fbpx

Descoperiţi imperiul ascuns – Etiopia

de la
1.842,00 

Vă invităm într-un sejur de 15 zile în Etiopia, o ţară ce a fost cunoscută vreme de secole drept «imperiul ascuns». O ţară cu o fascinantă istorie multimilenară, cu o diversitate de populaţii şi culturi uimitoare şi cu nenumărate caracteristici geografice neobişnuite.

Plecăm din Addis Abeba, vizităm lacul Langano, facem cunoștință  cu populaţia tribului Alaba. Apoi excursia noastra se indreaptă spre  lacul Chamo, unde admirăm crocodilii și hipopotamii. După ce vizităm populația Konso ne îndreptăm către Parcul Naţional Mago pentru a vizita populaţia şi satele Mursi.  După Turmi – satul populaţiei Hamar, în Omo Rate vom vizita populaţia Dasenech – cea mai sudică populaţie din Etiopia, cunoscută pentru sacrificiile pe care le fac.

Părăsim apoi valea inferioară a râului Omo şi ne îndreptăm spre Arbanimch cu o pauză la satele populaţiei  nomade Arbore, Tsemay, Gamo, Hadiya. Continuăm spre Parcul Naționale Bale Mountains, unde căutăm mamiferele și păsările endemice din Etiopia. Vizităm și Sanette Plateau pentru a vedea lupul etiopian și continuăm spre Tulu Dimtu (4377m), al doilea vârf ca înălțime din Etiopia.

În a 13-a zi mergem la peștera Sof Omar, cea mai mare din Africa și peștera cu cel mai extins sistem de caverne din lume.

Data de plecare: august 2022

(la cerere se poate organiza acest circuit și în alte date)

Tariful variază în funcţie de numărul de persoane înscrise. Tariful prezentat este valabil pentru minim 10 persoane înscrise.

 • Recenzii 0 Reviews
  0/5
 • Tipul vacanței Tipul activității
   Circuit ghidat, Discovery, Wildlife
  • Nivelul activității Moderat
   3/8
  • Mărime grup Grup mic
   4-10
  Totul despre Descoperiţi imperiul ascuns – Etiopia.

  Vă invităm într-o excursie în Etiopia, pentru a descoperi o ţară ce a fost cunoscută vreme de secole drept «imperiul ascuns». O ţară cu o fascinantă istorie multimilenară, cu o diversitate de populaţii şi culturi uimitoare şi cu nenumărate caracteristici geografice neobişnuite. O ţară cu o fascinantă istorie multimilenară, cu o diversitate de populaţii şi culturi uimitoare şi cu nenumărate caracteristici geografice neobişnuite.

  Ce este inclus și ce nu este inclus în tarif
  Ce este inclus în acest tarif?Items that are included in the cost of tour price.
  • ghid vorbitor de limbă engleză
  • ghizi locali
  • mașină de teren 4×4
  • 14 nopți cazare la hotel / lodge
  • pensiune completă (mic dejun, prânz, cină)
  • excursie cu barca în ziua 4
  • taxa de intrare în Parcul Național Bale, la muzee și catedrale
  • taxe de intrare în sate
  • taxe guvernamentale
  • cina de rămas bun
  Ce nu este inclus în acest tarif?Items that are not included in the cost of tour price.
  • Bilet de avion București-Addis Abeba-București (între 680-1040 euro)
  • Viza de intrare (30-60 USD)
  • Băuturile alcoolice
  • Bacșișuri pentru ghizii locali
  1. Ziua 1 Zbor spre Addis Abeba

   Întâlnire cu ghidul în aeroportul din Bucureşti sau în aeroportul din Addis Abeba. Transfer cu microbuzul de la aeroport la hotel. Cazare la hotel.

  2. Ziua 2 Addis Ababa-Adadi Mariam-Tiya-Lacul Langano

   După micul dejun, ne îndreptăm spre valea lacului Langano. Vizităm biserica de piatră din Adadi Mariam, despre care se crede că este cea mai sudică biserică construită de Regele Lalibela, situl arheologic preistoric de la Melka Kunture dar şi câmpul cu pietre sculptate de la Tiya (monument UNESCO). Facem pauză la Lacul Langano pentru a admira panorama, pelicanii, păsările flamingo sau pentru a înota.

