fbpx
Cu bicicleta în Iran
Turnul Azadi din Teheran
Palatul Golestan din Teheran
Bazarul din Teheran
Moscheea Fatima Qom
Bazarul din Kashan
Grădina Fin
Orașul Abyaneh
Biserica Armeană din Isfahan
Piața Naqsh-e Jahan Isfahan
Moscheea Nain
Turnurile de vânt din Yazd
Caravanserai Zein Al Din
Abarkouh
Drum prin Iran
Orașul Persepolis
Moscheea Vakil
Moscheea Nasir El Molk
Grădina Eram

Cu bicicleta în Iran: Drumul Mătăsii, orașe istorice, deșert.

de la
1.040,00 

Ce puteți vizita cu bicicleta în Iran? De la bazarurile aglomerate din Shiraz la monumentele vechi din timpul Imperiului Persan. De la caravanseraiurile folosite odinioară de drumeți pe Drumul Mătăsii la peisajul deșertic și moscheile impresionante. Și să nu uităm de Teheran și superbul palat Golestan. Iranul este o țară surprinzătoare și una din cele mai primitoare din lume. Convingeți-vă singuri în acest program de 15 zile cu bicicleta în Iran.

Tariful este valabil pentru un grup de 10 persoane.

Perioade: 7-21 octombrie 2021, 1-17 noiembrie 2021

 • Recenzii 0 Reviews
  0/5
 • Tipul vacanței Tipul activității
  Circuit ghidat, Circuite culturale, Cycling, Istorie
 • Nivelul activității Moderat
  3/8
 • Mărime grup Grup mic
  4-10
Totul despre Cu bicicleta în Iran: Drumul Mătăsii, orașe istorice, deșert..

Nu veți duce lipsă de cultură și istorie în acest tur de 15 zile prin inima culturală a Iranului.

Veți călători pe vechi rute comerciale, pe urmele uneia dintre cele mai vechi civilizații din lume. Veți călători prin peisajul deșertic, veți înnopta sub cerul înstelat, așa cum o făceau și negustorii de odinioară, veți vizita bazarurile aglomerate, grădinile oazelor și cele mai importante moschei din Orientul Mijlociu.

Tura pe biciclete prin această zonă vă va aduce aproape de locurile istorice ale Persiei și de unul din cele mai primitoare popoare din lume.

Ce este inclus și ce nu este inclus în tarif
Ce este inclus în acest tarif?Items that are included in the cost of tour price.
 • Zbor intern Teheran – Shiraz
 • Cazare, conform programului, în cameră twin, case de oaspeți și la caravanserai
 • Ghid vorbitor de limbă engleză
 • Transferuri de la și spre aeroport
 • Toate tururile de oraș cu mașină
 • Vehicul de asistență
 • Toate mesele incluse
 • Sticlă cu apă
 • Gustări și băuturi
 • Intrări la obiective turistice, conform programului
 • Invitație pentru obținerea vizei
Ce nu este inclus în acest tarif?Items that are not included in the cost of tour price.
 • Zbor spre și dinspre Teheran (aproximativ 280-300 EUR/ persoană, tarif informativ valabil în 26.05.2021, pentru perioada 1-17 noiembrie, 380-400 EUR / persoană pentru perioada 7-21 octombrie)
 • Taxă pentru obținerea vizei (aproximativ 70-80 EUR/ persoană. detalii aici)
 • Bacșișuri (aproximativ 100 EUR/ grup)
 • Alte cheltuieli personale
 1. Ziua 1 Shiraz

  Odată ajunși în aeroportul din Shiraz, veți fi întâmpinați și transferați către hotel. Cazare în Shiraz.

  Cazare la Parsian 4* Hotel

 2. Ziua 2 Shiraz

  Veți explora orașul Shiraz și veți vizita unele din cele mai vizitate obiective turistice de aici: Grădina Eram, moscheea Nasir Al Molk și mormintele poeților Sa’di și Hafez, care au trăit în secolele XIII și XIV. După amiaza veți vizita și complexul Zand, ce include un bazaar, Moscheea Vakil, Moscheea Roz și o fortificație. La finalul turului veți fi transferați la hotel, chiar în afara porților Persepolisului.

