fbpx

Circuit în Peru – de la misterele incaşilor la misterele naturii

de la
2.535,00 

Circuit în Peru, 16 zile

În 2021 vă propunem să călătorim împreună Peru. O destinație care aproape nu mai necesită nici o prezentare. Veți avea ocazia să descoperiți una dintre cele mai fascinante civilizații – cultura Inca, dar și peisaje de o spectaculozitate deosebită. De la Lima plecăm spre Insulele Ballestas, pentru a admira numeroasele specii de păsări și animale, printre care foci, lei de mare sau pinguinii humboldt. Apoi vom survola misterioasele petroglife cunoscute drept liniile Nazca. Apoi vom descoperi Arequipa, orașul alb. Apoi ne îndreptăm spre Altiplano și spre valea râului Colca, trecând printre vulcani și creste a căror înălțime depășește adeseori 6000 m. Admirăm zborul impresionant al condorilor la Cruz del Condor, apoi pașii ne poartă spre Lacul Titicaca. În a doua săptămână a circuitului nostru facem o scurtă incursiune in Bolivia, pentru a admira situl  arheologic Tiahuanaco. După care, bineînțeles, revenim in Peru pentru a vizita Machu Picchu, Vinicunca (muntele curcubeu) și bineînțeles Cusco.

 

Tariful este valabil pentru grup de minim 9 persoane.

Data de plecare: Septembrie 2021

 • Recenzii 0 Reviews
  0/5
 • Tipul vacanței Tipul activității
   Circuit ghidat, Circuite culturale, Istorie
  • Nivelul activității Moderat
   3/8
  • Mărime grup Grup mic
   4-9
  Totul despre Circuit în Peru – de la misterele incaşilor la misterele naturii.

  Vă propunem un circuit în Peru și in 2019. O destinație care aproape nu mai necesită nici o prezentare. Aveți ocazia să descoperiți una dintre cele mai fascinante civilizații – cultura Inca, dar și peisaje de o spectaculozitate deosebită. De la Lima plecăm spre Insulele Ballestas, pentru a admira numeroasele specii de păsări și animale, printre care foci, lei de mare sau pinguinii humboldt. Apoi vom survola misterioasele petroglife cunoscute drept liniile Nazca. Apoi vom descoperi Arequipa, orașul alb. Apoi ne îndreptăm spre Altiplano și spre valea râului Colca, trecând printre vulcani și creste a căror înălțime depășește adeseori 6000 m. Admirăm zborul impresionant al condorilor la Cruz del Condor, apoi pașii ne poartă spre Lacul Titicaca. În a doua săptămână a circuitului nostru facem o scurtă incursiune in Bolivia, pentru a admira situl  arheologic Tiahuanaco. După care, bineînțeles, revenim în Peru pentru a vizita Machu Picchu, Vinicunca (muntele curcubeu) și bineînțeles Cuzco.

  Ce este inclus și ce nu este inclus în tarif
  Ce este inclus în acest tarif?Items that are included in the cost of tour price.
  • biletele de avion pentru cursele interne şi taxele de aeroport aferente
  • toate transferurile şi transportul cu autocar pe durata circuitului
  • 15 nopţi cazare cu mic dejun în camera dublă hotel 3-4*
  • prânz în ziua a 10-a
  • bilet de avion pentru survolarea liniilor Nazca
  • bilet de intrare în situl arheologic Machu Picchu
  • tur cu ghid specializat în situl arheologic Machu Picchu
  • bilet de tren Ollantaytambo-Machu Picchu-Aguas Calientes
  • bilete de intrare la muzee şi situri arheologice în ziua a 9-a
  • plimbare cu barca pe Lacul Titicaca
  • tur privat cu ghid al sitului Tiahuanaco, Puma Punku – Bolivia
  • tur privat Cusco – Valle Sagrado – Ollantaytambo şi retur
  • bilet turistic general BTG care asigură intrarea la majoritatea obiectivelor istorice, arheologice, arhitectonice şi muzee din zona Cusco si Valle Sagrado
  • transport, mese (mic dejun şi prânz) şi ghidaj montan în ziua a 14-a
  • viza de Bolivia
  • ghid român pe toată durata circuitului
  Ce nu este inclus în acest tarif?Items that are not included in the cost of tour price.
  • bilet de avion spre Lima
  • alte mese decât cele specificate în program
  • băuturile alcoolice şi nealcoolice
  • obiective istorice, arheologice din zona Cusco, neincluse în biletul turistic general (acestea fiind optionale)
  • orice alte servicii solicitate de turişti, dar nespecificate în program
  • taxa intrare Colca Canyon: cca. 20 usd
  1. Ziua 1 Bienvenido a Lima!

