fbpx
Bar in Cehia
Strada din Cehia
Sat din Cehia
Rau din Cehia
Peisaj rural din Cehia
Padure din Cehia
Langa rau in Cehia
Lac din Cehia
Cu bicicleta in Cehia
Castel in Cehia
Bere si covrigi in Cehia

Cehia pe bicicletă – bere, tură și cultură

de la
590,00 

V-ați gândit vreodată cum ar fi să mergeți cu bicicleta în Cehia? Această țară poate fi supranumită și cutia de bijuterii a Europei. Este greu de imaginat cum s-a reușit păstrarea atâtor frumuseți concentrate într-o țară postcomunistă. Boemia de Sud este regiunea cu cea mai dezvoltată infrastructură turistică din Republica Cehă. Teritoriul poartă urmele moștenirii familiilor de nobili prominente Rožmberk și Schwarzenberg. Găsim aici castele, cetăți, centre istorice fermecătoare, sistemul de lacuri al regiunii orașului Třeboň. La acestea se alătură râul Vltava, parcul național Šumava împreună cu lacul Lipno și încă nu am pomenit de berile și berăriile renumite  ale țării. Așa cum arată titlul excursiei, vom avea șansa să mergem cu bicicleta în Cehia, să gustăm berea, natura, atmosfera și cultura unică a Boemiei de Sud.

Perioada: 22-27 august 2021

 • Recenzii 0 Reviews
  0/5
 • Tipul vacanței Tipul activității
   Cycling
  • Nivelul activității Relax
   1/8
  • Mărime grup Grup mediu
   Maxim 20 de persoane
  Totul despre Cehia pe bicicletă – bere, tură și cultură.

  Cehia poate fi supranumită și cutia de bijuterii a Europei. Este greu de imaginat cum s-a reușit păstrarea atâtor frumuseți concentrate într-o țară postcomunistă. Boemia de Sud este regiunea cu cea mai dezvoltată infrastructură turistică din Republica Cehă. Teritoriul poartă urmele moștenirii familiilor de nobili prominente Rožmberk și Schwarzenberg: castele, cetăți, centre istorice fermecătoare, sistemul de lacuri al regiunii orașului Třeboň, la care se alătură râul Vltava, parcul național Šumava împreună cu lacul Lipno și încă nu am pomenit de berile și berăriile renumite ale țării. Așa cum arată titlul excursiei, vom avea șansa să mergem pe bicicletă prin Cehia, să gustăm berea, să admirăm natura, atmosfera și cultura unică a Boemiei de Sud.

  Ce este inclus și ce nu este inclus în tarif
  Ce este inclus în acest tarif?Items that are included in the cost of tour price.
  • Drum dus – întors cu pornire din Cluj
  • Cazare și mic dejun (5 nopți în pensiuni sau hoteluri de 3*)
  • 2 cine tip bufet în Frymburk
  • Bicicletă sau transportul bicicletei proprii
  • Transferul bagajelor între cazări
  • Asistență pe toată durata excursiei (dacă ești obosit, te urci în microbuz)
  • Ghidaj și organizare
  Ce nu este inclus în acest tarif?Items that are not included in the cost of tour price.
  • Mese (în afara micului dejun și a celor două cine din Frymburk)
  • Intrări la muzee și obiective turistice – aproximativ 30 lei Euro / persoană
  • Asigurarea de călătorie și bagaje – de la 43 Lei/ persoană. Detalii aici
  • Cheltuieli personale

  Notă: Pentru mese și obiective turistice sunt de ajuns 150-200 Euro/ persoană. Moneda folosită în Cehia este coroana cehă.

  1. Ziua 1 Transfer Cluj – Třeboň 830 km

   Pornim spre Třeboň dimineața devreme din Cluj via Budapesta și Viena. Sosim spre seară și ne vom caza.

  2. Ziua 2 Třeboň – Jindřichuv Hradec, 50 km

   Astăzi mergem la Jindřichuv Hradec, unde se află al treilea castel ca și mărime din Cehia. Începem ziua cu pregătirea bicicletelor după care vom pedala chiar din centrul vechi al orașului. Urmăm firul pârâului de la marginea orășelului, trecem prin păduri de basm și între lacuri îngrijite. Terminăm tura urmând valea Nezárka. Ajunși în Jindřichuv Hradec vom putea vizita castelul orașului. La sfârșitul programului vom fi transferați înapoi la Třeboň și încheiem ziua gustând berea renumită a orașului în pivnița berăriei aflată în apropierea centrului istoric.

