fbpx
Tent camp in Nepal
island_peak_climbing_149656178378870
island_peak_climbing_1496561783788
island_peak_climbing_1496561783785

Expediție Nepal – Everest Base Camp & Island Peak

de la
2.100,00 

Vă invităm într-o spectaculoasă expediție în Nepal. Tura de trekking la Everest Base Camp reprezintă una dintre cele mai frumoase rute, care vă va conduce către cea mai cunoscută destinaţie a lumii montane, Muntele Everest. În văile Khumbu și Imja, Everest și celelalte vârfuri din partea de est a Munților Himalaya domină văzduhul. Steagurile de rugăciune multicolore și pietrele mani pot fi văzute pe fiecare vârf, perete stâncos sau pe marginea potecilor, veghind asupra bunăstării locuitorilor.

Perioadă: Aprilie – Mai, la cerere

 

 • Recenzii 0 Reviews
  0/5
 • Tipul vacanței Tipul activității
   Hiking, Trekking
  • Nivelul activității Dificil
   5/8
  • Mărime grup Grup mic
   2-4
  Totul despre Expediție Nepal – Everest Base Camp & Island Peak.

  Având opt dintre cele zece cele mai înalte vârfuri din lume pe teritoriul său, Nepalul este o țară binecuvântată cu peisaje spectaculoase. Expedițiile în zonă sunt faimoase nu numai pentru faptul că sunt aproape de cel mai înalt vârf montan din lume, ci și pentru satele pitorești, cultura și tradițiile interesante, festivalurile spectaculoase și mănăstirile izolate. Ca să nu mai vorbim de șerpași, care sunt foarte primitori. Flora și fauna sunt alte atracții pentru care merită să explorați Parcul Național Sagarmatha. O altă atracție din zona Khumbu ar fi și faimoasa legendă a lui Yeti. Toate acestea au dus la declararea rutei Everest Trek drept una din cele 20 de Aventuri de-o viață de către The Observer, din Marea Britanie.

  Ce este inclus și ce nu este inclus în tarif
  Ce este inclus în acest tarif?Items that are included in the cost of tour price.
  • Transferuri private, conform programului turistic
  • Cazare cu mic dejun în Kathmandu, la Thamel Eco Resort (camere twin)
  • Cină de bun venit cu program autentic nepalez
  • Tur în Kathmandu (toate taxele de intrare incluse)
  • Zbor: Kathmandu-Lukla-Kathmandu
  • Permisul de intrare în Parcul Național
  • Permisul pentru ascensiunea Island Peak
  • Ghid nepalez și porteri
  • Echipament pentru ascensiune (corturi, corzi, etc)
  Ce nu este inclus în acest tarif?Items that are not included in the cost of tour price.
  • bilet de avion Bucuresti-Kathmandu-Bucuresti (tarif informativ: 737 euro, compania Qatar Airways)
  • Cheltuieli personale ca: băuturi îmbuteliate, apă minerală, etc.
  • Mesele la hotel în Kathmandu, în afara micului dejun
  • Asigurare medicală (312 lei)
  • Bacșișuri (aproximativ 100 usd)
  • viza de Nepal, se obține de pe aeroportul din Kathmandu
  1. Ziua 1 Sosire în Kathmandu/Transfer la hotel

   Întâlnire în aeroportul din Kathmandu cu reprezentantul partenerilor locali cu care veți efectua transferul la hotel.

    

  2. Ziua 2 Tur în Kathmandu

   După micul dejun la hotel veți începe un tur în Kathmandu, capitala Nepalului.

   Veți vizita principalele obiective din Kathmandu:

   Piața Durbar:

   Primul obiectiv vizitat va fi Piața Durbar, locul unde au locuit diverși conducători din mai multe dinastii. Veți vedea temple și obiective specific culturii hinduse și budiste.

   Swayambhunath:

   Unul din cele mai frumoase, vechi, enigmatic dar totodată sfinte locuri, datând de acum 2000 de ani, Swayambhunath, tradus ”Care s-a creat singur sau Existent”, este un ansamblu de stupe și pagode creat de-a lungul timpului de regi și nobili. Structura sa este realizată dintr-o semisferă de cărămidă și argilă care susține o spirală conică înaltă acoperită de un vârf din cupru.  Pe cele patru laturi ale bazei sale sunt pictați ochii lui Buddha. Pe scurt, putem spune despre Swayambhunath că reprezintă ”Cei cinci Buddha”.

