fbpx

Cappadocia Magică

de la
516,00 

Un circuit în Cappadocia este, după orice standarde am judeca, o excursie de-a dreptul fascinantă. Cappadocia este una din destinațiile unice în lume, prin peisajul pitoresc și formațiunile de rocă incredibile. Este vizitată în fiecare an de sute de mii de turiști din toată lumea. Cappadocia este o regiune de minuni naturale excepționale, caracterizate prin hornurile desprinse parcă din poveștile cu zâne dar și un patrimoniu istoric și cultural unic, care acoperă provinciile Aksaray, Nevșehir, Niğde, Kayseri și Kırsehir din regiunea Anatoliei Centrale.

Tariful afişat este valabil pentru grup de 10 persoane. 

Tariful este variabil în funcție de numărul de persoane înscrise.

Biserică rupestră în Cappadocia
Biserică rupestră în Cappadocia
 • Recenzii 0 Reviews
  0/5
 • Tipul vacanței Tipul activității
   Circuit ghidat, Circuite culturale, Hiking, Istorie
  • Nivelul activității Relax
   1/8
  • Mărime grup Grup mediu
   10
  Totul despre Cappadocia Magică.

  Acest circuit în Cappadocia cu o durată totală de 5 zile ne permite să alocăm 4 zile pline vizitării zonei. Patru zile în care zburăm cu balonul, vedem biserici și locuințe săpate în piatră, facem plimbări prin peisaje naturale de excepție.

  Iată cum a fost în Aprilie 2017 (de Paște):

  Ce este inclus și ce nu este inclus în tarif
  Ce este inclus în acest tarif?Items that are included in the cost of tour price.
  • transfer aeroport Kayseri-hotel-aeroport Kayseri
  • 4 nopţi cazare cu mic dejun la pensiune/hotel în Goreme
  • zbor cu balonul şi vizite în Cappadocia (ziua 2), cu ghid local vorbitor de limba engleză. Include transportul de la hotel la locul de unde se va zbura şi înapoi
  • Vizite la Oraşul subteran Kaymakli şi Valea Ihlara-Catedrala Selime, cu ghid local vorbitor de limba engleză, ziua a 3-a
  • Vizite la Valea Dragostei, Valea Roşie şi Valea Trandafirilor
  • Prânzul în zilele 2 şi 3
  • ghid român pe toata perioada excursiei
  Ce nu este inclus în acest tarif?Items that are not included in the cost of tour price.
  • bilet de avion pe ruta Bucureşti-Kayseri-Bucureşti (tarif informativ în 10,02.2019: 265 euro)
  • asigurarea medicală/storno
  • alte mese în afara celor specificate la servicii incluse
  • alte servicii nemenţionate la servicii incluse
  1. Ziua 1 Sosire în Goreme, plimbare prin Valea Dragostei

   Sosire în aeroportul Kayseri şi transfer cu microbuzul la cazare în Goreme (în funcţie de zborul ales întâlnirea cu ghidul are loc în aeroportul din Otopeni/Kayseri sau în Goreme). Ne cazăm la pensiune/hotel în Goreme, luăm masa la unul din restaurantele din centru şi, în funcție de timpul disponibil, putem face o scurtă dar fascinantă plimbare prin Valea Dragostei-Love Valley (aprox. 3 ore). Este o plimbare ușoară dar care ne permite să vedem cele mai ciudate formațiuni geologice, create de vulcanii Erciyes, Hasan și Melendiz Dağları în urmă cu 5 milioane de ani.
   Ne vom întoarce la timp în Goreme pentru a fotografia apusul peste vale.
   Cazare în Goreme.

  2. Ziua 2 Zbor cu balonul cu aer cald, vizite în Cappadocia

   Astăzi vom zbura cu balonul cu aer cald, poate principala atracție a zonei și a turei noastre. Ne vom trezi devreme deoarece echipajul de zbor ne va prelua de la hotel in jurul orei 5:00. Înainte de zbor vom lua un mic dejun uşor (cafea, ceai şi produse de patiserie). Vedem răsăritul de soare din balon şi avem ocazia să facem fotografii și să filmăm acest moment unic.
   După o oră de zbor cu balonul savurăm un pahar de șampanie iar pilotul ne va înmâna diplomele care atestă că am participat la acest zbor. Ne întoarcem la hotel pentru micul dejun.
   În jurul orei 9:30 ghidul local și șoferul ne vor prelua de la hotel și plecăm spre Muzeul în aer liber din Göreme, sit UNESCO din anul 1985. Vizităm bisericile săpate în stâncă de primii creștini şi începem să înțelegem istoria acestor locuri. Vom admira picturile din aceste biserici, atât fresco, cât și al-seco, pictură uscată.

