fbpx
Stalheim with Museum & Tvinde Waterfall

Croazieră în țările nordice – de la Reykjavik la Copenhaga

de la
8.245,00 

 

Europa de Nord este amețitoare la fiecare pas. O comoară a peisajelor aspre și accidentate și a orașelor avangardiste, aceasta este o regiune cu multe fațete. Alătură-te în această croazieră memorabilă și transformă-ți pasiunea pentru explorare în magice amintiri.

Fiți martori ai naturii la nivelul său cel mai spectaculos, în această superbă croazieră de lux.

 

Data de plecare: 9 Iunie 2022

10 porturi, 4 țări

 

 

 • Recenzii 0 Reviews
  0/5
 • Tipul vacanței Tipul activității
  Croaziere, Discovery
 • Nivelul activității Moderat
  3/8
 • Mărime grup Grup mic
  2
Totul despre Croazieră în țările nordice – de la Reykjavik la Copenhaga.

Fie că vrei să cutreieri și să fii martorul masivelor cascade ale Islandei, să rămâi uluit de natura magnifică și neatinsă ce se întinde cât vezi cu ochii în Insulele Feroe, ori să te bucuri de munții spectaculoși , fiordurile, văile și cascadele Norvegiei, sau de fermecătoarele orășele nordice , toate acestea le poți experimenta în aceste 13 zile intense. De asemenea, vă puteti relaxa în cele două zile de navigat pe mare, sau la un concert după opera lui Grieg, ori în câteva plimbari în centrul orașelor Bergen sau Stavanger.

 

 

Ce este inclus și ce nu este inclus în tarif
Ce este inclus în acest tarif?Items that are included in the cost of tour price.
 • 12 nopți de cazare la bordul vasului Silver Moon – Silversea
 • Toate mesele incluse
 • Credit de 400 euro de persoană pentru biletele de avion
 • 9 excursii la țărm (conform program)
 • Suite spațioase
 • Butler service in fiecare suită
 • Wifi gratuit, nelimitat
 • Service personalizat – aproape un membru al echipajului la fiecare oaspete
 • Multiple restaurante, bucătărie diversă, zone deschise de luat masa
 • Servicii de masă 24h
 • Entartainment la bord
 • Mijloc de transport in oraș în majoritatea porturilor
 • Diverse gratuități la bord
Ce nu este inclus în acest tarif?Items that are not included in the cost of tour price.
 • Biletele de avion din/în București
 • Asigurări medicale
 • Alte servicii care nu sunt menționate la cele incluse
 1. Ziua 1 Reykjavik (Hafnarfjordur) - Islanda

  Capitala tărâmului de gheață, foc și minuni naturale al Islandei, Reykjavik este un oraș ca nici un altul – înfloritor deși se află printre cele mai vibrante și sălbatice peisaje. Casă a două treimi din populația Islandei, Reykjavik este singurul oraș din țară în adevăratul sens al cuvântului, un oraș primitor, care favorizează mersul pe jos și pe dpiă roți – plin de biciclete ce alunecă de-a lungul bulevardelor sau ce înfruntă vântul atunci când vremea se dezlănțuie. Urme proaspete de vopsea luminează străzile, și o artistică și creativă atmosferă învăluie studiourile si galeriile de artă. În timp ce clădirile din Reykjavik înfruntă împreună vântul iernii la un nivel destul de jos, magnifica biserică Hallgrímskirkja este o excepție masivă, cu turnul său impunător ce răsare deasupra orașului. Designul celei mai mari biserici a Islandei duce cu gândul la râurile de lavă care au modelat acest ținut îndepărtat. Sala de concerte Harpa cu fațada ei de sticlă, se integrează în decor, oglinding orașul și portul. Luminile sale cu LED strălucesc în onoarea celei mai frumoase performanțe în iluminare – luminile nordului. Fie că vrei să cutreieri și să fii martorul masivelor cascade ale Islandei , sau să te relaxezi în piscinele cu apă geotermală, sau să faci hiking, toate se pot face din Reykjavik – colorata capitală a acestei uimitoare țări.

   

   

 2. Ziua 2 Pe mare

  O zi pe mare, ocazia perfectă pentru a vă relaxa și pentru a vă liniști mintea. Așa că, fie că mergeți la sală, că vizitați spa-ul, citiți o carte sau vă bronzați, aceste zile în largul apelor albastre sunt echilibrul perfect al zilelor active pe uscat, în care cuvântul de ordine este explorare.

