fbpx

Bear watching – La observatorul de urși

de la
55,00 

Populația de urși din pădurile României este cu siguranță una din marile comori ale acestei țări. Mulți afirmă că aceștia reprezintă 40% din întreaga populație de urși din Europa. Ani la rând ei au fost în bătaia puștii vânătorilor de trofee însă în ultima perioadă s-au dezvoltat foarte mult activitățile de tip bear watching – observarea urșilor în sălbăticie.

Vă invităm să descoperiți alături de noi aceste maiestuoase animale dar și altele (mistreți, căprioare, cerbi, ciute) într-un observator de urși din apropierea Brașovului, alături de rangeri specializați și dedicați ce vă vor răspunde la toate întrebările legate de viața sălbatică.

 • Recenzii 0 Reviews
  0/5
 • Tipul vacanței Tipul activității
  Wildlife
 • Nivelul activității Relax
  1/8
 • Mărime grup Grup mediu
Totul despre Bear watching – La observatorul de urși.

O experiență unică și fascinantă de 5 ore în pădurile din jurul Brașovului.

Aventurați-vă în munți pentru a vedea ursul brun carpatin în sălbăticie.

Veți avea ocazia să vedeți ursul brun la adăpostul unui observator închis.

Cu puțin noroc veți putea vedea și mistreți, cerbi, căprioare, ciute, lupi, râși, cocoși de munte.

Veți fi escortați în permanență de un ranger specializat.

 1. Program Program

  După amiaza vă vom prelua din Brașov și după aproximativ o oră și jumătate, vom ajunge în zona pădurii virgine din Șinca Nouă, unde ne vom întâlni cu rangerii, care ne vor face un scurt instructaj privitor la activitatea ce urmează. Vom pătrunde apoi în inima pădurii, lăsăm mașina la drum și mergem câteva minute pe jos până la observator.

  Odată instalați pe scaune, vom aștepta în liniște venirea animalelor. Este important să facem liniște pentru nu speria urșii dar și alte animale ce pot veni aici. Cu puțin noroc, pe lângă urși, putem vedea lupi, râși, căprioare sau mistreți.

  Vom sta în observator aproximativ 2 ore, timp în care puteți face fotografii și filmări și veți primi informații interesante de la ghid și ranger.

  La final, ne vom întoarce la mașini pentru drumul spre casă.

  Nu putem garanta 100% că vor veni urșii, întrucât această activitate se desfășoară în sălbăticie, într-un mediu necontrolat. Cu toate acestea, pentru a spori șansele de a vedea animale sălbatice, trebuie să țineți cont că trebuie păstrată liniștea în observator, nu aveți voie să folosiți lumini / blitz și este recomandat să vă îmbrăcați în culori neutre, cât mai închise. De asemenea, este bine să nu aduceți mâncare sau gustări în observator.