fbpx

Descoperiți Armenia pe bicicletă în 9 zile

de la
880,00 

Așa-i că nu v-ați gândit niciodată să descoperiți Armenia pe bicicletă? Vă dăm noi motive s-o faceți.

Este bine de știut faptul că Armenia este prima țară din lume în care creștinismul a fost adoptat ca religie de stat, în anul 301. De altfel, Biserica Apostolică Armeană este una din cele mai vechi ramuri ale creștinătății din lume. Drept dovadă a acestei istorii îndelungate a acestei religii stau sutele de mănăstiri, fortificații și khachkar – pietre comemorative pe care sunt cioplite cruci înconjurate de rozete și motive botanice – care sunt răspândite pe tot teritoriul Armeniei.

Muntele Ararat, despre care armenii spun că ar fi locul unde s-a oprit Arca lui Noe, este principalul simbol național al acestei țări și este prezent pe stema națiunii, chiar dacă geografic, el aparține Turciei. Că tot pomeneam de munți, este imposibil să găsim aici un traseu care să nu presupună urcări neiertătoare prin pasuri și trecători aflate la altitudini mari, cea mai înaltă fiind pe drumul spre Iran, la peste 2500 de metri. Chiar dacă peisajele spectaculoase întâlnite în Armenia pe bicicletă ne vor face să uităm pe moment de urcări, liniștea pe care o vom întâlni aici va reprezenta acel impuls de energie de care vom avea nevoie. De ce liniște? Pentru că drumurile prin munți sunt foarte puțin circulate, adică sunt perfecte pentru cicliști.

Și dacă v-ați săturat de munți, puteți alege trasee în jurul lacului Sevan, unul din minunile naturale ale Armeniei, aflat la aproape 2000 de metri deasupra nivelului mării. Situată departe de aglomerație, o mare porțiune a lacului este ideală pentru camping în sălbăticie și pentru bicicletă. Și dacă aveți impresia că traseele principale prin care puteți traversa Armenia pe bicicletă sunt spectaculoase, echipați-vă cu un mountain bike, luați-vă inima în dinți și explorați rutele alternative care cu siguranță vă vor pune la încercare puterile și bicicleta.

Plecări în fiecare zi de joi, din luna Mai până în Septembrie

Prețul este valabil pentru un grup de 7-10 persoane

 • Recenzii 0 Reviews
  0/5
 • Tipul vacanței Tipul activității
   Circuit ghidat, Cycling, Istorie
  • Nivelul activității Tough
   6/8
  • Mărime grup Grup mic
   3-10 persoane
  Totul despre Descoperiți Armenia pe bicicletă în 9 zile.

  Distanța totală de pedalat va fi în jur de 300 de kilometri, împărțiți în 9 zile. Se va merge mai mult pe drumuri asfaltate dar și pe drumuri de pământ și pietriș.
  Altitudinea maximă care se va atinge va fi puțin peste 2600 de metri.
  Traseul prezintă atât coborâri cât și urcări dificile, deci este recomandat celor cu experiență în ciclism.

  Pentru un grup de 7-10 persoane, tariful este de 800 Euro/persoană în cameră dublă și NU include zborurile.
  Dacă grupul este mai mic, de 3-6 persoane, tariful este 1059 Euro/persoană în cameră dublă și NU include zborurile.

   

  Ce este inclus și ce nu este inclus în tarif
  Ce este inclus în acest tarif?Items that are included in the cost of tour price.
  • Transfer aeroport – hotel – aeroport
  • 4 nopți cazare în Erevan
  • 1 noapte cazare în Byurakan
  • 1 noapte cazare în Gyumri
  • 1 noapte cazare în Vanadzor
  • 1 noapte cazare lângă Bjni
  • Pensiune completă
  • Transportul în timpul turului (mașina de asistență care va însoți turiștii pe tot parcursul turului)
  • Ghid local vorbitor de limba engleză, pe tot timpul turului
  • Închiriere bicicletă
  • Intrări la diferite obiective turistice
  Ce nu este inclus în acest tarif?Items that are not included in the cost of tour price.
  • Zborurile România – Armenia și retur
  • Asigurare medicală/storno
  1. Ziua 1 București - Erevan

   Sosire în Erevan. Transfer la hotel. Cazare în Erevan.

  2. Ziua 2 Erevan – Sardarapat – Dashtadem

   Mic dejun. Transfer la Memorialul Sardarapat. Tur în Sardarapat. Memorialul Sardarapat este un complex comemorativ ce amintește de bătălia de la Sardarapat, din satul Araks. În 1968, în timpul comemorării a 50 de ani de la bătălia de la Sardarapat, ce a avut loc între 22 și 26 mai 1918, un parc memorial a fost inaugurat pe locul în care a fost câmpul de luptă. Monumentul este un simbol al mândriei și supraviețuirii. Acesta este flancat de doi masivi lei înaripați.