   Întâlnire cu ghidul în aeroportul din Lima. Bienvenido a Lima!
   Efectuăm transferul de la aeroport la hotel. Ne cazăm și ieșim într-o plimbare pentru a descoperi Lima şi pentru a servi cina pe țărmul Pacificului.

   Plaza de Armas, Lima, Peru

   În funcţie de timpul disponibil, mergem în Plaza de Armas-una din cele mai frumoase pieţe din America de sud.

   Cazare la hotel în Lima.

  2. Ziua 2 Lima - Paracas – Nazca

   Plecăm foarte devreme dimineaţa (ora 4:00) cu autocarul către Paracas, micuţa  aşezare de pe litoralul  Pacificului. Paracas este punctul de plecare pentru excursia din Insulele Balletas. Ne îmbarcăm şi ne îndreptăm către Insulele Ballestas, formaţiuni stâncoase spectaculoase unde descoperim o extraordinară diversitate biologică, paradis pentru pinguini, foci, lei de mare dar şi pentru nenumărate păsări care în decursul timpului au produs una din bogăţiile din Peru – guano,  a cărui exploatare  a încetat, în prezent zona fiind protejată.

   paracas

   Pe drumul de întoarcere  observăm uriaşul Candelabrio, una din petroglifele care s-a păstrat de la populaţia istorică paracas.  În cursul după-amiezii plecăm  cu autocarul  spre Nazca. paracas1

   Cazare la hotel în Nazca.

  3. Ziua 3 Nazca (588 m) - Arequipa

   Nazca este un orăşel aşezat la marginea desertului, fiind celebru datorită misterioaselor petroglife reprezentate prin figuri zoomorfe cum sunt păianjenul, balena, maimuţa, condorul, pasărea colibri etc, obţinute prin îndepărtarea stratului superficial al solului. Motivele şi acurateţea cu care au fost executate rămân încă un mister.  Datorită dimensiunilor de zeci, sute de metri sau chiar kilometri, aceste petroglife nu pot fi observate decât de la înălţime.

   În dimineaţa acestei zile, după micul dejun, ne îndreptăm spre aeroportul local Maria Reiche unde suntem aşteptaţi să ne îmbarcăm în avioanele special destinate observării acestor uluitoare petroglife, într-un zbor de neuitat de  aprox. 30 de minute.

   AFD-WH1-003-77

   După-amiază plecăm cu autocarul spre  Arequipa. Cazare la hotel în Arequipa.

  4. Ziua 4 Arequipa (2300 m)

   Arequipa este al doilea oraş ca mărime din Peru, aflat la 2300 m altitudine, ce ocupă un loc special  pentru  arhitectura  colonială şi specificul clădirilor ridicate din “sillar” – un material  de construcţie de origine vulcanică de la care oraşul a primit  supranumele de Oraşul alb. Vizităm centrul oraşului: Plaza de Armas,  Basílica Catedral de Arequipa, Monasterio de Santa Catalina, embleme ale  acestui oraş fermecător.

   Arequipa

   În 1995 pe vârful vulcanului inactiv Ampato, aflat în regiune, a fost descoperită “Doncella Inca de Hielo” – Fecioara de gheaţă, mumia îngheţată a unei adolescente de 14 ani  care a fost adusă ca ofrandă în cadrul unui ritual de sacrificiu specific perioadei incaşe.  Acum, Juanita, celebra mumie se află la Arequipa şi poate fi văzută la Museo Santuario Andino.

   Va urma o seară liberă în care ne vom relaxa la o terasa sau ne putem întâlni cu comunitatea românească din oraş. Ne aflăm la 2300 m altitudine, această zi petrecută aici este un prim pas în procesul de aclimatizare la care organismul nostru va fi supus în zilele următoare.
   Cazare la hotel în Arequipa. 

