fbpx

Cu bicicleta la bisericile fortificate din Brașov

de la
54,00 

Cum ar fi să combinați sportul și istoria, pedalând cu bicicleta la bisericile fortificate din Brașov?

Pe lângă bogățiile naturale și peisajele de poveste, Brașovul este cunoscut și pentru istoria sa culturală, aici dăinuind de-a lungul secolelor diferite populații care și-au lăsat amprenta asupra locurilor și obiceiurilor din Țara Bârsei. Bisericile fortificate au fost construite în Evul Mediu de către sași, majoritatea celor ridicate având rol de apărare. În interiorul acestor fortificații, populația se apăra de invadatori dar putea să protejeze și bunurile comunității de jafuri. Drept dovadă, multe din aceste biserici au rezistat timpului și din fericire, mulțumită unor organizații care se ocupă cu renovarea și conservarea lor, acestea pot fi vizitate de către orice turist.

Vă invităm într-o tură de 2 zile cu bicicleta la bisericile fortificate din Brașov. Vom vizita cetatea Prejmer, bisericile din Hărman, din Bod, Sânpetru, Ghimbav, Codlea, Vulcan, Cristian și Râșnov.

 • Recenzii 0 Reviews
  0/5
 • Tipul vacanței Tipul activității
   Cycling, Istorie
  • Nivelul activității Moderat
   3/8
  • Mărime grup Grup mediu
   7-20
  Totul despre Cu bicicleta la bisericile fortificate din Brașov.

  Pe lângă bogățiile naturale și peisajele de poveste, Brașovul este cunoscut și pentru istoria sa culturală, aici dăinuind de-a lungul secolelor diferite populații care și-au lăsat amprenta asupra locurilor și obiceiurilor din Țara Bârsei. Bisericile fortificate au fost construite în Evul Mediu de către sași, majoritatea celor ridicate având rol de apărare. În interiorul acestor fortificații, populația se apăra de invadatori dar putea să protejeze și bunurile comunității de jafuri. Drept dovadă, multe din aceste biserici au rezistat timpului și din fericire, pot fi vizitate de către orice turist.

  1. Ziua 1 Brașov - Prejmer - Hărman - Sânpetru - Brașov

   Ne întâlnim la locul stabilit și pedalăm pe șosea spre Tărlungeni, trecem prin Cărpiniș și ajungem în Prejmer unde vom vizita biserica fortificată din localitate. Construcția ei a fost începută de Cavalerii Teutoni în 1218 și a fost finalizată de cistercieni. După vizitarea acesteia, pedalăm din nou pe șosea până în Hărman pentru a vedea bazilica romanică cu trei nave, înconjurată de un zid de apărare. După această localitate pedalăm la poalele dealului Lempeș spre Bod însă părăsim șoseaua și mergem pe frumosul mal al Oltului până în Ariușd, unde facem o pauză de hidratare. De aici pornim spre Bod, unde vizităm biserica fortificată, greu încearcată de timp, cutremure și incendii. Înainte de întoarcerea în Brașov, vizităm și frumoasa biserică din Sânpetru, a cărei capelă construită în secolul al XIII-lea  este decorată cu picturi murale valoroase datând in anul 1400. De aici și până în Brașov mai avem doar 7 kilometri. Lungime traseu 60 km.

  2. Ziua 2 Brașov - Ghimbav - Codlea - Vulcan - Cristian - Râșnov - Brașov

   Plecăm din Brașov spre Ghimbav pe o șosea mai puțin circulată, vizităm biserica fortificată din localitate după care ne îndreptăm spre Codlea. După un scurt tur al fortăreței de aici, pedalăm spre bogata comună Cristian cu ale sale case săsești foarte bine păstrate. Vizităm și aici ansamblul fortificat dar admirăm și remarcabila casă parohială aflată vis-a-vis de biserică. După o scurtă pauză pornim spre Vulcan. Aici, din cauza distrugerilor provocate de armata lui Gabriel Bathory, biserica din localitate a fost reconstruită în anul 1665. O vizită interesantă ar putea fi totuși cimitirul evanghelic din spatele bisericii, unde cavourile înșiruite sunt însoțite de povești despre cei ce odihnesc acolo. De aici, mai avem 12 kilometri de șosea până în Râșnov unde vizităm faimoasa cetate. Cei care au obosit pot urca spre ea folosind liftul pe plan înclinat. După un scurt tur al orașului pornim spre promenada Sissi după care pedalăm la poalele pădurii până în Brașov. Lungime traseu 60 km.