fbpx

Sri Lanka – Coasta de Est cu Nilaveli

de la
893,00 

Plaje nesfârșite, ruine peste care timpul a uitat să mai treacă, oameni foarte ospitalieri, „găști” de elefanți, valurile oceanului indian, plantații de ceai, temple hinduse și budhiste, peisaje montane spectaculoase. Aceasta este Sri Lanka.
Vă propunem un alt circuit în Sri Lanka, un circuit activ dar și cu 2 zile de plajă și snorkeling pe una din cele mai frumoase plaje din Sri Lanka. Vom vizita, mânăstiri situate pe vârf de munte, orașe antice precum  Polonnaruwa, a doua capitală a țării.  Vizităm cetatea de piatră Sigiriya – a opta minune a lumii și Sit al Patrimoniului Mondial și orașul port Trincomalee – fostă colonie olandeză. Explorăm o grădină de condimente în zona deluroasă Matale – unde , facem o drumeție de-a lungul lanțului  muntos Knuckles și vom putea admira relicva dintelui lordului Buddha care este păstrată la Kandy.  Iar circuitul nostru în Sri Lanka se încheie cu vizita parcului național Udawalawe, într-un safari cu jeep-ul în timpul căruia se vor vedea elefanți, păsări tropicale, căprioare și bivoli sălbatici.

Data de plecare: 30 august 2021

 • Recenzii 0 Reviews
  0/5
 • Tipul vacanței Tipul activității
   Camping, Circuit ghidat, Discovery, Istorie, La plajă, Trekking
  • Nivelul activității Moderat
   3/8
  • Mărime grup Grup mediu
   2-10
  Totul despre Sri Lanka – Coasta de Est cu Nilaveli.

  Plaje nesfârșite, ruine peste care timpul a uitat să mai treacă, oameni foarte ospitalieri, „găști” de elefanți, valurile oceanului indian, plantații de ceai, temple hinduse și budhiste, peisaje montane spectaculoase. Aceasta este Sri Lanka.
  Vă propunem un alt circuit în Sri Lanka, un circuit activ dar și cu 2 zile de plajă și snorkeling pe una din cele mai frumoase plaje din Sri Lanka. Vom vizita, mânăstiri situate pe vârf de munte, orașe antice precum  Polonnaruwa, a doua capitală a țării.  Vizităm cetatea de piatră Sigiriya – a opta minune a lumii și Sit al Patrimoniului Mondial și orașul port Trincomalee – fostă colonie olandeză. Explorăm o grădină de condimente în zona deluroasă Matale – unde , facem o drumeție de-a lungul lanțului  muntos  Knuckles și vom putea admira relicva dintelui lordului Buddha care este păstrată la Kandy.  Iar circuitul nostru în Sri Lanka se încheie cu vizita parcului național Udawalawe,  într-un safari cu jeep-ul în timpul căruia se vor vedea elefanți, păsări tropicale, căprioare și bivoli sălbatici.

  Ce este inclus și ce nu este inclus în tarif
  Ce este inclus în acest tarif?Items that are included in the cost of tour price.
  • Transport cu microbuz cu aer condiţionat, inclusiv transferul de la/la aeroport cu ghid/şofer vorbitor de limba engleză
  • Cazare la hoteluri/bungalow/hostel conform programului turistic
  • Cazare cu demipensiune
  • Biciclete pentru vizită în Polonaruwa
  • Jeep-safari pentru vizita în parcul Udawalawe
  • Picnic în ziua pe munte
  • Ghid local vorbitor de limba engleză pe toata perioada circuitului
  Ce nu este inclus în acest tarif?Items that are not included in the cost of tour price.
  • biletele de avion din București
  • taxa de intratre în Parcul Naţional
  • excurii opţionale
  • taxă pentru înregistrare video la siturile vizitate
  • bacşiş pentru şofer şi ghid
  • asigurare medicală/storno
  • taxa de viză (45 usd)
  • alte servicii nemenționate la servicii incluse
  1. Ziua 1 Zbor către Sri Lanka

   Îmbarcare pe zborul spre Sri Lanka.

  2. Ziua 2 Sigiriya

   Bine ați venit pe Aeroportul Internațional Colombo, de unde veți fi transferați la hotelul din Sigiriya și unde după check-in se va putea lua prânzul/cina, în funcție de ora sosirii. Dacă timpul permite, vom putea vizita Sigiriya Rock – Stânca Leului (a opta minune a lumii), un oraș antic construit în vârful unei stânci înalte de 183 metri din piatră masivă și împodobit în interior cu fresce ce ilustrează tinere ce ar fi făcut parte, conform miturilor, din haremul împăratului. Dacă nu este timp suficient, ne putem relaxa la piscina hotelului. Cina la hotel.

  3. Ziua 3 Sigiriya

   Dis de dimineață vom pleca spre Polonnaruwa pentru a vizita vechiul oraș budist. Acest tur se poate face și cu bicicleta pentru a vedea vechile ruine. Polonnaruwa a fost a doua capitală a țării din secolul XI î.e.n., și bine conservată, are mai multe situri arheologice de admirat. ’Galvihara’ este un astfel de site remarcabil cu 3 statui ale lui Buddha sculptate în trei poziții diferite, toate dintr-o singură rocă imensă. Ne vom întoarce apoi la Sigiriya pentru prânz iar după amiaza vom face o plimbare cu un car Bullock, un mijloc tradițional de călătorie al fermierilor locali. După amiaza târziu vom urca pe stânca Pidurangala pentru o panoramă la înălțime a zonei sau pe Stanca Leului dacă nu s-a mers cu o zi în urmă. Cină la hotel.

