mai puțin de 120 de specii de mamifere, inclusiv cele 5 Mari (the Big Five) lei, leoparzi, elefanți, rinoceri și bivoli africani. Datorită faunei, Ngorongoro este unul din cele mai populare destinații pentru safari din lume. Vom vedea aici specii inedite, precum rinocerii negri, aflați pe cale de dispariție și hipopotamii, scălzându-se în apa răcoroasă.

  Vom călători în vehicule 4×4 decapotabile, pentru o experiență cu totul inedită. Vom observa lei, leoparzi, gheparzi, șacali, hiene dar și bivoli, zebre și antilope.

  Masa de prânz o vom lua lângă unul din cele mai mari zone umede, preferată de hipopotamii din zonă.

  La finalul zilei ne vom întoarce la cazare pentru o baie relaxantă în piscină și pentru o cină binemeritată.

  Mese incluse: mic dejun, prânz, cină.

 5. Ziua 5 (14 ianuarie 2021) Tarangire

  După micul dejun, vom merge în Parcul Național Tarangire pentru o sesiune de observare a faunei de jumătate de zi.

  Odată ajunși aici, explorăm savana ce înconjoară râul Tarangine. Râul curge pe durata întregului an și este sursa principală de apă pentru animalele din regiune în timpul sezonului secetos. Mărginit de arbori Acacia și Baobab, râul este vizitat des de elefanți dar și de alte ierbivore din zonă, cum ar fi zebrele sau antilopele.

  La prânz ne vom bucura de un picnic delicios însă trebuie să avem grijă fiindcă maimuțele omniprezente ne pot lăsa fără mâncare 🙂

  Pe lângă elefanți și maimuțe, putem zări și lei, leoparzi dar și o mare varietate de antilope, unele din ele fiind pe cale de dispariție.

  La final vom fi transferați la aeroport pentru zborul spre casă sau mai putem opta pentru încă o noapte de cazare, dacă este nevoie (nu este inclusă)

  Mese incluse: mic dejun, prânz.

Apus în Serengeti

Apus în Serengeti

Safari în Africa - lei

Safari în Africa - lei

Mâncare în Mto wa Mbu

Mâncare în Mto wa Mbu

Migrația bivolilor africani

Migrația bivolilor africani

Tanzania - pe traseu

Tanzania - pe traseu

Safari în Africa - leopard

Safari în Africa - leopard

Cazare

Cazarea se va face în camere duble, în locații curate și sigure.

Outpost Lodge – Arusha

Fanaka Safari Campsite & Lodge – Parcul Național Lake Manyara

Country Lodge Karatu – Karatu / Ngorongoro

 • În contextul pandemiei, începând cu 5 august 2020, toți pasagerii, străini sau rezidenți, care pleacă sau sosesc în Tanzania, vor fi supuși unei verificări amănunțite COVID-19 și vor completa un formular pus la dispoziție de compania aeriană, maritimă sau terestră cu care călătoresc.
 • Pasagerii, cetățeni străini sau rezidenți, pentru care țările de origine sau compania aeriană cu care călătoresc le solicită un test negativ pentru infecția cu COVID-19 pentru permiterea călătoriei, vor trebui să prezinte rezultatul acestui test și la sosirea în Tanzania.
 • Pasagerii care prezintă simptome ale infecției cu COVID-19 vor fi supuși unui control amănunțit și pot fi testați pentru infecția cu COVID-19 (test molecular tip RT-PCR).
 • Înainte de a pleca în călătorie, vă recomandăm să faceți un vaccin împotriva malariei. Pentru lămuriri, e bine să consultați un medic specialist în boli exotice care vă va da cele mai bune sfaturi.

Nu, este suficient pașaportul valabil pentru cel puțin 6 luni de la intrarea în țară.

Cazarea se va face în unități tip Lodge, curate și îngrijite.

Majoritatea zborurilor internaționale pleacă din Tanzania seara. Ca atare, ziua 5 va fi și ziua plecării. Dacă doriți să prelungiți șederea, tariful se va modifica.

Am avut cazuri când turiștii nu zburau din România, așa că am preferat să nu includem costul zborurilor în tarif.

 • Tarif estimativ în 17.11.2020: 900 Euro / persoană (dus-întors)
Overall Rating
0/5

LEAVE YOUR COMMENT