fbpx
Glacier lagoon

Marele tur al Islandei

de la
4.420,00 

Experimentați splendorile  și frumusețea neîmblânzită a naturii Islandei, peisaje care vă taie răsuflarea precum și istoria și cultura Islandeză. Marele tur al Islandei vă va duce într-o călătorie de neuitat de-a lungul Islandei, incluzând peninsula Snaefellsnes și magicele Fiorduri de Vest. Fiecare zi combină călătoria cu autobuzul cu plimbări ușoare, având astfel aventuri ușor solicitante și experimentând cultura și istoria islandeză.

Recomandat pentru: exploratori, aventurieri, călători pe cărări nebătute, oricine este interesat de minunile naturii, geologie, istorie și localnici.

Grupul este de maxim 20 de persoane

Vârsta minimă: 8 ani

Date de plecare: 14, 28 Iunie; 12, 26 Iulie; 9, 23 August

Durata: 11 nopți/12 zile

 • Recenzii 0 Reviews
  0/5
 • Tipul vacanței Tipul activității
  Active-breaks, Circuit ghidat, Circuite culturale, Discovery, Hiking, Sailing, Trekking
 • Nivelul activității Moderat
  3/8
 • Mărime grup Grup mediu
  20
Totul despre Marele tur al Islandei.
 • Descoperiți unele dintre cele mai izolate părți ale țării
 • Explorați 3 parcuri naționale magnifice
 • Vă alăturați ghidului expert în scurte plimbări/urcări, care vă vor da mai multe perspective asupra minunilor naturale de neuitat ale Islandei
 • Vă bucurați de un itinerariu plin cu experiențe unice și mese delicioase
 • Veți fi cazați în pensiuni simple și fermecătoare, ferme și hoteluri de clasă turistică, multe dintre ele așezate în cele mai minunate locații

Important:

Vă rugăm să notați că pentru acest tur este nevoie de încălțăminte potrivită pentru drumeții/trekking, o parte din drum fiind accidentat.

 

Ce este inclus și ce nu este inclus în tarif
Ce este inclus în acest tarif?Items that are included in the cost of tour price.

Transfer Flybus aeroport-hotel-aeroport

2 nopți cazare cu mic dejun în Reykjavik

9 nopți cazare cu mic dejun în hoteluri în locații conform program

10 cine (bufet sau trei feluri) în locațiile din afara capitalei

Tur ghidat cu transport asigurat în zilele 2-11

Preluare de la hotel în ziua 2 și drop-off la hotel în ziua 11

Ghid expert local vorbitor de limba engleză în zilele 2-11

Vizita la peștera de lavă în peninsula Snaefellsnes

Călătorie cu ferryboat-ul pe ruta Snaefellsnes – Fiordurile de Vest

Intrare la muzeul Eric cel roșu

Intrare la muzeul Folk și al Transporturilor în Hnjotur

Vizită la o seră geotermală și la o herghelie de cai

Intrare la Muzeul Maritim Herring Era

Tur cu barca la observare de balene și pescuit

Intrare la băile naturale Myvatn, cu închiriat de prosop

Vizită la colecția de pietre Petra

Tur cu barca pe laguna glacială

Intrare la centrul expozițional și cinema LAVA

Opriri pentru poze memorabile

Wi-fi gratuit în mijlocul de transport

24 de ore asistență de urgență pe teritoriul Islandei

 

 

Ce nu este inclus în acest tarif?Items that are not included in the cost of tour price.

Biletul de avion Bucuresti-Reykjavik-Bucureşti

Mic dejun în ziua sosirii

Asigurarea de călătorie (recomandată)

Băuturi, snack-uri, mese, altele decât cele menționate la “Servicii incluse”

Costum de baie la băile Myvatn (se poate închiria)

Early check-in garantat (pentru cele mai multe hoteluri din Islanda, ora de check-in este 14:00)

Check-out târziu garantat

Orice alt serviciu nespecificat la ”Servicii incluse”

 

 1. Ziua 1 Sosire în Islanda

  Sosirea la aeroportul Keflavik. Autobuzul de transfer de la aeroport FlyBus vă așteaptă afară, în fața terminalului Sosiri. Vă rugăm să informați șoferul unde sunteți cazați în Reykjavik.  În funcție de timpul rămas liber, puteți vizita una din piscinele geotermale din vecinătate sau să vizitați centrul orașului.

