fbpx
Cu bicicleta la Balaton
Balaton2
Balaton3
Balaton5
Balaton6
Balaton7
Balaton10
Balaton11
Balaton14
Balaton15
Balaton18
Balaton20
Balaton21

Cu bicicleta la Balaton

de la
430,00 

Acest traseu cu bicicleta la Balaton din Ungaria ne poartă de-a lungul țărmului nordic de la Tihany la Szigliget. Vom pedala între 25 și 50 de kilometri pe zi, în mare parte pe teren plat. Acest tur nu necesită o pregătire fizică intensă și nici experiență prea mare în mersul pe bicicletă. Traseul trece prin satele micuțe de lângă lac și ne oferă oportunitatea să interacționăm cu localnicii.

Pe lângă obiectivele culturale și arhitectonice, în zona Balatonului de Sus putem întâlni o mare varietate de floră și faună. Lacul Balaton, cel mai mare lac cu apă dulce din Europa Centrală, a apărut acum 25.000 de ani și reprezintă una din cele mai populare locuri vizitate de turiști, facilitățile de pe mal oferind o mare diversitate de activități și de modalități de petrecere a timpului liber. Dacă doriți să mergeți cu bicicleta la Balaton trebuie să știți că zona este renumită și pentru producția de vinuri.

Tariful este valabil pentru un grup de 10-16 persoane, în perioada 15 aprilie 2019 – 30 iunie 2019 și 1 septembrie 2019 – 31 octombrie 2019.

Pentru alte tarife, vă rugăm să ne contactați.

 • Recenzii 0 Reviews
  0/5
 • Tipul vacanței Tipul activității
  Cycling
 • Nivelul activității Relax
  1/8
 • Mărime grup Grup mic
  10-16
Totul despre Cu bicicleta la Balaton.

Acest traseu cu bicicleta la Balaton din Ungaria ne poartă de-a lungul țărmului nordic de la Tihany la Szigliget. Vom pedala între 25 și 50 de kilometri pe zi, în mare parte pe teren plat. Acest tur nu necesită o pregătire fizică intensă și nici experiență prea mare în mersul pe bicicletă. Traseul trece prin satele micuțe de la marginea lacului și ne oferă oportunitatea să vedem viața de zi cu zi a localnicilor.

Pe lângă obiectivele culturale și arhitectonice, în zona Balatonului de Sus putem întâlni o mare varietate de floră și faună, situată încă în cadrul natural original. Lacul Balaton, cel mai mare lac cu apă dulce din Europa Centrală, a apărut acum 25.000 de ani și reprezintă una din cele mai populare locuri vizitate de turiști, facilitățile de pe mal oferind o mare diversitate de activități și de modalități de petrecere a timpului liber. Dacă doriți să mergeți cu bicicleta la Balaton trebuie să știți că zona este renumită și pentru producția de vinuri.

Ce este inclus și ce nu este inclus în tarif
Ce este inclus în acest tarif?Items that are included in the cost of tour price.
 • 1 noapte în Siofok la hotel 3*
 • 2 nopți în Tihany la hotel 3* sau casă de oaspeți
 • 3 nopți în Badacsonytomaj la hotel 3*
 • 6 mic dejun
 • Ghid vorbitor de limbă engleză
 • Transportul bagajelor
 • Hărți, ghiduri
 • Taxa locală
Ce nu este inclus în acest tarif?Items that are not included in the cost of tour price.
 • Asigurarea de călătorie și de sănătate pe perioada turului.
 • Cască, pelerină de ploaie și alte haine.
 • Închirierea bicicletelor (45 EURO/ persoană)
 • Pachet opțional: Castelul Nagyvazsony, Castelul Szigliget, Abația Tihany și muzeul, Conacul Salfold, peștera Tapolca, degustare de vinuri în Badacsonytomaj. (65 EURO/ persoană)
 1. Ziua 1 Sosire în Siofok

  Pentru doritori, există un tren foarte bun de la Budapesta la Siofok. Odată ajunși aici vă veți întâlni cu ghidul și vă veți familiariza cu bicicletele.

  Cazare în Siofok.

 2. Ziua 2 Tura pe biciclete: Siofok – Balatonfured – Tihany. 50 km.

  După micul dejun, veți începe tura de biciclete pornind din Siofok și veți înconjura golful Fuzfoi spre Tihany. După o mică pauză în Balatonfured, veți ajunge în Tihany și veți vizita satul. Veți vizita Abația benedictină și veți continua tura prin pitorescul sat pescăresc.

  Cazare în hotel, pe malul lacului, în Tihany.

 3. Ziua 3 Tura pe biciclete: Tihany – Aszofo – Pecsely – Barnag – Vorosto – Nagyvazsony – Mencshely – Dorgicse – Vaszoly – Aszofo – Tihany. 48 km.

