fbpx
Elbrus

Expediție pe Vârful Elbrus în 2022 – ruta sudică

de la
990,00 

După expedițiile reușite din ultimii ani, vă invităm la o expediție pe Vârful Elbrus și în 2022.

Elbrus face parte din „Seven Summits„, fiind cel mai înalt vârf din Europa. Elbrus are doua vârfuri: cel vestic are 5642 m iar cel estic este cu 21 m mai mic, având doar 5621 m.

Elbrus este situat între Marea Neagră și Marea Caspică, pe teritorul Federației Ruse, la doar 20 km de granița cu Georgia. Este un vulcan latent, ultima erupție având loc în urmă cu 2000 de ani. Cele două vârfuri sunt de fapt două cratere ale vulcanului. Peste tot, pe pantele muntelui, se pot vedea resturi de lavă solidificată.

Plecări în expediția pe Vârful Elbrus în 2022: între 10 aprilie și 26 noiembrie.

Pentru alte expediții montane click aici.

 

 • Recenzii 0 Reviews
  0/5
 • Tipul vacanței Tipul activității
   Hiking
  • Nivelul activității Dificil
   5/8
  • 2-6
  Totul despre Expediție pe Vârful Elbrus în 2022 – ruta sudică.

  Expediție pe Vârful Elbrus, 5642m, cel mai înalt vârf al Europei.

  Plecări săptămânale în 2022 între 10 aprilie și 26 noiembrie.

  Ce este inclus și ce nu este inclus în tarif
  Ce este inclus în acest tarif?Items that are included in the cost of tour price.
  • transfer de grup, aeroport-Terskol-aeroport (Pentru a putea folosi acest tranfer, trebuie sa ajungeți în Mineralnye Vody înainte de ora 14:00. Dacă ajungeți mai târziu putem asigura contra cost un transport individual. În ultima zi, transferul se va efectua pentru zboruri cu ora de check-in după ora 11:30. Dacă zborul dumneavoastră este mai devreme sau mult mai târziu și nu doriți să așteptați în aeroport, puteți solicita un transfer individual. Transferul Terskol-aeroport durează 3 ore.)
  • 3 nopți cazare la hotel Snow Leopard (2000 m), în camere duble/triple
  • 1 noapte cazare la Chiper Azau Otel’ (3000 m)
  • 3 nopți cazare la refugiu (aprox 3850 m)
  • biletele pentru instalațiile pe cablu pentru o urcare/coborâre pe/de pe munte
  • mese: full board pe munte (mic dejun, prânz și cină)
  • ghizi locali (1 ghid/grup pe tot parcusul expediției și ghid asistent pentru ziua vârfului (1:2/3) )
  • certificat de ascensiune
  • taxa de parc
  • asigurare medicală obligatorie pentru obținerea vizei de Rusia
  • taxa de procesare și obținerea vizei de Rusia
  Ce nu este inclus în acest tarif?Items that are not included in the cost of tour price.
  • bilete de avion dus-întors spre Mineralnye Vody și retur (tarif informativ, valabil în 31.03, pentru bilet cu plecare din București: 500 euro/persoană)
  • supliment cazare în cameră single: 30 euro
  • închiriere echipament personal (sac de dormit, bocanci, colțari, etc.)
  • zile de rezervă suplimentare
  • cazare la hotel în condițiile în care se coboară de pe munte în zilele de rezervă (acele zile sunt deja achitate la refugiu). Cost: 25 euro/persoană în cameră dublă/triplă. Cazarea include doar mic dejun.
  • Transfer individual la/de la aeroport

   

  1. Ziua 1 Sosire în Mineralnye Vody/Transfer la Terskol

   Sosirea în aeroportul Mineralnye Vody. Ghidul local, vorbitor de limbă engleză vă așteaptă în sala de sosiri din aeroport. Vă îmbarcați în autocarul care vă va duce la Hotel Snow Leopard («Snezhny Bars»)  de pe valea Baksan, aflată la poalele muntelui Elbrus. Călătoria durează 3-3,5 ore.

