fbpx

Circuit în Maroc – capitale imperiale. Cultură berberă și arabă, culori și deşert

de la
950,00 

Circuit în Maroc – Cultură berberă și arabă, culori și deşert

Acest circuit în Maroc ne poartă prin orașele imperiale, prin deșertul Sahara pentru plimbare pe cămile și apoi pe coasta Atlanticului, pentru a admira orașe fascinante precum Essaouira sau El Jadida.

Date de plecare:  7 martie 2020, 20 martie 2020

De ce să alegi programul Neotour Braşov:

 • Avem experienţa programelor reuşite în Maroc
 • Oferim cazări foarte bune în Maroc (dovada o reprezintă mărturiile turiştilor noştri)
 • Grup minim: 4 persoane
 • Ghid român dar şi ghid local marocan care va însoţi grupul pe tot circuitul şi ghizi locali în Meknes, Fez, Volubilis, Marrakech, Essaouira şi El Jadida.
 • Excursia în deşert (cu cazare în corturi berbere), inclusă în tarif.
 • Vă puteți personaliza programul

Pentru alte programe în Maroc: https://neotour-brasov.ro/circuit/expeditie-montana-maroc/ şi https://neotour-brasov.ro/circuit/marocul-pe-bicicleta/

 • Tariful este variabil, în funcţie de numărul de persoane. Tariful afişat este valabil pentru 10 persoane.
 • Recenzii 0 Reviews
  0/5
 • Tipul vacanței Tipul activității
   Circuit ghidat, Circuite culturale, Istorie
  • Nivelul activității Relax
   1/8
  • Mărime grup Grup mic
   14
  Totul despre Circuit în Maroc – capitale imperiale. Cultură berberă și arabă, culori și deşert.

  Acest tur de 11 zile în Maroc ne poartă prin orașele imperiale, prin deșertul Sahara pentru plimbare pe cămile și apoi pe coasta Atlanticului, pentru a admira orașe fascinante precum Essaouira sau El Jadida.

  Pornim circuitul din Casablanca, urmăm drumul spre Rabat, capitala administrativă a regatului marocan și mai departe spre Meknes. După ce descoperim orașul Meknes, fosta capitală a Marocului, ne îndreptăm spre Volubilis și Fez. Avem o zi întreagă pentru a descoperi orașul imperial Fez. Traversăm munții Atlas pentru a ajunge în deșertul Merzouga unde vom înnopta în corturi berbere.

  După ce admirăm răsăritul peste dunele deșertului, traversăm Cheile Dades și defileul Todra, pe drumul celor 1000 de “kasbahs” pentru a ajunge în Ouarzazate și mai departe la Situl Unesco Ait Ben Haddou și Marrakech.

  Ultimele zile le petrece pe țărmul Atlanticului, la Essaouira și El Jadida.

  Programul se organizează cu grup de minim 4, maxim 15 persoane.

  Ce este inclus și ce nu este inclus în tarif
  Ce este inclus în acest tarif?Items that are included in the cost of tour price.
  • Transport cu microbuz cu aer condiţionat
  • Cazare cu mic dejun la hotel 3*/4* sau riad-uri/pensiuni şi cazare în corturi berbere în deşert
  • Plimbare cu cămilele în deşertul Sahara
  • Cina în tabăra din deşertul Merzouga
  • Cina în Cheile Dades
  • Vizită la situl Unesco Ait Ben Haddou
  • Tur de oraş cu ghid local în Meknes, Volubilis, Fez, Marrakech, Essaouira şi El Jadida
  • Ghid marocan vorbitor de limba engleză pe toata perioada circuitului
  • Ghid român pe toată perioada circuitului
  Ce nu este inclus în acest tarif?Items that are not included in the cost of tour price.
  • Bilet de avion
  • Alte mese în afara celor specificate la servicii incluse
  • Apa, băuturi alcoolice şi nealcoolice
  • Bilete de intrare la obiectivele turistice
  • Bacşişuri (aprox. 50 euro/persoană)
  1. Ziua 1 Sosire în Casablanca

   Întâlnire cu ghidul român în aeroportul Otopeni sau în aeroportul din Casablanca. Zbor către însoritul Maroc. Sosire în aeroportul din Casablanca unde ne întâlnim cu ghidul local. Efectuăm transferul la hotel.  Cazare la hotel sau riad în Casablanca. (În funcţie de ora de sosire în Casablanca, putem efectua un tur de oraş cu ghid local).

    

   Ghidul local ne va întâmpina la aeroport și mergem la un hotel din centrul orașului Casablanca, aproape de cele mai importante atracții din oraș.