 2. Ziua 2 Cercul de Aur

  Distanța aproximativă parcursă: 290km

  După micul dejun de la hotel, vă veți întâlni cu ghidul și veți începe aventura. Astăzi veți vedea reperul clasic: Cercul de Aur. Veți începe cu o vizită la o seră geotermală și veți putea vedea cum cultivă islandezii tomate. În vecinătate veți putea face un selfie cu un căluț islandez și veți afla despre calitățile unice și istoria acestui măreț animal. Apoi veți explora Gullfoss, frumoasa ”cascadă aurie” și veți păși prin zona geotermală activă Geysir, unde gheizerul în formă de vârtej aruncă apa până la 25m înălțime la fiecare 5-10 minute. Următoarea oprire este la vechiul parlament viking, monument UNESCO din parcul național Thingvellir. Câmpia Thingvellir este situată la granița plăcii tectonice, unde America de Nord și Europa se îndepărtează încet încet una de alta. Ca rezultat, se poate explora un ținut cu spectaculoase fisuri, iazuri și râuri precum și marea fisură Almannagja.  Apoi grupul continuă călătoria de-a lungul pitorescului fiord Hvalfjordur și mai departe către Borgarfjordur.

  Cină și cazare în zona Borgarfjordur.

   

   

   

   

   

 3. Ziua 3 Peninsula Snaefellsnes & Fiordurile de Vest

  Distanța aproximativă parcursă: 290km

  Micul dejun la hotel. Astăzi veți explora peninsula Snaefellsnes, care pornește din coasta de vest a Islandei. Un lanț muntos necizelat se întinde pe toată lungimea peninsulei, plafonat de ghețarul de 1446 m Snaefellsjokull, un mistic vulcan stratificat în formă de con. Veți călători de-a lungul peninsulei Snaefellsnes, prin câmpurile de lavă și de-a lungul oceanului cu multe oportunități excelente de a face fotografii. Veți admira cele mai populare locuri din parcul național Snaefellsjokull , unde cratere vulcanice, fluxurile de lavă o calotă glaciară, vârfuri înghețate, fiorduri, plaje cu nisip și vârfuri înalte modelează peisajul. Veți urma aventura din romanul clasic science-fiction al lui Jules Verne ”Călătorie către centrul Pământului”. Nu ratați șansa de a face o călătorie către interiorul Pământului sub ghețarul Snaefellsjokull! Acest tur în peșteră vă va duce 35 metri în adâncime și aproape 200 metri în canalul de lavă denumit Vatnshellir. După amiaza, veți lua feribotul Baldur de la  Stykkisholmur la Brjanslaekur, în Fiordurile de Vest. În călătoria de 2 ore și jumătate peste golful Breidafjordur, veți trece pe lângă insula Flatey, care este locuită doar în timpul verii. Dacă vremea este frumoasă, vă veți putea bucura de o panoramă magnifică a nenumăratelor insulițe din golf și a ghețarului Snaefellsjokull.

  Cină și cazare în zona Patreksfjordur.

 4. Ziua 4 Cel mai vestic punct al Islandei (și al Europei)

  Distanța aproximativă parcursă: 150km

  Micul dejun la hotel. Astăzi grupul va urma linia de coasta accidentată a fiordurilor și va face o oprire la muzeul Hnjotur. Aruncați o privire la cum au trăit oamenii în Fiordurile de Vest în ultimul secol. Veți continua drumul printr-o regiune foarte izolată și puțin populată, până la stâncile pline de păsări din Latrabjarg, și cel mai vestic punct al Islandei și Europei. Ar trebui să vedeți păsări Puffin de la mijlocul lui Mai până la mijlocul lui August, precum și multe alte păsări. Urmați ghidul într-o plimbare prin natură, până în vârful stâncii păsărilor.