  4. Ziua 5 Nilaveli

   Astăzi ne vom petrece dimineața pe plajă. (Opțional: Excursie la Insula porumbelului pentru snorkeling – se poate aranja și plăti la fața locului de către cei interesați). În timpul după amiezii vom vizita Trincomalee – un oraș port unde se poate vizita Fortul Fredrick din epoca olandeză, înăuntrul căruia se pot admira mai multe clădiri coloniale olandeze. De asemenea se poate vizita un templu hindus clasic – Templul Koneswaran, amplasat în vârful unui deal de unde se poate vedea toată zona. Vom vizita orașul plin de viață Trincomalee, iar apoi ne vom întoarce la hotel pentru cină.

  5. Ziua 6 Matale

   Dimineața o vom petrece pe plajă, iar după prânz vom pleca spre Matale, unde vom vizita Templul Aluvihare. Apoi vom pleca spre lanțul muntos Knuckles, care are numele după o serie de pliuri și vârfuri în vestul masivului care se aseamănă cu articulațiile pumnului strâns atunci când e văzut din anumite locații. Aici ne vom caza în bungalow.

  6. Ziua 7 Matale

   De dimineață vom pleca pentru o zi întreagă de drumeție în zona muntoasă. Pe drum vom avea un prânz picnic la Telgamu Oya și eventual o bălăceală în râu, apoi ne vom întoarce la bungalow pentru cină și cazare.

  7. Ziua 8 Digana – Kandy

   După micul dejun vom pleca către Digana, o zonă pitorească, puțin în afara orașului Kandy, vom vizita grădina Tamarind pentru o demonstrație de gătit și pentru a înțelege bucătăria locală. Vom petrece ziua vizitând satul și vom învăța să facem bețișoare parfumate de la femeile din sat. Ne vom întoarce în Kandy pentru cină și cazare.

  8. Ziua 9 Kandy

   După micul dejun vom vizita Kandy. Kandy a fost ultimul regat din Sri Lanka înainte ca britanicii să preia conducerea întregii insule. Kandy este situat la o altitudine de 500m și este al doilea cel mai mare oraș. Aici putem vizita locuri interesante ca piața și magazinele orașului. Apoi vom vizita grădina botanică Peradeniya, odată un loc al plăcerilor Reginei din Kandy, grădină cu o suprafață mai mare de 60 de hectare și care are una din cele mai frumoase expoziții de orhidee tropicale.

   În timpul după amiezii vom vizita Templul Dintelui cunoscut ca ’Dalada Maligawa’ unde relicva dintelui Lordului Buddha este păstrată. Mulți pelerini budiști vin să-și prezinte omagiile dimineața și seara. Relicva este luată într-o procesiune cu elefanți, toboșari și dansatori de-a lungul străzilor pentru 10 zile. Această paradă este cunoscută sub numele de ’Esala Perahera’, iar cea din anul 2018 se va desfășura din 17 în 26 August. Dacă vizita la Kandy coincide cu această dată, veți putea admira parada împreună cu localnicii.

   Cina și cazare la hotel.

  9. Ziua 10 Bandarawela

   În cursul dimineții vom pleca către Nuwara Eliya traversând plantațiile de ceai iar prânzul îl vom lua la Nuwara Eliya, cunoscut și ca ’ Mica Anglie’ pentru fermecătoarea arhitectură colonială britanică. Veți admira în timpul călătoriei un décor cu plantații de ceai și preparatori de ceai. Vom putea vizita de asemenea o fabrică de ceai, unde frunzele proaspete sunt uscate, fărâmițate, fermentate și aprinse folosind aceleași mașini vechi folosite pentru a face celebrul ceai Ceylon. Apoi vom pleca către stația de tren de la Nanu Oya, de unde vom lua trenul către Bandarawela. După amiază ne putem bucura de o partidă de Cricket-Cricket, un sport popular în Sri Lanka cu fani pasionați și jucători, și de unde puteți primi câteva îndrumări despre cum să loviți mingea.

   Cina și cazare.

  10. Ziua 11 Udawalawe

   Dimineața vom pleca către Udawalawe apoi vom ajunge la locul de tabără pentru prânz, iar după amiază vom vizita Parcul Național cu jeepurile. Udawalawe este cunoscut pentru turmele sale de elefanți, de asemenea vor putea fi observați bivoli sălbatici, porci mistreți și o varietate de păsări.

   Cina va fi lângă foc de tabără, cazare în camping.

  11. Ziua 12 Colombo

   De dimineață vom pleca către Colombo, vom lua prânzul pe drum și vom sosi în oraș în cursul după amiezii. Cazare la hostel.

  12. Ziua 13 Colombo

   Dacă timpul va permite, în cursul dimineții vom face un tur al orașului cu autobuzul pentru a vedea câteva dintre moștenirile orașului ca Muzeul Național, Parcul Victoria, Lacul Beira și zona veche a orașului Pettah. Apoi ne vom transfera către aeroport pentru zborul spre casă.

  Cazari

  Sigiriya – Lakmini Lodge 3*

  Nilaveli – Anantamaa 3*

  Knuckles – Sir John’s Bungalow 3*

  Kandy – Thotupola Residence 3*

  Bandarawela – Deen’s House

  Udawalawe – Mastodon Valley Safari Resort 3*

  Colombo – Bunkyard Hostel 3*