  2. Ziua 2 Vizita cu ghid în Casablanca - Rabat - Meknes

   Dimineața vom vizita capitala economică Casablanca: moscheea Hassan al II-lea și bulevardul Cornwall.

   Plecăm spre Rabat, capitala administrativă a regatului Marocan, unde vom vizita:

   • Mechouar și exteriorul Palatului Regal
   • Mausoleul lui Mohamed al V-lea
   • Kashbaha Oudaya
   • Turnul Hassan
   • Muzeul banilor

   Mai departe ne îndreptăm spre Meknes, capitala lui Ismail. Seara este liberă pentru a explora orașul în voie. Cazare la hotel sau riad în Meknes.

  3. Ziua 3 Meknes – Volubilis – Fez

   După micul dejun, vom descoperi orașul Meknes, fostă capitală a Marocului în timpul domniei lui Moulay Ismail (1672-1727).

   Vom începe turul obiectivelor turistice, vizitând poarta Bab Mansour și cei 40 de kilometri de ziduri de apărare, apoi vizităm grajdurile regale și cartierul evreiesc. După vizita în Meknes vom continua spre orașul  muntelui sfânt, Moulay Idriss Zarhon, un oraș întins peste două dealuri, la poalele muntelui Zerhoun. În orașul se regăsește Mausoleul lui Idriss, dar vizita este permisă doar pentru musulmani.

   La doar 5 kilometri depărtare este un obiectiv care nu trebuie ratat: ruinele orașului fenician și roman Volubilis. După o vizită ghidată prin interiorul sitului, ne îndreptăm spre Fez.

   Cazare la hotel sau riad în Fez.

  4. Ziua 4 Fez

   Întreaga zi este dedicată unui tur ghidat al cel mai vechi oraș imperial, fondat în anul 808 ca prima capitală politică, religioasă și culturală.

   Vom începe vizita noastră cu frumoasele Uşi de aur ale Palatul Regal, apoi mergem pe jos prin labirintul vechii Medine pentru a descoperi fiecare colț: moschei, madrase și site-uri religioase, cum ar fi Universitatea Qarawiyyin Al (cea mai veche instituție de învățământ superior din lume, conform UNESCO). Vom ajunge în cele din urmă în districtul de tăbăcari unde vom putea lua masa de prânz. După masa vom continua vizita cu zona artizanilor, care în ziua de azi dă orașului Fez binemeritatul nume de oraș al artizanilor.

   Cazare la hotel sau riad în Fez.

  5. Ziua 5 Fez - Ifran (Elveția Marocului) - Azrou - valea Midalt -Ziz - Erfoud - Rissani - dunele de nisip Merzouga (Erg Chebbi)

   După micul dejun, traversăm Munții Atlas și ne îndreaptăm spre deșertul Sahara, trecând prin mai multe orașe mici (Sefrou, Ifran, Azrou). Vizităm pădurea de cedru pentru a vedea maimuțele Mago sau Maimuțele Barbary şi continuăm apoi spre Midelt.

   Ajungem în valea Ziz unde avem multe oportunități de fotografie de-a lungul văii cu a sa oaza Tafilalt, considerată ca fiind cea mai mare oază din Africa. Continuăm spre Errachidia, Erfoud și apoi către Rissani, vechea capitală a regiunii Tafilalt. Opțional, putem vizita lui Mausoleul lui Moulay Ali Chrif, primul lider al dinastiei actuale (Alaouit). Mausoleul Moulay Ali Cherif, a fost al treilea stră-străbunic al lui Moulay Cherif, fondatorul dinastiei Alaouite din Maroc.

   Ajungem în orașul Merzouga, unde ne întâlnim cu berberii care însoţesc cămilele. Ne suim pe cămile și ne îndreptăm spre tabăra stabilită între dunele Erg Chebbi, cu o înălțime de 150 m. Pe drum, vom admira apusul peste deșert din șaua cămilelor.

   * Notă: în Merzouga ne vom opri la hotel, unde, dacă există suficient timp înainte de a începe plimbare cu cămilă, ne putem relaxa la piscină, sau face un duș.

   Cazare și cină la tabăra de corturi berbere din deșert.

  6. Ziua 6 Merzouga - Defileul Dades

   Ne trezim devreme pentru a admira răsăritul peste dunele deșertului Sahara, apoi încălecăm în șaua cămilelor pentru a ne întoarce la hotel în Merzouga, unde vom face duș și vom servi micul dejun.

   Ne îndreptăm spre cheile Dades prin Tinghir şi defileul Todra, o vale foarte frumoasă, unde, opțional, putem vizita cooperativa feminină de țesut covoare.