  Latrabjarg este cunoscut în lume pentru marea densitate de păsări nordice. Puffini, pescăruși, ghilimote, fulmari, cormorani, kittiwake și alte păsări de stâncă grupate în sute, mii și chiar milioane de exemplare. Latrabjarg este locul unde vă puteți apropia foarte mult de aceste păsări, chiar dacă nu sunteți pasionați de observarea păsărilor, în mod sigur veți fi distrați de comicii puffini și hipnotizați de numărul mare de păsări. Dacă vremea și condițiile drumului permit, veți merge la plaja Raudisandur, o întindere nesfârșită de nisip roșu. (Nu chiar nesfârșită dar 10 km este destul). Magnificele nuanțe ale nisipului diferă în funcție de lumină, maree și vreme. Această plajă de nisip  este casă a nenumărate păsări marine și foci. Este o zonă de liniște unde veți uita orice stres și vă veți bucura de șansa de a obține fotografia perfectă a nunațelor mereu schimbătoare de galben, portocaliu și roșu.

  Cină și cazare în zona Patreksfjordur.

 5. Ziua 5 Frumoasele Fiorduri de Vest

  Distanța aproximativă parcursă: 320km

  După micul dejun de la hotel, veți continua sa explorați superbele Fiorduri de Vest, trecând munții și de-a lungul țărmului până când veți ajunge la mărețul fiord Arnarfjordur, înconjurat de munți înalți. În capătul de jos al fiordului veți întâlni unica cascadă Dynjandi cu cele 7 nivele ale ei. În toamnă a fost declarată de către islandezi cea mai frumoasă cascadă din țară. Continuați drumul printr-o trecătoare de munte și de-a lungul țărmurilor sudice ale Fiordurilor de Vest, o rută mai puțin circulată. Bucurați-vă de un peisaj caracterizat de stânci înalte, golfuri tăiate și întinderi înguste de coastă.

  Cazarea peste noapte la cabana Vogur, în vestul Islandei. Această locație este un loc cu adevărat liniștit și frumos aproape de golful Breidafjordur, loc ce vă va da senzația că sunteți singur în Islanda.

  Cina și cazarea în zona Budardalur .

 6. Ziua 6 Din Vest în Nord

  Distanța aproximativă parcursă: 350km

  Micul dejun la hotel. Veți începe dimineața cu o frumoasă plimbare pe drumuri nebătute. Veți vedea ferme abandonate, frumoase bisericuțe rurale și cai islandezi. La Haukadalur există o replică destul de autentică a gospodăriei lui Erik cel roșu, faimosul explorator care a fondat colonia islandeză în Groenlanda. Fiul său, Lief cel norocos, a fost primul european care a pus piciorul în America de Nord, cu 492 de ani înaintea lui Cristofor Columb. Acum, ferma reconstruită din Haukadalur este un muzeu viu viking, un loc distractiv, informativ și foarte fotogenic. Peisajul este dominat de munți, lacuri, văi, mare și spații deschise.

  Apoi veți călători spre nord, printre fertilele terenuri agricole și peisajele fiordurilor din nordvestul Islandei. Următoarea oprire este la Glaumbaer , una dintre cele mai frumoase ferme cu căsuțe cu acoperiș de gazon și muzee folk.

  Spre seară, grupul va ajunge la fermecătorul orășel Akureyri, al doilea cel mai mare oraș al Islandei, unde se va sta 2 nopți.

  Cină și cazare în Akureyri.

   

   

   

   

   

   

 7. Ziua 7 Eyjafjordur și peninsula Trolilr

  Distanța aproximativă parcursă: 160km

  Micul dejun la hotel. Astăzi veți vedea spectaculoasele peisaje ale fiordurilor în timp ce veți merge către Siglufjordur, cunoscut ca și capitala heringului din Nordul Atlanticului. Siglufjordur este localizat în peninsula muntoasă Trollaskagi. Pe drum, grupul va trece prin mici sate pescărești și va opri într-o vale părăsită pe care chiar cei mai mulți islandezi nu au vazut-o.

