fbpx

Expediţie în Kilimanjaro – Ruta Machame

de la
2.350,00 
Expediție în Kilimanjaro – „Acoperişul Africii”

Whiskey este ruta pe care o vom folosi în această expediție în Kilimanjaro.

Ruta „Machame” (cunoscută şi ca ruta „Whiskey”) este probabil cel mai frumos traseu de ascensiune al muntelui Kilimanjaro. Anual, peste 30.000 de oameni merg în Tanzania pentru a urca în Kilimanjaro-cel mai înalt vârf al Africii. Vă invităm la o aventură de o săptămână pe „Acoperişul Africii” pentru care singurele cerințe sunt: o bună condiție fizică și dorința de a descoperi o lume fantastică.

Plecare: 16 iulie 2023  (la cerere)

Tarif valabil pentru minim 4 persoane.

Câteva informații și un film foarte frumos găsiți pe https://neotour-brasov.ro/blog/descopera-kilimanjaro-acoperisul-africii/

 • Recenzii 0 Reviews
  0/5
 • Tipul vacanței Tipul activității
   Camping, Circuit ghidat, Hiking, Trekking
  • Nivelul activității Dificil
   5/8
  • Mărime grup Grup mic
   2-8
  Totul despre Expediţie în Kilimanjaro – Ruta Machame.

  Ruta „Machame” (cunoscută şi ca ruta „Whiskey”) este probabil cel mai frumos traseu de ascensiune al muntelui Kilimanjaro. O aventură de o săptămână pe „Acoperişul Africii” pentru care singurele cerințe sunt: o bună condiție fizică și dorința de a descoperi o lume fantastică. Turiştii beneficiază de ghizi specializaţi, de porteri care le vor căra aproape întreg bagajul, echipamentul, proviziile, precum şi de un bucătar care va găti pentru ei în timpul urcării pe munte.

  Ascensiunea pe ruta Machame este o experienţă 100% la cort, o experienţă autentică, ce oferă turiştilor privelişti de neuitat încă din prima zi. Peisajele sunt spectaculoase, de la luxurianta pădure ecuatorială la apusurile târzii, de la pereţii de stâncă ai craterului Kibo până la gheţarii imenşi vizibili de pe vârf. Visul oricarui fotograf!

  În plus, aceasta rută oferă montaniarzilor un ajutor de nepreţuit în procesul de aclimatizare, adică obişnuirea treptată a organismului cu efectele altitudinii. Este pe deplin respectat principiul „climb high, sleep low”, adică urcarea la altitudine în timpul zilei şi apoi revenirea la o înălţime mai joasă pentru a permite corpului să se acomodeze cu concentraţia mai redusă de oxigen din aer.

  Din toate aceste motive, ruta Machame este preferată de tot mai mulţi turişti pe Kilimanjaro, oferind atât peisaje excepţionale, cât şi condiţii optime de aclimatizare, faţă de alte trasee către vârful acestui munte.

  În mod obişnuit, ascensiunea pe ruta Machame durează 8 zile (dintre care 6 zile efectiv pe munte). Opţional, poate fi adăugată o zi suplimentară (între zilele 3 si 4, vezi programul de mai jos), pentru o mai bună aclimatizare.

