fbpx
Fumigene. Sulful eliminat face ascensiunea dificila.
In urcare spre vârful Damavand
Lumea de piatra si fum a Damavandului
Pe vulcanul Damavand, 5671m
Pe vârf. Drapelul României flutură din nou pe vulcanul Damavand, 5671 m.

Ascensiune pe Vârful Damavand!

de la
908,00 

La sfârșitul lunii iulie vă invităm într-o expediție pe Damavand , cel mai înalt vulcan al Asiei!  

Vârful Damavand (5671 m) este cel mai înalt vârf al lanţului muntos Alborz, aflat în regiunea Mazandaran din Nordul Iranului. Este unul din cele mai râvnite vârfuri din lista „Seven Volcanoes Summits”.

Tariful este valabil pentru grup de 10 persoane.

Puteți vedea și alte expediții accesând Expediții montane.

 • Recenzii 0 Reviews
  0/5
 • Tipul vacanței Tipul activității
   Circuit ghidat, Hiking, Trekking
  • Nivelul activității Dificil
   5/8
  • 5-10 persoane
  Totul despre Ascensiune pe Vârful Damavand!.

  Damavand este prezent în mitologia persană, în textele sacre zoroastrice, având o profundă similitudine cu miturile europene prin dragonul cu trei capete – Azi Dahaka – rămas înlănţuit până la sfârşitul zilelor pe acest munte.

  Un exemplu al importanţei acestui munte în literatura persană ne este prezentat de poetul persan Mohammad Taqi Baqar, în poemul său intitulat Damavand, prin versul: „ای گنبد گیتی، ای دماوند” (Ay gonbade gītī, ay Damāvand) / Oh dome of the world, Oh Mount Damāvand.

  Ce este inclus și ce nu este inclus în tarif
  Ce este inclus în acest tarif?Items that are included in the cost of tour price.
  • Transfer aeroport – hotel Teheran – aeroport
  • Transfer auto până la baza muntelui și retur
  • 2 nopţi cazare la hotel în Teheran
  • 1 noapte cazare în hostel în Reyneh
  • 3 nopti cazare cu pensiune completă (prânz tip „lunch box” în cabană pe munte sau în cort – în funcţie de disponibilităţile de moment)
  • Toate mesele și băuturile răcoritoare din timpul urcării, cu serviciu de gătire la fața locului
  • Transportul bagajelor cu catâri (Goosfansara-Bargah-Goosfansara)
  • Taxa pentru obţinerea permisului pentru ascensiunea Vârfului Damavand
  • Invitaţia din partea partenerului iranian (necesară pentru obţinerea vizei)
  • Asistenţă pentru obţinerea vizei pentru Iran
  • Ghid local
  • Însoţitor român de grup – ghid montan autorizat
  Ce nu este inclus în acest tarif?Items that are not included in the cost of tour price.
  • Bilet de avion (tarif informativ în data de 30.12: 480 euro)
  • Taxa de viză (aprox. 80 eur)
  • Asigurarea medicală şi storno
  • Bacşisuri pentru şoferi si ghizi locali
  1. Ziua 1 Sosire în Teheran. Transfer Teheran - Polur

   Sosire în Teheran (Aeroportul Imam Khomeini), întâlnire cu ghidul local şi transfer cu microbuzul de la aeroport la cazare în Teheran. Cazare la hotel în Teheran. (În cazul în care sosirea în Teheran este cu un zbor de noapte, agenția asigură early check-in la hotel și mic dejun).

  2. Ziua 2 Reyneh

   După micul dejun (neinclus în tarif), ne îmbarcăm în maşini pentru transfer spre Reyneh – sat montan situat la 2000m altitudine, unde vom petrece o zi pentru a ne obișnui cu climatul. Cazare în hostel.

   (Este posibilă și cazarea la Teheran)

    

  3. Ziua 3 Reyneh – Goosfansara - Bargah

   După micul dejun, vom pleca spre tabăra Goosfansara, aflată la 3050 m. Astăzi vom preda o parte din echipamentul personal, care va fi transportat în tabăra superioară cu catârii, urmând a fi recuperat in ziua următoare. Luăm cutiile cu masa de prânz şi începem ascensiunea spre tabăra Bargah (4200m). După 4-5 ore ajungem în tabără unde servim ceai şi dulciuri şi ne odihnim până la cină.

