fbpx
Narcisa 1
Viaduct Podu Ilii
Spre Moara cu Apa din Ohaba
Spre Dumbrava Vadului
Pe drumul de pajiste
Parau de munte in padurea seculara
Narcise 3
Narcise 2
La Sinca Veche
La Moara cu Apa din Ohaba
Broasca
Arbore secular

Weekend cu narcise, biciclete, urși și păduri virgine

de la
192,00 

Cât de mult am așteptat primăvara! După o iarnă cam lungă și cu multe restricții, e timpul să ieșim la aer, să ne bucurăm de natura ce renaște și prosperă, ajutată de soare și de vremea caldă de mai. Și cum altfel putem profita de toate acestea dacă nu printr-un program inedit, în care avem de toate. Facem mișcare pe bicicletă, admirăm și frumoasele narcise din rezervația naturală Poiana Narciselor din Vad, județul Brașov, mănăstirea rupestră din Șinca Veche și ne încărcăm cu energie la o degustare de miere delicioasă.

Și dacă toate acestea n-ar fi de ajuns, explorăm și sălbăticia unei păduri virgine din zonă, descoperind fauna ce trăiește acolo.

Perioada: 14 mai – 15 mai

Mărime grup: 2-8 persoane

Tariful este valabil pentru un grup de 8 persoane

În funcție de vreme, este posibil să vedem mai puține flori în Poiana Narciselor.

 • Recenzii 0 Reviews
  0/5
 • Tipul vacanței Tipul activității
   Cycling, Wildlife
  • Nivelul activității Relax
   1/8
  • Mărime grup Grup mic
   2-8 persoane
  Totul despre Weekend cu narcise, biciclete, urși și păduri virgine.

  Ce vizităm?

  Rezervația ”Dumbrava Vadului”, numită simplu Poiana Narciselor din Vad, județul Brașov, are o suprafață de 394,90 hectare și reprezintă o zonă acoperită cu păduri și poieni unde vegetează o comunitate de narcise din specia Narcissus poeticus ssp. radiiflorus, specie ocrotită de lege. Vom vizita această rezervație însă pentru a proteja potecile, vom merge pe lângă biciclete. Așa cum e de așteptat, nu vom culege flora și nu vom lăsa în urmă mizerie.

  Mănăstirea rupestră de la Șinca Veche este un loc inedit, încărcat de mister și legende. Deși i se mai spune și Templul Ursitoarelor, lumea nu vine aici pentru a-și afla soarta, ci mai degrabă pentru a-și găsi liniștea sufletească sau pentru a se adăposti de soarele dogoritor al verii. O scurtă incursiune în peșteră va fi cu siguranță interesantă.

  Degustarea de miere o vom face la o gospodărie din Șinca Veche, unde gazdele ne vor oferi câteva sortimente produse de propriile albine. Tot aici, vom învăța lucruri foarte interesate despre aceste mici făpturi despre care se zice că sunt indispensabile pentru viața pe pământ.

  Dacă avem timp, vom pedala până în Șinca Nouă, unde vom descoperi viaductul Podu Ilii, cel mai vechi de pe teritoriul României și primul realizat din beton armat. Din păcate, din cauza unor probleme de siguranță, această cale ferată a fost abandonată, alegându-se ruta actuală.

  Seara, vom merge însoțiți de pădurarii zonei la un observator special, unde vom sta 1-2 ore. Cu puțin noroc, vom vedea aici urși, mistreți, căprioare sau chiar lupi.

  Duminică vom face o excursie tematică în pădurea seculară din Șinca Nouă, unde vom afla detalii interesante despre acest habitat și vom sta la poalele celui mai înalt brad din România, având 62,5 metri.

  Ce este inclus și ce nu este inclus în tarif
  Ce este inclus în acest tarif?Items that are included in the cost of tour price.
  • 1 noapte de cazare în cameră dublă / twin cu mic dejun inclus, la Casa Moga din Bucium
  • prânz în 14 și 15 mai
  • cină în 14 mai
  • ghid autorizat pe toată perioada desfășurării programului
  • vizită la observatorul de urși, însoțiți de rangeri
  • excursie tematică în pădurea seculară din Șinca Nouă
  Ce nu este inclus în acest tarif?Items that are not included in the cost of tour price.
  • transportul până în satul Bucium, județul Brașov
  • închirierea bicicletei (există 6 biciclete disponibile la Casa Moga, la un tarif de 50 lei / zi)
  • băuturile la mese
  • cheltuielile personale (miere, făină / mălai de la Moara cu Apă etc)
  • pat suplimentar pentru a 3-a persoană sau pentru copil (75 lei)
  • bacșișuri
  • excursie opțională la Moara cu Apă de la Ohaba, în ziua a 2-a (tarif 10 lei / persoană)
  1. 14 mai Sâmbătă

   Ne întâlnim la ora 9:00 la Casa Moga din satul Bucium, județul Brașov. Puteți ajunge aici cu o zi mai devreme, caz în care veți achita o noapte de cazare în plus.

   Plecăm pe traseu direct spre Poiana Narciselor. Dimineața este cel mai bun moment pentru a le admira, beneficiind de lumina caldă a primelor raze de soare. Cu puțin noroc, vom vedea și stânjenei pe ici pe colo. Cu toate acestea, datorită vremii imprevizibile, nu putem garanta că vom vedea multe flori. În fiecare an este altfel și de cele mai multe ori, contează și o săptămână.

   Următoarea oprire o vom face la mănăstirea rupestră de la Șinca Veche, numită și Templul Ursitelor. Fie că dați crezare legendelor sau căutați un loc să vă găsiți pacea interioară, acest loc vă va surprinde cu siguranță.