 3. Ziua 3 Runavík - Insulele Feroe

  Neexploratele, neatinsele și sincer vorbind incredibilele Insule Feroe, sunt enigma industriei de turism. ”Prinse la mijloc” între două țări mai cunoscute – Norvegia și Islanda – acest mic grup de 18 insule este trecut cu vederea de multă lume. Și totuși Insulele Feroe sunt la fel de fascinante. Runavik, un oraș în partea de sud a celei de a doua cele mai mari insule- Eysturoy, este esența drumețiilor pe cărări nebătute. Un pas în afara vasului și vei fi uluit de natura magnifică și neatinsă ce se întinde cât vezi cu ochii. Deloc surprinzător, preocupările în aer liber sunt un lucru mare aici: drumețiile la toate nivelurile sunt recomandate pentru a putea experimenta grandoarea peisajului (frumosul lac Toftavatn ofera priveliști spectaculoase), dar dacă este prea obositor, călătoriile cu barca în tradiționalele bărcuțe de lemn feroeze, nu sunt doar o ocazie de a vedea priveliștea din apă, dar și o aventură palpitantă. Dacă vremea este prea ”prietenoasă” – un risc în Insulele Feroe – atunci ne îndreptăm spre unul din muzeele locale pentru a afla totul despre istoria acestei insule.

  Odată găzduiți în ferme sau case parohiale restaurate, vizitatorii au șansa să vadă cum feroezii obișnuiau să trăiască. In timp ce sunteți acolo, rugați un localnic să vă spună una dintre fascinante legende ale locului; ca multe alte țări nordice, locuitorii și-au păstrat credința in elfi, creaturi subacvatice și pietre mișcătoare. Coasta insulei Eysturoy poate fi considerată o importantă zonă frecvantată de păsări, așa că e bine să aveți binoclurile pregătite.

  Una din excursiile de mai jos este inclusă, la alegere, în limita disponibilității locurilor:

  • Pitorescul feroez & clătite (durata 3,5h, nivel activitate – moderat). Se va pleca din port și se va merge aproximativ 45 minute către nord, timp în care veți trece prin sătuce idilice, în drumul spre locurile de belvedere  Eidi și Funning. Apoi veți trece pe lângă doua stânci faimoase cunoscute ca ” Gigantul și baba”, apoi veți trece pe lângă cel mai înalt munte din Insulele Feroe (aprox. 882m înălțime), Slættaratindur. La sosirea în orășelul Gjógv, veți putea vedea cheile de aproximativ 188m ce servesc ca port natural pentru bărcile de pescuit, apoi veți opri la o pensiune locală pentru o porție de clătite.

   

  • Tradiții feroeze (durata 3,5h, nivel activitate – moderat). Descoperiți cultura și vechile tradiții feroeze în timpul acestei excursii care vă va îmbogăți, călătorind la nord de Runavik. Veți merge la punctul de belvedere din Fuglafjørður, cunoscut ca perla colorată a Insulelor Feroe, de unde puteți vedea acest orășel adăpostit în capătul unui fiord și înconjurat de 7 munți.  Apoi veți porni către zona  Gøta, unde se află 3 sate, Syðrugøta, Gøtugjógv, and Norðragøta. Aici a fost casa faimosului viking Tróndur í Gøtu, cel care a ținut piept regelui norvegian și a conducătorului feroez  Sigmundur Brestisson, în încercarea lor de a converti localnicii la creștinism. Apoi veți mai vizita muzeul Blásastova in Gøta, muzeu care oferă o perpectivă unică asupra culturii și modului de viață a vikingilor, în Insulele Feroe în secolele trecute.Veti mai vizita apoi o fermă de oi și un atelier local de artizanat la Navia, unde veți putea admira produse din lâna și tricotaje.
 4. Ziua 4 Pe mare

  O zi pe mare, ocazia perfectă pentru a vă relaxa și pentru a vă liniști mintea. Așa că, fie că mergeți la sală, că vizitați spa-ul, citiți o carte sau vă bronzați, aceste zile în largul apelor albastre sunt echilibrul perfect al zilelor active pe uscat, în care cuvântul de ordine este explorare.

 5. Ziua 5 Ålesund - Norvegia

  Turnulețe decorative colorate în culori pastelate și clădiri elegante care se reflectă în apele ca de sticlă ale portului din Ålesund, vă întâmpină în unul din cele mai de seamă adăposturi ale arhitecturii Art Nouveau. Fără îndoială, unul dintre cele mai frumoase orașe din Norvegia, practic fiecare clădire din Ålesund se mândrește cu o înflorire fantastică și excentrică.  Renăscut din cenușă după incendiul devastator din 1904, orașul este acum o comoară istorică unică.

  Completarea perfectă a frumuseții naturale cu cea creată de om, stilul distinctiv al orașului este amplificat de locația palpitată pe fondul colosalului peisaj al fiordului. Geirangerfjord World Heritage Site este unul dintre cele mai spectaculoase fiorduri ale Norvegiei, care revine la viață vara o dată cu topirea zăpezii, cu ale sale cascade de apă ce se prăbușesc zgomotos.

