fbpx
Cu bicicleta în Scoția

Aventură offroad cu bicicleta în Scoția

de la
1.805,00 

Această aventură cu bicicleta în Scoția vă va duce pe cărările idilice și prin priveliștile spectaculoase ale acestui ținut. Experiența este destinată celor cu o pregătire fizică bună și cu experiență în mountain biking. Timp de 7 zile, veți parcurge alături de ghizi profesioniști peste 500 de kilometri prin peisajul înalt al Scoției, de la coasta de nord, prin văi adânci, trecând peste pasuri montane spectaculoase și încheind aventura la faimosul monument al lui Wallace, în Stirling. Se va merge pe teren denivelat, câteodată dificil, prin zone departe de civilizație, așa că dacă sunteți în căutarea unei experiențe de neuitat în inima rece a Scoției, atunci tura asta e pentru voi.

Pedalați pe urmele străvechilor vikingi, testați-vă rezistența în zonele muntoase accidentate și traversați cu bicicleta pasuri montane puțin călcate de oameni. Vor fi multe porțiuni de single track șerpuind printre munți, vechi drumuri înierbate și drumuri forestiere ce trec prin sălbăticie. Să nu vă fie teamă, mașina de asistență vă va fi aproape în caz de nevoie., pentru a se asigura că această tură cu bicicleta în Scoția va fi una pe care n-o s-o uitați niciodată!

Perioada: 03.07.2021-10.07.2021, 24.07.2021-31.07.2021

Atenție: Această tură este solicitantă și necesită o bună pregătire și condiție fizică a participanților.

 • Recenzii 0 Reviews
  0/5
 • Tipul vacanței Tipul activității
  Cycling
 • Nivelul activității Extrem
  7/8
Totul despre Aventură offroad cu bicicleta în Scoția.
 • Trasee ce vă vor pune la încercare rezistența și abilitățile
 • Pedalați pe urmele străvechilor vikingi
 • Traversați pasuri pe unde puțini cicliști ajung
 • Încheiați tura în frumos oraș istoric Stirling
Ce este inclus și ce nu este inclus în tarif
Ce este inclus în acest tarif?Items that are included in the cost of tour price.
 • 7 nopți de cazare la pensiuni sau hoteluri – camere twin / duble
 • Ghizi specializați și calificați pentru a putea asigura primul ajutor în caz de necesitate
 • Vehicul de asistență (unde este posibil) care vă va duce bagajele
 • 7 micuri dejun, 7 prânzuri tip picnic
 • Preluare de la gara Stirling în prima zi și transfer la gara Stirling în ultima zi
Ce nu este inclus în acest tarif?Items that are not included in the cost of tour price.
 • Echipamentul personal și îmbrăcămintea
 • Închirierea bicicletei și a căștii de protecție (se pot asigura acestea, contra-cost) – 135 Euro (bicicletă hardtail), 202 Euro (bicicletă full suspension)
 • Asigurarea de călătorie (83 Lei/ persoană)
 • Cinele, băuturile, consumația la bar, suvenirurile etc
 • Cheltuielile personale
 • Zborurile către Scoția și biletele de tren
 • Suplimentul single (314 Euro)
 1. Ziua 1 Sosirea în Stirling și transferul către Bettyhill

  Fiind ușor accesibil cu mașina sau cu trenul, orașul Stirling din centrul Scoției este punctul de întâlnire pentru această aventură. Ne întâlnim la ora 11:00 și pornim către Inverness, unde vom face o scurtă pauză de prânz. Vom continua spre Bettyhill după amiaza și vom avea timp suficient să ne acomodăm cu bicicletele. Cina de seară va fi ocazia perfectă pentru a socializa, pentru a-i cunoaște pe ceilalți din grup și pentru a pune la punct ultimele detalii legate de tură.

 2. Ziua 2 Betyhill - Crask Inn (76 kilometri)

  Vom începe această aventură într-un mare stil. Traseul de azi merge pe urmele străvechilor vikingi, departe de zona de coastă invadată de ei, spre dealurile din jurul muntelui Ben Kilbreck. Traseul de azi este unul relativ ușor, urmând potecile ce urmează cursul râurilor iar după prânz, intensificându-se un pic în zonele mlăștinoase. Chiar dacă peisajul pare unul absolut sălbatic, la o privire mai atentă vo observa urme de locuire ce datează din perioada neoliticului.

  Vom încheia ziua la Crask Inn, un han izolat, unde vă veți bucura de o binemeritată băutură, timp suficient pentru ca ghizii să aibă timp să pregătească mașina pentru transferul către cazare.

  Mese incluse: mic dejun, prânz.

