fbpx

Expediţie pe Vârful Mont Blanc

de la 980,00 

Mont Blanc este cel mai înalt vârf din Europa, în afara lanţului Caucaz. Situat în Alpi, masivul se întinde de-a lungul graniţei franco-italiene ajungând până în Elveţia.Vârful se afla pe teritoriul Franţei.

Prima ascensiune documentată pe Mont Blanc a fost făcută în 8 august 1786 de Jacques Balmat şi Michel Paccard, pentru ca în 1808 vârful să fie cucerit de prima femeie – Marie Paradis. Astăzi, vârful este urcat de peste 20.000 de turişti anual. 

În anul 2019 nu vom organiza această expediție dar vă așteptăm cu noi în alte expediții.

 • Reviews 0 Reviews
  0/5
 • Vacation Style Holiday Type
   Hiking
  • Activity Level Dificil
   5/8
  • Group Size Small Group
   8
  Totul despre Expediţie pe Vârful Mont Blanc.

  În sezonul de ascensiuni 2015, din motive legate de condiţiile meteo, autorităţile franceze au limitat accesul în zona Mont Blanc. In cazul in care aceasta situatie se va repeta, va  oferim  un plan operativ alternativ si anume ascensiune pe varful Gran Paradiso, 4061 m cel mai inalt varf din zona italiana a Alpilor.

  The tour package inclusions and exclusions at a glance
  What is included in this tour?Items that are included in the cost of tour price.
  • Transfer aeroport–hotel -aeroport
  • Bilete de tramvai Le Fayet – Nid d’Aigle şi retur
  • 2 nopti cazare cu mic dejun la hotel în Le Fayet/Saint Gervais
  • 1 noapte cazare în refugiul Tette Rousse
  • 2 nopti cazare în refugiul Gouter
  • Însoţitor român de grup – ghid montan autorizat
  Whats not included in this tour.Items that are not included in the cost of tour price.
  • Bilet de avion (asigurăm asistenţă în obţinerea biletelor de avion)
  • Mesele (în afara micului dejun din ziua a 2-a şi din ziua a 6-a)
  • Asigurarea medicală şi storno
  1. Ziua 1 (26 august) Bucureşti-Geneva-Saint Gervais

   Întâlnire cu ghidul în aeroportul internaţional Bucureşti Otopeni sau în aeroportul din Geneva. Ne îmbarcăm pentru zbor pe ruta Bucureşti-Geneva. Sosire în Geneva şi transfer cu microbuzul de la aeroport în Le Fayet. Le Fayet este o cochetă aşezare aflată lângă Chamonix. În seara acestei zile, verificăm echipamentul şi pregătim detaliile pentru expediţie. Cazare cu mic dejun la hotel în Le Fayet/Saint Gervais.

  2. Ziua 2 (27 august) Saint Gervais - Refugiul Tette Rousse

   După micul dejun, ne îndreptăm spre staţia de plecare a celebrului „Tramway du Mont Blanc” cu care călătorim până la staţia terminus Nid d’Aigle (alt. 2374 m). De aici începem o ascensiune de 3-4 ore până la refugiul Tette Rousse (alt. 3167 m). Cei care au aparatele de fotografiat la îndemână, pot avea şansa să surprindă jocul caprelor Ibex, numite local „bouquetin”. Odată ajunşi la refugiul Tette Rousse ne cazăm şi pregătim ultimele detalii pentru traseul din ziua a treia.

   Aceasta este prima zi de aclimatizare.  După-amiaza exersăm folosirea echipamentului de iarnă. Cazare în camere comune în refugiul Tette Rousse (3167 m).

  3. Ziua 3 (28 august) Refugiul Tette Rousse - Refugiul Gouter

   După micul dejun (neinclus în tarif), plecăm spre refugiul Gouter (3835 m). La scurt timp vom întâlni prima provocare a traseului, reprezentată de traversarea celebrului Grand Couloir–o porţiune cunoscuta pentru căderile de pietre. Traversarea va fi supraveghestă şi condusă de ghizii dumneavoastra care au la activ mai multe treceri fără incidente prin această zonă. De aici urcăm zona stâncoasă a ceea ce francezii numesc L’arrete du Gouter, zonă pe care o depăşim cu ajutorul cablurilor de oţel montate în stâncă. După cca. 5 ore de ascensiune depăşim vechiul refugiu Gouter pentru a ajunge la noul refugiu care din depărtare seamănă cu un uriaş OZN.

   După-amiaza exersăm folosirea echipamentului de iarnă, având de asemenea parte de aclimatizare. Cazare în camere comune în refugiul Gouter (3835 m). 

  4. Ziua 4 (29 august) Ziua Vârfului-Mont Blanc, 4810 m!

   Astăzi este ziua în care urcăm pe cel mai înalt vârf  al Alpilor–Mont Blanc (4810 m)!

   Experienţa ascensiunilor reuşite de până acum ne-au condus la concluzia că cea mai potrivită oră pentru plecare este ora 8:00! Ruta folosită în această zi necesită echipament tehnic de alpinism de iarnă: colţari, piolet, cască, ham şi beţe de trekking. Nu întâlnim probleme tehnice deosebite însă trebuie să avem grijă la zonele mai expuse. Aici, ghidul însoţitor va fi lângă dumneavoastră şi, începând de la refugiul Vallot (4362 m), vom urca asiguraţi în coardă, pentru a depăşi în siguranţă zonele de creastă. Traseul alpin până pe vârf va dura 5-7 ore de mers. Facem numeroase fotografii şi admirăm Alpii din cel mai înalt punct al lor! După fotografiile de pe vârf, începem coborârea până la refugiul Gouter, care va dura 4-5 ore. Cazare în camere comune în refugiul Gouter (3835 m). 

  5. Ziua 5 (30 august) Refugiul Gouter - Refugiul Tette Rousse - Saint Gervais

   Astăzi coborâm la refugiul Tette Rousse (3167 m) iar de aici către staţia de tramvai Nid d’Aigle (2374 m). În cca. 1 oră ajungem în Le Fayet. În această seară vom sărbători succesul pe cel mai înalt vârf din Alpi!  Cazare la hotel în Le Fayet/Saint Gervais.

  6. Ziua 6 (31 august) Geneva-Bucureşti

   Mic dejun. Transfer la aeroportul international Geneva pentru imbarcare pe zborul Geneva – Bucuresti.

  Aiguille de Bionnassay