fbpx
Cu bicicleta în Marea Britanie
Cu bicicleta în Marea Britanie

Marea Britanie – cu bicicleta de la sud la nord

de la 2.700,00 

Ați visat vreodată să mergeți cu bicicleta în Marea Britanie? Acest tur vă va purta de la sud la nord, timp de 16 zile pline de aventură și voie bună.

Gândit ca un tur complet pentru amatorii de ciclism de șosea, acest program de 16 zile, din care 14 de pedalat, vă va purta din sudul țării, din Land’s End până în nord, la John O’Groats. Veți parcurge toată lungimea Marii Britanii pe bicicletă, într-o aventură care merită trăită cel puțin o dată în viață.

Ruta atent aleasă evită zonele cu trafic intens și orașele aglomerate și ne poartă de-a lungul frumoaselor peisaje pitorești ale acestei țări. Desigur, traseul nu este pentru oricine însă pentru mulți chiar asta va fi important: să-și depășească limitele și să se bucure de experiența avută.

Acest tur ghidat cu bicicleta în Marea Britanie vă va da ocazia să descoperiți această țară în ritmul vostru. Veți primi și un GPS iar bagajele vor fi transportate într-o mașină de asistență.

Perioada: 15-30 mai 2021, 3-18 iulie 2021

 • Reviews 0 Reviews
  0/5
 • Vacation Style Holiday Type
  Cycling
 • Activity Level Dificil
  5/8
Totul despre Marea Britanie – cu bicicleta de la sud la nord.
 • Pedalați de-a lungul Marii Britanii timp de 14 zile, cu o medie de 114 kilometri pe zi.
 • Descoperiți cultura și tradițiile locale, în timp ce parcurgeți idilicele drumuri ce străbat peisajul rural britanic
 • Savurați delicioasele preparate autentice și bucurați-vă de seri pline de voie bună în compania localnicilor.
The tour package inclusions and exclusions at a glance
What is included in this tour?Items that are included in the cost of tour price.
 • 15 nopți de cazare – loc în cameră dublă / twin, cu mic dejun inclus
 • Mese, conform programului
 • Asistență tehnică permanentă și ghid vorbitor de limbă engleză
 • Mașină de asistență și transportul bagajelor
 • Dispozitiv GPS preîncărcat cu rutele zilnice
 • Transfer din Gara Penzance în ziua sosirii
 • Transfer la aeroport Inverness / gara Inverness în ziua plecării
Whats not included in this tour.Items that are not included in the cost of tour price.
 • Închirierea bicicletei (aproximativ 285 Euro)
 • Zborurile și transferul bicicletei, dacă optați pentru a venit cu bicicleta proprie
 • Mesele neincluse în program
 • Supliment single (aproximativ 685 Euro)
 • Asigurarea de călătorie (108 Lei/ persoană)
 • Echipamentul personal
 • Cheltuieli personale
 • Intrările la diferite obiective turistice
 • Transferuri de la / la aeroport în alte zile decât cele din program
 1. Ziua 1 Sosirea în Penzance

  La sosirea în Penzance, veți fi întâmpinați și transferați la St. Just in Penwith, o frumoasă stațiune litorală. unde vă veți petrece prima noapte.

  Este indicat să ajungeți în miezul zilei sau după amiaza devreme pentru a putea fi transferat la St. Just in Penwith. De asemenea, cei care doresc închirierea unei biciclete, au timp să se acomodeze cu ele și să le regleze în funcție de preferințe.

  Restul zilei vă rămâne pentru a vă relaxa sau a vizita diverse obiective turistice din oraș. Seara veți cunoaște restul grupului și veți socializa într-un restaurant local, discutând în același timp și detalii despre programul din zilele următoare.

 2. Ziua 3 Land's End - Bodmin (118 km)

  Vom pleca dimineața devreme pentru a face o scurtă încălzire până în Land’s End, punctul de plecare al acestei călătorii. De aici, vom merge spre est, de-a lungul unora din cele mai pitorești drumuri de țară, din Cornwall spre Redruth. Spre finalul zilei, ne vom îndrepta spre nord, prin Newquay și vom ajunge la Bodmin.

  Mese incluse: mic dejun, prânz.