  Ce este inclus și ce nu este inclus în tarif
  Ce este inclus în acest tarif?Items that are included in the cost of tour price.
  • Transfer aeroport – hotel – aeroport şi transferuri locale
  • 2 nopţi cazare cu mic dejun în Moshi
  • 5 nopţi cazare pe munte în cort dublu, conform programului turistic
  • Pensiune completă pentru zilele 2-6 (porții mari de mâncare proaspătă și sănătoasă, fructe, apă și băuturi calde pe munte)
  • Echipament de campare (corturi și saltele)
  • Cort special echipat cu masă, scaune şi veselă, pentru servit masa pe munte
  • Toate taxele în Parcul Naţional Kilimanjaro (taxe de intrare în parc, campare și permis de urcare)
  • Trusă de prim ajutor și cilindru de oxigen (pentru cazuri de urgență) și oximetru
  • Ghid montan local, vorbitor de limba engleză; asistent de ghid, porteri, bucătar. Porterii pot căra de la o tabără la alta un duffel bag de maxim 15 kg.
  • Salariile echipei de suport de pe munte, conform condițiilor stabilite de parcul național Kilimanjaro
  • Ghid montan român
  • Certificat din partea parcului național Kilimanjaro pentru ascensiunea vârfului
  Ce nu este inclus în acest tarif?Items that are not included in the cost of tour price.
  • Zbor spre/dinspre Kilimanjaro (tarif informativ, valabil informativ: 1350 euro/persoană)
  • Mesele nespecificate la serviciile incluse
  • Echipament personal (sac de dormit, rucsac, etc.)
  • Vaccin febră galbenă (obligatoriu)
  • Bacşişuri pentru echipa de suport de pe munte (cca. 200 usd/persoană)
  • Asigurarea medicala si storno
  1. Ziua 1 Bucureşti  -  Kilimanjaro (Moshi)

   Prezentarea la aeroportul Otopeni pentru îmbarcare pe zborul cu destinaţia Kilimanjaro. Odată ajunşi în Aeroportul din Kilimanjaro, sunteţi  întâmpinaţi de partenerii noştri locali, împreună cu care veţi face transferul până în oraşul Moshi (35 de minute), la poalele muntelui Kilimanjaro. După cazarea la hotel, ghidul local vă va prezenta informaţii despre ascensiunea pe Kilimanjaro, totodată având loc o verificare a echipamentului.

   Cazare in Moshi.

  2. Ziua 2 Poarta Machame – Tabăra Machame (3000 m)

   Mic dejun. După eventuale completări de echipament (se poate închiria cu ajutorul partenerilor locali) şi cumpărături, veţi efectua transferul de la hotel la poarta de intrare în Parcul Naţional Kilimanjaro. Aici veţi face cunoştinţă cu întreaga echipă care vă va spriji logistic în ascensiune: asistentul ghidului, bucătar şi porteri. Traseul efectiv durează între 4 si 5 ore până în Tabăra Machame (3000 m) şi se desfăşoară prin luxurianta pădure ecuatorială, habitat natural pentru numeroase specii de maimuţe, păsări exotice şi flori superbe. Pe drum veţi face o pauză pentru prânz (prânzul este tip lunch-box). Ajunşi în tabără veţi avea parte de o cină caldă.

   Cazare la cort în Tabăra Machame (3000 m).

  3. Ziua 3 Tabăra Machame (3000 m) – Tabăra Shira (3800 m)

   Ziua începe cu admirarea vârfului Uhuru la orizont. După micul dejun începe traseul efectiv către Tabăra Shira (3800 m), unde veţi servi prânzul şi cina şi vă veţi odihni din plin. Paşii vă vor purta deasupra pădurii ecuatoriale, în lumea unor plante gigantice şi ciudate, iar relieful vulcanic începe de asemenea să se arate tot mai evident. Traseul de astăzi durează 4-5 ore, cu suficient timp pentru relaxare. Opţional, în a doua jumătate a zilei veţi putea face şi o scurta plimbare pentru aclimatizare. Dacă vremea este senină puteţi vedea vârful Uhuru.

   Cazare la cort în Tabăra Shira (3800 m).

  4. Ziua 4 Tabăra Shira (3800 m) – Turnul de Lavă(4600 m) – Tabăra Barranco (3900 m)

   Peisajele se schimbă în această zi. După micul dejun veţi urca spre zona semi-deşertului alpin, cu plante caracteristice, surprinzătoare şi spectaculoase. Ascensiunea vă poartă până la zona Lava Tower/Turnul de Lavă (4600 m), un turn uriaş în peisajul deja arid al vulcanului Kilimanjaro. În acest loc superb veţi servi prânzul şi veţi petrece momente extrem de importante în procesul de aclimatizare. După prânz începe coborârea, prin pădurea de arbori uriaşi Dendrosenecio, către Tabăra Barranco (3900 m), unde veţi servi cina şi vă veţi odihni. Traseul din această zi durează puţin peste 6 ore, fiind gândit pentru a facilita acomodarea organismului cu efectele altitudinii, crescând în acest fel şansele de a ajunge pe vârf, graţie unei aclimatizări mai bune.

