fbpx
Cross country mountain biking in Brasov
Peisaj în satul Șirnea
Peisaj în Holbav
Vedere spre Vulcan
Drumul forestier Crucur
Cross country mountain biking in Brasov

Cross country mountain biking in Brasov

de la
255,00 

Brașovul este cu siguranță în topul destinațiilor din România. Turiștii străini dar și români vin aici pentru a se bucura de atmosfera medievală a orașului, de mâncarea delicioasă, de ospitalitatea oamenilor dar și pentru natură. Având pădurea aproape, Brașovul beneficiază de o rețea bogată de drumuri forestiere și poteci ce pot fi explorate pe bicicletă în căutarea de locuri ideale pentru mișcare. Fie că vorbim de satele săsești sau de așezările răsfirate de la poalele munților, județul Brașov oferă pasionaților de bicicletă oportunități aproape nesfârșite de a-și petrece vacanța într-un cadru de poveste, în natură.

Vă invităm alături de noi într-o sesiune de 3-4 zile de cross country mountain biking in Brasov.

Perioada 17-20 august 2021

Mărime grup 4-12 persoane

 • Recenzii 0 Reviews
  0/5
 • Tipul vacanței Tipul activității
  Active-breaks, Cycling
 • Nivelul activității Moderat
  3/8
 • Mărime grup Grup mic
  4-12 persoane
Totul despre Cross country mountain biking in Brasov.

Vom descoperi împreună:

 • frumoasele drumuri forestiere din jurul Brașovului
 • peisajele spectaculoase din satul răsfirat Holbav
 • panoramele superbe de la poalele munților Piatra Craiului
 • mâncarea delicioasă pregătită de localnici
Ce este inclus și ce nu este inclus în tarif
Ce este inclus în acest tarif?Items that are included in the cost of tour price.
 • 3 nopți cazare în cameră dublă / twin cu mic dejun inclus la un boutique hotel de 3* cu priveliști deosebite asupra centrului vechi al Brașovului
 • ghid național atestat pe toată perioada desfășurării programului (la un grup mai mare de 8 persoane vor exista doi ghizi)
 • Prânzul în ziua a 2-a, la Șirnea
 • Intrarea la biserica fortificată din Cristian
 • Biletele de tren în ziua a 3-a
 • Mașină de asistență (acolo unde starea drumului permite accesul auto)
Ce nu este inclus în acest tarif?Items that are not included in the cost of tour price.
 • Transportul individual spre / de la Brașov
 • Mesele neincluse în program
 • Consumul de băuturi
 • Închirierea bicicletei (aproximativ 100 lei pentru o bicicletă mountain bike cu suspensie pe față)
 • Alte cheltuieli personale
 • Bacșișuri
 1. Ziua 1 Sosire la Brașov (44 km)

  În jurul orei 14:00, ne vom întâlni la cazare, vom face check-in-ul și după ce ne pregătim bicicletele pornim pe un traseu ce străbate străzile orașului și ajunge în pădure.

  Vom merge pe drumuri forestiere liniștite dar vom avea parte și de urcări scurte dar intense. Traseul va fi ales în funcție de condițiile meteo atât din ziua în curs cât și din cele precedente.

  Dacă vremea permite, ne vom răcori cu un suc la o terasă, în aer liber.

  Cazare în Brașov în cameră dublă / twin

   

 2. Ziua 2 Holbav (64 km)

  După micul dejun, începem traseul zilei de azi. Traversăm orașul până la ieșirea spre Cristian, după care mergem prin spatele zonei industriale, pedalând prin pajiștile cu vederi superbe asupra așezărilor din jur.

  Coborâm în Cristian, bogata comună de lângă Brașov, unde vizităm biserica evanghelică, a cărei construcție a început în secolul al XIII-lea.

  Continuăm traseul pe șosea spre Vulcan, de unde începem o lungă dar frumoasă urcare spre satul Holbav. Ne vom opri de câteva ori pentru a imortaliza frumoasa Țară a Bârsei ce se întinde la poalele munților Postăvaru, Piatra Craiului și Bucegi.