  Cazare la Takhteh Jamshid Jahangardi Hotel 3*

  Grădina Eram

  Moscheea Nasir El Molk

  Moscheea Vakil

 3. Ziua 3 Persepolis – Doroodzan

  Astăzi veți vizita ruinele orașului Persepolis, cândva cel mai bogat oraș din lume. Fondată de Darius I în anul 518 î.Hr., aici exista cândva un impresionant palat împodobit cu aur și argint, fildeș și pietre prețioase. În 330 î.Hr., orașul a fost incendiat de către Alexandru cel Mare însă ruinele spectaculoase încă amintesc de măreția Imperiului Ahemenid. Veți continua de la Persepolis spre Doroodzan spre cazare.

  Cazare la casă de oaspeți

  Total 75 km, + 694 metri, – 640 metri

  Orașul Persepolis

 4. Ziua 4 Doroodzan – Defileul Boragh

  Astăzi este o zi plină în care veți pedala spre Defileul Boragh, prin valea râului Polvar, printre ruinele a 130 de așezări străvechi. Peisajul din această zi este variat iar traseul este prevăzut și cu urcări ce necesită un pic de pregătire.

  Total 65 km, +886 metri, -632 metri

  Cazare la casă de oaspeți.

  Drum prin Iran

 5. Ziua 5 Defileul Boragh – Abarkouh

  Dimineața veți fi transferați către unul din orașele aflate la cea mai mare altitudine din Iran, la 2250 de metri. Așezarea este considerată a fi granița dintre munții înalți și deșert. Veți coborî mult în această zi și veți traversa câmpuri și livezi printr-un peisaj încântător. Destinația zilei este orașul deșertic Abarkouh, renumit pentru ineditele case de gheață, folosite odinioară pentru păstrarea gheții și a alimentelor, cu mult înainte de inventarea frigiderelor. Tot aici veți găsi și al doilea copac ca și vârstă din lume, un chiparos de 4000 de ani.

  Total 68 km, +57 metri, -766 metri

  Cazare la o cabană eco tradițională.

  Abarkouh

 6. Ziua 6 Abarkouh – Yazd

  În această zi veți pedala prin deșert pe un vechi drum al caravanelor. Veți trece prin câteva sate dar în cea mai mare parte a traseului veți avea doar peisajul contrastant dintre nisip și cerul albastru. Veți înnopta la caravanserai Zein Al Din, unul din cele 999 de astfel de hanuri construite în timpul domniei șahului Abbas I, pentru a ușura drumul călătorilor. Înnoptarea într-un astfel de loc istoric va fi cu siguranță o experiență inedită.

  Total 65 km, +519 metri, -108 metri

  Cazare la Caravanserai Zein Al Din

  Caravanserai Zein Al Din

 7. Ziua 7 Yazd

  În această zi vă veți odihni și veți explora orașul turnurilor de vânt, Yazd, ce are o vechime de peste 7000 de ani. Așezarea este inclusă în patrimoniul mondial UNESCO și încă își păstrează districtele, casele tradiționale, bazarurile, moscheile și sinagogile originale, precum și grădina istorică Dolat-abad. Multe din obiectivele vizitate în această zi sunt construite de practicanții zoroastrismului, incluzând aici Turnurile Tăcerii, unde cei decedați erau așezați pe lespezi de piatră și lăsați să fie devorați de acvile. În ziua de azi, acest ritual nu mai există aici iar cimitirul este un loc tăcut și liniștit. Tot în această zi vă veți plimba și prin labirintul de alei și străduțe din vechiul district.

  Cazare la hotel 4* (Dad / Moshir)

  Turnurile de vânt din Yazd

   

 8. Ziua 8 Yazd – Meybod – Nain – Kouhpayeh

  Veți începe ziua cu o scurtă privire asupra castelului Narin, unul din cele mai importante vestigii ale zonei, datând încă de dinainte de pătrunderea islamismului în Iran. Veți începe tura cu o coborâre de 38 de kilometri către orașul Ardakan. De aici, veți fi transferați 30 de minute către Aqda pentru masa de prânz. Apoi vă veți plimba pe străduțele acestui sat pentru a vedea turnul KhajeNemat și livezile de rodii. Veți pedala spre Nain unde veți vedea una din cele mai vechi moschei din Iran, moscheea Jame. Veți continua apoi turul prin peisajul deșertic spre Kouhpayeh. După un scurt transfer, veți ajunge la hanul caravanserai Abbasi.