   Diferență de nivel: 180 m

  3. Ziua 3 Třeboň – České Budějovice, 60 km

   Dimineața putem face o vizită la castelul din Třeboň unde putem observa apartamentele de lux a familiei Rožmberk și Schwarzenberg, amenajate în spiritul vremii. Azi vom avea două destinații interesante. Prima este Hluboka unde putem vizita probabil cel mai frumos castel din Cehia sau să servim o masă delicioasă acompaniată de niște bere locală. După orășelul Hluboka urmăm cursul râului Vltava și ajungem la locul de naștere a berii Budvar sau Budweiser. Vom petrece după amiaza explorând centrul vechi al orașului České Budějovice.

   Diferență de nivel: 260 m

  4. Ziua 4 České Budějovice – Český Krumlov, 31 km

   Azi vom avea de parcurs cea mai scurtă distanță pe bicicletă. Vom putea observa totuși atmosfera unică a vieții țărănești de odinioară din Boemia de Sud. Vom trece lângă ferme, conace, câmpuri agricole și sate pitorești. Vom face o scurtă pauză în apropierea satului Zlatá Koruna după care terminăm restul drumului și sosim în cel mai frumos orășel din Cehia – dacă nu din Europa – Český Krumlov. Parcă am fi în paginile unei cărți de basme în 3D. Aleile medievale pavate, arhitectura autentică foarte bine conservată, fațadele neatinse în stil baroc și renascentist, al doilea castel ca și mărime după capitală, fac ca orășelul să fie unul dintre cele mai importante destinații turistice din țară. Perla aflată pe marginea râului Vlatava nu a putut fi trecută neobservată de UNESCO, care l-a trecut în patrimoniul mondial în anul 1992. Vom face o plimbare ghidată sau o vizită în berăria locală Eggenberg și vom petrece toată după amiaza în acest orășel minunat. Spre seară vom face un scurt transfer la locul de cazare, care se află pe malul lacului de acumulare Lipno.

   Diferență de nivel: 370 m

  5. Ziua 5 În jurul barajului Lipno, 40 km

   Lacul Lipno, fiind cel mai mare lac artificial din țară, este și o destinație favorită a localnicilor și a tuturor celor cărora le place turismul activ. După micul dejun începem ziua cu traversarea lacului cu bacul și pornim într-o tură ușoară urmând malul lacului prin păduri și ferme. După amiază putem opta pentru transfer la locul de cazare, relaxare, baie și înot sau plimbare cu barca.

   Diferență de nivel: 300 m

  6. Ziua 6 Transfer Frymburk - Cluj 975 km

   Este ziua de întoarcere la Cluj. Pornim dis de dimineață și vom sosi seara târziu.

  Bar in Cehia
  Langa rau in Cehia
  Peisaj rural din Cehia
  Sat din Cehia
  Castel in Cehia
  Cazare

  În fiecare din cele 6 nopți ale excursiei, vom fi cazați în hoteluri de 3* situate în zone centrale, camere duble.

  Excursia din Cehia este ușoară. Diferențele de nivel sunt mici iar distanțele parcurse variază între 40-60 km, întrerupte de plimbări și vizitarea unor centre istorice sau obiective turistice. Majoritatea traseelor le vom parcurge pe piste de bicicletă marcate, care pot fi piste amenajate, drumuri forestiere sau drumuri publice asfaltate. Drumurile publice sunt sigure și este importantă cunoașterea regulilor de circulație care se aplică la bicicliști și ca fiecare participant să poată controla bicicleta pe deplin pentru siguranța sa și celorlalți participanți.

  Îți oferim posibilitatea de a-ți folosi bicicleta proprie transportând-o sau îți putem oferi una din bicicletele noastre Cross GRX 827 27.5 Prețul excursiei nu scade în caz că optezi să vii cu bicicleta ta.

  Îmbrăcăminte sport, durabilă și confortabilă care este corespunzătoare și ca îmbrăcăminte generală de stradă, pantofi și geacă sport, impermeabile și respirabile gen Gore-Tex, HyWent etc. Haine călduroase. Geacă de ploaie, ochelari de soare de culoare mai deschisă, cremă de protecție solară. Pentru cele necesare de o zi, noi vă oferim un rucsac mic atașabil de șa.

  În Cehia, vara este plăcută și călduroasă cu o temperatură medie între 20 – 27°C. Oricând pot să apară însă ploi neașteptate. Temperatura maximă poate varia între 30 – 35 °C.

  Micul dejun este inclus în prețul excursiei, precum și două cine în Frymburk. Restul meselor nu sunt incluse în pachet. În timpul zilei ne vom opri pentru pauze de masă și gustări.

  Overall Rating
  0/5

  Lasăți-ne un mesaj

  Date de plecare Statusul turei Tarif  
  22/08/2021 - 27/08/2021
  Există locuri disponibile
  590,00