   Ajungem la Pașabag, sau Valea Călugărilor, situată in mijlocul podgoriilor de viță de vie. De aici vine și numele Paşabağ, însemnând vița de vie a pașei. Formațiunile naturale au dat si cealaltă denumire, Valea Călugărilor, datorită asemanării lor cu niște călugari purtând haine cu glugă.
   Ne deplasăm apoi Valea Devrent, unde întâlnim alte formațiuni geologice impresionante, cu forme asemănătoare unor animale cunoscute: camila, melcul, focile, dar şi prințesele. După prânz ne oprim la Avanos pentru o demonstrație de olărit tradițional. Maeştrii locali ne vor servi cu un pahar de ceai și vor fi încântați să ne lase să încercăm arta olăritului.
   Pe seară ne întoarcem în Goreme pentru cină.
   Pentru cei care mai au energie, după o zi începută foarte devreme, vom merge în ”Sunset Point” pentru a admira apusul de soare.
   Cazare la hotel în Goreme.

  3. Ziua 3 Oraşul subteran Kaymakli, Valea Ihlara

   Dacă trezirea de dimineață în ziua precedentă nu v-a speriat prea mult, astăzi ne vom trezi din nou devreme (opțional) și vom urca 10 minute până la ”Sunset Point”pentru a vedea…răsăritul și a fotografia baloanele cu aer cald venind spre noi (în funcție de direcția vântului).
   Ne întoarcem la cazare pentru a ne mai odihni şi pentru micul dejun, apoi ghidul local ne va prelua pentru a vizita mai mult din această zonă magică numită Cappadocia.
   Incepem vizita cu orașul subteran Kaymakli, parte a patrimoniului mondial UNESCO. Din cele 8 niveluri doar 5 se vizitează, practic doar 10% din întregul oraș. Dar este suficient pentru a vedea locul în care locuitorii zonei își găseau refugiu, blocând intrarea in orașul subteran cu niște pietre imense care puteau fi deschise doar din interior.
   Apoi ne îndreptăm spre valea Ihlara, un canion de o frumusețe aparte. Pereți verticali de sute de metri mărginesc râul de-a lungul căruia vom parcurge aproximativ 4 km. La ieșirea din canion ne oprim pentru prânz (inclus) și apoi vom ajunge la mânăstirea Selime, complexul de biserici sapate in tuf vulcanic. Selime este cea mai mare dintre bisericile săpate în piatră din Cappadocia, de mărimea unei adevarate catedrale, a fost săpată de călugăriis secolului 13. Pe lângă biserici, există aici și chiliile călugărilor, o capelă, o bucătărie foarte mare.

   Cazare în Goreme.

  4. Ziua 4 Valea Roz și Valea Roșie

   Mic dejun.

   La ora 9:30 vom pleca spre Valea Meskendir, Valea Roşie şi Valea Trandafirilor. Vom putea admira numeroase formațiuni naturale, dar și biserici săpate în piatră, cu impresionante picturi murale.

   Pe drum vom vizita cele trei biserici, Meskendir Kilise, Kolonlu Kilise (Biserica cu coloane) and Haclı Kilise (Biserica cu o cruce). După o pauză deasupra Văii Roz continuăm plimbarea prin Valea Roșie, către Çavuşin, unde ne oprim pentru prânz. După masă exlorăm satul Çavuşin și vizităm cea mai veche și cea mai mare biserică din Cappadocia, Biserica Sf. Ioan Botezătorul.

    Ne întoarcem la Goreme pentru cazare.
  5. Ziua 5 Transfer Goreme-aeroport, zbor spre casă

   Timp liber pentru a vizita Göreme, cumpărat suveniruri, mâncat o inghetata tradițională înainte de transferul la aeroport şi zborul către casă. Amintirile Cappadociei magice dar şi colecţia de fotografii ne vor face să ne dorim să revenim pe tărâmul acesta fascinant.

  Copiii cu vârsta minimă de 7 ani sunt acceptaţi pentru zborul cu balonul. Sub acea vârstă oricum probabil nu vor vedea nimic din nacelă, se vor plicitisi.

  Răspunsul pe scurt ar fi nu, nefiind fotografi profesioniști nu promovăm excursia ca o tură foto. Totuși, fiind foarte pasionați de fotografie am conceput programul astfel încât să ajungem în cele mai bune momente în locurile faine de fotografiat. Pozăm răsăritul din balon, mergem în dimineața următoare să pozăm baloanele zburând pe deasupra noastră, mergem la apus la cele mai frumoase stâncării, pentru a beneficia de acel “magic hour”.

  În plus, veți avea suficient timp pentru a face fotografii, încercăm pe cât posibil să nu ne grăbim.

  Într-adevăr, ce face tura diferită de alte oferte in Cappadocia sunt cele doua zile în care vă propunem două plimbări ușoare: Valea Dragostei (veți vedea acolo de ce este numită Love Valley 🙂 ) și o zi cu Rose Valley și Red Valley. Ambele plimbări durează câteva ore, sunt pe un teren drept, fără diferențe de nivel, pe o potecă lată care nu necesită echipement special. Vom merge relativ încet, ne vom opri pentru a face fotografii și a admira peisajul.
  Deci nu ar trebui să pună nici o problemă.

  Variante de zbor în data de 23 noiembrie 2017, cu plecare din București:

  1. Compania Pegasus, 160 euro/persoană
  2. Turkish Airlines, 234 euro/persoană

  Există și variante cu Tarom, pe care însă nu le recomandăm din cauza orarului de zbor

  Overall Rating
  0/5

  Lasăți-ne un mesaj