   Bouddhanth:

   Acest gigantic și vechi stupa este unul din monumentele inedite din Nepal și se spune că este cel mai mare din lume. Este un faimos loc de pelerinaj, atât pentru cel din Nepal cât și pentru cei din Tibet, India și Bhutan. Se spune că acest ansamblu impresionant ar conține rămășițele lui Kasyapa – Buddha din trecut. Stupa are un diametru de 100 de metri, este construit pe o bază octogonală și este prevăzut cu roți de rugăciune, datând din secolul al V-lea.

   Pashupatinath:

   O mica plimbare vă va duce la templul lui Siva-Pasupatinath, poleit cu aur pe acoperiș și având uși de argint. Arhitectura acestui loc vă va încânta cu siguranță. Intrarea este permisă doar hindușilor însă turiștii pot admira locul de pe malul estic al râului Bagmati. Pashupati, ”Stâpânul animalelor”, este zeitatea principal a Nepalului și se crede că a fost chemată de un crescător de animale obscur, în timp ce una din vitele sale își vărsa laptele pe pământ.

   În această seară veți fi invitați la un program special, o cină festivă și un program autentic nepalez la un restaurant traditional.

   Cazare la hotel.

   Mese incluse: mic dejun și cină

  3. Ziua 3 Zbor Kathmandu (1310 m) – Lukla (2840 m). Trekking la Phakding (2610 m), 2-3 ore.

   Dimineața devreme veți fi transferați la aeroport pentru zborul către Lukla. Experiența este unică în viață, aeroportul din Lukla fiind situat în pantă. Diferența de altitudine dintre cele două părți ale pistei este de 60 de metri.

   După aterizare, vă veți întâlni cu ghidul și cu restul echipei. După ce vă veți identifica bagajul, veți lua prânzul. În tot acest timp, echipa vă va pregăti bagajele pentru transport. După prânz, veți începe o drumeție de câteva ore de-a lungul râului Dudh Kosi până la satul Phakding, la 2610 metri altitudine.

   Cazare în tabara de corturi.

  4. Ziua 4 Trekking Phakding – Namche (3440 m), 5-6 ore

   Ruta continuă spre nord, pe valea râului Dudh Kosi, spre Jorsale, unde traseul intră oficial în Parcul Național Sagarmatha.

   Ajungeți la stația de intrare în parc unde vor fi verificate documentele (permisul de acces).

   Veți continua traseul, traversând râul Bothe Kosi și veți începe o urcare abruptă spre Namche Bazaar, 3440 metri altitudine, centrul administrativ al Parcului Național și locul de întâlnire al societății Sherpa. Pe traseu, nu uitați să admirați crestele Everestului.

   Cazare în tabăra de corturi.

  5. Ziua 5 Zi de odihnă și aclimatizare

   În această zi veți explora împrejurimile din pictorescul sat de șerpași, Namche.

   Vă veți odihni și veți putea face o plimbare prin sat și să vizitați muzeul șerpașilor.

   Cazare în tabăra de corturi.

  6. Ziua 6 Trekking Namche – Tengboche (3860 m), 5 ore

   Astăzi veți parcurge o rută cu vederi superbe spre vârfurile muntelui Thamserku, urmată de o coborâre lejeră spre Imja Khola. Prânz la Phunki. Aici, veți vedea câteva roți de rugăciune acționate de apă. După prânz, o urcare de două ore vă va duce la mănăstirea Tengboche, aflată la 3860 de metri altitudine. Peisajul de aici este unul din cele mai spectaculoase din lume.

   Cazare în tabăra de corturi.

  7. Ziua 7 Trekking Tengboche – Pheriche (4260 m), 5 ore

   Astăzi veți continua pe valea Imja Khola, spre Pangboche, la 3900 metri. După prânz, veți vizita mănăstirea și veți admira un artefact inedit: scalpul lui Yeti, despre care se spune că ar fi aparținut unui hominid. De aici, veți continua traseul spre satul Pheriche, la 4260 de metri. Pe drum, veți admira peisajele montane superbe.

   Cazare în tabăra de corturi.