   Cazare într-un hotel confortabil sau riad în mijlocul cheilor Dades.

  7. Ziua 7 Defileul Dades - Ouarzazate – Kasbah Ait Ben Haddou (sit UNESCO) – Marrakech

   După micul dejun, vizităm cheile Dades pentru o ședință foto cu soarele strălucind spectaculos printre pereții de piatră. Ne îndreptăm către Boumalen, kelaat Mgouna (Valea Trandafirilor) şi oaza Skoura. Drumul este cunoscut și ca drumul celor 1000 de “kasbahs”. Optional, vizităm studiourile de film si kashbaha Taourirte din Ouarzazate. Continuăm către către Ait Benhadou Ksars pentru o scurtă vizită, apoi mergem către Marrakech prin pasul Tizi n’Tichka (2260m).

   Cazare într-un hotel confortabil sau riad în Marrakech.

  8. Ziua 8 Marrakech

   Dimineața vizităm cu ghid local cele mai importante obiective turistice cum ar fi: Mormintele Saadiane, Mellah sau Cartierul evreiesc, Palatul Bahia, Vechea Medină, Souk-urile, Piața Djemaa El fna și apoi Moscheea Koutoubia.

   După-amiază timp liber pentru a face cumpărături în interiorul piețelor tradiționale (souk). Cazare într-un hotel confortabil sau riad în Marrakech. 

  9. Ziua 9 Marrakech - Essaouira (Mogador)

   Dimineaţa părăsim Marrakech pentru a ajunge la Essaouira (3 ore de drum prin pădurea de argan). Opțional, putem vizita o cooperativă locală unde se produce ulei de argan pur dar şi alte produse cosmetice pe bază de argan. Pe drum spre Essaouira ne vom opri cu siguranță pentru a face fotografii cu zeci de capre cocoțate în copacii de argan!

   Ne vom caza şi apoi vom merge pentru o vizita ghidată prin cele mai interesante locuri din Essaouira cum ar fi cimitirul evreiesc, vechea Medina, portul de pescari, Consulatul portughez din Essaouira și, de asemenea, vom face o plimbare de-a lungul plajei din Essaouira.

   După-amiaza avem timp liber pentru cumpărături.

   Cazare în riad sau hotel în Essaouira.

  10. Ziua 10 Essaouira - Safi - Oualidiya - El Jadida

   De dimineață vom părăsi Essaouira pentru a merge mai departe spre orașul El Jadida (orașul vechi a fost inclus în  patrimoniul mondial al UNESCO în 2004). Oraș portughez El Jadida este situat pe drumul de coastă, pe cea mai liniștită plajă de pe coasta Atlanticului. Oceanul formează o piscină tip lagună în care sunt asigurate relaxarea și liniștea. În drumul nostru de-a lungul litoralului marocan vom trece prin două orașe diferite, Safi si Oualidiya.

   După-amiaza în El Jadida vom merge pentru o vizită ghidată la vechea medină. Vizita va include, de asemenea, o vizită la celebrele cisterne și, de asemenea, vedem masivele ziduri portugheze din piatră cioplită.

   Luăm masa de prânz (neinclus în tarif) în Safi într-unul din restaurantele tradiționale de pește, situate chiar în port.

   Cazare într-un hotel, în apropiere de orașul portughez.

  11. Ziua 11 Vizita cu ghid în El Jadida - Aeroportul din Casablanca - zbor către casă

   După micul dejun efectuăm transferul spre aeroportul din Casablanca pentru zborul spre România (107 km ~ 1h40’). Programul exact depinde de orarul de zbor.

  Cazari

  Oricât de fascinant este Marocul, trebuie să știți că alegerea locațiilor de cazare poate face diferența între e vacanță excelentă și una…mai puțin plăcută. Din fericire am selectat pentru dumneavoastră unele din cele mai bune locații de cazare din destinațiile pe care le vizităm. Se va sta la hoteluri și riad-uri de bună calitate, iar în noaptea în deșert se va sta în corturi berbere.

  Un meniu (salată, fel principal și desert) costă între 150-200 dh (aprox. 15-20 euro). Băuturile nu sunt incluse. La majoritatea restaurantelor nu se servește alcool.

  Tarife informative pentru intrările la obiective:

  • Moscheea Hassan al II-lea din Casablanca : 120 dh /persoană (12 euro)
  • Mormintele Saadiene din Marrakech: 70 dh/persoană (7 euro)
  • Bahia Palace Marrakech: 70 dh/persoană (7 euro)
  Overall Rating
  0/5

  Lasăți-ne un mesaj