fbpx

Cu bicicleta prin Carpații de Curbură

de la
598,00 lei

Vă invităm într-o aventură cu bicicleta prin Carpații de Curbură. În această escapadă vom avea de pedalat 350 de kilometri în 7 zile, trecând prin aproape toate tipurile de peisaj pe care le putem găsi în România. Vom trece prin Poiana Mărului, comuna cu cea mai mare suprafață din România, vom vizita Mănăstirea Rupestră de la Șinca Veche, singura moară cu apă funcțională din zona Fărăgașului, vom admira păsările în habitatul lor preferat, la lacurile de la Dumbrăvița, supranumite și Delta din Carpați, vom descoperi ruinele fostei cetăți Heldenburg, situată în una din cele mai ascunse locuri din Țara Bârsei, de unde vom avea parte de o panoramă spectaculoasă pe care nu mulți au avut șansa s-o vadă.

Mai departe, vom putea vizita Cetatea Feldioarei, construită în secolul XIII, cea mai importantă fortificație ridicată de teutoni în Transilvania. În Micloșoara vom vizita Castelul contelui Kalnoky și casele atât de iubite de Prințul Charles. Vom simți din plin că pedalăm când vom traversa râul de mai multe ori în drumul spre Valea Zălanului unde vom vedea din nou gospodăria preferată a Prințului Charles. Vom gusta din apa minerală naturală din izvoarele de la Malnaș, urcăm la singurul lac vulcanic din țara noastră, lacul Sfânta Ana și ne relaxăm în aerul curat de la Băile Balvanyos. Tot aici facem și o scurtă drumeție la Peștera Puturosul dar și la Cimitirul Păsărilor.

Poate una din cele mai inedite experiențe din această aventură cu bicicleta prin Carpații de Curbură le vom avea în Târgu Secuiesc, unde vom avea ocazia să vizităm un atelier de cahle și plăci de ceramică pentru sobe de teracotă, singurul de altfel unde oamenii lucrează manual. În Covasna ne vom răcori din plin cu apele minerale naturale la umbra pădurii, într-un peisaj liniștit care vă va face să uitați complet de viața de la oraș. Vom trece munții spre Întorsura Buzăului și Vama Buzăului, unde vom vedea legendarii zimbri de la Rezervația Valea Zimbrilor, vom mânca un bulz tradițional servit de localnicii din sat și ne vom odihni la umbra copacilor, în sunetul apei de la Cascada Urlătoarea. Spre finalul aventurii vom admira vârfurile ascuțite ale Ciucașului și ne vom întoarce spre Brașov, dornici de o altă aventură pe biciclete.

  • Recenzii 0 Reviews
    0/5
  • Tipul vacanței Tipul activității
    Active-breaks, Cycling
  • Nivelul activității Moderat
    3/8
  • Mărime grup Grup mic
    8-10
Totul despre Cu bicicleta prin Carpații de Curbură.

Vă invităm într-o aventură cu bicicleta prin Carpații de Curbură. Vom vedea grote misterioase, Delta din Carpați, ruinele unei cetăți străvechi aflate la înălțime, singurul lac vulcanic din România, Cimitirul Păsărilor, zone vizitate de Prințul Charles, un atelier de sobe de teracotă, zimbri și multe peisaje de vis.

Ce este inclus și ce nu este inclus în tarif
Ce este inclus în acest tarif?Items that are included in the cost of tour price.
  •  2 nopti cazare cu mic dejun
  • 6 nopti cazare cu mic dejun si cina
  • insotitor de grup
Ce nu este inclus în acest tarif?Items that are not included in the cost of tour price.
  • intrarile la obiectivele turistice
  • inchiriere bicicleta
  1. Ziua 1 Întâlnire în Brașov

    Întâlnire cu însoțitorul de grup în Brașov. Cazare.

  2. Ziua 2 Zărnești – Vlădeni – 62 km

    Mic dejun. Transfer cu microbuzul la Zărnești de unde plecăm pe un drum asfaltat care trece prin pădure, avem parte de o mică urcare după care coborâm spre Poiana Mărului și luăm micul dejun sau bem o cafea. De aici, ne continuăm drumul pe pitorescul drum spre Șinca Nouă, unde părăsim asfaltul și pedalăm pe un drum de țară spre viaductele Podu Negru (167,30 metri) și Podu Ilii (99,40 metri), primele viaducte feroviare din România cu arce din beton armat. Împreună cu tunelul Diana (535 metri), cele două construcții au făcut parte din vechea cale ferată Homorod – Șinca Nouă, abandonată în 1948 din cauza unor probleme legate de siguranța circulației trenurilor.
    După aproximativ 5 kilometri de drum neasfaltat revenim pe șosea și ne continuăm drumul spre Șinca Veche unde vom vizita Mănăstirea Rupestră, un loc despre care mulți afirmă că ar fi încărcat de energii misterioase. Părăsim răcoarea grotei și pedalăm spre Ohaba, unde vizităm cea mai veche moară cu apă din zona Făgărașului, ce datează din anul 1873 și care este funcțională și în prezent. După ce vedem cum se macină cerealele cu ajutorul pietrelor de moară acționate de căderea apei, pedalăm spre Perșani. De aici, mai avem 11 kilometri de asfalt și un ultim efort de urcare prin Pasul Perșani.