  Una din excursiile de mai jos este inclusă, la alegere, în limita disponibilității locurilor:

  • Turul orașului Ålesund (durata 3h, nivel activitate – moderat). Experimentează frumusețea splendidă și istoria locului în această pitorească excursie în oraș și împrejurimi. Apoi veți continua la biserica de piatră din Borgund, cel mai mare centru comercial din epoca vikingilor, apoi continuați la muzeul în aer liber Sunnmøre. La sosire, veți putea vizita câteva din vechile case și colecția de bărci a muzeului. Apoi veți merge la Muntele Aksla, munte ce se ridică deasupra orașului și oferă o panoramă splendidă asupra orașului și muntelui Sunnmøre. Pe finalul excursiei, puteți opta pentru îmbarcare în autocar pentru întoarcerea în port sau să coborâți cele 418 trepte ce duc în centrul orașului, și întoarcerea la navă pe jos.
  • Plimbare cu ghid prin orașul Art Nouveau (durata 3h, nivel activitate – ridicat). Descoperă unul din puținele orașe Art Nouveau rămase, în timpul acestui pitoresc tur pietonal de oraș. În timp ce vă plimbați pe străduțele pavate ce șerpuiesc prin oraș, veți afla despre trecutul orașului și vă veți minuna de clădirile minunate, decorațiuni și fațade colorate. Se va face o oprire la Centrul Art Nouveau unde veți vedea obiecte și interioare autentice și de asemenea un program multimedia captivant denumit ” Din cenușă la Art Nouveau” unde veți experimenta devastatorul incendiu din 1904 prin filme și fotografii, cu impresionante efecte sonore și vizuale. La finalul turului, se pornește înapoi spre debarcader într-o plimbare de 30 de minute.

   

  • Unicele insule Giske & Godøy (durata 4h, nivel activitate – mediu). După o plimbare rapidă de 30 de minute prin oraș, veți urca pe muntele Aksla, care se ridică chiar deasupra centrului orașului și de unde se deschide o splendidă vedere panoramică a orașului și muntelui Sunnmøre. Apoi, lăsând orașul în urmă, drumul continuă prin câteva tuneluri subacvatice ce conectează insulele cu continentul. Veți ajunge pe insula Giske, scaunul puterii în era vikingilor. Se va vizita biserica din Giske construită în secolul al XII-lea, o biserică de marmură cu arhitectură romanică, construită ca o capelă privată pentru faimoasa familie Giske. Interiorul bisericii a fost restaurat în anul 1756 și adăpostește un amvon frumos sculptat si un altar. Se va vizita apoi insula Godøy și fermecătorul sătuc Alnes. Aici puteți face o plimbare prin sat sau să urcați în far, pentru o vedere panoramică spectaculoasă.

   

  • Urcare pe muntele Sugar Lump ( durata 3h, nivel activitate – intens). Se va pleca de la debarcader pentru a traversa orașul Ålesund, în drumul către baza muntelui Sugarlump, aflat pe insula Hessa, la aproximativ 4km de centru orașului. La sosire, se va începe urcarea de aproximativ 1 oră (2km), de-a lungul unei poteci. Turul acesta ghidat va începe la o altitudine de aproximativ 50m deasupra nivelului mării, și se va urca către vârf, situat la aproximativ 304m deasupra nivelului mării. După vârf, se va coborâ către baza muntelui  unde va așteaptă transferul către debarcader.                               Notă: Această excursie nu este destinată persoanelor care nu au un nivel de pregătire, sau cu probleme de sănătate, respiratorii, cu mobilitate limitată, frică de înălțime. Sfătuim turiștii să poarte îmbrăcăminte adecvată, confortabilă, bocanci de munte, jachetă de ploaie și vânt și protecție solară. Această excursie se va ține indiferent de condițiile meteo. Locurile la această excursie sunt limitate, sugerăm înscrierea din timp.

   

 6. Ziua 6 Olden

  Ferme din lemn pitorești stau la baza acestor vârfuri de munte zimțate, pe acest tărâm al caracteristicilor naturale duse la superlativ. Fiți martori ai naturii la nivelul său cel mai spectaculos în timp ce vizitați micul Olden, o localitate cu doar 500 de locuitori, care aproape este înghițită de împrejurimile colosale. Satul se cuibărește la gura râului Oldeelva, pe malurile sudice ale celui de-al șaselea cel mai lung fiord al Norvegiei , Nordfjord.

  Îmbarcați-vă în croaziere pe lac de vis, înfruntați cascada ghețarilor și urcați la uimitoare belvederi pentru a vă bucura de frumusețea peisajului de sus.

  Una din excursiile de mai jos este inclusă, la alegere, în limita disponibilității locurilor:

  • Croazieră pe lacul Loen & ghețarul Kjenndal (durata 4h, nivel activitate-mediu). Descoperă terenul accidentat natural al Norvegiei pe uscat și pe apă în această excursie ce include o urcare scurtă și o plimbare pe lac. Nordfjord și valea Kjenndalen – plecare din port pentru un drum scenic de aproape o oră, de-a lungul fiordului Nordfjord, înainte de a continua către magnifica vale Kjenndalen, în ruta către ghețarul Kjenndal. Acesta este situat în Parcul Național Jostedalsbreen, casă a celei mai mari calote de gheață din Europa continentală.  Urcare pe ghețarul Kjenndal & Cabana montană Kjenndalen – începe urcarea ghidată (aprox 1,6km) prin acest minunat peisaj, urcare care va duce la un punct de belvedere de unde se poate vedea ghețarul. Urmatoarea pauză, o oprire la waffles și cafea sau ceai la cabana muntelui Kjenndalen. Croazieră pe lacul Loen – după aceea vă veți îndrepta către uluitorul lac Loen. Aici, vă veți urca la bordul unei bărci care vă va purta pentru aprox. 11km de-a lungul apelor turcoaz ale lacului. Pe drum, ghidul vă va explica cum apele au fost colorate de argila spalată de apele ghețarului. Privind panorama din barcă oferă o perspectivă diferită a împrejurimilor.                                                                                                  Notă: Această excursie nu este destinată persoanelor care nu au un nivel de pregătire, sau cu probleme de sănătate, respiratorii, cu mobilitate limitată, frică de înălțime. Sfătuim turiștii să poarte îmbrăcăminte adecvată, confortabilă, bocanci de munte, jachetă de ploaie și vânt. Această excursie se va ține indiferent de condițiile meteo.

   

  • Plimbare cu caiacul in Olden (durata 2,5h, nivel activitate – intensiv). Experimentează magnificele ape verzi ale fiordului Nordfjord, înconjurat de stânci abrupte, cascadele ce se înalță și ghețarii. Se va pleca de la debarcaderul din Olden. După o scurtă prezentare a măsurilor de siguranță vă veți deplasa pe apele glaciale ale ghețarului, veți urma țărmul de-a lungul drumului denumit în mod oficial  ” cel mai rău drum din Norvegia”. Sunt folosite caiace duble, sunt foarte stabile și vă puteți bucura de conversație și să împărtășiți experiențele dvs. cu persoana de lângă.                                            Notă: Acest tur presupune un nivel ridicat de activitate și este recomandat turiștilor cu o bună condiție fizică. Această excursie nu este destinată persoanelor care nu au un nivel de pregătire, sau cu probleme de sănătate, respiratorii, cu mobilitate limitată. Sfătuim turiștii să poarte îmbrăcăminte adecvată, confortabilă și călduroasă . Locurile sunt limitate, sugerăm înscrierea din timp.
 7. Ziua 7 Flåm

  Flåm este considerată casă a cursurilor de apă navigabile delimitate de păduri veșnic verzi, pereți de stâncă abrupți și vărfuri montane ascuțite. Situat in interior, pe brațul Sognefijord de 204 km, satul are doar 400 de locuitori. Calea ferată din Flåm este iconică și vă va ține cu răsuflarea tăiată în timp ce veți trece pe drumuri abrupte și șerpuitoare în jurul munților masivi  și pe lăngă râuri și cascade.

  Una din excursiile de mai jos este inclusă, la alegere, în limita disponibilității locurilor:

  • Calea ferată Flåm & pauză de cafea la Vatnahalsen (durata 3,5h, nivel activitate – minim). Această călătorie cu totul pitorească are o lungime de 20 km și urcă până la 867m altitudine, la stația Myrdal. După ce urcați la bordul trenului veți călători aprox 1 oră de-a lungul râului Flåm, veți vedea cascada Rjoande (140 m) și impresionantul vârf Vidmesnosi (1269 m). Tunelul Naali  & Myrdalsberg – mai departe se va trece prin tunelul Naali –  apoi o urcare lungă de 300m, Myrdalsberg. Pentru a putea urca, linia este construită pe 4 nivele. De aici se pot vedea 3 dintre ele, cu trenul stând pe al patrulea nivel. Se poate vedea de aici vechiul drum construit în 1895-1896 în conexiune cu calea ferată Bergen-Oslo deschisă în 1909. Cascada Kjosfossen & Vatnahalsen –  o scurtă pauză foto este făcută la cascada Kjosfossen (93 m altitudine). Pe drum, trenul încetinește la cele mai scenice priveliști. La sosirea în Vatnahalsen veți coborâ din tren pentru o pauză de poze, waffle, cafea sau ceai la hotelul Vatnahalsen.

   