   Începem să pedalăm spre satul Dashtadem. Luăm prânzul în natură, fiecare având pregătit un pachet cu sandwichuri, apă, sucuri, fructe uscate etc. După ce mâncăm continuăm tura spre Dashtadem, unde facem un tur al fortificației și vizităm biserica St. Kristapor. Complexul de la Dashtadem este de o bogată valoare istorică și culturală. Piesa de rezistență este fortăreața Dashtadem, una din cele mai mari ansambluri medievale din zona Caucazului, de o însemnată valoare istorică și arhitectonică, ce datează din perioada Urartiană (secolele VIII-VII Î.Hr.). Ea a fost extinsă și consolitată în Bagradit (sec. VIII – XI d.Hr.) dar și în timpul imperiului Persan și Otoman, incluzând aici și Palatul Khan, construit la începutul secolului XIX. În interiorul fortificației găsim biserica Sf. Sargis (restaurată), rezervoare de apă din secolele VII-X, Palatul Khan, citadela și zidurile fortificate ce datează din secolele XII și XIX.

   La finalul zilei luăm cina și ne cazăm lângă fortăreața Dashtadem la un hotel B&B.

  3. Ziua 3 Dashtadem – Anipemza – Gyumri

   Luăm micul dejun și începem tura spre satul Anipemza, situat la granița turco-armeană, pe un mal al râului Akhurian, pe al cărui mal opus se află ruinele străvechiului oraș armean Ani, care se află pe teritoriul Turciei. La prânz, fiecare va avea pachet pregătit, după care vizităm biserica Yereruyk. Pentru că aceasta este una din cele mai vechi monumente din Armenia, a fost inclusă în ”Lista tentativă a monumentelor UNESCO”. După această vizită, avem transfer asigurat către Gyumri, al doilea oraș ca mărime din Armenia., despre care se spune că este unul din orașele cele mai însorite din această țară. Vom descoperi în împrejurimile acestuia peisaje minunate, pline de flori și plante rare. Seara servim cina și înnoptăm în Gyumri.

  4. Ziua 4 Gyumri – Djadjur – Cascada Trchkan – Spitak – Vanadzor

   După micul dejun plecăm din Gyumri și pedalăm spre Djadjur. Vizităm casa memorială a lui Minas Avetisyan și continuăm tura spre cascada Trchkan lângă satul Mets Parni. Cascada Trchkan este una din frumusețile naturale ale Armeniei, situată la granița dintre două regiuni nordice ale Armeniei. Fiind cea mai înaltă cascadă din Armenia, este inclusă în lista ”miracolelor naturii” din 2008 iar în 2011 a fost declarată zonă de protecție specială. Vom lua prânzul admirând această priveliște frumoasă și vom continua să pedalăm spre orașul Spitak, de unde vom fi transferați către Vanadzor, unde vom lua cina și vom înnopta.

  5. Ziua 5 Vanadzor – Dilijan – Goshavank – Aghavnavank – Shorzha

   Mic dejun. Transfer la Dilijan, supranumit ”Elveția Armeană”, unde vom vizita împrejurimile. De aici, vom fi transferați către Mănăstirea Goshavank, construită aproape de ruinele unei vechi mănăstiri ce a fost dărâmată de un cutremur. Mănăstirea este considerată a fi una din cele mai importante exemple de arhitectură armeană, fiind rodul muncii multor arhitecți, dulgheri și zidari iscusiți. Mergem pe biciclete până în satul Shorzha, unde luăm prânzul. Restul zilei este program liber la lacul Sevan – perla albastră a Armeniei. Luăm cina la un restaurant pescăresc lângă lacul Sevan după care suntem transferați către Erevan unde înnoptăm.

  6. Ziua 6 Zi liberă în Erevan

   Program liber în Erevan.

  7. Ziua 7 Erevan – Fortăreața Amberd – Lacul de acumulare Aparan – Bjni

   După micul dejun suntem transferați către fortăreața Amberd. Acest ansamblu de o mare valoare istorică este unul din cele mai mari și mai importante exemple de construcție specifică armeană. În limba armeană ”Amberd” înseamnă ”fortăreața dintre nori”. După vizită suntem transferați căt re lacul de acumulare Aparan, un superb lac albastru situat la mare altitudine, înconjurat de munți cu piscuri înzăpezite, de mănăstiri și de troițe străvechi din piatră. În acest lac nu este permis înotul deoarece apa lacului este folosită pentru irigații. Tot aici găsim și barajul din pământ ce are 50 de metri înălțime și 200 lățime. Printre speciile de pești pe care le putem întâlni aici amintim kjramulya –  specie endemică pe care o găsim doar aici. Când s-a format lacul, două sate au fost acoperite de ape, Qasak și Zovuni iar locuitorii acestora au fost relocați lângă Erevan. Începem tura pe biciclete spre Bjni, luăm prânzul și continuăm să pedalăm. Ajunși în Bjni, vizităm fortăreața, construită în secolele IX-X și admirăm priveliștea minunată de deasupra acesteia. Alt loc interesant de văzut este Tsak Qar, un pod de piatră natural, adevărat monument al naturii. De data aceasta, cina o luăm la o familie de localnici după care înnoptăm.

  8. Ziua 8 Bjni – Sevan – Erevan

   Mic dejun. Vizită la biserica Maicii Domnului din Bjni. Unele din elementele unice ale bisericii, ale cărei pereți sunt plini de inscripții, sunt sertarele de piatră cu console, care se întind de-a lungul pereților la o înălțime de 5 metri. După vizităm începem să pedalăm spre Sevan, luăm prânzul și suntem transferați către Erevan. Seara, luăm cina de rămas bun și înnoptăm la hotel.

  9. Ziua 9 Erevan - București

   Mic dejun, transfer către aeroport.