fbpx

Circuit în Sri Lanka. Hiking, plaje, temple budiste, peisaje montane

de la
946,00 

Circuit în Sri Lanka – 16 zile

Plaje nesfârșite, ruine, „găști” de elefanți, plantații de ceai, temple hinduse și budhiste, peisaje montane spectaculoase. Aceasta este Sri Lanka.
Vă propunem un circuit în Sri Lanka, un circuit activ în care vom vizita sate pescărești, mânăstiri situate pe vârf de munte, orașe antice precum Anuradhapura (parte a patrimoniului mondial UNESCO) sau Polonnaruwa, a doua capitală a țării.  Vizităm cetatea de piatră Sigiriya – a opta minune a lumii și Peștera Templu Dambulla – sit Patrimoniu Mondial. Vom explora o grădină de condimente în zona deluroasă Matale – unde vom face o drumeție de-a lungul lanțului  muntos  Knucles; urcăm la templul de pe Vârful lui Adam (2243m) sau mergem în zona Câmpiilor Hortons. Iar circuitul nostru în Sri Lanka se încheie cu vizita parcului național Udawalawe,  într-un safari cu jeep-ul în timpul căruia se vom vedea elefanți, păsări tropicale, căprioare și crocodili.

Data de plecare: 1 mai 2021

Tarif valabil pentru 10 persoane.

 • Recenzii 0 Reviews
  0/5
 • Tipul vacanței Tipul activității
   Circuit ghidat
  • Nivelul activității Moderat
   3/8
  • Mărime grup Grup mic
   4-10 persoane
  Totul despre Circuit în Sri Lanka. Hiking, plaje, temple budiste, peisaje montane.

  Circuit în Sri Lanka – 16 zile

  Plaje nesfârșite, ruine peste care timpul a uitat să mai treacă, oameni foarte ospitalieri, „găști” de elefanți, valurile oceanului indian, plantații de ceai, temple hinduse și budhiste și peisaje montane spectaculoase. Aceasta este Sri Lanka. Vă propunem un circuit în Sri Lanka, un circuit activ în care vom vizita sate pescărești, mânăstiri situate pe vârf de munte, orașe antice precum Anuradhapura (parte a patrimoniului mondial UNESCO) sau Polonnaruwa, a doua capitală a țării.  Vizităm cetatea de piatră Sigiriya – a opta minune a lumii și Sit al Patrimoniului Mondial, Peștera Templu Dambulla – sit Patrimoniu Mondial , zona deluroasă Matale – unde vizităm o grădină de condimente, facem o drumeție de-a lungul lanțului  muntos  Knucles, urcăm la templul de pe Vârful lui Adam (2243m) sau facem trekking în zona Câmpiilor Hortons.

  Iar circuitul nostru în Sri Lanka se încheie cu vizita parcului național Udawalawe,  într-un safari cu jeep-ul în timpul căruia se vom vedea elefanți, păsări tropicale, căprioare și crocodili.

  Sigiriya Rock Sri Lanka

  Sigiriya Rock

  Ce este inclus și ce nu este inclus în tarif
  Ce este inclus în acest tarif?Items that are included in the cost of tour price.
  • Transport cu microbuz cu aer condiţionat, inclusiv transferul de la/la aeroport cu ghid/şofer vorbitor de limba engleză
  • Cazare la hoteluri/pensiuni conform programului turistic
  • Cazare cu demipensiune (exceptând zilele 10, 11 şi 12 unde este pensiune completă)
  • Biciclete pentru vizită în Polonaruwa
  • Jeep-safari în parcul Udawalawe
  • Picnic în ziua pe munte
  • Ghid local vorbitor de limba engleză pe toata perioada circuitului
  Ce nu este inclus în acest tarif?Items that are not included in the cost of tour price.
  • taxele de intrare la obiectivele vizitate și taxa de intrare în parcul național
  • excursii opţionale
  • taxă pentru înregistrare video la siturile vizitate
  • bacşiş pentru şofer şi ghid
  • asigurare medicală/storno
  • taxa de viză (45 usd)
  1. Ziua 1 Sosire în Colombo-Negombo

   Sosim pe Aeroportul Internaţional Colombo, unde ne  întâlnim cu reprezentantul local și efectuăm transferul către orașul de coastă Negombo (aproximativ 30 minute de aeroport). După-amiaza ne relaxăm la piscina hotelului.