 3. Ziua 3 Bodmin - Tiverton (128 kilometri)

  După un mic dejun copios (vom avea nevoie de energie pentru această zi), vom parcurge aproximativ aceeași distanță ca și în ziua precedentă, doar că azi va fi un pic mai dificil. Vom pedala în sus și în jos prin frumosul peisaj din sud vestul Angliei, trecând prin sate pirorești situate de-a lungul drumurilor de țară. Vom traversa râul Tamar la Launceston, lăsând în urmă Cornwall, și vom intra în comitatul Devon, îndreptându-ne spre Tiverton, destinația acestei zile.

  Mese incluse: mic dejun.

 4. Ziua 4 Tiverton - Wells (104 kilometri)

  Părăsind Devon și îndreptându-ne spre Somerset, ne îndreptăm pe drumurile șerpuinde spre Taunton iar de aici, vom traversa câmpiile din Somerset. Ne apropiem de orașul istoric Glastonbury și al său Tor, vizibil de la distanță, înainte de ultima porțiune a acestei zile, spre micul oraș – catedrală Wells, destinația noastră pentru această zi.

  Mese incluse: mic dejun, prânz.

 5. Ziua 5 Wells - Hereford (136 kilometri)

  Părăsim Wells în această dimineață și ne îndreptăm spre satul Cheddar, nu înainte de a trece prin canionul Cheddar, cel mai mare și mai important canion din Regatul Unit. Evitând drumurile cu trafic intens, ne vom croi drum spre nord, în sudul Țării Galilor, traversând râul Severn pe pista de biciclete amenajată pe faimosul pod Severn.

  Odată trecuți de Chepstow, ne reîntoarcem pe drumurile liniștite de țară și ne continuăm călătoria prin fermecătorul peisaj rural din Wye Valley, trecând prin Monmouth spre destinația noastră, Hereford.

  Mese incluse: mic dejun.

 6. Ziua 6 Hereford - Ironbridge (89 kilometri)

  Înapoi pe biciclete, azi vom pedala prin micile sate din comitatele Herefordshire și Worcestershire. În periplul nostru spre nord, vom trece prin orașul-târg Leominster, locul Bătăliei de la Llanllieni, prima confruntare dintre normanzi și gali, din 1052.

  Următoarea oprire va fi la Ludlow, cu ale sale clădiri superbe din lemn, colorate în alb și negru. De aici, mai avem un hop prin satele Much Wenloch și Little Wenloch, după care ajungem în Ironbridge, lângă Telford.

  Mese incluse: mic dejun, prânz.

 7. Ziua 7 Ironbridge - Standish (136 kilometri)

  Străbătând liniștitele drumuri de țară din Shropshire, azi ne îndreptăm spre ”Tărâmul turtei dulci”, orașul – târg Drayton, renumit pentru piața sa străveche și pentru clădirile cu arhitectură deosebită. După câțiva kilometri, ajungem în orașul roman Nantwich.

  De aici, traseul ne poartă de-a lungul drumurilor de țară dar vom pedala și pe drumuri mai circulate, spre Middlewich, Knutsford și Leigh, înainte de a ajunge la Standish, lângă Wigan, în nordul Angliei.

  Mese incluse: mic dejun.

 8. Ziua 8 Standish - Kirkby Lonsdale (109 kilometri)

  Astăzi vom merge prin trei comitate, pornind din Bolton, prin Rivington și Greater Manchester spre Lancashire. Continuăm spre nord, evitând marile orașe și drumurile aglomerate. Peisajul devine mai liniștit pe măsură ce intrăm în North Yorkshire, trecând prin satele pitorești Slaidburn și High Bentham. După șapte zile de pedalat, ajungem în calmul oraș Kirkby Lonsdale, situat în apropierea Lake District.

  Mese incluse: mic dejun, prânz.

 9. Ziua 9 Kirkby Lonsdale - Talkin (96 kilometri)

  Având munții Cumbrian și Lake District la vest și dealurile Yorkshire la est, e greu să ne imaginăm un loc mai frumos pentru startul acestei zile. Traseul de azi, pe cât e de dramatic pe atât e de solicitant, trecând prin sate și orașe pitorești ca Orton, Langwathby și Talkin. Petreceți o seară de neuitat și savurați delicioșii cârnați de Cumberland sau răsfățați-vă cu delicioasa budincă de caramele. Odată trecuți de această zi, ați ajuns la jumătatea traseului iar a doua zi, vom intra în Scoția.