  • Stalheim cu muzeul și cascada Tvinde (durata 4h, nivel activitate – moderat). Experimenteză munții spectaculoși , fiordurile, văile și cascadele Norvegiei în timpul acestui tur panoramic. Flåm, Aurlandsfjord, Gudvangen and Nærøyfjord – de la debarcader veți pleca pentru un drum scurt de la idilicul Flåm la Gudvangen, veți trece prin două tuneluri lungi (dintre care unul are aprox. 9,6km), veți putea vedea splendidele panorame ale Aurlandsfjord. Gudvangen este un important nod feroviar localizat în partea cealaltă a muntelui și în capătul spectaculosului Nærøyfjord, un sit UNESCO și ramură a marelui Sognefjord.  Oppheim Lake and Tvinde Waterfall – apoi vă veți îndrepta către Valea Nærøy, de-a lungul râului Salmon, veți trece de Glashamaren unde drumul începe să urce muntele și ajunge la Hotelul Stalheim, cocoțat pe o stâncă cu vedere la Valea Nærøy. De asemenea, drumul va trece prin tuneluri ce trec prin munte, pe lângă lacul Oppheim, apoi prin terenuri împădurite și terenuri agricole verzi, înante de a vă apropia de spectaculoasa cascadă Tvinde. Hotelul și muzeul Stalheim și cascadele Stalheim and Sivle – după câteva răcoritoare servite la hotel va puteți îndrepta către terasă, pentru a o panoramă splendidă asupra văii. Mai puteți face cumpărături la magazinul hotelului sau să vizitați muzeul în aer liber ce constă în 25 ferme din secolele XVI-XVII, din mai multe părți ale țării. Pe drumul de întoarcere veți coborâ pe cel mai abrupt drum al Norvegiei , care are 13 curbe în ac de păr, către valea de jos și care este strajuit la dreapta de cascada Stalheim iar la stânga de cascada Sivle.

   

  • Croazieră pe Nærøyfjord & Gudvangen (durata 4h, nivel activitate – moderat). Aici veți porni într-o călătorie scenică pe uscat și pe apă printre fiorduri , fermecătoare orășele nordice și uluitoare vederi panoramice. Veți începe cu o croazieră pe majesticul Nærøyfjord, un braț al Sognefjord, sit UNESCO pentru frumusețile sale naturale. Ambarcațiunea se numește ”Vision of the Fjords” și este creată special pentru a naviga pe aceste fiorduri în confort . Lasați-vă pe spate și relaxați-vă în cabina încălzită sau ieșiți afară pe punte pentru a avea o priveliște mai bună a munților acoperiți de zapadă ce se ridică pînă la 1800m. După sosirea în Gudvangen, veți porni din nou la drum într-o călătorie scenică, via Flåm și Aurland, printr-o rețea de tuneluri și apoi de-a lungul impozantelor fiorduri, către punctul de belvedere Stegastein pentru o altă vedere panoramică incredibilă de jur împrejur.
 8. Ziua 8 Bergen

  Depozitele frumos colorate în culori pastel din Bergen, de la malul mării, stau laolaltă într-un mod fermecător și întâmpină vizitatorii acestui oraș din centrul celor mai extraordinare peisaje. Deși este al doilea cel mai mare oraș al țării, dar mereu aduce o notă de căldură și bună dispoziție, chiar și când vremea își face de cap. Linia colorată de la malul apei sunt de fapt depozite construite după incendiul din 1702 care a devastat orașul. În spatele lor, un labirint de străduțe înguste și terase de lemn așteaptă, pline de magazine artizanale și galerii pline de viață. Muntele Fløyen care veghează asupra orașului poate fi urcat pe jos pe un drum scurt dar abrupt, sau cu funicularul . Sus vă așteaptă o vedere panoramică deosebită.

  Una din excursiile de mai jos este inclusă, la alegere, în limita disponibilității locurilor:

  • Troldhaugen & concert de pian Grieg (durata 3,5h, nivel activitate – moderat). Această excursie începe cu un scurt drum prin centrul orașului, apoi se continuă cu Troldhaugen, fosta casă a celui mai faimos compozitor norvegian, Edvard Grieg. Casa era folosită des ca loc de întâlnire pentru mai mulți artiști scandinavi, este decorată cu picturi, printuri și memorii și cel mai notabil, cu pianul Steinway al lui Grieg.  După turul casei, veți fi îndrumați către sala de concerte, unde vă puteti relaxa și bucura de un concert după opera lui Grieg din diverse perioade.

   

  • Circuit turistic al orașului (durata 4h, nivel activitate – moderat). Descoperă cele mai renumite, frumoase și istorice obiective turistice în Bergen și împrejurimi în această excursie: vechiul  debarcader din lemn, Bryggen – sit protejat UNESCO, Sala regelui Håkon ridicată în timpul domniei regelui Håkon Håkonsson, de aici se continuă cu turnul Rosenkrantz, biserica Sf. Maria – construită în jurul anului 1700 și una dinte cele mai fine exemple ale arhitecturii romanice in Norvegia – teatrul Bergen, moderna sală de concerte Grieghallen. Se va mai trece prin zona rezidențială din sudul orașului, în drumul către Fana și vechea biserică de lemn. După focul distructiv din 1992, câțiva artiști au restaurat biserica și i-au readus frumusețea originală. La sosire, se poate face un tur ghidat în interior. Apoi se va face o vizită la Troldhaugen, casa legendarului compozitor Grieg.