   Cină și cazare la hotel.

  2. Ziua 2 Negombo-Anuradhapura

   Dimineaţa vom vizita satul pescăresc Negombo pentru a vedea catamaranele de pescuit întorcându-se cu captura zilnică pe care o vor pune la vânzare pe plajă.  Ne continuăm drumul spre Anuradhapura, iar după-amiaza vizităm capitala antică și urcăm Mihintale, la o veche mănăstire din pădure, situată în vârf de munte.

   Anuradhapura este un important oraș antic din Sri Lanka. Oraşul este faimos pentru ruinele sale bine conservate, ale unei civilizații vechi și pentru sit-ul Patrimoniul Mondial. Se crede că din secolul al 4-lea î.Hr. și până la începutul secolului al 11-lea î.Hr, Anuradhapura a fost capitala regatului sinhalez.

  3. Ziua 3 Anuradhapura-Jaffna

   După micul dejun, plecăm spre oraşul din nord, Jaffna, trecând prin Vavuniya. Ajungem la hotel şi efectuăm check-in-ul, iar după-amiaza vizităm orașul Jaffna și Fortul olandez – acest tur se poate face și cu bicicleta.

   Cină și cazare la hotel.

  4. Ziua 4 Jaffna

   Întreaga zi vizităm orașul Jaffna și împrejurimile. Vom vizita templul Nagadeepa situat pe insula Nainativu , la 30 mile de coastă și 35 de mile de India. Pentru a ajunge pe insulă vom lua feribotul, care pleacă la fiecare 20 de minute.

   Vizita orașului Jaffna va include şi templul Nallur – unul din cele mai mari temple hinduse din țară, Keerimalai – un alt loc sfânt pentru hinduși în Jaffna și plaja cu nisip Casuarina.

   Cină și cazare la hotel.

  5. Ziua 5 Sigiriya (Muntele leilor)

   Astăzi ne vom îndrepta către Sigiriya. După-amiaza urcăm la cetatea de piatră Sigiriya – a opta minune a lumii și Sit al Patrimoniului Mondial. Aceasta este o fortăreață – palat din piatră construită în vârful unei stânci care se ridică până la 183 metri. Această fortăreață a fost construită de regele paricid Kasyappa în secolul al V- lea. În timpul urcușului către vârful stâncii se pot admira câteva dintre minunile acestui palat în ruină ca picturile de pe stânci sau ”frescele”, iar de pe vârf vom avea o vedere panoramică asupra împrejurimilor.

   Cină și cazare la hotel.

  6. Ziua 6 Polonnaruwa – Sigiriya

   Astăzi vom pleca către Polonnaruwa pentru a vizita acest vechi oraș budist și ruinele sale. Acest tur se poate face și cu bicicleta, la cerere. Polonnaruwa a fost a doua capitală a țării din secolul al XI-lea î. Hr. iar orașul bine conservat are mai multe situri arheologice de vizitat. ’Galvihara’  este unul din aceste situri remarcabile, cu trei statui ale lui Buddha sculptate în trei poziții diferite, dintr-o singură și imensă rocă.
   După vizită, ne vom întoarce la Sigiriya pentru cină și cazare.

  7. Ziua 7 Sigiriya–Dambulla–Matale–Rattota

   Astăzi vom pleca către Dambulla unde vom vizita Peștera Templu Dambulla– sit Patrimoniu Mondial  – un templu liniștit și pitoresc ascuns sub o stâncă decorată în interior de picturi murale care acoperă aproape 23.000 mp din suprafața stâncii.

   Plecăm spre Matale – o zonă deluroasă unde vom vizita o grădină de condimente – aici se pot vedea toate tipurile de condimente folosite în bucătăria locală şi tot aici se va lua prânzul. Vom continua călătoria către Rattota, unde ne vom caza.