  Mese incluse: mic dejun.

 10. Ziua 10 Talkin - Peebles (127 kilometri)

  În timp ce traversăm peisajul rural, înțesat de sate, trecem azi prin granița dintre Anglia și Scoția. Îndreptându-ne spre nord în Langholm, vom merge pe B709 spre Traquair. Mergem pe lângă centrele de mountain bike din Innerliethen și Glentress și ajungem în orașul de graniță Peebles, destinația acestei zile.

  Mese incluse: mic dejun, prânz.

 11. Ziua 11 Peebles - Perth (114 kilometri)

  Părăsim Peebles și ne croim drum printre dealurile din Moorfoot, spre Edinburgh. Va fi imposibil să evităm traficul din oraș însă traseul ne va purta pe străzile mai puțin circulate. Odată ieșiți din Edinburgh, traversăm podul Forth Road și intrăm în Kingdom of Fife. Nu după mult timp, ajungem pe niște drumuri liniștite și trecem prin Kinross, după care ajungem în Perth.

  Mese incluse: mic dejun.

 12. Ziua 12 Perth - Ballater (110 kilometri)

  Ziua de azi începe ușor, cu o ușoară pedalare la nord de Perth, înconjurați de dealuri verzi, pline de zmeuriș. Principala provocare a acestei zile va fi urcarea prin Devil’s Elbow (Cotul Dracului) spre Glenshee Ski Center, așa că ar fi indicat să vă dozați bine energia. Odată trecuți de acest punct, bucurați-vă de o frumoasă coborâre prin cele mai sălbatice locuri din această aventură. Vom continua de-a lungul țărmului râului Dee până la castelul Balmoral. Odată cu ultima bucată spre Ballater ajunge într-un final și în peisajul înalt din Scoția.

  Mese incluse: mic dejun, prânz.

 13. Ziua 13 Ballater - Inverness (122 kilometri)

  Peisajul de azi este spectaculos, așa că ar fi bine să vă mai luați ochii de la drum din când în când pentru a admira priveliștile. Trecând de Grantown-on-Spey, mergem prin zona mlaștinilor sălbatice, prin satele Dava și Dulsie și ajungem în zona Culloden Battlefield (Câmpul de luptă Culloden), locul ultimei bătălii armate purtate pe pământ britanic. După câțiva kilometri vom ajunge în Inverness unde vom încheia ziua.

  Mese incluse: mic dejun.

 14. Ziua 14 Inverness - Lairg (92 kilometri)

  Înapoi în șa, provocarea de azi va fi să traversăm Black Isle, peninsula ce separă Inverness de Dingwall. Odată ajunși pe limanul Cromarty Firth, păstrăm drumul spre Bonar Bridge, unde intrăm pe limanul Dornorch, după care mergem spre nord spre Lairg.

  Mese incluse: mic dejun, prânz.

 15. Ziua 15 Lairg - John O'Groats (153 kilometri)

  Aventura noastră se apropie de final iar traseul ales pentru azi ne va purta de-a lungul râurilor spre cel mai nord punct al Marii Britanii continentale. Schimbăm direcția în Bettyhill și urmăm drumul de coastă spre Thurso, cel mai nordic oraș al Scoției; o așezare cu origini în perioada vikingilor numită după Thor, zeul tunetului. De aici, mai sunt doar 32 de kilometri și ajungem în punctul final al acestei epice aventuri pe două roți.

  După ce facem câteva poze și sărbătorim finalul turei, ne cazăm și continuăm sărbătoarea, odihnindu-ne.

  Felicitări, ați pedalat din cel mai sud în cel mai nordic punct al Marii Britanii.

  Mese incluse: mic dejun.

 16. Ziua 16 Plecarea din Inverness

  Plecăm la ora 9 dimineața și vom fi transferați timp de 3 ore la Inverness. Dacă veți călători cu trenul, nu vă rezervați bilet mai devreme de ora 13:30. Dacă alegeți avionul, zborul nu trebuie să fie mai devreme de ora 15:00.