   Cazare şi cină în cabana din tabăra Bargah sau în corturi

  4. Ziua 4 Zi de aclimatizare

   Această zi este dedicată aclimatizării. După micul dejun, vom urca până la aprox. 5000 m, în zona cascadelor de gheaţă. Prânzul se va servi în sistem „lunch box”. După 5-7 ore revenim în tabără unde servim ceai şi dulciuri şi ne odihnim până la cină. Cazare şi cină în cabana din tabăra Bargah sau în corturi.

  5. Ziua 5 Ziua Vârfului!

   Astăzi este ziua în care urcăm pe cel mai înalt vârf – Damavand (5671 m)! Ne trezim dimineața devreme (ora 02:00 -03:00 am) şi luăm micul dejun. După verificarea echipamentului, începem urcuşul spre vârf la ora 3:00 -4:00 am.

   În funcţie de ritmul în care se urcă, ascensiunea poate dura între 5 şi 7 ore. Odată ajunşi pe vârf avem câteva minute de odihnă şi fotografii. Urmează coborârea spre tabăra 3 (Bargah), care va dura aprox. 4-5 ore. Prânzul se va servi tip „lunch box”.

   Cazare şi cină în cabana din tabăra Bargah sau în corturi.

  6. Ziua 6 Coborârea spre Teheran/Zi de rezervă

   Mic dejun. Dacă s-a reuşit urcarea Vârfului Damavand în ziua a 5-a, începem coborârea până la tabăra 2 (Goosfansara). Odată ajunşi aici vom fi preluaţi de maşini pentru transfer în Teheran. Cazare la hotel în Teheran.

   În cazul în care în ziua a 5-a nu s-a putut urca pe vârf din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, vom încerca din nou în aceasăa zi. Cazare şi cină în cabana din tabăra Bargah sau în corturi.

  7. Ziua 7 Teheran

   Dacă în ziua a 5-a s-a reusit ascensiunea pe vârf, astăzi vom avea timp liber în Teheran. Vă recomandăm să vizitaţi: Palatul Golestan, Green Palace, White Palace, Complexul Sahului, Bazarul. Cazare la hotel în Teheran.

   Dacă ascensiunea pe vârf s-a realizat în ziua a 6-a, astăzi vom coborî până la tabăra 2 (Goosfansara) de unde vom fi preluaţi de maşini pentru transfer în Teheran.

   Cazare la hotel în Teheran.

  8. Ziua 8 Plecarea spre casă

   Transfer la aeroport pentru îmbarcare pe zborul pre Bucureşti.

  Cazare
  1. La cabanele aflate pe ruta spre Vârful Damavand, rezervările nu sunt posibile, turiştii vor fi acceptaţi în limita locurilor disponibile. În cazul în care nu este posibilă cazarea în cabane, partenerul agenţiei din Iran va pune la dispoziţie corturi şi saltele.
  2. Vă rugam să aveţi în vedere că în prima zi cazarea la Teheran va fi doar pentru câteva ore, în funcție de ora de sosire.

  Echipamentul tehnic necesar: cască, colţari, beţe telescopice, piolet. În cazul în care turiştii nu dispun de echipamentul necesar, agenţia vă ofera spre închiriere acest echipament, în limita stocului disponibil.

  Cetățenii români au nevoie de viză pentru a intra pe teritoriul Republicii Islamice Iran.

  Deși viza se poate obține și pe aeroport, la sosirea în Iran, vă recomandăm obținerea vizei de la consulatul Iranului din București. Un reprezentant al agenției se va ocupa pentru dumneavoastră de obținerea vizei.

  Acte necesare:

  • formular pentru solicitarea vizei
  • cazier judiciar
  • adeverință medicală
  • 2 fotografii
  • invitație din partea unui cetățean iranian (se obține prin intermediul nostru)
  • taxa de viză (80 eur0)
  Overall Rating
  0/5

  Lasăți-ne un mesaj