fbpx

Croazieră în Antarctica

de la
9.640,00 8.640,00 

Croazieră în Antarctica

Data de plecare: 7 decembrie 2018

Explorați frontiera înghețată a Pământului. Explorați Insulele Falkland și aisbergurile sculptate din trecut și ghețarii în descompunere. Mergeți în căutarea unor regiuni captivante ale animalelor sălbatice: pinguini, foci, balene și păsări marine. Faceți-vă drum prin legendarul pasaj Drake. Profitați de șansa de a învăța despre evoluția naturală și istoria umană a celui mai misterios continent. Această Croazieră în Antarctica ne conduce de la o descoperire la alta. Un program complementar de experiențe unice, de grupuri mici conduse de o echipă de ghizi experți, ne permite să experimentăm și să cunoștem pe deplin tărâmurile pe care le vizităm.

Căminul unei vieți sălbatice atât de diverse, magnificele peisaje ale Antarcticii cuprind întinderi de apă rece si uriașe râuri de gheață. O echipă de experți pasionați si profesioniști, printre care biologi marini și cercetători ai zonelor arctice vă vor însoți de-a lungul acestei aventuri de 11 zile. Bărcile Zodiac va vor duce să admirati aisbergurile, ghețarii și fauna salbatică, cu plimbări si drumeții pe coastă pentru a vedea marile colonii de pinguini si foci.

 • Recenzii 0 Reviews
  0/5
 • Tipul vacanței Tipul activității
   Croaziere, Discovery, Wildlife
  • Nivelul activității Relax
   1/8
  • Mărime grup Grup mediu
  Totul despre Croazieră în Antarctica.

  Căminul unei vieți sălbatice atât de diverse, magnificele peisaje ale Antarcticii cuprind întinderi de apă rece si uriașe râuri de gheață. O echipă de experți pasionați si profesioniști vă vor însoți de-a lungul acestei aventuri de 11 zile. Bărcile Zodiac va vor duce să admirati aisbergurile, ghețarii și fauna salbatică, cu plimbări si drumeții pe coastă pentru a vedea marile colonii de pinguini si foci.

  Ce este inclus și ce nu este inclus în tarif
  Ce este inclus în acest tarif?Items that are included in the cost of tour price.
  • O noapte de cazare la hotel înainte de croazieră
  • Transferuri incluse (între aeroport/hotel și vasul de croaziera)
  • Zbor charter de la Buenos Aires către/de la Ushuaia
  • Voucher de 500 de Euro pentru facilitarea zborului catre Buenos Aires
  • Manipularea bagajelor
  • Serviciu personalizat – cel mai bun raport intre echipaj si oaspeti in timpul croazierii
  • Servicii de majordom in fiecare suita si tip de camera – toti oaspetii sunt serviti in mod egal
  • Optiuni de servire a mesei – luati masa cand si cu cine doriti
  • Bauturi in camera si pe intreaga nava – vinuri, bauturi spirtoase premium, cafea si bauturi racoritoare, plus propriul dvs. minibar personalizat
  • Masa si room-service in camera – valabil 24 ore la bordul Silver Explorer, iar de la 06:00 la 23:00 la bordul Silver Galapagos si Silver Discoverer
  • Cursuri de imbogatire a cunostintelor sustinute de inalt calificata echipa de expeditii
  • Excursii cu ghid, terestre si maritime si activitati pe coasta conduse de echipa de expeditii
  • Gratuitati incluse in tarif
  • O ora pe zi Wi-Fi gratuit, pentru toti oaspetii. Wi-Fi gratuit nelimitat pentru oaspetii cazati in categorii de suita selecte
  • Parka gratuita (Haina traditionala inuită specifică zonelor arctice).
  Ce nu este inclus în acest tarif?Items that are not included in the cost of tour price.
  • zborul Bucuresti – Buenos Aires si retur. Se oferă în schimb un voucher de 500 de Euro pentru a facilita achiziția zborului
  • asigurarea storno si medicala
  • alte servicii nespecificate la servicii incluse
  1. Ziua 1 Ushuaia, Argentina

