Descoperiţi imperiul ascuns – Etiopia

from
2.452,00 

Etiopia, imperiul ascuns

Vă invităm într-o excursie în Etiopia, o ţară ce a fost cunoscută vreme de secole drept «imperiul ascuns». O ţară cu o fascinantă istorie multimilenară, cu o diversitate de populaţii şi culturi uimitoare şi cu nenumărate caracteristici geografice neobişnuite.

Plecăm din Adis Ababa, vizităm lacul Langano, satele din regiunea Wolayta și populaţia tribului Alaba. Apoi excursia noastra se indreaptă spre  Parcul Naţional Nech Ser, unde admirăm antilope , zebre sau gazele, dar și specii endemice de păsări ca: ibis, corbul cu cioc gros sau caprimulg (Caprimulgus solala). După ce vizităm populația Koso ne îndreptăm către Parcul Naţional Mago pentru a vizita populaţia şi satele Mursi.  După Turmi-satul populaţiei Hamer, în Omo Rate vom vizita populaţia Dasenech-cea mai sudică populaţie din Etiopia, cunoscută pentru sacrificiile pe care le fac. 

Părăsim apoi valea inferioară a râului Omo şi ne îndreptăm spre Yabello cu o pauză la satele populaţiei  nomade Erbore.  În penultima zi ne îndreptăm spre nord, spre Wondo Genet. În timpul călătoriei vizităm populaţia Sidama (cunoscută pentru cultivarea plantei enset) dar şi Lacul Awasa. Ajungem la izvoarele naturale cu apă caldă din Wondo Genet, unde putem înota pentru a beneficia de valoarea medicinală a acestor ape.

Data de plecare: 27.04.2019

(la cerere se poate organiza acest circuit și în alte date)

Tariful variază în funcţie de numărul de persoane înscrise. Tariful prezentat este valabil pentru minim 10 persoane înscrise.

 • Reviews 0 Reviews
  0/5
 • Vacation Style Holiday Type
   Circuit ghidat, Discovery, Wildlife
  • Activity Level Moderat
   3/8
  • Group Size Small Group
   4-10
  All about the Descoperiţi imperiul ascuns – Etiopia.

  Vă invităm într-o excursie în Etiopia, pentru a descoperi o ţară ce a fost cunoscută vreme de secole drept «imperiul ascuns». O ţară cu o fascinantă istorie multimilenară, cu o diversitate de populaţii şi culturi uimitoare şi cu nenumărate caracteristici geografice neobişnuite. O ţară cu o fascinantă istorie multimilenară, cu o diversitate de populaţii şi culturi uimitoare şi cu nenumărate caracteristici geografice neobişnuite.

  The tour package inclusions and exclusions at a glance
  What is included in this tour?Items that are included in the cost of tour price.
  • transport cu microbuzul pe toată perioada circuitului iar în zonele din sud transportul va fi cu Toyota Land Cruiser 4WD cu capacitate de 4 persoane pe autovehicul.
   • 1 noapte cazare cu mic dejun la hotel 4* în Addis Ababa
   • 1 noapte cazare cu pensiune completă la Sabana Beach Resort sau similar în Langano
   • 2 nopți cazare cu pensiune completă la Paradise Lodge sau similar în Arba Minch
   • 2 nopți cazare cu pensiune completă la Jinka Resort Hotel sau similar în Jinka
   • 2 nopți cazare cu pensiune completă la Buska Lodge sau similar în Turmi
   • 1 noapte cazare cu pensiune completă la Yabello Motel
   • 1 noapte cazare cu pensiune completă la Hotel Wabishebele în Wondo Genet
  • Croazieră pe Lacul Chamo
  • Cina festivă în Addis Ababa în ultima zi
  • Ghid local vorbitor de limba engleză
  • Ghid român
  What is not included in this tour?Items that are not included in the cost of tour price.
  • Bilet de avion București-Addis Ababa-București
  • Mese nespecificate la servicii incluse (prânz și cină în Addis Ababa, cu excepția cinei festive)
  • Băuturile alcoolice la mese
  • Extensia de 3 zile în Munţii Bale
  • Taxa de viză (aprox. 90 euro)
  • Bacșișuri (50 euro/persoană)
  1. Ziua 1 Zbor spre Addis Ababa

   Întâlnire cu ghidul în aeroportul din Bucureşti sau în aeroportul din Addis Ababa. Transfer cu microbuzul de la aeroport la hotel. Cazare la Hotel Global 4* sau similar.

  2. Ziua 2 Addis Ababa-Adadi Mariam-Tiya-Lacul Langano

   După micul dejun, ne îndreptăm spre valea lacului Langano. Vizităm biserica de piatră din Adadi Mariam, despre care se crede că este cea mai sudică biserică construită de Regele Lalibela, situl arheologic preistoric de la Melka Kunture dar şi câmpul cu pietre sculptate de la Tiya (monument UNESCO). Facem pauză la Lacul Langano pentru a admira panorama, pelicanii, păsările flamingo sau pentru a înota.