  3. Ziua 3 Vlădeni – Feldioara – 62 km

    După micul dejun începem tura și mergem pe șosea până în Vlădeni iar de aici spre Dumbrăvița, unde vizităm lacurile din zonă. Aceste întinderi de apă formează o arie naturală protejată supranumită și ”Delta din Carpați” datorită multitudinii de specii de păsări ce-și găsesc aici adăpost. Pornim mai departe spre Satu Nou și Crizbav după care părăsim asfaltul și intrăm în pădure, începând să urcăm pe un drum forestier care cu siguranță vă va testa puterile. Odată ajunși în vârful cățărării, la ruinele cetății Heldenburg – Cetatea Eroilor, construită în jurul anului 1080, priveliștea de care vom avea parte ne va face să uităm de efortul depus. Una din cele mai ascunse cetăți din Brașov, Heldenberg, este situată pe o stâncă la peste 1000 de metri altitudine iar la picioarele ei se așterne întreaga Țară a Bârsei, într-un peisaj splendid care i-a fermecat odinioară pe sciți, pe daci și ulterior, pe teutoni, care au și ridicat cetatea. După o binemeritată pauză la înălțime, începem coborârea spre satul Cutuș și intrăm din nou pe drum asfaltat până în Feldioara, unde vizităm cetatea după care ne cazăm.

  4. Ziua 4 Feldioara – Valea Zălanului/ Malnaș – 59 km

    După micul dejun pornim pe șosea spre Măieruș, trecem pe podul peste râul Olt și pedalăm spre Belin, Aita Mare și facem o pauză în Micloșoara, unde vizităm castelul Kalnoky și admirăm frumoasele case de care s-a îndrăgostit și pe care le-a îngrijit Prințul Charles al Marii Britanii. Pornim spre Aita Medie, după care lăsăm asfaltul și intrăm pe un drum forestier prin pajiști și prin pădure. Aici cu siguranță ne vom răcori fiindcă vom avea de traversat râul de mai multe ori. Ajungem într-un final în Valea Zălanului la casa de oaspeți unde poposește și Prințul Charles atunci când sosește în România. O cazare mai accesibilă găsim și în Malnaș Băi, unde ajungem după ce mergem pe un pitoresc drum printre pajiști de poveste cu flori multicolore.

  5. Ziua 5 Valea Zălanului/ Malnaș – Băile Balvanyos – 35 km

    După micul dejun începem tura și pedalăm pe șosea spre Bixad. Aici începem o urcare de 12 kilometri până la peste 1000 de metri altitudine, unde vom vizita singurul lac vulcanic din România, lacul Stânta Ana, ce se află în craterul unui fost vulcan. După ce facem turul lacului pe bicicletă pedalăm spre Băile Balvanyos unde ne cazăm și descoperim pe jos împrejurimile.

  6. Ziua 6 Băile Balvanyos – Covasna – 46 km

    În acestă zi părăsim răcoarea pădurii și traversăm depresiunea Târgu Secuiesc spre Covasna pe un drum aproape plat.

    Luăm micul dejun, ne alimentăm cu apă minerală rece de izvor din Băile Balvanyos și pedalăm pe un frumos drum asfaltat spre Târgu Secuiesc. De îndată ce ieșim din zona de pădure intrăm în satul Turia, așezare atestată prima oară în 1307. Ne continuăm drumul spre orașul ce dă numele acestei depresiuni și vizităm un atelier de plăci și sobe de teracotă unde încă se lucrează manual fiecare cahlă.

    După Târgu Secuiesc ne îndreptăm spre Covasna dar nu înainte de a vizita biserica reformată calvină din Zăbala, lăcașul de cult fortificat fiind una din cele mai mari clădiri istorice din zonă. Ajunși în Covasna, vizităm centrul orașului, unde găsim Balta Dracului și numeroase izvoare de apă minerală. De aici vom începe o ușoară urcare de 3 kilometri pe străzile orașului și ajungem în zona de pădure de unde pleacă un frumos traseu de cale ferată îngustă pe unde circulă mocănița. În aeeastă zonă liniștită ne vom și caza.

  7. Ziua 7 Covasna – Vama Buzăului – 48 km

    După micul dejun ne suim pe biciclete și pedalăm pe drum asfaltat prin satele Chiuruș, Păpăuți și Zagon, unde odată ce intrăm în pădure lăsăm și asfaltul în urmă, urcând 4 kilometri pe un drum forestier sinuos până la aproape 900 de metri altitudine. De aici avem o scurtă coborâre până în satul Barcani de unde reintrăm pe asfalt și trecem prin orașul Întorsura Buzăului pentru a intra în județul Brașov. Aici, în comuna Vama Buzăului, vom avea ocazia să vedem maiestuoșii zimbri de la Rezervația Valea Zimbrilor. De aici și până la locul de cazare mai avem câteva minute de pedalat iar dacă ne mai ajunge timpul vom vizita și cascada Urlătoarea, aflată la doar 3 kilometri distanță.

  8. Ziua 8 Vama Buzăului – Brașov – 46 km

    Ultima zi e rezervată întoarcerii în Brașov.

    După micul dejun putem merge să vizităm cascada Urlătoarea, dacă nu am făcut-o deja în ziua precedentă. Dacă nu, intrăm pe drum neasfaltat și-l urmăm cam 6 kilometri într-o ușoară urcare după care avem parte de o altă urcare 🙂 un pic mai dificilă dar scurtă, de doar 1,5 km. Însă pauzele vor fi destule fiindcă în depărtare vom vedea crestele armonios modelate ale munților Ciucaș. Odată ajunși la altitudinea maximă a zilei, la puțin sub 1000 de metri, facem o pauză și ne pregătim de o coborâre lungă și istovitoare de 15 kilometri pe un drum forestier plin de pietre și bolovani până în satul Zizin. De aici mai avem doar 20 de kilometri până în Brașov și numai pe drum asfaltat, prin Tărlungeni și Săcele.

  9. Ziua 9 Plecarea

    După micul dejun se termină programul.