  5. Ziua 5 Chivay (3600m) - Canionul Colca (al doilea cel mai adânc canion din lume)

   Lăsăm în urmă Arequipa şi ne îndreptăm spre Altiplano, forma de relief specific andină, un întins podiş relativ plat, aflat la cca. 3500 m. Vom  trece pe lângă vulcanii: Ampato – pe al cărui vârf a fost descoperită Juanita, Wallca Wallca, Sabancaya-un vulcan încă activ.  Ne oprim să admirăm crestele ale căror înălţimi depăşesc 6000 de metri şi totodată vom servi un ceai din frunze de coca, antidotul tradiţional peruan pentru combaterea efectelor altitudinii. Traseul nostru va intra pe valea  râului Colca, până la Chivay, cel mai mare oraş al regiunii.

    

   Fiind izolată de restul teritoriului prin formele de relief, în  valea râului Colca s-au pastrat, de-a lungul timpului, tradiţiile, dansurile şi muzica. Astfel, valea râului Colca este considerată ca păstrătoarea folclorului peruan autentic.

   În această seară putem participa la o cină specială unde ne vom bucura împreună cu localnicii de masă, muzica şi dansurile  tradiţionale.

   Ne aflăm la cca. 3600 m şi este de asteptat ca organismul nostru să resimtă efectele altitudinii, însă acestea se vor atenua sau chiar vor dispărea după ce vom recurge la remediul tradiţional, consumul sporit de ceai şi lichide. Ghidul dumneavoastră vă va consilia pentru o aclimatizare mai rapidă.

   Cazare la hotel în Chivay.

  6. Ziua 6 Chivay (3600m) - Puno (3812 m)

   Plecăm să vizităm condorii! Cu o diferenţă de nivel care ajunge până la 3400m, Canionul Colca este unul din cele mai impresionante fenomene geologice de acest tip din lume. Aici, în dimineţile însorite se dezvoltă curenţi ascensionali foarte puternici pe care cele mai mari păsări de pe Terra – condorii, Vultur Gryphus, îi folosesc pentru a se avânta în înălţimi. Cel mai potrivit loc pentru a admira aceşti veritabili stăpâni ai canionului este Cruz del Condor, locul unde râul Colca face o schimbare de direcţie, ceea ce a creat condiţiile potrivite pentru dezvoltarea unei mari populaţii de condori, aceştia putând fi observaţi de la mică distanţă de pe platformele special amenajate.

   Curenţii ascendenţi care antrenează în înălţimi aceste vieţuitoare maiestuoase nu durează foarte mult aşa încât vom lăsa condorii în zările albastre şi, după o foarte scurtă plimbare unde avem șansa să observăm flora locală sau să găsim cel mai mare colibri din America de sud, noi ne continuăm drumul.

   condor

   Colibri, Peru

   De aici  traversăm Anzii prin spectaculoasa şi aproape nelocuita câmpie înaltă  –  Altiplano.

   altiplano

   Cazare la Puno pe malul lacului Titicaca (Puma de piatră).

  7. Ziua 7 Puno (3812 m) – Excursie pe Lacul Titicaca

   Învăluit într-o aură mistică, misterioasă şi exotică Lacul Titicaca este poate cel mai cunoscut lac din lume. Numele lui semnifică “puma de piatră” în limba vechilor locuitori, datorită formei sale asemănătoare cu această felină, care şi ea ocupă un loc special în miturile andine.

   În această dimineaţă ne îmbarcăm în şalupe cu motor şi pornim într-o călătorie de neuitat pe cel mai înalt lac navigabil din lume  aflat la 3800m altitudine.

    8787071476_21822d53c6_z

   Vom naviga  până la insulele Uros, insule artificiale plutitoare construite de populatia Aymara. Vom debarca pe aceste insule şi vom avea avea prilejul să observăm stilul de viaţă  în armonie cu natura dar şi tehnica ancestrală de construcţie a acestor insule din stuf local “totora” – acelaşi material din care exploratorul norvegian Thor Heyrdal a construit pluta cu care a traversat Pacificul în cadrul expediţiei Kon Tiki; aici vom găsi chiar o copie a acestei plute. Navigăm apoi  către insula naturala Taquille locuită de urmaşii populaţiei incaşe. Vom descoperi insula pe jos, de-a lungul unui drum străvechi care oferă o privelişte extraordinară asupa lacului şi a munţilor din depărtare. În piaţa centrală se află celebrul muzeu al artizanatului, unde avem prilejul să admirăm costume şi obiecte de artizanat specifice, toate produse manual din lână alpaca. După-amiază ne îmbarcăm şi  traversăm  lacul Titicaca înapoi la Puno.

   Cazare la hotel în Puno. 