   Cazare la cort în Tabăra Barranco (3900 m).

  5. Ziua 5 Tabăra Barranco (3900 m) – Tabăra Barafu (4600 m)

   Astăzi veţi avea parte de încă o zi incredibilă, cu peisaje superbe. După micul dejun, ziua începe cu ascensiunea abruptului perete Barranco, însa cei obişnuiti cu traseele alpine din Piatra Craiului nu vor avea nici cea mai mica tresărire pe această potecă! Privind în urmă spre Tabăra Barranco, se poate observa uriaşul defileu şi cascadele sale spectaculoase, situate chiar la picioarele voastre. Odată finalizată ascensiunea peretului Barranco, veţi fi răsplătiţi cu o vedere de neuitat asupra vârfului Uhuru. De aici începe zona deşertului alpin iar urcuşul continuă până în tabăra intermediară Karanga, unde veţi servi un prânz cald. Urmează ultimul urcuş către Tabăra Barafu (4600 m), de unde sunt deja vizibili gheţarii uriaşi precum şi vârful secundar Mawenzi. Traseul durează în total 6-8 ore (inclusiv pauza de prânz). Odihna din această seară este foarte importantă, deoarece urmează ziua în care veţi urca pe vârf.

   Cazare la cort în Tabăra Barafu (4600 m).

  6. Ziua 6 Ziua Vârfului ! Tabăra Barafu (4600 m) - Vârful Uhuru (5895 m) - Tabara Mweka (3100 m)

   Trezirea va fi înainte de miezul nopţii pentru un mic dejun extrem de matinal (ceai fierbinte şi biscuiţi), apoi veţi începe urcuşul către acoperişul Africii. Odată ajunşi la marginea craterului, Stella Point (5700 m), vă puteţi odihni şi admira răsăritul, având vârful Uhuru în spate, la mică distanţă. Craterul uriaş Kibo şi gheţarii imenşi şi spectaculoşi completează peisajul. Urcuşul continuă pentru încă o oră până pe vârful Uhuru (5895 m), cel mai înalt punct al muntelui Kilimanjaro şi al Africii. După o pauză bine-meritată şi fotografiile de pe vârf, coborâţi către Tabăra Barafu, unde vă veţi odihni, veţi servi prânzul şi strânge echipamentul. Continuaţi coborârea către Tabăra Mweka (3100 m), unde vă aşteaptă o cină caldă.

   Aceasta este cea mai lungă şi cea mai dificilă zi dar merită orice efort. Urcuşul de la Tabăra Barafu către vârful Uhuru durează între 6 şi 8 ore. Coborârea către Tabăra Barafu şi apoi către Mweka vor părea mult mai uşoare după atingerea vârfului. 

   Cazare la cort în Tabăra Mweka (3100 m).

  7. Ziua 7 Tabăra Mweka (3100 m) - Poarta Mweka (1980 m)

   După micul dejun veţi strânge echipamentul şi veţi începe ultima coborâre, către poarta Mweka. După circa 3 ore se ajunge la poarta Mweka unde veţi primi diplomele din partea Parcului Naţional Kilimajaro. Poteca vă poartă azi prin mistica pădure ecuatorială – un final fantastic al unei săptămâni de neuitat. Experienţa este aproape de final….veţi sărbători victoria ascensiunii împreună cu echipa de suport de pe munte: ghizi, bucătar, porteri. Nu uitaţi nici berea Kilimanjaro! Vă veţi îmbarca pentru transfer auto spre hotel unde veţi găsi toate cele necesare: duş fierbinte, internet wireless si un pat confortabil (ordinea diferă în funcţie de preferinţele voastre !). Nu veţi uita niciodată această experienţă !

   Cazare in Moshi.

  8. Ziua 8 Kilimanjaro - Bucureşti

   După micul dejun, se va efectua transfer la Aeroportul Internaţional Kilimanjaro, pentru zborul spre casă.