  Apoi, veți păși înapoi în timp la Muzeul Maritim ”Herring era”, în Siglufjordur. Este cel mai mare muzeu maritim din Islanda și singurul muzeu islandez care a câștigat trofeul Muzeul European al anului, în 2004.

  Spre după amiază este timpul pentru o aventură pe ocean, în timp ce veți face observare de balene pentru 2-3 ore în Eyjafjordur, cel mai lung fiord a Islandei, chiar sub Cercul Polar de Nord. Veți putea vedea balene cu cocoașă și balenele minke, cele mai mici dintre balenele mari, marsuini și delfini. Rata de succes pentru a vedea balenele este de 99%. Veți avea de asemenea șansa de a și degusta pește oceanic. Apoi vă veți întoarce la Akureyri pentru o seară relaxantă în acest oraș fermecător.

  Cină și cazare în Akureyri.

 8. Ziua 8 Lacul Myvatn

  Distanța aproximativă parcursă: 150km

  După micul dejun de la hotel, veți începe aventura de astăzi cu o vizită la Godafoss, una dintre cele mai impresionante cascade din țară (numele înseamnă cascada zeilor). Apoi veți continua către lacul Myvatn, cunoscut pentru prezența abundentă a păsărilor și pentru uimitoarele peisaje de lavă vulcanică. Pregătiți-vă să faceți fotografii superbe are pseudo-craterelor, să pășiți pe misteriosul câmp de lavă Dimmuborgir, conul vulcanic Hverfjall, explorați izvoare termale, fumarole și bălți cu nămol ce bolborosesc, din Namaskard. Veți merge apoi la lacul Viti format într-un crater, în câmpurile geotermale Krafla.

  După o zi de frumoase priveliști vulcanice, este timpul să vă relaxați și să vă îmbăiați în lacurile naturale Myvatn. Bucurați-vă de apele azurii liniștitoare , înconjurate de priveliști sălbatice.

  Cină și cazare în zona Myvatn.

 9. Ziua 9 Secretele Islandei de Est

  Distanța aproximativă parcursă: 290km

  Micul dejun la hotel. Astăzi veți începe aventura cu o vizită la Dettifoss, cea mai puternică cascadă a Europei, din partea de nord a Parcului Național Vatnajokull. Plimbarea dus-întors din zona parcării până la cascade durează aproximativ 40-60 minute, cu vederi interesante de-a lungul drumului. Apoi se va continua către est prin peisajul gol și uneori pustiu cu munți de jur împrejur. Priveliștea vă va da o idee despre cum basmele populare și poveștile cu fantome au fost inspirate de natură.

  De-a lungul drumului, veți opri la istoricul Modrudalur, o comunitate de fermieri care este situată la cea mai mare altitudine în Islanda, 469 m deasupra nivelului mării. În timpul verii, centrul de servicii este locul perfect pentru a vă bucura de Herdubreid, regina munților Islandei. Veți vizita biserica de la fermă, ridicată în 1949 de către fostul fermier în cinstea răposatei sale soții.

  După aceea, veți traversa zonele muntoase nelocuite către Islanda de Est. Veți avea ocazia să admirați și cel mai nordic fiord. Localizat la capătul drumului fiordurilor, orășelul izolat Bakkagerdi are doar 120 de locuitori. Acest sătuc fermecător este construit la adăpostul versantului muntelui iar până să ajungeți aici în mod sigur vă veți bucura de priveliștile acestor munți colorați și unici.

  Cină și cazare în Borgarfjordur Eystri.