   Cazare la hotel.

  3. Ziua 3 Lacul Langano-Arba Minch

   După micul dejun ne îndreptăm spre sud, către Arba Minch (300 km), trecând prin numeroase sate din regiunea Wolayta. Vizităm populaţia tribului Alaba care este recunoscută pentru frumuseţea caselor pictate şi tribul Dorze (recunoscut pentru pălăriile uriaşe şi îmbrăcămintea frumos colorată).

   Cazare la hotel.

  4. Ziua 4 Konso

   Ne îndreptăm spre Konso. Dimineață facem o excursie cu barca pe lacul Chamo pentru a admira giganticii crocodili și hipopotami. După amiaza, vizităm satul Konso și terasele sale, precum și Muzeul Cultural.

   Cazare la hotel.

  5. Ziua 5 Jinka

   Mergem prin Valea Omo și ne stabilim în Jinka. Facem o excursie prin Parcul Național Mago, la tribul Mursi, faimos pentru ornamentele excentrice din buze, în formă de farfurii.

   Cazare la hotel.

  6. Ziua 6 Turmi

   Mergem spre Turmi. În prima parte a zilei vizităm triburile din satele A’ari și Benna iar după amiază, satul Hamar.

   Cazare la lodge.

  7. Ziua 7 Omorate, Dassenetch

   În această zi avem parte de o excursie la Omorate și peste râul Omo, pentru a vizita satul Dassenetch. În a doua parte a zilei vizităm piețele Hamar și Bishada.

   Cazare la lodge.

  8. Ziua 8 Nyangatom, Bume, Kara

   Astăzi vizităm satele tribale Nyangatom, Bume și Kara.

   Cazare la hotel.

  9. Ziua 9 Arbaminch

   Mergem spre Arbaminch, vizitând satele Arbore și Tsemay.

   Cazare la hotel.

  10. Ziua 10 Hawassa

   Mergem spre Hawassa, vizitând satele Gamo și Hadiya.

   Cazare la hotel.

  11. Ziua 11 Parcul Național Bale Mountains

   Continuăm spre Bale, pe un drum cu peisaje deosebite. Căutăm mamiferele și păsările endemice din Etiopia în Parcul Național Bale Mountains.

   Cazare la hotel.

  12. Ziua 12 Sanette Plateau, Tulu Dimtu

   Facem o excursie la Sanette Plateau pentru a vedea Lupul Etiopian – specie endemică. Tot aici putem vedea și un număr mare de răpitoare, ce se hrănesc cu rozătoare. Continuăm spre Tulu Dimtu, care, cu ai săi 4377 metri, este al doilea vârf ca înălțime din Etiopia.

   Cazare la hotel.

  13. Ziua 13 Peștera Sof Omar, Valea Gaysay

   Astăzi vizităm peștera Sof Omar, cea mai mare din Africa și peștera cu cel mai extins sistem de caverne din lume. După amiaza, căutăm animalele sălbatice din Valea Gaysay, dominată de plante inedite, precum Crinii făclie (Kinphofia) sau Helichrysum.

   Cazare la hotel.

  14. Ziua 14 Addis Abeba

   Ne întoarcem la Addis Abeba prin peisajul înalt dominat de munții Arsi.

   Cazare la hotel.

  15. Ziua 15 Plecarea

   Facem un tur în Addis Abeba, vizităm Muzeul Național și Muzeul Arheologiei, Muzeul Etnografic, Catedrala Sfânta Cruce, Catedrala Sf. Gheorghe și urcăm pe vârful Entoto (3200m), cel mai înalt din Addis Abeba pentru a admira panorama asupra orașului. Încheiem ziua cu o vizită la Merkato, cea mai mare piață în aer liber din Africa. După cina de rămas bun plecăm spre casă.