   Cazare la hotel Snow Leopard la 2000 m.

    

  2. Ziua 2 Zi de aclimatizare

   Astăzi este prima zi de aclimatizare. Grupul urcă până la stația de telecabină Cheget-3 (3000 m) pe muntele Cheget sau pe Vârful Terskol (3150 m), în funcție de condiția fizică a participanților și de vreme.

   Astăzi este ultima zi înainte de cazarea pe munte. Dacă doriți să închiriați echipament puteți merge într-un magazin local unde ghidul vă va asista pentru a alege echipamentul potrivit.

   Cazare la hotel Snow Leopard.

    

  3. Ziua 3 Urcare la 3000m

   Astăzi veți urca la hotel Chiper Azau, aflată la 3000 de metri altitudine, lângă stația telecabinei. Vă puteți lăsa o parte din lucruri jos, la hotel.  De la stația terminus până la cabană sunt 30 de metri. După prânz, vom face o ascensiune de aclimatizare până la stația de telecabină aflată la cea mai mare altitudine din Europa – Gara-Bashi (3847 metri) sau la stația Mir (3455 metri), în funcție de condițiile meteo și de condiția fizică a participanților. Pe traseu vom putea vedea și frumoasa cascadă Sarykaya-Su.

   Cazare la hotel Chiper Azau.

  4. Ziua 4 Zi de aclimatizare

   Astăzi urcăm cu telecabina la unul din refugiile moderne aflate mai sus: Heart of Elbrus (3830 m), Natspark (3870 m) sau Leaprus (3912 m). După ce ajungem la refugiu, ne lăsăm bagajele, ne luăm echipamentul de munte și facem o ascensiune de aclimatizare la stâncile Pastukhov (4800 m).

   Cazare la refugiu.

  5. Ziua 5 Zi de aclimatizare / relaxare

   O nouă zi de aclimatizare dar și de relaxare. În această zi veți exersa tehnicile de mers pe gheață și zăpadă cu ghidul dumneavoastră, în apropierea refugiului. Nu trebuie să vă faceți griji dacă nu ați mai încercat până acum. Ghidul vă va învăța cum să folosiți colțarii și vă va arăta tehnicile de oprire folosind pioletul și colțarii.

   Cazare la refugiu.

    

  6. Ziua 6 Urcarea pe vârf

   Ziua vârfului Elbrus. Plecăm de la refugiu la ora 3 dimineața pentru a urca Vârful Elbrus vest (5642m). Traseul până la vârf durează 9 ore și încă 5 ore înapoi până la refugiu. În general, în această seară se rămâne peste noapte la refugiu. Dacă toți membrii grupului vor ajunge la refugiu înainte de ora 15, se poate discuta posibilitatea de a coborî la hotel.

   În cazul în care se va coborî în această zi, cazarea la hotel trebuie achitată de fiecare participant.

   Cazare la refugiu.

  7. Ziua 7 Zi de rezervă

   Aceasta este zi de rezervă în caz că nu ați putut urca vârful în ziua a 6-a. Dacă se va încerca urcarea vârfului Elbrus în această zi, va fi necesar să se coboare la hotel tot astăzi, deși va fi dificil, întrucât instalațiile pe cablu circulă până la ora 16:00.

   Ajunși la hotel veți avea o cină festivă la care veți primi și certificatul pentru reușita voastră!

   Cazare la hotel Snow Leopard.

  8. Ziua 8 Plecarea spre casă

   Dimineața veți fi transferați spre aeroportul Mineralnye Vody pentru zborul spre casă (după ora 11:30). Dacă aveți nevoie de transfer pentru un zbor mai devreme sau mult mai târziu, vă putem aranja, contra cost, un transfer individual.

  Varful Elbrus, muntii Caucaz, Rusia, 5642m, cel mai inalt varf al Europei.

  Cazare
  • 3 nopți de cazare la hotel Snow Leopard, în camere duble/triple
  • 4 nopți de cazare la munte la refugiu (3800m), camere mixte