fbpx

Comorile Armeniei

de la
610,00 

Vă invităm în iunie într-o vacanță în Armenia-una dintre cele mai vechi civilizații din lume. Armenia este prima țară care a adoptat oficial religia creștină. Tradiții biblice spun că Arca lui Noe a ajuns pe muntele Ararat după potop. Vă invităm să descoperiți comorile antice ale Armeniei: natura, muntele Ararat, monumentele antice, singurul templu pagân din munții Caucaz sau perla albastră a Armeniei – Lacul Sevan.

Data de plecare: 15 iunie 2019

Tariful este valabil pentru minim 2 persoane.

Alte circuite în Armenia: Circuitul panoramic în Armenia și Armenia pe bicicletă

 • Recenzii 0 Reviews
  0/5
 • Tipul vacanței Tipul activității
  Circuit ghidat, Discovery, Istorie
 • Nivelul activității Moderat
  3/8
 • Mărime grup Grup mic
  2-10
Totul despre Comorile Armeniei.

Armenia este una dintre cele mai vechi civilizații din lume, prima țară care a adoptat oficial religia creștină și locul unde tradiții biblice spun că Arca lui Noe a ajuns pe muntele Ararat după potop. Vă invităm să descoperiți comorile antice ale Armeniei, într-un circuit în care vă puteti bucura de minunata natură a Armeniei, muntele Ararat – una din minunile care fac Armenia unică – puteți vizita monumentele antice și singurul templu pagân din munții Caucaz sau perla albastră a Armeniei – Lacul Sevan.

Ce este inclus și ce nu este inclus în tarif
Ce este inclus în acest tarif?Items that are included in the cost of tour price.
 • Cazare cu mic dejun la hotel de 3*
 • Transfer aeroport – hotel – aeroport
 • Excursii conform programului
 • Ghid local vorbitor de limba engleză
 • Transport conform programului
 • Bilete de intrare la muzee, bilete la telecabină în Tatev, bilete la fabrica de coniac „Ararat”
Ce nu este inclus în acest tarif?Items that are not included in the cost of tour price.
 • Biletul de avion spre/dinspre Yerevan
 • Asigurare medicală/storno
 • Servicii nespecificate la „Servici incluse”
 1. Ziua 1 Sosirea în Yerevan. Tur de oraș

  La sosirea în Yerevan, vă întâlniți cu ghidul local și efectuați transferul la hotel. Ziua de astăzi o dedicăm unui tur de oraș. Vizitați Teatrul Național Academic de Operă și Balet, Cascade – o scară uriașă din calcar, una din marile atracții turistice din inima orașului, Lacul Lebedelor, Institutul vechilor manuscrise – Matenadaran și vă plimbați pe Bulevardul de nord.

  Cazare în Yerevan.

 2. Ziua 2 Yerevan – Zvartnots – Edshmiatsin – Yerevan

  După micul dejun, plecați către Zvartnots, unde se va vizita Catedrala Zvartnots (îngerii celesti) – catedrala armeană din secolul al VII-lea, situată între Yerevan și Vaghashapat(Etchmiadzin). Catedrala a fost construită la ordinul lui Catholicos Nerses III care dorea să transfere locul patriarhal de la Dvin la Vagharshapat. Zvartnots a rămas în picioare până la sfârșitul secolului al X-lea, iar în anul 2000 ruinele sale au fost adăugate pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

  Continuați drumul către Etchmiadzin, a cărui catedrală este considerată biserica mamă a Bisericii Apostolice Armene și a catolicosatului, din 1441. Catedrala este situată în Vagharshapat, în provincia Armevir. Împreună cu bisericile medievale situate în apropiere – biserica Sf. Hripsime și Sf. Gayane – catedrala este considerată Patrimoniu Mondial UNESCO din anul 2000.

  Seara vă întoarceți la Yerevan pentru cazare.

 3. Ziua 3 Yerevan – Garni – Geghard – Yerevan

  După micul dejun plecați către Geghard, unde vizitați mănăstirea. Aceasta este monument UNESCO, o construcție arhitecturală unică din secolul al IV-lea, parțial sculptată din munții adiacenți, înconjurată de stânci. Urmează o degustare a unei rețete tradiționale armene – Gata – un fel de plăcintă sau pâine dulce, cu diverse umpluturi.

  Continuați cu vizita templului păgân Garni, fondat în secolul I de regele Trdat și unde cele 24 de coloane simbolizează cele 24 de ore ale zilei. Templul este dedicat zeului soarelui, Mithra și este singura clădire conservată a arhitecturii elenistice armene.

  După-amiaza vă întoarceți la Yerevan pentru timp liber și cazare.

 4. Ziua 4 Yerevan – Sevan – Haghartsin – Yerevan

  După micul dejun plecați spre Lacul Sevan unde vizitați complexul mănăstiresc Sevanavanq, fondat în anul 874. Apoi drumul va continua către Dilijan unde se va vizita mănăstirea Haghartsin, construită între secolele al X-lea – al XIII-lea.

  Vă întoarceți la Yerevan pentru cazare.

 5. Ziua 5 Zi liberă în Yerevan

  După micul dejun, zi liberă în Yerevan.

 6. Ziua 6 Yerevan – Khor Virap – Noravank – Tatev – Yerevan

  După micul dejun vizitați mănăstirea Khor Virap. O panoramă frumoasă către muntele Ararat se deschide din zona mănăstirii. Apoi se va vizita mănăstirea Noravank (secolul al XIII-lea), devenită între secolele al XIII-lea și al XIV-lea reședința episcopilor Syunik. Aceasta este una din cele mai spectaculoase atracții turistice din Armenia. Aici se află singura reprezentare a lui Dumnezeu Tatăl în Armenia iar pietrele din complexul monahal își schimbă culoarea în funcție de oră. Plecați spre mănăstirea Tatev cu telecabina, care este inclusă în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai lung ’’drum’’ suspendat, din lume.

  Vă întoarceți în Yerevan pentru cazare.

 7. Ziua 7 Yerevan – Tsaghkadzor – Yerevan

  În cursul dimineții, după micul dejun, se va pleca către Tsaghkadzor unde vizitați mănăstirea Kecharis, complex monahal ridicat între secolele al XI-lea și al XIII-lea. Este format din 4 biserici și 2 capele, dintre care una a servit ca loc de înmormântare a prințului armean, lingvist, cărturar și fondator al mănăstirii, Grigor Pahlavuni. Vă puteți bucura de timp liber în Tsaghkadzor până la întoarcerea în Yerevan.

  Cazare în Yerevan.

 8. Ziua 8 Plecare din Armenia

  După micul dejun veți efectua transferul la aeroport, pentru plecarea spre casă.