   

  • Turul orașului Bergen & sculpturi de gheață (durata 2,5h, nivel activitate – minim) – experimentează natura, cultura, arta și entuziasmul orașului în timpul acestei excursii de vizitare a obiectivelor turistice, și o vizită la incitanta Magic Ice. Se va vizita vechiul  debarcader din lemn, Bryggen – sit protejat UNESCO, Sala regelui Håkon ridicată în timpul domniei regelui Håkon Håkonsson, de aici se continuă cu turnul Rosenkrantz, biserica Sf. Maria – construită în jurul anului 1700 și una dinte cele mai fine exemple ale arhitecturii romanice in Norvegia – teatrul Bergen, moderna sală de concerte Grieghallen. Veți mai putea admira sculpturile de gheață de la Magic Ice, cu galeriile sale de lumini și muzică. În timpul vizitei veți fi rasfățați cu o băutură servită într-un pahar artistic din gheață iar apoi veți avea timp să explorați creativa galerie formată din zăpadă și gheață învăluită în lumini decorative și muzică.                                                                                                  Notă : Sfătuim turiștii să poarte îmbrăcăminte adecvată, confortabilă și călduroasă .

   

 9. Ziua 9 Stavanger

  Cu o bază istorică neatinsă și un peisaj epic oriunde te uiți, capitala energică a Norvegiei este un puternic centru dinamic al sudului țării. Dezvoltarea orașului a fost alimentată de exploatările și industria petrolieră din Marea Nordului , dar cu toate acestea vă puteti aștepta la un loc surprinzător de fermecător, înconjurat de peisaje spectaculoase ale fiordurilor, munți semeți și plaje de nisip. Cu o mare populație internațională și un aflux de tineri veniți la universitate, al treilea oraș al țării este un divers și energic punct de atracție al acestei țări dramatice. Orice preconcepție de oraș industrial și fără viață este eliminată instantaneu de colorata stradă Øvre Holmegate. O superbă paletă de magazine de lemn colorate și de cafenele strălucesc puternic de-a lungul acestui drum pitoresc.

  Una din excursiile de mai jos este inclusă, la alegere, în limita disponibilității locurilor:

  • Croazieră în Lysefjord (durata 3 ore, nivel activitate – minim) – Orașul este centrul industriei petroliere și este conectat cu mai multe insule din zonă prin poduri. Se va pleca cu barca din port  înspre Lysefjord, aproximativ 50 km in interiorul continentului, înconjurat de stânci abrupte cizelate de ghețari și cascade. În partea de sud a fiordului este ”Helleren” – o stâncă proeminentă care în trecut a dat adăpost oamenilor care pescuiau și vânau în aceste locuri. În partea de nord a fiordului este cunoscuta formațiune de rocă proeminentă ” the Pulpit”. În partea de sus este perfect plată cu o extensie de 25×25 metri, iar înălțimea deasupra mării este de aprox 549 metri. Se va face o oprire pe drum, pentru apă și provizii.

   

  • Turul orașului vechi Stavanger și muzeul Canning (durata 3h, nivel activitate – intensiv) – În acest tur veți explora orașul la picior, mai întâi se va vizita ”Old Stavanger”, o zonă în care puteți vedea case vechi din lemn bine conservate înconjurate de grădini mici și colorate, datând din secolele XVIII – XIX. Nu este o zonă de muzeu, din contră, este o parte a orașului foarte activă. Apoi se va vizita muzeul Vechii fabrici de conserve unde veți putea savura mostre de sardine King Oscar. Apoi după o scurtă plimbare veți ajunge în piața centrală, un loc colorat unde veți găsi de vânzare legume, fructe, flori și bineînțeles fructe de mare. Chiar în spatele pieții se află catedrala, cea mai bine păstrată biserică medievală din Norvegia, construită în jurul anului 1125 de Bishop Reinald de Winchester. În continuare, veți ajunge la turnul Valberg situat pe un mic deal cu vedere la centrul orașului și la port. Turnul a fost construit între anii 1850 -1853 și a fost dat în uz până în 1922. Intrarea in turn nu este inclusă. Înainte de întoarcerea la vapor, veți mai face o oprire la  Øvre Holmegate, una dintre marile atracții ale orașului, strada culorilor, cum mai este denumită de localnici.

   

  • Turul atracțiilor în Stavanger – (durata 3.5h, nivel activitate – moderat) – Stavanger si zonele înconjurătoare au jucat un rol major în istoria maritimă a Norvegiei, din vremurile când regii vikingi purtau bătălii în  Hafrsfjord, până în perioada vaselor cu aburi și petrolierelor moderne. Veți merge la Ullandhaug, unde veți vizita ferme reconstruite din epoca fierului. În una dintre micile căsuțe cu acoperiș de iarbă, veți putea afla mai multe despre condițiile de trai din jurul anului 500 îH.  Apoi, veți porni din nou la drum pentru a vizita Muzeul Petrolului, deschis în 1999. Uimitoarea clădire este situată pe o insulă mică, în mijlocul portului. Pe drumul înapoi către navă, puteți opta pentru plimbare pe jos prin centrul vechi al orașului Stavanger.

   

   

 10. Ziua 10 Oslo

  Capitala Norvegiei este un oraș frumos, agitat, unde vechiul și noul se îmbină armonios. Veți găsi istoria maritimă lângă galerii de artă moderne și cafenele, în timp ce arhitectura modernă întâlnește palatele tradiționale și situri istorice.

