fbpx

Circuit și sejur în Madagascar

de la
1.750,00 

Petreceți 12 zile de vis în ținutul lemurienilor, într-un circuit și sejur în Madagascar. Vă veți plimba prin pădurea tropicală din Parcul Național Andasibe, veți traversa diverse forme de relief, de la munți înalți la savană, veți interacționa cu localnicii din diferite comunități etnice locale, le veți învăța obiceiurile și tradițiile iar la final veți petrece clipe de relaxare pe plajele cu nisip fin din Anakao.

Data de plecere: 15 octombrie 2019

 • Recenzii 0 Reviews
  0/5
 • Tipul vacanței Tipul activității
  Circuit ghidat, Hiking, Jungle, La plajă, Wildlife
 • Nivelul activității Relax
  1/8
Totul despre Circuit și sejur în Madagascar.

Acest program vă va da ocazia să vedeți jungla tropicală din Parcul Național Andasibe, unde se se găsește cel mai faimos și cel mai mare lemurian din lume, într-un cadru natural de poveste. Este un program tip road-trip care traversează regiunea înaltă din Madagascar, trece prin est și ajunge la coasta de sud a insulei. Veți  merge de-a lungul Drumului Național 2 și 7 prin păduri tropicale, savană și păduri pline de plante cu spini până veți ajunge la coastă. Pe drum veți vedea peisaje unice, veți întâlni mai multe comunități etnice locale, fiecare având cultura și obiceiurile proprii și veți vedea și Marele Canion din Madagascar care este cel mai vizitat parc național din această regiune. După un drum lung și plin de aventuri, vă veți relaxa pe plajele cu nisip fin din Anakao.

Obiective ale excursiei:
– Pădurea tropicală din Andasibe
– Parcul Național Isalo
– Peisajele spectaculoase
– Întâlniri cu comunitățile locale Cultura locală
– Reservația Anja
– Plajele din Anakao
Ce veți face:
– Veți călători de-a lungul Drumului Național 2 și 7 cu un șofer experimentat
– Veți face hiking prin Parcul Național Isalo și veți înota într-o piscină naturală în canion
– Veți fotografia peisajele pline de culturi de orez, savana, pădurile ”țepoase”, turmele de zebu
și lemurienii catta
– Veți vizita comunități locale și veți întâlni localnici
– Veți afla lucruri interesante din viața a şapte grupuri etnice
– Veți gusta o varietate de fructe tropicale și mâncare tradțională Malagasy
Ce se oferă:
– Veți fi întâmpinați la sosirea în Madagascar
– Asistență pentru obţinerea vizelor
– O sticlă cu apă minerală în fiecare zi pe parcursul călătoriei cu mașina
– Un mic cadou la final
Dificultate redusă, traseu perfect pentru toate vârstele.

 

O scurtă descriere a obiectivelor vizitate
Andasibe sau Perinet
Un mic sătuc între Tananarive și Tamatave, Perinet sau Andasibe în limba Malagasy, satul este foarte cunoscut pentru rezervația sa, una din cele mai accesibile păduri tropicale din țară, ce se întinde pe 900 de hectare, unde puteți vedea cea mai mare specie de lemur din lume, Indri Indri, dar și câteva specii nocturne precum și multe păsări.
Ambatolampy
Situat la 69 de kilometri de Antananarivo, primul popas în drumul spre sud, capitala aluminiului din Madagascar, este renumit pentru industra sa de prelucrare a aluminiului. Aici se fac toate vasele de gătit din Madagascar.
Antsirabe
Situat în mijlocul unor câmpuri fertile înconjurate de munți înalți de peste 2500 de metri altitudine, Antsirabe se află la 170 de kilometri distanță de Tananarive, într-o zonă cu activitate  vulcanică recentă. Supranumit și ”Orașul apelor”, Antsirabe a devenit un oraș important din punct de vedere economic, în special datorită produselor proaspete și a apei minerale – ”Visy Gasy”. Recomandăm o scurtă plimbare cu ricșa pe bulevardul Independenței și o vizită la Joseph’s, un
magazin local specializat în pietre semi-prețioase.
Ambositra
Acest oraș a devenit faimos datorită meșteșugurilor locale: mobilă, sculpturi și gravură în lemn. Este un loc bun pentru a lua masa. Nu trebuie să ratați și atelierele de gravură în lemn de unde puteți pleca cu niște obiecte interesante create folosind această metodă de prelucrare.
Fianarantsoa
Este pâmântul celor din tribul Betsileo. Este un punct de oprire în drumul spre sud, numai bun pentru odihnă. Este un oraș mare, capitala regiunii sudice, înconjurat de plantații de ceai și viță de vie. Într-un fel, este capitala catolică a insulei, în special datorită multitudinii de biserici.
Ambalavao
Un mic orășel aflat pe drumul spre sud. Aici găsim atelierul de hârtie Antaimoro, unde se fabrică tot felul de lucruri din hârtie, de la cea de scris la abajururi. Este de asemenea un centru important de producere a vinului.
Ranohira
Un mic sătuc, aflat la poalele munților Isalo, Ranohira reprezintă tabăra de bază a excursiilor. Munții Isalo oferă pasionaților de călătorii o mulțime de trasee turistice însă doar cei experimentați pot merge pe aici.
Piscina naturală din Isalo – După o drumeție de o oră se ajunge la o piscină naturală alimentată de o mini-cascadă, la umbra arborilor pandanus.
Fereastra din Isalo – Un loc spectaculos, mai ales pentru fotografii de peisaj, de neratat mai ales la apusul soarelui.
Tulear
Un orășel-port aflat la Tropicul Capricornului, Tulear nu reprezintă în sine o atracție turistică însă este un loc ideal pentru a cumpăra scoici. La câțiva kilometri de Tulear se află o superbă lagună care nu trebuie ratată. De asemenea, Tulear reprezintă un punct important de plecare către excursiile din sud.