  Odată ajunși în Holbav, urmează o scurtă dar rapidă coborâre spre centrul satului. Ieșim din sat și lăsăm în același timp asfaltul în urma noastră. Vom pedala într-o superbă vale unde putem vedea țăranii cum întorc fânul. Cotim dreapta brusc și urcăm abrupt spre casele răsfirate ale Holbavului. Vor fi și porțiuni unde vom împinge bicicletele dar efortul va fi răsplătit cu panorame superbe asupra zonei. Ajunși în punctul numit ”La Vasi”, vom face o scurtă pauză și ne vom răcori, admirând priveliștea.

  Continuăm spre poalele Măgurii Codlei și cotim la dreapta spre gospodăria unor localnici care ne vor pregăti un delicios prânz, numai bun pentru a ne recăpăta forțele.

  De aici, coborâm până la intrarea în sat dar ne oprim pe parcurs pentru a fotografia din nou peisajul fascinant al acestei așezări răsfirate.

  Odată ajunși înapoi pe asfalt, facem cale întoarsă spre Vulcan, apoi înapoi în Brașov.

  Cazare în Brașov în cameră dublă / twin

 3. Ziua 3 Măgura - Peștera - Șirnea (41 km)

  După un mic dejun matinal, mergem spre Gara Brașov și urcăm în trenul de la 7:45 spre Zărnești.

  Traversăm orașul și intrăm în Parcul Național Piatra Craiului, unde lăsăm asfaltul în urmă. Pedalăm spre Fântâna lui Botorog, unde ne putem umple bidoanele cu apă proaspătă de izvor. Urcăm apoi brusc spre satul Măgura cu ale sale priveliști spectaculoase.

  Ne oprim să facem poze și continuăm urcarea spre satul Peștera. Aici, facem o scurtă pauză de hidratare. Urmează o coborâre abruptă spre o vale, după care părăsim drumul principal și suntem nevoiți să împingem bicicletele la deal, prin pajiștile de deasupra satului Șirnea. După un ultim efort, ajungem la primele case din Șirnea, de unde coborâm rapid spre centrul așezării, unde vom servi prânzul.

  De aici, continuăm pe asfalt până în șoseaua principală și după o scurtă urcare, avem parte de o lungă coborâre spre Moeciu de Jos și Bran. De aici, ne întoarcem spre Zărnești pentru a lua trenul înapoi.

  Cazare în Brașov în cameră dublă / twin

 4. Ziua 4 Plecarea spre casă

  După micul dejun și check-out, ne luăm la revedere până la următoarea tură pe biciclete.

Drumul forestier Crucur

Drumul forestier Crucur

Cross country mountain biking in Brasov

Cross country mountain biking in Brasov

Vedere spre Vulcan

Vedere spre Vulcan

Peisaj în Holbav

Peisaj în Holbav

Cross country mountain biking in Brasov

Cross country mountain biking in Brasov

Peisaj în satul Șirnea

Peisaj în satul Șirnea

Cazarea

Cazarea va fi la un boutique hotel de 3* sau similar, în camere duble / twin.

Cu excepția primei zile, care este de dificultate ușoară – medie, traseul din celelalte zile este peste medie, cu urcări și coborâri abrupte, unde vom fi nevoiți să mergem pe lângă biciclete.

Bicicleta ideală pentru acest traseu este una de tip mountain bike, cu suspensie pe față / full suspension potrivită pentru acest tip de teren.

Având în vedere că se va merge pe drumuri publice, vârsta minimă de participare este de 14 ani. Cei între 14-17 ani trebuie să fie însoțiți de un adult.

Având în vedere că porțiuni de traseu includ deplasarea pe drumuri publice, unde există circulație auto, este necesară cunoașterea legislației în vigoare și respectarea ei.

Cât despre restul traseului, este bine să aveți experiență în a merge pe bicicletă pe drumuri forestiere, cu pietriș, gropi etc. Trebuie să știți să controlați bicicleta pe teren accidentat și să fiți capabil să pedalați cel puțin 50 kilometri, pe trasee cu urcări și coborâri repetate.

Overall Rating
0/5

Lasăți-ne un mesaj

Date de plecare Statusul turei Tarif  
17/08/2021 - 20/08/2021
Grup 10-12 persoane
259,00 
17/08/2021 - 20/08/2021
Grup 8-9 persoane
278,00 
17/08/2021 - 20/08/2021
Grup 6-7 persoane
255,00 
17/08/2021 - 20/08/2021
Grup 4-5 persoane
288,00