   Ushuaia, Argentina, orașul de la capătul lumii

   Îmbarcare pe vasul de croaziera Silver Explorer, cazare și acomodare la bord, urmate de participarea la un exercitiu de siguranta obligatoriu, inainte de a parasi portul. In timpul dupa-amiezii, veti fi prezentati catorva membri importanti ai echipajului si echipei de expeditii. La plecare, va luati ramas bun de la Tara de Foc, ”Taramul de la capatul lumii”.

   Ca fapt divers, dar și pentru a ne da seama cât de la sud suntem, menționăm cu Ushuaia este mai apropiată de Polul Sud decât de granița de Nord a Argentinei, cu Bolivia.

  2. Zilele 2-3 Pasajul Drake

   Albastros cu sprâncene negre

   Pasajul Drake are o reputație notorie pentru marile sale turbulențe datorită vânturilor de vest. Convergența Antarcticii, o graniță naturală unde apele reci polare întâlnesc apele mai calde ecuatoriale, cuprinde un corp discret de apă si o regiune ecologică unică.  Aici nutrientii sunt concentrați si impinsi catre suprafata, atragand adesea o multitudine de pasari marine si balene.

   Puteti petrece timp pe punte urmărind orizontul și marea varietate de păsări marine care planează în curentii de aer ai trenului navei noastre, printre care albatrosul urlator si petrelul cu barbie albă. Vă puteti pregati camera foto și obiectivele, pentru a nu rata culoarea magica a apusurilor tarzii. Avem o șansă unică de a admira Albatrosul cu sprâncene negre, (Thalassarche melanophris), numit de National Geographic ”cea mai măreață mașină zburătoare vie de pe pământ”.

   Pe masura ce navigăm pe traseul nostru inițial, vă puteți familiariza cu elegantul vas Silver Explorer si cu membrii echipei de expeditii. Puteti participa la discutii despre viata salbatica, geografie si istorie, sustinute de expertii naturalisti si care va vor pregati pentru aventurile interesante care ne așteaptă. Cand este disponibila, puteti vizita puntea principala unde il veti cunoaste pe capitan si pe ofiterii vasului; informatiile vor fi publicate in ‘’the Chronicle’’, ziarul zilnic de la bord.

  3. Zilele 4-8 Peninsula Antarctica

   În timpul croazierei pe apele Antarcticii, fiecare viraj poate dezvalui o noua si uluitoare aventură. Pe masură ce grosimea ghetii devine mai mare, ne apropiem de marele pustiu alb al Antarcticii. Izolată si parcă de pe altă lume, Antarctica este irezistibilă prin spectaculoasele sale aisberguri si ghetari, si pentru posibilitatea urmaririi indeaproape a mamiferelor marine. Puteti vedea focile la plaja pe placile de gheață miscătoare si balenele cu cocoasa, Minke si orcile plonjând în apele înghețate.

   În fiecare zi vom lua parte la plecările barcuțelor Zodiac și, daca permit condițiile meteo, vom naviga printre aisberguri colorate sau vom debarca pentru a urmări varietatea de pinguini si poate statiile de cercetare stiintifica, conduse de echipa de experti in istoria naturala.

   Un itinerariu flexibil permite sa profitati de conditiile favorabile ale vremii si marii. In adevaratul spirit al croazierelor de expeditie, in fiecare zi, liderul expeditiei si capitanul vor determina cel mai bun curs in functie de vreme, conditiile ghetii si faunei salbatice care ar putea fi intalnita. Iata cateva din locurile care se pot vizita:

   Insulele Aitcho, Insulele South Shetland

   La coborarea de pe Zodiac, este foarte posibil sa fiti intampinati de pinguinii Gentoo si Chinstrap si alte pasari marine care vin aici anual, printre care petrelul gigantul sudic. De asemenea, in timp de sunteti la bordul Zodiac, puteti zari focile leopard la vanatoare de pinguini.