 10. Ziua 10 Fiorduri, ghețari și laguna glaciară

  Distanța aproximativă parcursă: 450km

  Micul dejun la hotel. Ziua de astăzi este rezervată admirării fiordurilor dramatice și micilor sate pescărești la capătul drumurilor întortocheate. De-a lungul drumului veți vizita o admirată atracție locală: fascinanta colecție de pietre a Petrei. Naturalist și colecționar sunt două cuvinte folosite pentru a o descrie pe Petra de când era mică. În aproape 80 de ani, Petra a creat o comoară unică de roci, cristale, zeoliț, cuarț și alte pietre, toate din zona învecinată, a Fiordurilor de Est.

  După amiază veți putea vedea Vatnajökull, cel mai mare ghețar al Europei. care este vizibil în tot sud-estul Islandei. În orașelul Höfn veți opri pentru o plimbare cu barca printre aisbergurile plutitoare din magnifica lagună glaciară Jökulsárlón, considerată punctul culminant al turului.

  Apoi, alăturați-vă ghidului într-o plimbare de-a lungul gheții strălucitoare și nisipului negru de pe Diamond Beach, o zonă făcută faimoasă de bloggeri și fotografi de pe Instagram.

  Cină și cazare în zona Skaftafell din Parcul Național Vatnajökull.

   

   

   

 11. Ziua 11 Parcul Național Vatnajokull și Coasta de Sud

  Distanța aproximativă parcursă: 340km

  Mic dejun la hotel. Astăzi veți vizita Parcul Național Vatnajokull, care acoperă aproximativ 14% din teritoriu, fiind al doilea cel mai mare parc național din Europa. Explorați regiunea Skaftafell, o oază verde adăpostită de cel mai înalt munte al Islandei și al doilea cel mai mare vulcan stratificat din Europa, de 2110 m înălțime, Hvannadalshnjukur. Apoi veți trece de-a lungul unui vast deșert nisipos creat de ghețari și vulcani. Drumul vă va duce de-a lungul coastei de sud, unind marea cu munții accidentați, ghețari și cascade.

  Dați apoi o raită de-a lungul plajei de lavă neagră și stânci pline de păsări de lângă sătucul Vik. Apoi, o oprire la cascada Skogafoss, o altă locație de văzut din sudul Islandei. Aceasta este cea mai fotografiată cascadă a Islandei!! Apa care se prăbușește creează o pâclă ce dă naștere la frecvente și magice curcubee și poate chiar reușiți să vedeți legendara comoară ascunsă. Apoi veți vedea uimitoarea cascadă Seljalandsfoss, unde puteți păși pe o cărare alunecoasă chiar în spatele perdelei de apă. (Sfat: veniți pregătiți cu haine de ploaie și încălțăminte potrivită). Veți descoperi mai multe despre vulcani și cutremure la Centrul expozițional LAVA în Hvolsvollur. Aici veți vedea un film documentar despre erupțiile vulcanice din anii trecuți din Islanda.

  Toate lucrurile bune ajung la un final, astfel că ziua se termină la Reykjavik. Bucurați-vă de șansa de a împărtăși amintiri la o cină de rămas bun la un restaurant local.

  Seara nu uitați să întrebați la recepția hotelului de transferul FlyBus de a doua zi către aeroport.

 12. Ziua 12 Rămas bun de la tărâmul de foc și gheață

  Micul dejun la hotel. În cazul în care aveți un zbor de dimineață, micul dejun va fi unul light. Transferul de la hotel la aeroport este inclus. Vă recomandăm sa plecați de la hotel nu mai devreme de 3 ore înaintea zborului.

Reykjavik
Skogafoss
Diamond Beach
Icelandic horses
Glacier lagoon
664820
463244
774689
356989

Ziua 1 Hotel Klettur

Ziua 2 Icelandair Hotel Hamar

Ziua 3  Fosshotel Westfjords

Ziua 4  Fosshotel Westfjords

Ziua 5 Vogur Country Lodge

Ziua 6  Hotel KEA Akureyri

Ziua 7  Hotel KEA Akureyri

Ziua 8  Sel-Hotel Myvatn

Ziua 9  Guesthouse Alfheimar

Ziua 10 Fosshotel Glacier Lagoon

Ziua 11 Hotel Klettur

Ziua 12 Departure