  8. Ziua 8 Trekking Pheriche – Lobuche (4920 m), 4-5 ore

   Începeți ziua cu urcarea unei mici creaste, de-a lungul bazei ghețarului Khumbu. Veți lua prânzul la Dhugla, la 4600 de metri. După prânz, urmează o urcare abruptă până la morena terminala a ghețarului, de unde veți avea parte de priveliști incredibile. Veți continua traseul de-a lungul morenei și veți campa lângă cascada de gheață Lobuche, la 4930 de metri.

   Cazare în tabere de corturi.

  9. Ziua 9 Trekking Lobuche – Gorakshep, 4 ore

   Distanța parcursă în această zi nu este foarte mare însă vă veți trezi devreme pentru a înainta spre Gorek Sherpa, unde vă veți odihni.

   Cazare în tabăra de corturi.

  10. Ziua 10 Urcare la Kala Patthar/Întoarcere la Lobuche, 8 ore

   În ziua a 10-a veți urca la Kala Patthar. Pregătiți-vă pentru o urcare abruptă spre vârf. Distanța parcursă nu este foarte mare dar veți urca încet pentru a obișnui corpul cu efectele altitudinii. Ajungeți la  5545m după un efort considerabil însă priveliștea de aici depășește orice imaginație. De jur împrejur sunt ghețari și doar mișcarea acestora perturbă liniștea de la această altitudine. Masivele Pumori (7161 m),  Lingtren (6749 m) și Khumbutse (6636 m) vă separă de Tibet. Dar nimic nu se compară cu Sagarmatha-Everest, acoperișul lumii, care domină zona.

   Tabăra de bază Everest este mai jos, la scurtă distanța.

   Vă veți întoarce la Lobuche pentru înnoptare în tabăra de corturi.

  11. Ziua 11 Trekking la Chhukung (4730 m), 7 ore

   Veți merge spre est, din Dingboche spre valea Chhukhung. Această zonă se află chiar sub un perete impresionant care leagă Nuptse de Lhotse. De aici veți avea parte de priveliște incredibile cu Amadablam (6856 m), probabil cel mai fotografiat munte din Nepal.

  12. Ziua 12 Tabăra de bază Island Peak – 4 ore

   În această zi veți merge de-a lungul Imja Khola la Pareshaya Gyab, un loc idilic aflat lângă un mic lac cu o vedere superbă spre ghețarul Lhotse și peretele Nuptse-Lhotse. Veți ajunge la tabăra de bază Imja Tse. Odată ridicate corturile, vă veți pune în ordine echipamentul și vă veți pregăti pentru urcarea de a doua zi spre vârf, dacă vremea vă permite.

  13. Ziua 13 Vârful Island Peak (6160 m)

   Dacă vremea va permite, astăzi veți începe ascensiunea spre vârf. Ascensiunea va continua prin tabăra superioară la 5700 de metri altitudine. Veți începe urcarea dimineața devreme. Înaintarea va deveni dificilă odată ce ajungeți la peretele vertical de sub vârf. E nevoie de multă atenție și concentrare pentru a escalada acest perete. Odată ajunși pe creastă și pe vârf, vă veți întoarce la tabăra de bază.

  14. Ziua 14 Zi de rezervă / Vârf / Întoarcere la Chhukung (4730 m)

   Ziua aceasta va fi o zi de rezervă în cazul în care vremea nu va permite ascensiunea spre vârf. Dacă nu, veți coborî spre Chhukung.

  15. Ziua 15 Spre Namche (3440 m) 4 ore

   Traseul coboară abrupt după care urcă iar spre Namche Bazaar.

   Cazare în tabere de corturi.

  16. Ziua 16 Namche - Phakding (2610 m) 3-4 ore

   Veți parcurge traseul de-a lungul defileului Dudh Kosi spre micul sat Phakding.

   Cazare în tabere de corturi.

  17. Ziua 17 Phakding – Lukla (2840 m) 3 ore

   Continuați traseul spre aeroportul Lukla. Dacă vremea permite, echipa va organiza o petrecere de rămas bun. Sunteți așteptați să cântați și să dansați alături de ei.

   Cazare în tabere de corturi în Lukla.

  18. Ziua 18 Zbor Lukla (2840 m) – Kathmandu (1310 m)

   Cazare la hotel în Kathmandu.

  19. Ziua 19 Plecarea

   După micul dejun, veți fi transferați către aeroport pentru zborul spre casă.

  Cazare

  Kathmandu – cazare la hotel Thamel Eco Resort în cameră twin.

  În celelalte zile, cazarea se va face în tabere de corturi.