fbpx

Cu bicicleta la Valea Zimbrilor

de la 43,00 

Vă invităm la o excursie cu bicicleta la Vama Buzăului și la Valea Zimbrilor.
Vom vizita rezervaţia “Valea Zimbrilor” de la Acriş, cascada Urlătoarea din Vama Buzăului şi vom termina ziua cu o masă tradiţională.

 • Reviews 0 Reviews
  0/5
 • Vacation Style Holiday Type
   Cycling
  • Activity Level Moderat
   3/8
  • 8-15 persoane
  Totul despre Cu bicicleta la Valea Zimbrilor.
  • bilet de tren Braşov-Întorsura Buzăului-Braşov
  • masa tradiţională (aperitiv, fel principal, desert) în Vama Buzăului
  • însoţitor de grup din partea agenţiei
  The tour package inclusions and exclusions at a glance
  What is included in this tour?Items that are included in the cost of tour price.
  • bicicletă în stare bună de funcţionare, cască (se poate închiria la cerere)
  1. Ziua 1 Braşov-Întorsura Buzăului-Valea Zimbrilor-Braşov

   Ne întâlnim la ora 7:30 în faţa gării Braşov, de unde vom lua trenul Regiotrans cu plecare la ora 8:00 spre Întorsura Buzăului . După o oră ajungem la Întorsura Buzăului după ce vom parcurge cel mai lung tunel feroviar din România.

   Din micuţul şi vestitul oraş din Covasna, încălecăm pentru a pedala înapoi spre Braşov şi la scurt timp vom face dreapta pe malul râului Buzău. Vom pedala pe drumuri puţin circulate şi ne vom opri la Rezervaţia ”Valea Zimbrilor” de la Acriş. Pe o suprafaţa de 12 hectare trăiesc câteva zeci de zimbri, mai puţin cu patru faţă de luna trecută-exemplare ce au fost eliberate în natură la jumătatea lunii mai, marcând astfel o premieră pentru locaţia de pe malurile Buzăului. Istoria locului începe relativ târziu, în 2008, cu cinci exemplare aduse din Austria, Elveţia şi Italia, însă, acum rezervaţia a devenit unul din locurile importante la nivel naţional în privinţa repopulării cu zimbri a munţilor Carpaţi.

   Vom petrece aici aproximativ două ore în care vom putea fotografia zimbri şi cerbul care este mascota locului. Ne continuăm drumul până la Cascada Urlătoarea. Mai puţin cunoscută ca surata ei din Munţii Bucegi, aceasta este mult mai spectaculoasă. La ”Urlătoarea” din Munţii Buzăului se poate spune că ai mers pe apă, acest lucru datorându-se caracterului unic al cascadei. Aici, izvoarele liniare ies direct din munte pe o întindere de zeci de metri, rezultatul fiind o perdea de apă ce acoperă rocile roşiatice.

   Vom lua o masă tradiţională (aperitiv tradiţional, fel principal şi desert), după care vom pedala înapoi spre Întorsura Buzăului, pe drumul care coboară lin până la gară, de unde vom lua trenul de la ora 17:14 spre Braşov.