fbpx
Cu bicicleta prin Olanda
Pista de biciclete in Olanda
Piata de branzeturi in Olanda
Peisaj rural in Olanda
Mancare pe strada in Olanda
Campuri cu flori in Olanda
Eoliene în Olanda
Moară de vânt în Olanda

Cu bicicleta prin Tărâmul Lalelelor

de la
1.050,00 

Visați să mergeți cu bicicleta prin Olanda? Atunci când ne gândim la această destinație, sunt câteva elemente simbolice care ne vin imediat în minte: mori de vânt, lalele, biciclete și cașcaval. Cu toate acestea, există un aspect care nu este întotdeauna exprimat în cuvinte, ci poate fi înțeles doar prin explorarea acestei țări. Este vorba despre stilul de viață, arhitectură și pur și simplu, pasiunea pentru frumos. Nu este întâmplător că Olanda a fost patria unor mari artiști precum Rembrandt, Van Gogh, Hieronymus Bosch, Vermeer.

Această frumusețe se reflectă în fiecare colț al țării. Poate fi un canal lin cu sălcii, clădiri și structuri cu arhitectură ce respectă cu strictețe specificul și caracteristicile locale, grădinile și parcurile amenajate, curțile bine întreținute – totul creând impresia că întreaga țară este un parc imens, planificat cu grijă.

Trebuie menționat, de asemenea, stilul de viață, strâns legat de bicicletă, care a devenit parte integrantă a societății și culturii olandeze. Cu peste 32,000 de kilometri de piste amenajate, aproximativ un sfert din toate deplasările la nivel național se fac exclusiv cu bicicleta. Acest sentiment autentic poate fi trăit în mod exclusiv călătorind cu bicicleta în Olanda, de-a lungul canalele, dunele și plantațiilor de lalele.

Perioada: 13 – 20 aprilie 2024

 

 • Recenzii 0 Reviews
  0/5
 • Tipul vacanței Tipul activității
   Cycling
  • Nivelul activității Moderat
   3/8
  • Mărime grup Grup mediu
   Maxim 20 persoane
  Totul despre Cu bicicleta prin Tărâmul Lalelelor.

  Obiective:

  • Licitația de flori din Aalsmeer
  • Keukenhof
  • Amsterdam
  • Morile de vânt de la Kinderdijk (UNESCO)
  • Orașe medievale
  Ce este inclus și ce nu este inclus în tarif
  Ce este inclus în acest tarif?Items that are included in the cost of tour price.
  • Transport cu microbuzul cu plecare din Cluj
  • 7 nopți cazare în case de vacanță
  • Transportul bicicletei tale
  • Asistentă pe toată durata excursiei (dacă ești obosit, te urci în microbuz)
  • Închirierea bicicletei Cross GRX 827 27.5 (Tariful nu scade dacă vii cu bicicleta ta)
  • Ghidaj
  Ce nu este inclus în acest tarif?Items that are not included in the cost of tour price.
  • Biletul de avion (pentru cei care optează pentru această variantă). Se recomandă zbor la Eindhoven de unde oferim transfer.
  • Mese
  • Intrări la muzee și obiective turistice
  • Bilete pentru bacuri
  • Asigurarea de călătorie și bagaje
  • Alte cheltuieli personale
  1. Ziua 1 Sosirea în Olanda

   Ajungem la Eindhoven (individual sau cu microbzul) de unde facem un transfer la locația noastră de bază, de lângă Amsterdam. Acest transfer va dura aproximativ 1.5 ore. Sosirea la cazare va avea loc în jurul orei 18:00.

  2. Ziua 2 Edam - Volendam - Monnickendam - Marken (58 km)

   Punctul de plecare al călătoriei noastre de astăzi este Edam, unde vom ajunge cu microbuzul. Acest oraș pitoresc, cu o istorie bogată ca port de vânătoare de balene și faimos pentru cașcavalul său distinctiv, ne va încânta cu străduțele înguste și canalele sale. Următoarea noastră oprire este în Volendam, un fost port de pescuit transformat într-o destinație turistică fermecătoare. Peisajul idilic cu case de lemn de-a lungul malului mării, pescăruși și gastronomie marină abundentă sunt doar câteva dintre atractiile acestui loc.

   Pedalând spre sud, vom trece prin Monnickendam, o așezare cu rădăcini în secolul al XIV-lea, fondată de călugării ordinului Benedictin. Destinația finală a zilei este Marken, un sat-muzeu construit pe o insulă, accesibil acum printr-un dig modern. După o plimbare relaxantă sau o pauză pentru o oprire la o terasă, ne îndreptăm către cazare, traversând și Amsterdamul în cursul călătoriei noastre.