  Veți pedala prin Aszofo și Pecsely, înconjurați de viță de vie. Traseul unduiește prin două sate micuțe numite Barnag și Vorosto. Peisajul și clădirile caracteristice zonei vă vor impresiona cu siguranță. Veți trece și pe lângă capela Calvary, construită pe un mic deal în 1820.

  Veți ajunge în Nagyvazsony, unde vi se va înfățișa maiestuosul Castel Kinizsi, construit în secolul XV. Odinioară, acest castel avea rol de apărare și făcea parte dintr-o linie de fortificații care a fost însă distrusă în 1702.

  După vizitarea castelului, puteți lua prânzul în hanul din zonă. Următoarea pauză va fi la Dorgicse la ruinele unui templu roman, după care veți continua drumul spre Tihany.

  Cazare în Tihany.

 4. Ziua 4 Tura pe biciclete: Tihany – Aszofo – Balatonudvari – Badacsontomaj. 45 km.

  Veți pedala de-a lungul țărmului spre Balatonudvari, unde veți vedea principala atracție turistică a zonei – un cimitir vechi de 200 de ani cu ale sale pietre de mormânt în formă de inimă. Traseul de azi vă va purta pe lângă lac și prin mici sate pitorești. Pe drum, vă veți putea opri pentru o pauză de prânz.

  Situat la baza dealului Badacsony, Badacsonytomaj este una din cele mai fascinante zone ale țărmului vestic al lacului Balaton. Dealul este un vulcan inactiv format din lavă bazaltică. Pantele sale sunt pline de sedimente ce odinioară făceau parte din Marea Panonică. Zona este renumită și pentru vinurile sale.

  Cazare în Badacsonytomaj.

 5. Ziua 5 Tura pe biciclete: Badacsonytomaj – Szigliget – Tapolca – Badacsonytomaj. 38 km sau drumeție în zona Badacsonytomaj.

  Veți începe turul dimineață și veți merge spre Szigliget pentru a vedea castelul. Traseul ne va purta de-a lungul unui vechi drum roman.

  După o pauză în Szigliget, veți continua spre Tapolca. Aici, puteți face o pauză de prânz și puteți degusta vinurile locale. Orașul Tapolca a fost menționat pentru prima oară în secolul XII. În multe locuri, încă se pot vedea urmele vechiului drum roman. Tot aici puteți vizita două peșteri renumite ”Tavasbarlang” și ”Peștera Spital”, numită astfel pentru proprietățile sale medicinale, mai ales pentru cei cu probleme cardiovasculare, respiratorii și alergii. După o pauză în Tapolca vă veți întoarce în Badacsonytomaj.

  Cazare în Badacsonytomaj.

 6. Ziua 6 Tura pe biciclete: Badacsonytomaj – Abrahamhegy – Salfold – Szentbekkalla – Koveskal – Kekkut – Badacsonytomaj. 43 km sau drumeție în zona Badacsonytomaj.

  Astăzi veți pedala de-a lungul țărmului spre Abrahamhegy și veți continua spre Salfold, lăsând lacul în urmă. Salfold se află la intrarea în bazinul Kali, unde Parcul Național al Balatonului de Sus deține o rezervație în care le sunt explicate turiștilor noțiuni de faună și floră. Principala atracție o reprezintă evident, fauna locală. Veți merge spre nord și veți ajunge în Szentbekkalla. Denumită și Kotenger sau ”Marea de pietre”, zona se află în afara satului și este formată din plăci gigantice de gresie și specii rare de flori.

  Următoare oprire va fi la Koveskal unde puteți lua prânzul (opțional). După prânz veți continua spre Kekkut, cel mai mic sat din țară, cu o populație de aproape 70 de locuitori. Denumirea originală a satului însemna ”Fântâna de piatră”. Aici, o fabrică de apă minerală îmbuteliază faimoasa apă și odată aflați aici, veți putea gusta din ea, după care vă veți întoarce spre Badacsonytomaj.

  Cazare în Badacsonytomaj.

 7. Ziua 7 Plecare

  După micul dejun, veți pleca spre casă.

Balaton18
Balaton20
Balaton14
Balaton2
Cazare
 • 1 noapte în Siofok la hotel 3*
 • 2 nopți în Tihany la hotel 3* sau casă de oaspeți
 • 3 nopți în Badacsonytomaj la hotel 3*

Nu, transportul către Ungaria îl fac turiștii pe cont propriu. La cerere, putem asigura transport, contra cost.

Tura este ușoară, potrivită chiar și celor cu mai puțină experiență pe bicicletă.

Overall Rating
0/5

Lasăți-ne un mesaj