  Două din excursiile de mai jos sunt incluse în zilele 10 și 11 (una pe zi), la alegere,  în limita disponibilității locurilor:

  • Best of Oslo (durata 3,5h, nivel activitate – moderat) – în acest tur din centrul orașului veți descoperi arta, istoria și exploratorii Norvegiei .Veți putea vizita Muzeul corăbiilor vikinge cu ale sale nave bine conservate din era vikingilor. De aici, veți merge mai departe la Parcul de sculptură Vigeland, cea mai vizitată atracție a țării, unde se află 200 de sculpturi în bronz, granit și fier, un monolit cu 121 de figuri sculptate dintr-un singur bloc de granit și 36 de grupuri de statui ce înconjoară monolitul. În continuare, se va merge pe ruta către trambulina de sărituri cu skiurile Holmenkollen, un obiectiv care trebuie văzut, care oferă splendide panorame asupra orașului.

   

  • Exploratorii norvegieni (durata 4h, nivel activitate – moderat) – decoperiți istoria exploratorilor norvegieni, începând cu Muzeul corăbiilor vikinge din peninsula Bygdøy, cu ale sale nave bine conservate din era vikingilor.  Veți continua cu Muzeul Fram pentru a vedea cea mai faimoasă navă din zona polară, Fram. Exploratorul Roald Amundsen a fost primul care a atins Polul Sud cu vasul Fram, în timpul expediției sale din anii 1910-1911. Nava se află în starea sa inițială, cu interiorul și obiectele foarte bine păstrate. Fiecare vizitator este binevenit la bordul vasului. În final, veți merge la Muzeul Kon-Tiki, casă pentru vasele și artefactele din expedițiile lui Thor Heyerdahl.  Aici, se mai găsesc pluta originală Kon-Tiki din 1947, artefacte din Insula Paștelui, împreună cu barca din papirus RA II și o fascinantă colecție arheologică din Peru, Polynesia și Insula Paștelui.

   

  • Parcul de sculptură Vigeland și Muzeul Munch (durata 3h, nivel activitate – moderat) – dupa plecarea din port vă veți îndrepta către Muzeul Munch, deschis în 1963 este singurul depozit de lucrări ale artistului Edvard Munch, cea mai faimoasă operă a pictorului fiind The Scream, operă care are 4 versiuni. Apoi vă veți îndrepta către Parcul de sculptură Vigeland, un parc unic ce se întinde pe aproximativ 32 hectare, care găzduiește 212 sculpturi de bronz și granit. Toate lucrările au fost create pe parcursul a 30 de ani de sculptorul norvegian Gustav Vigeland. Localizat central este Monolitul, o sculptură cu 121 corpuri umane în lupta lor de a ajunge cât mai sus. În drumul înapoi către nava, se va trece prin centrul orașului pe lângă câteva obiective Parlamentul Norvegian, Teatrul National, Vechea Universitate, Palatul Regal și Primaria cu 2 turnuri.

   

  • Tur pietonal de oraș cu vizita la Casa Operei (durata 3h, nivel activitate – intensiv) – Turul ghidat va începe cu un traseu până la castelul medieval Akershus, ce datează din secolul al-XII-lea.  Apoi turul va continua cu vizitarea Operei Naționale, veți avea o imagine uluitoare a clădirii câștigătoare de premii, deschisă din 2008. De aici, veți continua către Gara centrală, trecând pe lângă statuia Tigrului, înainte de a ajunge la Catedrala din Oslo și strada principală Karl Johans. Vă veți plimba de-a lungul centrului orașului iar ghidul vă va povesti despre splendide monumente și clădiri , clădirea Parlamentului, Universitatea, Teatrul Național și Palatul Regal. Apoi se va continua cu Piata Primăriei pentru a admira de afară moderna clădire a primăriei unde în fiecare an are loc decernarea Premiilor Nobel pentru Pace pe data de 10 Decembrie. În drumul înapoi către vapor, veți putea vedea cheiul pescarilor «Aker Brygge» și noua zonă a portului, Tjuvholmen .
 11. Ziua 11 Oslo

  Capitala Norvegiei este un oraș frumos, agitat, unde vechiul și noul se îmbină armonios. Veți găsi istoria maritimă lângă galerii de artă moderne și cafenele, în timp ce arhitectura modernă întâlnește palatele tradiționale și situri istorice.

   

 12. Ziua 12 Aalborg - Danemarca

  Al patrulea cel mai mare oraș al Danemarcei vine cu ce fac cel mai bine danezii, și anume peisaje vikinge, arhitectură modernistă, mâncare locală excelentă și foarte multă bere locală.