  8. Ziua 8 Puno (3812 m) -Tiahuanaco Bolivia - Puno

   Astăzi vom pleca spre Bolivia, în zona sudică a lacului Titicaca şi vom vizita  situl arheologic Tiahuanaco, centru precolumbian religios şi de cult, ale cărui vestigii se întind înapoi în timp în jurul anului 1500 i.en, deşi unele cercetări conduc şi mai departe în timp, primele vestigii chiar spre 15.000 i.en. Multe din întrebările fără răspuns asociate acestui imens loc sacru, se datorează faptului că blocuri de piatră de zeci, sute de tone cu detalii complexe au fost prelucrate cu o uimitoare şi inexplicabilă acurateţe, ceea ce dovedeşte stăpânirea unei tehnologii superioare. Chiar şi cu tehnologiile actuale ar fi dificil de obţinut reproduceri ale acestora. Vizităm Kalasasaya, Inti Punku, Quilla Punku,  Akapana, Puma Punku în final Museo Litico Monumental, atracţia principală Monolito Bennet Pachamama cu înălţimea de 7,5m.

   Tiahuanaco, Bolivia

   Seara ne reîntoarcem în Peru la Puno. Cazare la hotel în Puno.

  9. Ziua 9 Puno - Cusco

   Dimineața devreme, ora 7:00, ne îmbarcăm în autocar. Lăsăm în urmă ”las orillas del Titicaca” – țărmul lacului Titicaca (https://www.youtube.com/watch?v=yl10z60LcuU) și ne îndreptăm spre Cusco cu autocar turistic*. Vom urma “Ruta del sol”, un drum  antic care face legătura între regiunile istorice Puno și Cusco. Pe parcursul drumului vom vizita mai multe vestigii istorice: Andahuaylillas, Raqchi – Templu inchinat zeului Wiracocha, apoi vom servi prânzul la restaurantul turistic Sicuani. Traversăm pasul La Raya 4335 m, unde facem o pauză pentru a admira priveliștea deosebită din cel mai înalt punct al traseului nostru de astăzi, apoi mai departe vizităm Museo de Pukara-un important centru ceremonial incaș din Altiplano.

   După-amiază ajungem la Cusco și ne cazăm la hotel. Seara- timp liber la Cusco.

   Cazare la hotel în Cusco.

   * În cadrul acestui tur sunt incluse intrările la muzee și obiectivele arheologice precum și prânzul la restaurantul turistic Sicuani

  10. Ziua 10 Cusco (3350 m)

   Iată-ne la Cusco – capitala istorică a Imperiului Inca – Tawantinsuyo așa cum se intitula marele Imperiu în limba quechua, limba vechilor incași.  Pornim din  Plaza de Armas, vizităm Catedrala,Convent de Santo Domingo, Koricancha Templul Soarelui, La Compania de Jesus-vestigii ale trecutului inca dar și ale schimbărilor aduse de conchistadori. Urmele măreției de odinioară se văd la tot pasul în îmbinarea perfectă a blocurilor de piatră care alcătuiesc temelia majorității clădirilor, în strălucirea costumelor, în muzica ce se aude pe străzi. Vom continua cu vizitarea celor mai importante temple și fortificații din jurul Cusco: Fortăreața Pucapucara, Templul Sacsayhuaman, amfiteatrul ritualic Qenqo, Templul Tambomachay. Nu putem ocoli strada Hatun Rumioq de-a lungul căreia putem observa vechile ziduri inca care au păstrat tehnica impecabilă de îmbinare a blocurilor de piatră, fermecătorul cartier San Blas rămas aproape neschimbat, cu străduțele sale din alte vremuri.  Seara, luăm cina la unul din restaurantele din zona cosmopolită a orasului, unde putem servi cuyo – porcușorul de Guinea, una din delicatesele bucătăriei peruane.

   Cusco, Peru

   Cusco, Peru

   Cazare la hotel în Cusco.

  11. Ziua 11 Cusco (3350 m)-Valea sacra a incaşilor-Ollantaytambo (2750 m)

   Astăzi vom porni cu transport privat către valea râului Urubamba-Valea sacră a incaşilor, vom vizita Awanacancha- un centru deosebit de producţie  manuală a obiectelor de artizanat după metode ancestrale,  putând observa diferența între cele 4 tipuri de lame existente în Peru.  Intrăm pe valea râului Urubamba, vizităm fortăreața Pisac, dar și Mercado Artesanal unde există o ofertă bogată de obiecte de artizanat și bijuterii de argint. Traversăm o zonă încărcată de istorie și ajungem la Ollantaytambo-destinația noastră de astăzi, unde drumul se închide natural cu un munte pe care incașii au construit o formidabilă cetate.