  Total 95 km, +559 metri, -86 metri

  Cazare la caravanserai Abbasi

  Moscheea Nain

 9. Ziua 9 Kouhpayeh – Isfahan

  În această zi veți pedala doar până la prânz, pentru că nu veți fi departe de Isfahan, o fostă capitală a Persiei și în prezent, al treilea oraș ca mărime din Iran. Turul se va încheia la Nik Abad, un mic sat ce ascunde o citadelă străveche. Veți fi transferați apoi la Isfahan iar după prânz veți face un tur al orașului pentru a vedea de ce mulți oameni spun despre Isfahan că este cel mai frumos oraș din lume. Veți vedea bulevardele mărginite de copaci, frumoasele poduri, grădinile persane și piața Naqsh-e Jahan, deci va fi o zi plină.

  Total 56 km, +68 metri, -375 metri

  Cazare la hotel 4* (Keryas/ Gasreh Moshi/ Iravani)

  Piața Naqsh-e Jahan Isfahan

 10. Ziua 10 Isfahan

  Zi liberă în Isfahan. Puteți vizita palatul Cheehel Sotoon, moscheea Fri, biserica armeană și multe poduri istorice.

  Cazare la hotel 4* (Keryas/ Gasreh Moshi/ Iravani)

  Biserica Armeană din Isfahan

 11. Ziua 11 Isfahan – Abyaneh

  Veți pedala de-a lungul munților, pe vechiul drum spre Natanz, prin peisaje aride. De aici, veți fi transferați spre deal la Abyaneh. Acest sat străvechi se contopește cu dealurile, mai ales datorită caselor făcute din cărămizi din noroi, de culoarea pământului. Vă veți petrece după amiaza plimbându-vă pe străduțele înguste din sat.

  Total 85 km, +896 metri, -820 metri

  Orașul Abyaneh

 12. Ziua 12 Abyaneh – Kashan

  Veți începe ziua cu o coborâre fabuloasă, de la 2500 de  metri la 955, în orașul Kashan, cunoscut pentru produsele sale de olărit și țigle. După prânz, veți vizita câteva conace istorice, grădina Fin și desigur, bazarul.

  Total 75 km, +943 metri, -2234 metri

  Cazare la Parsi 3* traditional hotel

  Grădina FinBazarul din Kashan

 13. Ziua 13 Kashan – Qom – Teheran

  Ultima zi de pedalat va începe direct de la hotel. Pe drum veți vizita orașul subteran Noush Abad. Traseul de azi va fi predominant plat, în timp ce vă veți îndrepta spre Qom, considerat a fi al doilea cel mai religios oraș din Persia. După prânz, vă veți lua bagajele și veți fi transferați către Teheran.

  Total 70 km, +300 metri, -325 metri

  Cazare la Grand Hotel II 4*

  Moscheea Fatima Qom

 14. Ziua 14 Teheran

  Astăzi veți explora incredibila metropolă Teheran, capitala Iranului, cu o populație de peste 14 milioane de locuitori. Ghidul vă va purta prin istoria Persiei, în timp ce veți vizita Palatul Golestan, un complex de 17 palate, muzee și săli. Veți vizita Muzeul Național din Iran, ce găzduiește artefacte importante din perioada persană dar și Omul de Sare, un prinț care a fost mumificat în mod natural într-o mină de sare de acum 2000 de ani. După prânz, veți face o plimbare prin Grand Bazaar, unde puteți găsi de toate: cupru, hârtie, aur, mirodenii și covoare. Seara vă veți întâlni cu ghidul pentru o cină de rămas bun.

  Cazare la Grand Hotel II 4*

  Bazarul din Teheran Palatul Golestan din Teheran Turnul Azadi din Teheran

   

 15. Ziua 15 Plecarea din Teheran

  Veți fi transferați către aeroport pentru zborul spre casă.

Cazări

Cazările sunt la hoteluri de 3* și 4*, precum și la case de oaspeți și caravanserai-uri.