Ce este inclus și ce nu este inclus în tarif
Ce este inclus în acest tarif?Items that are included in the cost of tour price.

Cazare cu mic dejun inclus din ziua 1 până în ziua 8
– Cazare cu demipensiune pentru 2 nopți (Anakao Ocean Lodge în zilele 9 și 10)
– Transfer cu ambarcațiune Toliara – Anakao – Toliara (zilele 9 și 11)
– Toate transferurile către și de la aeroport
– Transfer Toliara – aeroport în ziua 11
– Închiriere mașină cu șofer experimentat vorbitor de limbă engleză
– Toate vizitele și excursiile menționate în program
– Vizită la parcurile naționale Andasibe, Isalo și Zombitse
– Vizită la rezervația Vakona, parcul exotic Marozevo, rezervația Anja și grădina botanică
Arboretum Antsokay
– Taxele de intrare și de ghid în toate parcurile naționale și rezervațiile din program
– Taxe turistice
– Un mic cadou la finalul programului

Ce nu este inclus în acest tarif?Items that are not included in the cost of tour price.
 • Asigurarea de călătorie
  – Zborul Bucuresti-Antananarivo şi retur (aprox. 960 euro/persoană)
  – Zborul intern (275 euro/persoană)
  – Cină în ziua 12
  – Băuturile, tips-urile
  – Mesele (prânzul și cina) neincluse în pachet
  – Taxa de viză (30 EUR/persoană)
  – Vizite neincluse în program
  – Cheltuieli personale, suveniruri, cadouri, tips-uri
  – Orice alte cheltuieli neincluse în tarif
 1. Ziua 1 Sosire la Antananarivo

  Sosire pe aeroportul internațional Ivato din Antananarivo. Veți fi întâmpinați de un reprezentant al partenerilor locali, cu care veţi efectua transferul la hotel. Dacă timpul va permite, reprezentantul local vă va face o scurtă prezentare a programului.

  Cazare tip B&B la Hotel Rova sau similar.

 2. Ziua 2 Antananarivo – Andasibe (150 km, aprox. 3 ore)

  După micul dejun, veți porni spre est spre Andasibe prin peisajul specific al zonelor înalte şi prin păduri tropicale. Veți face o oprire la ferma de reptile Peyreiras pentru a vedea câteva specii endemice de șopârle, gecko, cameleoni și broaște.Veţi face o pauză pentru masa de prânz (neinclusă în tarif). Ajunși la cazare, vă veți instala și veți profita de timpul rămas pentru a vă plimba pentru a vedea alte vietăți interesante precum lemurul-șoarece, cameleoni și diverse broaște.

  Cazare B&B la Cabana Andasibe Lemur sau similar.

 3. Ziua 3 Andasibe (vizită la Parcul Național Analamazaotra și Insula Lemurilor din Vakona)

  După micul dejun, veți porni într-o excursie de jumătate de zi în rezervația Analamazaotra, unde veți găsi cel mai mare exemplar de lemur din lume – Indri. Printre multitudinea de specii de lemur, aici veți admira și numeroasele specii de păsări printre care putem aminti ground-roller, specific doar acestei insule. După amiaza veți vizita rezervația Vakona pentru a vedea îndeaproape lemurienii dar și alte animale specifice.

  Cazare B&B la Cabana Andasibe Lemur sau similar.

 4. Ziua 4 Andasibe – Antananarivo – Antsirabe (310 km, aprox 6 ore)

  După micul dejun, părăsiți pădurea tropicală și vă îndreptați spre Antsirabe prin peisaje montane, printre dealuri și culturi de orez. Pe drum veți vedea multe monumente funerare, unele simple, altele foarte complexe, dovadă a importanței pe care o are viața de apoi în cultura locală. Veți ajunge după amiaza în Antsirabe, denumit și ”Orașul apelor”, datorită izvoarelor sale de apă minerală – ”Visy Gasy”. Orașul, foarte dezvoltat economic, este renumit și pentru ricșele sale dar și pentru pietrele prețioase și semi-prețioase.

  Cazare B&B la Le Royal Palace sau similar.