    

    

    

   Faleza de bazalt Brown Bluff, Peninsula Tabarin (Antarctica continentală)

   Brown Bluff este un munte plat acoperit de gheata, de 745 metri inaltime, cu o stanca proeminenta formata din roca vulcanica roscata. Pinguinii Adelie si Gentoo, pescarusul Kelp si Porumbelul capului  folosesc acest loc ca zona de reproducere. Pe masura ce explorati zona, foca Weddell se poate vedea incalzindu-se la soare. Daca permit conditiile meteo, se poate chiar urca pe ghetarul din apropiere.

   Insula Cuverville, Canalul Errera

   Zonele mari de piatra expuse asigura locuri de cuibarit perfecte pentru pinguinii Gentoo. Pot fi vazuti de asemenea Petrelul zapezilor si Porumbelul capului, in timp ce Petrelul lui Wilson isi face cuib pe cel mai inalt grohotis de pe insula. In timpul tururilor cu barca Zodiac in jurul numeroaselor aisberguri, pot fi vazute de asemenea si focile Weddell.

   Paradise Bay (Peninsula Antarctica)

   Golful este denumit dupa peisajul spectaculos al muntilor, ghetarilor si aisbergurilor. De pe nava, se poate observa baza argentiniana ‘’Almirante Brown’’, una dintre marile statii de cercetare din Antarctica. Aici veti pune de fapt piciorul pe Antarctica continentala. Veti vedea viata salbatica de la nivelul marii in timp ce navigati pe Zodiac. Exista o buna sansa de a va intersecta cu foca mancatoare de crabi relaxandu-se pe o bucata de gheata sau sa vedeti balenele Minke.

   Insula Paulet

   Insula este casa a 80-90 de mii de pinguini Adelie care vin aici sa se înmulțească. Pe un deal din apropiere, se poate vedea o colonie masivă de cormorani cu ochi albastri. Pescarusii Kelp, Porumbelul alb, Petrelul lui Wilson sunt alte pasari care viziteaza sau se inmultesc pe insula Paulet. Echipa expeditiei Antarctice suedeze Otto Nordenskjold, a fost nevoită să lase pe insulă nava de salvare peste iarna anului 1903. Inca se mai vad ramasite ale refugiului lor.

   Insula Petermann, Arhipelagul Wilhelm

   Insula este numita dupa geograful german August Petermann si a fost descoperita de o expeditie germana in anii 1873 -1874. Diverse caracteristici geologice cum ar fi numeroasele diguri leucocratice de-a lungul liniei de coasta si compozitia mai granitica spre micul pisc acoperit cu gheata sunt mult mai vizibile. In timpul debarcarii, vom putea observa colonii de pinguini Adelie, Gentoo si cormorani cu ochi albastri.

   Insula Pleneau, Arhipelagul Wilhelm

   Insula Pleneau este situata la capatul sudic al Canalului Lemaire, si a fost explorata pentru prima data in timpul expeditiei antarctice franceze din 1903-1905 a lui Charcot. Insula a fost denumita dupa fotograful expeditiei, Paul Pleneau. Printre cele mai comune pasari care se reproduc aici sunt pinguinii Gentoo, pescarusii Kelp si pescarusii arctici polari. Focile elefant sudice sunt adesea atrase afara la suprafata. Si aici va puteti bucura de spectaculoasele peisaje glaciare.

   Portul Foster, Golful Whalers (Insula Deceptiei)

   Insula Deceptiei este un excelent exemplu de caldera unde se crede ca varful vulcanului s-a prabusit, cu o sectiune scufundata destul de departe pentru a permite marii sa inunde interiorul. Planuim sa navigam in interiorul acestui zid rupt, printr-o intrare ingusta denumita ‘’Strigatul lui Neptun’’, din cauza rafalelor puternice de vant care se intalnesc in aceasta zona. Geologul nostru rezident va profita de ocazie pentru a explica caracteristicile vulcanice unice ale zonei, in timp ce naturalistii nostri pot prezenta istoria vanatorii de balene pe insula Deceptiei. Inca vizibile pe insula sunt cazanele folosite pentru fabricarea uleiului de balena la inceputul anilor 1900.