   Cazare la Sabana Beach Resort sau similar.

  3. Ziua 3 Lacul Langano-Arba Minch

   După micul dejun ne îndreptăm spre sud, către Arba Minch (300 km), trecând prin numeroase sate din regiunea Wolayta. Vizităm populaţia tribului Alaba care este recunoscută pentru frumuseţea caselor pictate, tribul Wolita (cunoscut pentru cultivarea plantei Enset sau banana falsă) şi tribul Dorze (recunoscut pentru pălăriile uriaşe şi îmbrăcămintea frumos colorată).

   Cazare la Paradise Lodge sau similar.

  4. Ziua 4 Parcul Naţional Nech Ser

   După micul dejun vizităm Parcul Naţional Nech Ser, sanctuarul antilopelor Swayne’s Hartebeest, al zebrelor Burchell, al gazelelor Grant dar şi al speciilor endemice de păsări ca: ibis (Bostrychia carunculata), corbul cu cioc gros (Corvus crassirostris) sau caprimulg (Caprimulgus solala).

   După-amiaza mergem într-o croazieră pe Lacul Chamo, pentru a vedea pelicani, hipopotami dar şi crocodili cu o lungime de până la 6 metri.

   Cazare la Paradise Lodge sau similar.

  5. Ziua 5 Jinka

   Mic dejun. Astăzi vom călători 275 km până la Jinka, pentru a admira satele populaţiei Konso, recunoscută pentru îmbrăcămintea frumos colorată, ţesută manual şi terasele de piatră.

   Cazare la Jinka Resort Hotel sau similar.

  6. Ziua 6 Parcul Naţional Mago

   Mic dejun. După micul dejun intrăm în Parcul Naţional Mago pentru a vizita populaţia şi satele Mursi. Femeile Mursi sunt recunoscute pentru farfuriile de lut pentru buze-privite ca un semn de frumuseţe; cu cât farfuria este mai mare cu atât mai frumoasă este purtătoarea acesteia.

   Ne întoarcem la Jinka pentru a vizita Muzeul Cultural al populaţiei din valea inferioară Omo.

   Cazare la Jinka Resort Hotel sau similar.

  7. Ziua 7 Jinka-Turmi

   Mic dejun. Plecăm spre Turmi-satul populaţiei Hamer. Aici, femeile sunt cunoscute pentru coafurile unice si pentru fustele de piele iar bărbaţii sunt cunoscuţi pentru ceremonia ”Săritura Taurului”.  În cadrul acestei ceremonii, băieţii sar pe taurii care sunt aliniaţi, pentru a arăta comunităţii că sunt suficienţi de maturi pentru a se căsători.

   Cazare la Buska Lodge sau similar.

  8. Ziua 8 Turmi

   Dimineaţa vom face o excursie cu barca la Omo Rate, situat la est de  Râul Omo. În Omo Rate vom vizita populaţia Dasenech-cea mai sudică populaţie din Etiopia, cunoscută pentru sacrificiile pe care le fac.

   Facem pauză pentru masa de prânz (lunch-box) la Murelle, apoi călătorim spre Korcho-satul populaţiei Karo.

   Cazare la Buska Lodge sau similar.

  9. Ziua 9 Turmi-Yabello

   Mic dejun. Astăzi părăsim valea inferioară a râului Omo şi ne îndreptăm spre Yabello cu o pauză la satele populaţiei  nomade Erbore.

   Cazare la Yabello Motel.

  10. Ziua 10 Wondo Genet

   Mic dejun. Astăzi conducem 380 km nord, spre Wondo Genet, pe autostrada care merge în Kenia. În timpul călătoriei vizităm populaţia Sidama (cunoscută pentru cultivarea plantei enset) dar şi Lacul Awasa, ajungem la izvoarele naturale cu apă caldă din Wondo Genet, unde putem înota pentru a beneficia de valoarea medicinală a acestor ape.

   Cazare la Hotel Wabishebele sau similar.

  11. Ziua 11 Addis Ababa

   Mic dejun. Ne întoarcem la Addis Ababa, însă pe drum facem pauză pentru a admira lacurile craterului Bishoftu şi pentru a vizita populaţia Oromo-cel mai mare grup etnic din Etiopia (30% din totalul populaţiei etiopiene).

   După prânz continuăm  ziua cu un tur panoramic al oraşului Adddis Ababa. Vizităm Muzeul Naţional de Arheologie (aici se găseşte Lucy-cea mai veche fosilă umanoidă din lume, veche de 3,25 milioane de ani) dar şi Merkato-cea mai mare piaţă în aer liber din Africa.  Conducem spre Mt. Entoto pentru o vedere panoramică a Addis Ababa, la 1200 m deasupra mării.

   Ultima seară în Etiopia vom avea parte de o cină tradiţională cu dansuri folclorice şi după cină vom fi transferaţi la aeroport pentru zborul spre România.