  Mese incluse: mic dejun.

Cu bicicleta în Marea Britanie

Cu bicicleta în Marea Britanie

Land's End

Land's End

Printre dealuri cu bicicleta în Marea Britanie
Lângă un râu din Marea Britanie

Lângă un râu din Marea Britanie

Coborâre pe bicicletă

Coborâre pe bicicletă

Cu bicicleta pe lângă lac
Cazare

Cazarea pe timpul turului se va face în pensiuni, hanuri și mici hoteluri, unde veți primi prosoape și lenjerie de pat. Ne dorim să oferim baie în cameră însă pot exista situații când baia este comună. La momentul rezervării vă vor informa dacă vor exista unități de cazare cu baie comună.

Cazarea se va face în cameră twin / dublă dar există și posibilitatea de a vă caza în regim single, contra-cost.

Tura are un grad de dificultate mediu-avansat. În multe din zile se pedalează peste 100 de kilometri.

Micul dejun este inclus în toate zilele, cu excepția zilei sosirii. Prima masă a zilei va fi consistentă și va avea în vedere energia necesară pentru o zi de pedalat.

Prânzul este inclus în șapte zile, sub formă de picnic. În celelalte zile, ne vom putea opri în restaurante sau localuri pentru a mânca ceva. Mici gustări și fructe sunt oferite pe percursul zilei gratuit.

Cinele nu sunt incluse pentru a putea da posibilitatea tuturor să aleagă masa de seară și locația preferată.

 

Unde accesul permite, veți avea mașină de asistență, pregătită pentru situația în care ați obosit. De asemenea, puteți să puneți orice greutate în plus în mașină, pentru a vă ușura înaintarea.

Dacă nu aveți o bicicletă potrivită pentru șosea sau dacă nu doriți s-o aduceți în Marea Britanie, puteți închiria biciclete de șosea Giant Defy, de calitate foarte bună. Dacă doriți să primiți și o cască, vă rugăm să ne anunțați în prealabil. Din motive de igienă, recomandăm totuși să vă aduceți propria cască. De asemenea, vă rugăm să ne anunțați dacă doriți să vă aduceți pedale speciale sau vă mulțumiți cu pedale flat, clasice, cu care sunt echipate bicicletele.

Dacă alegeți să veniți cu bicicleta proprie, aceasta trebuie să fie într-o bună stare de funcționare și potrivită pentru tipul de teren pe care se va merge.

Va trebui să mai aduceți propria cască, mănuși, echipament de hidratare, bidoane pentru apă, îmbrăcăminte potrivită pentru bicicletă, încălțăminte de bicicletă dar și o pereche de încălțăminte potrivită pentru plimbări. Recomandăm să aduceți și o jachetă ușoară, impermeabilă dar și o bluză de polar, pentru diminețile și serile răcoroase.

Din motive de siguranță, nu veți putea pedala fără cască de protecție.

Pentru mesele neincluse și pentru băutură, recomandarea noastră este să aveți cam 25 lire sterline / 29 Euro pe zi.

Fiecărei persoane i se permite un singur bagaj principal. Acesta poate fi un rucsac mai mare sau un troller mic, ușor, care să nu depășească 15 kilograme, dar și un mic ruscac de zi, în care puteți duce lucrurile uzuale (crema de soare, jacheta impermeabilă, camera foto etc).

Toată lumea știe că vremea în Marea Britanie este foarte capricioasă. Trebuie să fiți pregătiți atât pentru soare, cât și pentru ploaie și frig în aceeași zi, primăvara, vara și toamna.

Deși există variații, temperatura medie poate fi de 9 grade în aprilie, 17 grade în iulie și 11 grade în octombrie.

Overall Rating
0/5

LEAVE YOUR COMMENT

Package Confirmed Dates Trip Status Trip Status Price (PP) Excluding Flights Price (PP) Including Flights  
15/05/2021 - 30/05/2021
Locuri libere
2.700,00 
N/A
03/07/2021 - 18/07/2021
Locuri libere
2.700,00 
N/A