  Una din excursiile de mai jos este inclusă, la alegere, în limita disponibilității locurilor:

  • Turul orașului ( Durata 4h, nivel activitate – moderat) – în acest tur veți fi duși repede în centrul orașului Aalborg, unde ghidul vă va arăta casa de piatră a lui Jens Bangs din 1624, care este cea mai bine păstrată clădire istorică și catedrala Budolfi, datând din jurul anului 1400. Apoi se va continua cu o vizită în camerele boltite ale Mănăstirii Sfântul Duh. Lăsând în urmă centrul orașului veți trece pe lângă ”Aalborg Spritfabrik” (distilerie) din 1881. Apoi se va merge mai departe către marginea de sud a orașului la biserica luterană Gug. Această remarcabilă și modernă biserică a fost proiectată de arhitecții Inger & Johannes Exner în 1972 și a surprins foarte mult vizitatorii.  Tribuna este făcută din ziare, altarul din beton și multe altele. Următorul pas este la ultimul etaj al restaurantului ”Hvide Hus”, unde puteți încerca o specialitate daneză tradițională : patiseria, alături de o cană de ceai sau cafea în timp ce vă bucurați de frumoasa priveliște a orașului văzut de sus. Apoi, vă puteți bucura de puțină muzică printr-o plimbare în ”Kildeparken” unde se află copacii ”cântători”. Mai mult de 80 de artiști au contribuit la frumusețea parcului, plantând un copac în timpul vizitei lor. Vedeți dacă puteți regăsi copacul lui Sir Cliff Richard, Beyonce și alții.
  • Era vikingilor (Durata 4h, nivel activitate – moderat) – Aalborg a fost fondat de vikingi la sfărșitul anului 900 și a prosperat prin pescuit iar comerțul terestru și maritim străbătând Limfjorden. În acest tur, după un drum de aprox o oră prin zona rurală istorică și idilică, veți ajunge la o gospodărie vikingă ce înfățișează viața de zi cu zi a fermierilor vikingi – Fyrkat. În timpul sezonului de vară, ferma este populată cu voluntari locali entuziaști îmbrăcați în straie vikinge și efectuează diverse sarcini casnice și tradiții culturale, oferind vizitatorilor o fascinantă imagine din lumea vikingilor. De asemenea se poate vizita așa numita fortăreață în formă de cerc,  Fyrkat Ring Fortress, construită în jurul anului 980, unde vă puteți bucura de băutura vikingilor – mied. Apoi se va continua călătoria către vechiul sit viking Lindholm Hoje, unul dintre cele mai importante monumente antice din Danemarca. Cimitirul conține 700 de morminte de piatră și o așezare datând din epoca fierului și era vikingilor.
  • Istoria Iutlandei de Nord ( durata 4h, nivel activitate – intensiv) – pe coasta de est, la nord de Aalborg, după un drum de aprox 40 de minute, veți găsi pitorescul orășel de la mare Sæby, cu bine păstratele sale căsuțe galbene. Din 1524 este un oraș comercial dar primii locuitori s-au așezat aici din era vikingilor. După un alt drum de 25 de minute, veți continua turul cu o vizită în biserica Voer , unde se odihnește Ingeborg Skeel, nobila daneză deținătoare a pămînturilor din zonă între 1588 – 1591. Acum este timpul pentru vizitarea castelului Voergaard, unul dintre cele mai bine păstrate castele dn perioada renașterii în Danemarca.
  • Farul Rubjerg Knude (durata 4,5h, nivel activitate – intens). Acest tur vă va duce într-o călătorie mgnifică în care veți afla despre puternica și neiertătoarea influență a forțelor naturale în Iutlanda de Nord. Farul Rubjerg Knude a fost construit în 1900, în capătul unei pante de coastă de 60m, la aproape 200m deasupra mării. Puteți urca în far până sus sau să faceți o plimbare ușoară pe nisip. Următoarea oprire este la Lønstrup, o fostă așezare pescărească, astăzi o perlă fermecătoare  localizată chiar la Marea Nordului. Satul este o destinație populară în rândul artiștilor, meșteșugarilor, actori și compozitori care de-a lungul timpului au contribuit la nota artistică specifică locului. Vă puteți bucura de o cafea și un desert la  Den Blå Café. În timpul liber care a mai rămas, puteți face o mică plimbare la plajă .
 13. Ziua 13 Copenhaga

  Copenhaga este un contemporan, curat și rafinat punct de atracție al Scandinaviei. Vara se poate face baie în apele Insulei Havnebadet, vă puteți urca în tren către Suedia traversând podul  Öresund. Este nevoie de un pic mai mult de jumătate de oră până să ajungi în Malmö. Puteți explora centrul orașului cu arhitectura sa modernă, statuia Little Mermaid inspirată de poveștile lui Hans Christian Andersen. Conceptul de viață danez – hygge – este foarte viu aici, și veți simți acel sentiment cald în timp ce vizitați cafenelele iluminate de strălucirea caldă a becurilor cu filament suspendate, locuri umplute până la refuz cu cărți groase și prăfuite. Culinar vorbind, sandviș-ul danez Smørrebrød trebuie încercat iar pentru o experiență mai substanțială puteți face un voiaj culinar într-unul din restaurantele daneze cu stele Michelin.

Silver Moon
Reykjavik
Reyjkavik2
Olden
Kjenndal Glacier