fbpx
Insulele Hebride pe bicicletă
Insulele Hebride pe bicicletă - Ziua 1
Insulele Hebride pe bicicletă - Ziua 2
Insulele Hebride pe bicicletă - Ziua 3
Insulele Hebride pe bicicletă - Ziua 4
Insulele Hebride pe bicicletă - Pietrele din Callanish
Insulele Hebride pe bicicletă - Plaja cu nisip alb

Insulele Hebride pe bicicletă. Explorând sălbăticia Scoției

de la
2.341,00 

Cu o istorie de peste 5000 de ani, Insulele Hebride, ce aparțin de Scoția, reprezintă un tărâm incredibil de sălbatic, ce merită explorat pe bicicletă.

Situate la întâlnirea cu Oceanul Atlantic, aceste insule bătute de vânt reprezintă un loc sălbatic, rar întâlnit în Europa, cu o climă extrem de imprevizibilă. Tocmai datorită izolării, acest univers stâncos găzduiește câteva specii remarcabile de animale săbatice: vulturi, cerbi, rechini, delfini, vidre dar și foci.

Vă invităm să explorați Insulele Hebride într-o aventură de 7 zile pe biciclete, timp în care veți pedala printr-un relief impresionant, pe poteci străvechi, trasee de munte și drumuri liniștite. Deși ocazional vor fi câteva porțiuni mai dificile, per total, traseul este atent ales pentru ca oricine să poată pedala în siguranță. Vom fi transferați între insule cu feribotul pentru a putea explora cât mai mult din acest arhipelag săbatic.

Pe parcurs, vom descoperi că în Insulele Hebride, cultura locală este diferită de cea a Scoției continentale și că limba galică scoțiană este un adevărat motiv de mândrie pentru localnici.

Perioade: 15 mai – 21 mai 2022, 11 septembrie – 17 septembrie 2022, 14 mai – 20 mai 2023, 18 iunie – 24 iunie 2023, 27 august – 2 septembrie 2023

 • Recenzii 0 Reviews
  0/5
 • Tipul vacanței Tipul activității
   Cycling
  • Nivelul activității Energic
   4/8
  Totul despre Insulele Hebride pe bicicletă. Explorând sălbăticia Scoției.
  • O fantastică aventură pe două roți în Hebridele Exterioare
  • Poteci de vis și plimbări inedite cu barca
  • Mâncare delicioasă și whisky de cea mai bună calitate
  • Șapte insule unice
  • Peisaje sălbatice de poveste
  Ce este inclus și ce nu este inclus în tarif
  Ce este inclus în acest tarif?Items that are included in the cost of tour price.
  • 6 nopți de cazare în camere twin / duble la pensiuni sau hoteluri
  • Asistență completă în timpul turului, incluzând ghid instruit pentru a acorda primul ajutor, vehicul de asistență ce vă va duce bagajele care nu sunt necesare pe bicicletă
  • 6 micuri dejun, 5 prânzuri tip bufet suedez, băuturi calde și reci pe traseu
  • Transfer de la / către Aeroportul Internațional Glasgow (GLA)
  • Toate transferurile cu feribotul / barca
  Ce nu este inclus în acest tarif?Items that are not included in the cost of tour price.
  • Îmbrăcăminte și echipament personal
  • Asigurarea de călătorie
  • Consumația de la bar, suvenirurile
  • Închirierea bicicletei și a căștii (140 Euro – bicicletă cu suspensie față, 211 Euro – bicicletă full suspension)
  • Zborurile spre / de la Glasgow, inclusiv costurile legate de transportul bicicletei, dacă alegeți să luați bicicleta proprie
  • Supliment single (376 Euro)
  • Taxele de intrare la obiectivele turistice sau în centrele de vizitare
  • Alte activități opționale
  1. Ziua 1 Cu feribotul către South Uist

   Întâlnirea cu grupul la aeroportul din Glasgow și transfer la feribotul care pleacă din portul pescăresc Mallaig spre Lochboisdale, în South Uist. Ajungem în Lochboisdale seara târziu, după care suntem transferați 20 de minute la cazare, pe coasta de vest a insulei.

   Trecerea către Hebridele Exterioare reprezintă începutul călătoriei noastre, în timp ce navigăm prin peisajele insulare spectaculoase. Cu puțin noroc, vom vedea și viețuitoare sălbatice în jurul micilor insule Canna și Rùm.

  2. Ziua 2 Lochboisdale - Lochmaddy (75 kilometri)

   După micul dejun, ne pregătim bicicletele și pornim în tură. Începutul traseului prin Insulele Hebride urmărește coasta de vest a insulei South Uist, trecând prin pajiștile încântătoare cu flori denumite machair. Poteca are aproximativ 30 de kilometri și urmează coasta de vest, unde putem zări frumoasele plaje cu nisip alb și apele turcoaz.