   Portul Lockroy, Insula Goudier

   Britanicii au construit aici o statie de ascultare in timpul celui de-al doilea razboi Mondial, care a fost apoi folosita ca statie de cercetare in anii 1950, iar din anul 1996 ca muzeu si magazine de cadouri. Porumbeii albi de Antarctica si pinguinii Gentoo cutreiera si isi fac cuibul chiar langa muzeu. Este posibil chiar sa vedeti balene si foci leopard in timpul apropierii navei Zodiac de insula Goudier.

    

  4. Zilele 9-10 Intoarcerea prin pasajul Drake

   Navigand pe drumul de intoarcere prin pasajul Drake, posibil sa vedem pasarile marine si animalele salbatice pe care nu le-am vazut la prima trecere. Puteti profita de oportunitatea de a lua parte la prezentari aditionale oferite de lectorii echipei de expeditie si sa faceti schimb de fotografii cu noii prieteni de pe vas, in timp ce calatoriti spre Ushuaia.

  5. Ziua 11 Ushuaia, Argentina

   Dupa micul dejun, veti debarca de pe Silver Explorer, luând amintiri cât pentru toată viața și fotografii incredibile.

   Notă: Punctele de interes si viata salbatica listate mai sus sunt posibile experiente si nu pot fi garantate. Liderul de expeditie si capitanul vor conlucra pentru a se asigura ca oportunitatile de aventura si explorare sunt posibile, luand in considerare conditiile meteorologice predominante, activitatea vietii salbatice si conditiile ghetii. Membrii echipei de expeditii programati pentru acest voiaj sunt supusi anularii sau modificarii.

  Variante de cazare

  Adventurer suite – 1 dormitor 14 – 15 mp, cu 2 hublouri

  Fiti pregatiti. Este important sa aveti echipamentul potrivit pentru a va putea bucura de expeditia in Antarctica. Nu aveti nevoie de foarte multa imbracaminte, doar de imbracamintea corecta, purtata in straturi, care sa mentina interiorul cald si uscat in clima foarte schimbatoare a Antarcticii. O jacheta parka va fi oferita la bord, din partea companiei Silversea (se comanda). Sunt esentiale cizmele inalte pana la genunchi; recomandam ca oaspetii sa-si aduca propriile cizme sau sa inchirieze. Serviciul de inchiriere include livrare gratuita pana la nava. De asemenea, un numar limitat de cizme este disponibil la bordul Silver Explorer doar pentru situatii de urgenta.

  Ce ar trebui sa aveti:

  Stratul de baza : Lenjerie de corp lunga din materiale care pot sa respire, usoare si calduroase. Va sugeram două seturi.

  Stratul de izolare: colanti, fleece, se poarta peste stratul de baza si sub stratul exterior impermeabil.

  Stratul exterior: Parka cu gluga, impermeabila si windstopper, suficient de largi pentru a se potrivi peste celelalte straturi. Pantaloni impermeabili, jacheta de ploaie.

  Incaltaminte: Bocanci flexibili cu talpa rigida, potriviti pentru Antarctica. Ciorapi foarte grosi din lana sau amestec din lana. Daca bocancii nu sunt izolanti, este necesara purtarea a doua perechi de sosete.

  Caciuli si manusi: Caciula din fleece sau lana , de preferat cu cozoroc si urechi. Un Buff pentru gat este de asemenea necesar. Manusi de ski impermeabile si windstopper.

  Accesorii: Rucsac, bete de trekking, Ochelari cu filtru UV, lotiune protectoare pentru buze, maini si fata.

  Overall Rating
  0/5

  Lasăți-ne un mesaj