   După ce ne redescoperim sinele în Templu, poposim la o gospodărie locală unde mierea se produce din generație în generație. Degustăm câteva sortimente de miere și aflăm tainele apiculturii.

   Dacă este timp, continuăm tura pe biciclete spre Șinca Nouă, unde urcăm un mic deal spre viaductul Podul Ilii, cel mai vechi din România și totodată, primul viaduct din beton armat din țară. Din păcate, calea ferată de aici a fost abandonată în urma unor probleme legate de siguranță dar priveliștea de pe pod va merita orice efort de a ajunge aici.

   Ne vom întoarce la Casa Moga pentru a lua masa de prânz după care ne relaxăm.

   După amiaza, vom fi preluați de pădurari și duși pe Valea Strâmbei, în pădurile de lângă Șinca Nouă. Aici, în sălbăticia naturii, vom sta la pândă într-un observator special construit pentru vizionarea faunei. Dacă păstrăm liniștea, putem vedea urși, mistreți, căprioare sau chiar și lupi.

   Ne vom întoarce la cazare și vom servi cina.

   Cazare în cameră dublă / twin la Casa Moga.

  2. 15 mai Duminică

   După micul dejun, ne vom echipa de drumeție și vom fi preluați de rangeri, care ne vor duce în pădurile seculare din Șinca Nouă. Aceste păduri de o importanță deosebită sunt zone de protecție strictă unde accesul public neînsoțit este interzis. Din fericire, vom avea alături de noi rangerii care ne vor ghida pe un traseu tematic, ocazie cu care vom vedea și cel mai înalt brad din România, de 62,50 metri. Nu uitați să vă luați și aparatele de fotografiat pentru această zi!

   Ne vom întoarce la Casa Moga pentru a lua prânzul și pentru a ne lua la revedere. Dacă doriți să prelungiți șederea, aflați că în zonă puteți vizita mănăstirea Dejani, Sâmbăta de Sus, ”La Vâltori” din Lisa sau Cetatea Făgărașului. Dacă vremea și condițiile permit, puteți face o baie la Băile Perșani.

   Pentru o experiență autentică, dacă grupul este de acord, putem vizita Moara cu Apă de la Ohaba. Aceasta este considerată cea mai veche moară din Țara Făgărașului și este încă funcțională! Deși au peste 130 de ani vechime, pietrele de moară nu au fost niciodată înlocuite și se păstrează în stare încă bună, mulțumită celor ce au grijă de ea. Vom afla secretele acestei mori și ne vom răcori la umbra viței de vie din gospodăria proprietarilor. Tariful acestei vizite este 10 lei / persoană.

  Poiana Narciselor

  Narcisa 1

  Narcisa 1

  Spre Dumbrava Vadului

  Spre Dumbrava Vadului

  Pe drumul de pajiste

  Pe drumul de pajiste

  Viaduct Podu Ilii

  Viaduct Podu Ilii

  La Moara cu Apa din Ohaba

  La Moara cu Apa din Ohaba

  Cazare
  • Cazarea va fi la Casa Moga, un superb loc aflat la poalele munților Făgăraș, în satul Bucium. Liniștea desăvârșită de aici ne va încărca bateriile iar mâncarea delicioasă servită de gazdele noastre va fi pe placul tuturor.
  • Pensiunea dispune de 6 camere cu pat matrimonial și 2 cu paturi twin. La cerere, se poate adăuga un pat suplimentar, pentru care veți achita 75 de lei / noapte.
  • Dacă nu doriți să veniți cu bicicleta proprie, aici veți găsi 6 biciclete tip mountain bike, pe care le puteți închiria la tariful de 50 lei / zi sau 30 lei / 2 ore.

  Tura pe biciclete are aproximativ 35 de kilometri iar dacă vom merge și la Șinca Nouă, se va prelungi cu 22 de kilometri. Traseul este predominant pe asfalt și relativ plat, cu scurte urcări și coborâri ce nu necesită o condiție fizică deosebită. Cu toate acestea, pentru a putea participa la tură, este necesar să aveți experiență pe drumuri publice și să puteți controla bicicleta.

  <p style=”text-align: justify;”>În primul rând, cască. Nu vom accepta participanți fără cască de protecție. Casca vă poate proteja de traumatisme la cap și vă poate salva viața. Nu există scuze de genul ”Nu-mi place cum îmi stă”, ”Îmi este cald cu casca” sau ”Casca mă face să arăt ridicol”.

  <p style=”text-align: justify;”>În al doilea rând, recomandăm echipament pentru mers pe bicicletă. Pantalonii cu bazon (burete) pot face diferența dintre o tură relaxantă și una de coșmar. Dacă nu, puteți alege orice îmbrăcăminte considerați că vă este comodă. Nu recomandăm îmbrăcămintea de bumbac fiindcă reține transpirația.

  Nu uitați să mai aveți la voi ochelari de soare, cremă de soare, o geacă de ploaie și o bluză mai călduroasă.

  Pentru drumeția în pădure și vizita la observator, alegeți pantaloni lungi și îmbrăcăminte un pic mai călduroasă. Recomandăm să aveți și ghete de drumeție cu talpă aderentă.

  De asemenea, recomandăm să aveți la dumneavoastră și un rucsac de 15-20 litri pentru eventualele gustări, apă, haină de ploaie, cameră foto etc.

  Vom fi însoțiți permanent de pădurari iar observatorul este închis, așa că animalele nu vor putea ajunge la noi. De altfel, animalele sălbatice, nefiind obișnuite cu omul, vor fugi la orice zgomot sau mișcare bruscă, de aceea este bine să păstrăm liniștea în observator.

  Overall Rating
  0/5

  Lasăți-ne un mesaj