   Odată ajunși în nordul insulei, schimbăm direcția și mergem spre interior, după care urmăm drumul principal (adică mai multe oi decât mașini 🙂 ) și trecem pe dig spre micuța insulă Benbecula, apoi spre North Uist. În funcție de maree, de pe dig putem avea ocazia să vedem vidrele.

   Odată ajunși pe North Uist, destinația noastră, Lochmaddy, se află pe coasta de est.

  3. Ziua 3 Lochmaddy - Tarbert (74 kilometri)

   Mergând spre nord de Lochmaddy, urmăm drumul de coastă spre Berneray, unde luăm feribotul peste Sound of Harris spre Leverburgh. Odată ajunși pe Isle of Harris, vom vedea imediat schimbarea de peisaj, munți abrubți dominând coasta de vest a insulei.

   Harris este cel mai probabil bijuteria Hebridelor Exterioare, cu ale sale plaje uimitoare și munți dramatici.

   Din Leverburgh urmăm drumul pe coasta de vest și dacă avem parte de o zi senină, putem vedea insula St Kilda, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, aflată la 64 de kilometri de țărm. Vom părăsi asfaltul și vom aborda terenul accidentat în stilul hebridean. Vom merge pe așa numitele ”Drumuri ale morții” sau ”coffin roads”, poteci pe care erau cărate sicriele celor decedați din zonele izolate. Vom pedala pe frumoase single track-uri printre cele ”1000 de lacuri” sau ”lochans”.

   O ultimă porțiune de coborâre ne va duce spre fermecătorul sătuc Tarbert, unde ne vom petrece următoarele două nopți la un cochet hotel de 4 stele.

   Mese incluse: mic dejun, prânz.

  4. Ziua 4 Insula Scalpay și Lochannan Lacasdail (46 kilometri)

   Astăzi vom vizita insula vecină Scalpay, unde există o frumoasă comunitate de pescari dar și un vechi far construit de Stevenson în secolul al 18-lea. Insula este presărată cu lacuri, unele având și propriile insulițe. Luăm prânzul în sudul insulei, lângă coastă, după care ne întoarcem pe Harris și facem o buclă spre nord, în zona lacului Lochannan Lacasdail, unde avem parte de un frumos single track.

   La sfârșitul zilei ne întoarcem la hotel în Tarbert.

   Mese incluse: mic dejun, prânz.

  5. Ziua 5 Tarbert - Callanish (82 kilometri)

   Astăzi va fi o zi de neuitat pe insulă, în care vom alterna mersul pe bicicletă cu plimbările cu barca rapidă, care ne va purta prin coasta de vest a insulei, inaccesibilă altfel și pe insula Lewis.

   Aceasta zi va fi probabil pentru mulți punctul culminant al călătoriei. Ne vom îndrepta spre zone sălbatice îndepărtate, unde vom lua o barcă rapidă (RIB), care ne va duce printr-un lac maritim (sea loch) spre coasta de vest a insulei Lewis.

   Odată ajunși pe Lewis, urmăm o potecă situată într-o vale dramatică, mărginită de piscuri spectaculoase, după care coborâm iar spre coastă, la barca rapidă, care ne va duce la Pietrele din Callanish. Acest cerc de piatră misterios are o vechime de peste 5000 de ani și se crede că este cu 500 de ani mai vechi decât mult mai cunoscutul ansamblu de la Stonehenge. Locul este ideal de vizitat seara, când în zonă nu mai este nimeni.

   Cazarea va fi într-o casă de oaspeți din apropiere.

   Mese incluse: mic dejun, prânz.

  6. Ziua 6 Callanish - Butt of Lewis (59 kilometri)

   În ultima noastră zi de pedalat vom urma coasta de vest a insulei Lewis, plină de locuri încărcate de istorie și cultură. Îndreptându-ne spre nord, trecem pe lângă străvechiul turn de piatră (broch) Dun Carloway și pe lângă Blackhouse Village din Gearrannan, care ne oferă o perspectivă asupra modului în care se trăia odinioară pe insulă.

   În următorii 20 de kilometri alternăm poteca de coastă cu drumul, în timp ce ne apropiem de finalul călătoriei. Un loc imposibil de ratat este Whalebone Arch, o arcadă formată din oasele unei balene eșuate acum mulți ani pe o plajă din apropiere. Un viraj spre vest ne indică ultimii kilometri din acest periplu. Situat la marginea Europei, la întâlnirea cu Oceanul Atlantic, Butt of Lewis este un loc spectaculos, deci potrivit pentru a încheia călătoria noastră în Insulele Hebride.

   După ce sărbătorim cu câteva pahare, ne întoarcem la cazarea din Callanish pentru ultima noastră noapte pe insule.

   Mese incluse: mic dejun, prânz.