   Distanță parcursă: 58 km

  3. Ziua 3 Texel

   Este o zi lejeră cu distanță de pedalat mai mică. Vom fi transferați în orașul Den Helder, unde luăm bacul și în 15 minute trecem pe insula Texel sau ”Tessel” în dialectul local. Această insulă este cea mai mare, cea mai populată și cea mai vizitată insulă frizonă. Se poate numi și ”insula păsărilor” deoarece aproximativ 10.000 de păsări cuibăresc aici anual sau ”insula oilor” deoarece alături de 13000 de locuitori, în timpul verii se află aproximativ 11000 de oi.

   Descoperim frumusețea sudului insulei într-o buclă captivantă care include traversarea Parcului Național Dunele din Texel și o vizită la Centrul Maritim Ecomare. Acesta nu numai că servește ca refugiu pentru animalele din Marea Nordică, ci este și un important centru de informare despre viața sălbatică a Mării Nordice. Experimentăm priveliști uimitoare, mergând pe digul artificial de pe malul ”Waddenzee” sau Marea Frizonă. Întoarcerea în Den Helder este facilă, beneficiind de un transfer cu microbuzul direct către locul de cazare.

  4. Ziua 4 Aalsmeer, Voorhout - Keukenhof - Haarlem

   Este ziua lalelelor. Dimineața ne îndreptăm spre Aalsmeer, locul unde se desfășoară cea mai mare licitație de flori din întreaga lume. Cu peste 90 de milioane de flori și 2 milioane de plante tranzacționate zilnic, acest eveniment impresionant este un adevărat spectacol.

   Într-o hală uriașă, suntem martorii unei organizări impecabile, unde trenulețe pline cu flori se mișcă cu o viteză și eficiență incredibile. Magia acestui loc atinge apogeul în această atmosferă vibrantă și plină de culoare.

   Suprafața dintre orașele Leiden și Haarlem, întinzându-se pe o distanță de aproximativ 30 de kilometri, reprezintă zona cea mai importantă a culturii florale din țară. În acest paradis al florilor, natura se dezvăluie în toată splendoarea sa, oferindu-ne o experiență captivantă și memorabilă.

   Facem un transfer în orășelul Voorhout de unde pedalăm între terenurile înflorite cu lalele la Keukenhof, numit și și parcul Europei și pe bună dreptate, acesta fiind unul dintre cele mai frumoase parcuri din lume. Vizităm parcul înființat în 1949, având o suprafață de 32 ha, plantată cu milioane de flori de toate felurile.

   Continuăm pe malul Mării de Nord între dune de nisip și un peisaj cu totul special și diferit. Parcă ar fi un deșert imens cu vegetație mai rară, dar extraordinar de pitoresc. Ajunși la Zandvoort facem o scurtă pauză la un bufet pescăresc unde putem gusta niște fructe de mare. Următoarea oprire mai lungă va fi la Haarlem, oraș clasic olandez, pavat cu cărămizi, plin de clădiri istorice, baruri și cafenele. Vom face o plimbare după care pedalăm până la cazare.

  5. Ziua 5 Amsterdam

   Azi descoperim Amsterdam și vom avea o zi fără bicicletă. Dimineața mergem cu autobuzul în centrul orașului și vom avea toată ziua disponibilă ca să explorăm canalele, muzeele și cafenelele renumite ale capitalei. De recomandat este Muzeul Național sau ”Rijksmuseum”, Muzeul Van Gogh sau, rămânând la cultură, casa Rembrandt. Se poate face face și un tur al orașului și al canalelor pe apă cu una din bărcile care plutește pe canalele orașului oferind tururi cu orar fix. La sfârșitul zilei venim la cazare.

  6. Ziua 6 Gouda - Schoonhoven - Kinderdijk

   Dimineața plecăm la Gouda să vedem faimosul târg de cașcaval. Orașul, asemenea Edamului, s-a făcut renumit datorită cașcavalului gouda, care este unul dintre brandurile olandeze bine cunoscute în toată lumea.

   După o scurtă plimbare în piața centrală, având primăria veche din sec XV, chiar în mijlocul pieței, pedalăm spre orașul Schoonhoven. Orășelul a fost și este faimos pentru manufacturile de argint și ceasuri. Are și porecla de ”Zilverstad”, adică Orașul de Argint.

   Trecem râul Lek cu bacul și pedalăm într-un peisaj formidabil, tipic olandez, cu mici ferme, sătucuri și canale decorate cu sălcii. După amiază ajungem la morile de vânt de la Kinderdijk care sunt incluse în patrimoniul mondial UNESCO. După vizitarea complexului trecem din nou râul și ne urcăm în autobuz să mergem la cazare.