   Cazare la Sir John’s Bungalow 3* sau similar.

  8. Ziua 8 Rattota – Manigala – Kandy

   Dimineaţa vom face o drumeție de-a lungul unui mic lanț muntos cunoscut sub numele de Knucles, având o înălțime de 1863 m. Vom trece prin vegetația tropicală, prin mici sate agricole și câmpuri de orez caracteristice acestei zone. Clima este mai rece și plăcută pentru drumeții. După un prânz-picnic, lângă râu, vom continua călătoria spre Kandy.

   Ajungem în Kandy pentru cină și cazare.

   Cazare la Thotupola Residence sau similar.

  9. Ziua 9 Kandy

   Ziua de astăzi o petrecem în Kandy – capitala de pe deal a țării, ultimul regat din Sri Lanka înainte ca insula să fie colonizată de britanici. Vizităm Templul Dintelui cunoscut şi ca ”Dalada Maligawa” unde relicva dintelui Lordului Buddha este pus într-o raclă în acest templu. Mulți pelegrini budiști oferă omagii și flori dimineața și seara.

   După vizitarea templului puteți participa la un dans tradițional Kandyan.

   Cină și cazare la Thotupola Residence sau similar.

  10. Ziua 10 Kandy/Kitulgala/Maskeliya

   Dimineața vom pleca către Kitulgala, un oraș situat de-a lungul râului Kelani. Aici vom putea face rafting pe ape repezi.

   După prânz vom pleca spre Maskeliya unde luăm cina și ne cazăm.

   Cazare la Upper Glencairn Bungalow sau similar.

  11. Ziua 11 Maskeliya /Nuwara Eliya/Diyatalawa

   Dimineața devreme vom incepe urcarea pe Vârful lui Adam (2243m) – munte care are un templu în vârf – acest pelerinaj este făcut de obicei de localnici de religii diferite. Ajungem pe vârf înainte de răsărit pentru o panoramă spectaculoasă.

   Ne întoarcem la hotel pentru micul dejun, apoi vom pleca către Nuwara Eliya traversând plantații de ceai. Vizităm orașul Nuwara Eliya, după care ne îndreptăm spre Diyatalawa unde vom lua cina și ne vom caza.

   Cazare la Deen’s House sau similar.

  12. Ziua 12 Diyatalawa /Ohiya

   Dimineaţa vom porni pe un frumos traseu de trekking în zona cunoscută ca și Câmpiile Hortons. Climatul este mai rece și ideal pentru trekking. Putem face o plimbare la situl cunoscut sub numele de Capătul Lumii – marginea unei stânci unde se poate experimenta natura și viața sălbatică. De aici vom pleca spre Ohiya pentru cină şi cazare. Cazare la Misty Mountain Lodge sau similar.

  13. Ziua 13 Ohiya /Udawalawe

   După micul dejun vom pleca pe jos către stația de tren pentru a ajunge la Udawalawe. Udawalawe este parc național și îl vom vizita cu jeep-ul într-un safari în timpul căruia se vom vedea elefanți, păsări tropicale, căprioare și crocodili.

   După safari, efectuăm transferul la hotel pentru cină și cazare.

   Cazare la Mastodon Valley Safari Resort sau similar.

  14. Ziua 14 Udawalawe-Negombo

   Dimineaţa vom părăsi Udawalawe și ne vom îndrepta către Negombo – unde vom vizita vechiul Fort Olandez din Galle- Patrimoniu Mondial.

   Cazare la hotel Leighton Resort.

  15. Ziua 15 Mirissa

   Ultima zi o vom petrece la plajă, în Mirissa. Plaja este cunoscută ca fiind una din cele mai frumoase din Sri Lanka, un adevărat paradis tropical.

   Cazara la Handagedara Resort.

  16. Ziua 16 Plecare spre casă

   Ne luăm la revedere de la această tară mică dar fascinantă și ne îndreptăm spre casă cu amintiri frumoase și cu dorința de a ne reîntoarce.

  Fortul Galle

  Jaffna Sri Lanka

  Yapahuwa, Sri Lanka