   Valea sacra Ollantaytambo

    De pe terasele înalte ale cetății care păstrează o profundă încărcătura istorică, ne putem imagina cum în 1537 s-a desfășurat încleștarea ultimei bătălii pe care au câștigat-o incașii în fața conchistadorilor,  înainte să fie înfrânți definitiv de invadatori.

   Cazare la hotel în Ollantaytambo.

  12. Ziua 12 Ollantaytambo (2750 m) - Machu Picchu (2450 m)

   Mic dejun matinal. Continuăm aventura noastră cu trenul de-a lungul văii Urubamba spre așezarea modernă Machu Picchu. De aici, cu microbuze speciale ajungem la legendarul Machu Picchu – ultimul oraș incaș, nedescoperit de spanioli.

   Machu Picchu
   Machu Picchu

   Vizităm* Templul soarelui, Templul celor trei ferestre, Templul condorului, Intihuatana – altarul de sacrificiu sau putem urma poteca inca spre Inti punku- Poarta  soarelui de unde avem o priveliște extraordinară asupra întregului sit și spre vârful Huayana Picchu care domină orașul antic.

   După-amiază ne întoarcem în așezarea modernă, servim masa și vizităm statuia întemeietorului imperiului incaș, Pachacutec inka Yupanqui  în timpul căruia a fost construit Machu Picchu. Seara vom revenim cu trenul la Ollantaytambo.

   Cazare la hotel în Ollantaytambo.

   *tur cu ghid specializat, în limba engleză și tradus în română

  13. Ziua 13 Ollantaytambo (2750 m) - Cusco (3350 m)

   Astăzi continuăm călătoria noastră cu microbuz privat, cu vizitarea teraselor pentru exploatarea sării de la Maras, care dăinuie de pe vremea incașilor.  Aici, un munte întreg este acoperit de bazine alimentate de izvoare saline de  mare concentrație, de unde se obține sarea după metode străvechi dar extrem de eficiente.  Vizităm sit-ul Moray cunoscut pentru terasele sale neobisnuite, așezate pe versanții unei structuri geologice de forma unei pâlnii.

   După-amiaza vom ajunge înapoi la Cusco. Seara-timp liber în Cusco.

   Cazare la hotel în Cusco.

  14. Ziua 14 Cusco (3350 m) – Vinicunca – Cusco

   Plecăm foarte devreme dimineaţa (3:30-04:00) de la Cusco la Quesiuno. Ajungem după aprox. 4 ore şi luăm micul dejun.

   Vom avea parte de imagini deosebite ale vestitului munte curcubeu Vinicunca. După 4-5 ore petrecute aici ne reîntoarcem la Quesiuno unde luăm prânzul şi mergem înapi la Cusco, unde vom ajunge în jurul orei 20:00.

   Pe parcursul acestei ture pe muntele curcubeu, cei mai puţin antrenaţi pot închiria un cal (aprox. 50 usd, se achită la faţa locului).

   Vinicunca - muntele Curcubeu

   Cei doritori să aprofundeze cultura, pot petrece această zi la Cusco, vizitând muzeele şi vestigiile incaşe care abundă în fosta capitală imperială, biletele de intrare fiind cuprinse în BTG.

    Cazare la Cusco.

  15. Ziua 15 Cusco - Lima

   Dimineața zburăm spre Lima. După ce ne instalăm la hotel vizităm centrul istoric, Plaza Mayor, Plaza San Martin- unde se află un impresionant monument al generalului Jose de San Martin el Libertador del Peru. Este uimitoare densitatea de palate și clădiri impunătoare din perioada coloniala dar și modernă!

   Petrecem seara la unul din restaurantele din zona centrală.

   Cazare la hotel în Lima.

  16. Ziua 16 Lima

   Lima – zi liberă pentru vizitarea orașului. În funcție de timpul disponibil vizităm cartierul Miraflores aflat pe țărmul Pacificului, cu celebrul său Parque del Amor, Parque Kennedy sau vizităm centrul de artizanat de unde ne vom  completa rezerva de suveniruri peruane. Ne luăm ”La Revedere” de la Lima și efectuăm transferul spre aeroport.