  7. Ziua 7 Leiden - Haga - Delft - Rotterdam

   Leiden este un centru științific important și un oraș universitar efervescent. Aici se află cea mai veche universitate din țară, datând din 1575 dar este și locul de naștere al marelui pictor Rembrandt. Porecla orașului este ”orașul invențiilor”, deoarece a fost unul dintre cele mai importante centre științifice din Europa iar 13 câștigători ai premiului Nobel și-au făcut studiile la Universitatea Leiden.

   Pedalând spre Haga vom avea sentimentul că trecem printr-un parc imens care nu se termină niciodată. Lacuri, canale, cărări amenajate, castele, cartiere rezidențiale ne vor însoți până la Haga, centrul administrativ al țării, Aici vom trece pe lângă Curtea Penală Internațională dar și Curtea Internațională de Justiție care își are sediul în Palatul Păcii.

   Ne vom opri în centru pentru o scurtă plimbare după care continuăm traseul spre Delft. Delft este renumit pentru ceramică. Ne vom opri la o manufactură unde vom putea vedea în cadrul unui tur ghidat cum se face celebra ceramică albastră din Delft. Vizităm și centrul istoric după care ne orientăm către ultima noastră destinație, Rotterdam. Rotterdam este al doilea oraș ca și mărime după Amsterdam și este cel mai mare port din Europa. A fost reconstruit aproape de la zero în urma raidurilor din al Doilea Război Mondial. Tocmai de aceea, arhitectura orașului este modernă. Vom urca pe podul iconic Erasmusbrug poreclit și Lebăda, după care vom fi transferați la cazare.

  8. Ziua 8 Călătorie

   După check out-ul de dimineață, mergem spre aeroportul din Eindhoven pentru zborul de după amiază Cluj – Eindhoven.

  Moară de vânt în Olanda
  Piata de branzeturi in Olanda
  Peisaj rural in Olanda
  Cu bicicleta prin Olanda
  Eoliene în Olanda
  Cazare

  În fiecare din cele 7 nopți ale excursiei, vom fi cazați într-un camping care se află în mijlocul unui parc, cu posibilitate de plimbare sau jogging. Bungaloul are două dormitoare cu câte două paturi duble sau twin și câte o baie, terasă, bucătărie și WiFi.

  Excursia din Olanda este ușoară. Practic nu există diferențe de nivel iar distanțele parcurse variază între 40-60 km, întrerupte de plimbări și vizitarea unor centre istorice sau obiective turistice.

  Majoritatea traseelor le vom parcurge pe piste de bicicletă special amenajate. Foarte rar vom pedala pe drumuri publice, care  oricum sunt sigure deoarece cultura și toleranța față de bicicliști în Olanda este foarte ridicată.

  Totodată este importantă cunoașterea regulilor de circulație care se aplică la cicliști și ca fiecare participant să poată controla bicicleta pe deplin pentru siguranța sa și celorlalți participanți.

  Îți oferim posibilitatea de a-ți folosi bicicleta proprie transportând-o sau îți putem oferi una din bicicletele noastre Cross GRX 827 27.5 Prețul excursiei nu scade în caz că optezi să vii cu bicicleta ta.

  Îmbrăcăminte sport, durabilă și confortabilă care este corespunzătoare și ca îmbrăcăminte generală de stradă, pantofi și geacă sport, impermeabile și respirabile gen Gore-Tex, HyWent, etc, haine călduroase.

  Echipament recomandat ar fi un rucsac mic pentru geaca de ploaie și fructe sau sandwich, ochelari de soare de culoare mai deschisă, cremă solară, eventual umbrelă sau pelerină.

  Primăvara, vremea în Olanda este impredictibilă. În fiecare moment poate să vină o ploaie trecătoare de câteva minute după care apare soarele. Asta se poate întâmpla în repetate rânduri în timpul zilei. Trebuie să fim pregătiți pentru ploi scurte și trecătoare. Ploile lungi și torențiale nu sunt probabile. Olanda, fiind o țară fără prea multe dealuri sau munți, ne putem aștepta și la vânt, mai ales pe malul mării.

  Temperatura în timpul zilei poate varia de la 14-22 °C iar cea mai mică temperatură ar putea fi 8-10°C.

  Mesele nu sunt incluse în pachet. Pe teritoriul campingului este cafenea, restaurantul și un magazin mic alimentar de unde se pot procura alimentele de bază.

  Overall Rating
  0/5

  Lasăți-ne un mesaj