  7. Ziua 7 Zi de întoarcere

   După micul dejun, vom prinde feribotul înapoi spre continent. Programul călătoriei depinde foarte mult de orarul feribotului însă ar trebui să avem timp pentru a cumpăra câteva suveniruri sau chiar un costum autentic de lână Harris. Odată ajunși pe continent, vom fi transferați la aeroportul din Glasgow pentru zborul spre casă.

   Mese incluse: mic dejun.

  Insulele Hebride pe bicicletă

  Insulele Hebride pe bicicletă

  Insulele Hebride pe bicicletă - Ziua 1

  Insulele Hebride pe bicicletă - Ziua 1

  Insulele Hebride pe bicicletă - Ziua 2

  Insulele Hebride pe bicicletă - Ziua 2

  Insulele Hebride pe bicicletă - Ziua 3

  Insulele Hebride pe bicicletă - Ziua 3

  Insulele Hebride pe bicicletă - Ziua 4

  Insulele Hebride pe bicicletă - Ziua 4

  Insulele Hebride pe bicicletă - Pietrele din Callanish

  Insulele Hebride pe bicicletă - Pietrele din Callanish

  Insulele Hebride pe bicicletă - Plaja cu nisip alb

  Insulele Hebride pe bicicletă - Plaja cu nisip alb

  Cazare

  Cazarea va fi în camere twin / duble, în pensiuni sau mici hoteluri de 2, 3 și 4 stele. Există și posibilitatea de a vă caza în regim single, contra-cost.

  Cu toate acestea, în această călătorie, unitățile de cazare sunt relativ mici și nu putem garanta că va exista întotdeauna posibilitatea de a vă caza în regim single.

  Tura are un grad mediu de dificultate. Trebuie totuși să aveți o bună condiție fizică și să stăpâniți bine bicicleta pe teren accidentat.

  Micul dejun este asigurat în fiecare zi, cu excepția primei zile, cea a sosirii. În general, micul dejun este consistent și poate fi cald sau rece, conținând cereale sau alte opțiuni, numai bune pentru a acumula energia necesară unei zile pline de pedalat. Mesele de prânz sunt de obicei tip picnic. Cina nu este inclusă, pentru a putea permite fiecărei persoane să-și aleagă masa de seară.

  Unde accesul permite, veți avea mașină de asistență, pregătită pentru situația în care ați obosit. De asemenea, puteți să puneți orice greutate în plus în mașină, pentru a vă ușura înaintarea.

  Dacă nu aveți o bicicletă potrivită pentru tipul de traseu din program sau dacă nu doriți s-o aduceți în Marea Britanie, puteți închiria biciclete tip mountain bike de calitate foarte bună, cu suspensie față și frâne pe disc. Dacă doriți să primiți și o cască, vă rugăm să ne anunțați în prealabil. Din motive de igienă, recomandăm totuși să vă aduceți propria cască. De asemenea, vă rugăm să ne anunțați dacă doriți să vă aduceți pedale speciale sau vă mulțumiți cu pedale flat, clasice, cu care sunt echipate bicicletele. Dacă vreți să vă aduceți propria șa, vă rugăm să ne anunțați în prealabil.

  Dacă alegeți să veniți cu bicicleta proprie, aceasta trebuie să fie într-o bună stare de funcționare și potrivită pentru tipul de teren pe care se va merge.

  Va trebui să mai aduceți propria cască, mănuși, echipament de hidratare, bidoane pentru apă, îmbrăcăminte potrivită pentru bicicletă, încălțăminte de bicicletă dar și o pereche de încălțăminte potrivită pentru plimbări. Recomandăm să aduceți și o jachetă ușoară, impermeabilă dar și o bluză de polar, pentru diminețile și serile răcoroase.

  Din motive de siguranță, nu veți putea pedala fără cască de protecție.

  Pentru mesele neincluse și pentru băutură, recomandarea noastră este să aveți cam 25 lire sterline / 29 Euro pe zi.

  Datorită faptului că unele locații sunt foarte izolate, recomandăm să aveți cash la voi. Cu toate acestea, sunt multe localuri și restaurante unde se poate plăti cu cardul.

  Fiecărei persoane i se permite un singur bagaj principal. Acesta poate fi un rucsac mai mare sau un troller mic, ușor, care să nu depășească 15 kilograme, dar și un mic ruscac de zi, în care puteți duce lucrurile uzuale (crema de soare, jacheta impermeabilă, camera foto etc).

  Toată lumea știe că vremea din Marea Britanie, dar mai ales din Scoția, este foarte capricioasă. Trebuie să fiți pregătiți atât pentru soare, cât și pentru ploaie și frig în aceeași zi, primăvara, vara și toamna.

  Deși există variații, temperatura medie poate fi de 9 grade în aprilie, de 17 grade în iulie sau 11 grade în Octombrie.

  Overall Rating
  0/5

  Lasăți-ne un mesaj