fbpx

Etiopia-Depresiunea Danakil, Dallol, Erta Ale

de la
850,00 

Vă propunem un circuit in Etiopia, de 7 zile. Vom descoperi împreună cel mai fierbinte loc de pe Pământ-Depresiunea Danakil, vulcanul activ Erta Ale, Dallol, şi, bineînţeles, avem timp de cumpărături în Addis Abeba.

Data de plecare: 13 aprilie 2019

(la cerere se poate organiza si in alte date)

Tariful este valabil pentru grup de minim 8 persoane.

Alte circuite în Etiopia: neotour-brasov.ro/destination/ethiopia/

 • Recenzii 0 Reviews
  0/5
 • Tipul vacanței Tipul activității
   Camping, Circuit ghidat, Discovery
  • Nivelul activității Dificil
   5/8
  • Mărime grup Grup mic
   4-8
  Totul despre Etiopia-Depresiunea Danakil, Dallol, Erta Ale.

  În acest circuit în Etiopia vom descoperi cel mai fierbinte loc de pe Pământ-Depresiunea Danakil, Dallol și vulcanul activ Erta Ale.

  Ce este inclus și ce nu este inclus în tarif
  Ce este inclus în acest tarif?Items that are included in the cost of tour price.
  • Zbor Addis Ababa-Mekele
  • Transport cu Toyota Land Cruiser 4WD sau similar
  • 2 nopți cazare cu mic dejun în Addis Ababa
  • 2 nopți cazare în Mekele
  • Corturi pentru zilele 3 și 4
  • Mese (pensiune completă)
  • Transportul cu cămilele
  • Ghid local vorbitor de limba engleză
  • Ghid român
  Ce nu este inclus în acest tarif?Items that are not included in the cost of tour price.
  • Zbor Bucureşti-Addis Ababa-Bucureşti (tarif informativ: 875 euro/persoană)
  • Băuturile alcoolice la mese
  • Bacşişuri (aprox. 50 usd/persoană)
  • Taxa de viză
  1. Ziua 1 Sosire în Addis Ababa

   Ne întâlnim în aeroportul Otopeni sau în aeroportul Addis Ababa Boleo unde ne întâlnim cu ghidul local. Efectuăm transferul de la aeroport la hotel. În funcție de orarul de zbor vom putea face un tur de oraș.

   Cazare la hotel în Addis Abeba.

  2. Ziua 2 Addis Ababa-Mekele

   Astăzi zburăm de la Addis Ababa la Mekele. Vizităm palatul împăratului Yohannes al IV-lea, împărat al Etiopiei din 1872 până la moartea sa, în 1889. Cunoscut și sub numele de John IV sau Johannes, acesta este considerat unul din întemeietorii statului modern etiopian. Yohannes al IV-lea a continuat politicile de unificare a țării ale lui Tewodros al II-lea însă a acordat o anumită libertate și șefilor locali, indiferent de relația lor cu acesta.

   În timpul domniei sale, Yohannes al IV-lea a purtat războaie cu Egiptul, țară cu puternice planuri expansioniste, pe care a înfrânt-o în bătăliile de la Gundet și Gura, în ciuda superiorității tehnice a egiptenilor. Un al doilea conflict l-a avut cu italienii pe care i-a învins până la urmă în bătălia de la Dogali și i-a forțat să se retragă spre coastă.

   A murit în 10 martie 1889, în urma rănilor suferite în bătălia cu musulmanii sudanezi de la Metemna. În ochii etiopienilor, Yohannes al IV-lea a rămas un suveran dedicat credinției și patriei, pentru care a ales să-și dea și viața.

   Cazare în hotel în Mekele.

  3. Ziua 3 Mekele-Dallol

   Astăzi ajungem în Depresiunea Danakil. Călătorim de la Mekele la Hamed Ela, via Berhale (3-4 ore de condus). După masa de prânz vom vizita Dallol, cea mai nordică extensie a văii Marelui Rift-un mare șant tectonic cu o suprafață de peste 6000 km, care este se poate discerne ușor și din spațiu. Și pentru că este sub nivelul mării, pare să absoarbă toată căldura. Unul din cele mai recente cratere, Dallol, a fost format în timpul erupției din 1926. Izvoarele saline puternic colorate și depozitele fumarolelor se găsesc în zona Dallol cu porțiuni care au mai mult de 116m sub nivelul mării. Sunt întinderi galbene de sulf combinate cu zone de sare alb strălucitoare.Căldura nu este singurul lucru pe care oamenii îl resimt în Depresiunea Dallol, aceasta fiind și o zonă  unde au loc frecvent cutremure.

   Dallol este unul din cele mai îndepărtate locuri de pe Pământ. Nu există drumuri iar mijlocul de transport cel mai des folosit este…cămile.

   Cazare în cort la Dallol.

    

  4. Ziua 4 Dallol-Erta Ale

   Dimineața devreme mergem spre dealurile vulcanice Erta Ale (613m) unde vom vedea erupții vulcanice. Erupția este foarte colorată și spectaculoasă. Vom campa în apropierea erupției pentru ca, în orice moment să o putem vedea și fotografia dar având, bineînțeles, în vedere direcția vântului, deoarece acidul vulcanic este dăunător sănătății.
   Cele mai bune fotografii ale vulcanului le vom putea face noaptea.

   Cazare în cort la Erta Ale.

  5. Ziua 5 Erta Ale-Mekele

   Astăzi ne întoarcem la Mekele.

   Cazare la hotel.

  6. Ziua 6 Mekele-Addis Ababa

   În ultima zi în Etiopia ne întoarcem în Addis Ababa. După-amiaza avem timp de cumpărături în Mercato – cea mai mare piață în aer liber din Africa.

   Seara vom lua o cina festivă cu dansuri și muzică tradițională. Cazare la hotel.

  7. Ziua 7 Addis Ababa-București

   Ne luăm rămas bun de la Etiopia si efectuăm transferul la aeroportul din Addis Ababa pentru zborul spre casă.