 5. Ziua 5 Antsirabe – Fianarantsoa (245 km, aprox 7 ore)

  După micul dejun, veți face un scurt tur al orașului și al unor ateliere de pietre semiprețioase. Veți merge în Ambositra, capitala manufacturii, unde veți vizita diferite magazine de suveniruri și obiecte manufacturate. Veți continua spre Fianarantsoa, urmând drumul naţional 7. Veți ajunge seara și vă veți caza.

  Cazare B&B la La Riziere sau similar.

 6. Ziua 6 Fianarantsoa – Ranohira (310 km, aprox 6 ore)

  După micul dejun, veți face un scurt tur al orașului Fianarantsoa, ”capitala” tribului Betsileo. Vă veți continua drumul spre sud și puteți vizita o fabrică de hârtie din Ambalavao, mai ales că vizita durează aproximativ 10 minute. Veți descoperi cum se face manual hârtia iar la final veți putea cumpăra produse din făbricuță. Veți vizita rezervația Anja pentru a vedea îndeaproape lemurii catta. După amiaza, a doua parte a călătoriei vă va prinde în câmpiile de dinainte de Ranohira. Veți vedea cum peisajul se schimbă treptat, pe măsură ce treceți prin muntele ”Poarta către sud” spre peisajul rural al tribului Betsileo, dominat de stânci de granit. Aici, veți observa că se schimbă și arhitectura caselor, cele cu un singur etaj, de tip african, fiind înlocuite de cele cu 2 etaje, specifice mai mult Asiei de sud-est.

  Cazare B&B la Motel de l’Isalo sau similar.

 7. Ziua 7 Ranohira (vizită la Parcul Național Isalo)

  După micul dejun, veți merge spre satul Ranohira unde veți veți fi întâmpinați de un ghid local. Veți merge în zona de parcare de unde veți începe călătoria prin rezervație. Veți merge prima oară spre faimoasa ”Piscine Naturelle”, prin peisaje spectaculoase și pline de plante endemice precum Aloe, Pachypodium, Kalanchoes și arbori Tapia. Veți petrece aproximativ 30 de minute la piscină și veți continua călătoria spre locul numit Namaza. Această plimbare va dura aproximativ 2 ore, timp în care veți avea ocazia de a vedea din nou lemurii catta dar și alte specii de păsări și alte animale. După amiaza veți merge spre Cascada Nimfelor unde puteți vedea sturzul de stâncă al lui Benson, specie endemică. Vă veți întoarce spre parcare și înapoi la cazare.

  Cazare B&B la Motel de l’Isalo sau similar.

 8. Ziua 8 Ranohira – Tulear (245 km, aprox 4 ore)

  După micul dejun, veți merge spre Toliara prin diferite sate și comunități de mineri de safir și prin savana specifică sudului. Pe drum veți vedea numeroși arbori de baobab dar și sate ale triburilor din sud. Veți face o oprire la Parcul Național Zombitse pentru a vedea lemurienii și alte animale sălbatice. Veți continua drumul spre Toliara, veți face un scurt tur al orașului și o vizită la piața locală de scoici și fructe de mare. Veți vizita și grădina botanică Arboretum Antsoaky.

  Cazare B&B la Auberge de la Table sau similar.

 9. Ziua 9 Toliara – Anakao (transfer cu ambarcațiune)

  După micul dejun, în jur de 9:30 veți fi transferați cu o ambarcațiune către Anakao. După ce vă instalați în cameră, aveți toată ziua la dispoziție pentru a vă relaxa.

  Cazare cu demipensiune la Anakao Ocean Lodge sau similar.

 10. Ziua 10 Abakao

  Puteți petrece toată ziua la soare sau puteți alege o excursie opțională pe insula Nosy Ve, situată la 5 kilometri de satul Anakao. Insula este nelocuită și se spune că francezii au ajuns prima oară aici în 1888. Locul a fost folosit odinioară ca ascunzătoare de către pirați dar și ca port de plecare a sclavilor. Nasy Ve este un loc sacru pentru localnicii Vezo, aici desfășurându-se ritualuri de sacrificare a zebu, conform cu tradițiile locale. De asemenea, insula este foarte căutată de ornitologi din întreaga lume.

  Cazare cu demipensiune la Anakao Ocean Lodge sau similar.

 11. Ziua 11 Anakao – Toliara – Antananarivo (zbor intern)

  Veți pleca dimineața cu o ambarcațiune spre Tulear, unde veți fi transferați către aeroport pentru un zbor intern către Antananarivo. Veți fi transferați către hotel.

  Cazare B&B la Palissandre Hotel sau similar.

 12. Ziua 12 Antananarivo – zbor spre casă

  După micul dejun, veți fi preluați și veți vizita Dealul Sfânt Ambohimanga, ce face parte din patrimoniul UNESCO. Dacă va fi timp, veți face și un tur al orașului Antananarivo, după care veți fi transferați către aeroportul internațional Ivato pentru zborul spre casă.