 3. Ziua 3 Altnaharra - Invershin (62 kilometri)

  După un mic dejun copios, pornim în tură prin pădurile din Strath Tirry, unde vom merge pe frumoase porțiuni de single track și pe drumuri forestiere până ajungem pe malul lacului Loch Shin, de unde continuăm spre Lairg. De aici, intrăm din nou în pădure și trecem pe lângă Shin Falls (cascadele Shin) și castelul Carbisdale, după care ajungem în Invershin, destinația noastră de azi.

  Mese incluse: mic dejun, prânz.

 4. Ziua 4 Invershin - Beauly (95 kilometri)

  Părăsim Invershin și avem parte de un început de zi relaxant, spre Dornoch Firth, înainte de a aborda prima urcare serioasă a zilei, deasupra peninsulei Easter Ross. Pedalăm la început pe o suprafață tare prin valea Western Fearn Burn, după care avem o zonă mlăștinoasă înainte de Strath Rusdale. De aici, urmează o frumoasă coborâre spre satul Boath. Înaintăm spre mare iar după amiaza, chiar dacă traseul nu este așa de sălbatic, ne va pune la încercare răbdarea, cu urcări și coborâri dese prin pădurile din zona Strathpeffer și Loch Ussie. Ajunși la cazare în Beauly, ne relaxăm și ne pregătim sufletește pentru următoarea zi.

  Mese incluse: mic dejun, prânz.

 5. Ziua 5 Beauly - Fort Augustus (73 kilometri)

  După un mic dejun copios, ne îndepărtăm de coasta de est și pătrundem în inima Scoției, în zona muntoasă. Urcăm prin pădurea Black Wood spre locul numit The Aird, de unde vom intra pe traseul numit Great Glen Way, cu vederi spre faimosul Loch Ness.

  La Drumnadrochit avem mai multe opțiuni pentru a continua, în funcție de condițiile meteo: putem merge pe ruta Great Glen Cycleway, o porțiune ușoară și rapidă spre Fort Augustus sau putem face un ocol spre Loch ma Stac, situat adânc în inima munților.

  Mese incluse: mic dejun, prânz.

 6. Ziua 6 Fort Augustus - Dalwhinnie (53 kilometri)

  Plecând din Fort Augustus, avem la dispoziție câțiva kilometri pentru a ne face încălzirea, înainte de a face față provocării acestei zile: pasul Corrieyairack. Situat pe vechiul drum militar al Generalului Wade, la o altitudine de 722 de metri, acest punct este cel mai înalt din întreaga aventură. Urcarea spre pas este lungă și dură iar coborârea tehnică și palpitantă însă pe aici puteți simți cu adevărat ce înseamnă o experiență autentică de mountain biking în Scoția.

  Odată ajunși dincolo de pas, urmăm traseul de-a lungul râului Spey spre vale la podul Garva iar de aici avem un frumos drum de țară spre Laggan, apoi prin pădurea Laggan.

  Mese incluse: mic dejun, prânz.

 7. Ziua 7 Dalwhinnie - Killin (87 kilometri)

  Asigurați-vă că mâncați bine dimineața fiindcă ne așteaptă una din cele mai lungi zile din această călătorie. Începem ușor cu o secțiune scurtă de drum înainte de a porni pe malul Loch Ericht.

  La început mergem pe un drum forestier care se transformă la un moment dat într-un minunat dar provocator single track. De la barajul Loch Erich coborâm rapid spre malurile Loch Rannoch pentru a lua masa de prânz la Tay Forest Park.

  Efortul va începe după amiaza, când pătrundem printr-o vale îngustă și trecem din Munții Grampian din vest în Schiehallion la est.

  Ultima porțiune de asfalt va fi o binecuvântare, mai ales că vom urca spre Lochan na Lairinge, situat chiar sub zona montană Ben Lawers. De aici e doar la vale spre Killin, unde vom înnopta.

  Mese incluse: mic dejun, prânz.

 8. Ziua 8 Killin - Castelul Stirling (63 kilometri)

  În comparație cu provocările din ziua precedentă, ar fi ușor să subestimăm traseul de azi dar mai sunt totuși 63 de kilometri de pedalat pe trasee minunate, prin vechi văi împădurite și de-a lungul drumurilor liniștite de țară. Veți avea șansa să vă relaxați și să vă gândiți puțin la distanța parcursă în cele șapte zile. De la coasta de nord și până în inima țării, încheiem astăzi aventura în Stirling, chiar sub monumentul dedicat eroului scoțian William Wallace.

  După o scurtă gustare, ne întoarcem la gara Stirling pentru a ne lua mașinile sau trenul și a ne îndrepta spre casă, având în minte amintirile frumoase din ultimele zile.

Cu bicicleta în Scoția

Cu bicicleta în Scoția

Grup de bicicliști în Scoția

Grup de bicicliști în Scoția

Pe un drum forestier din Scoția

Pe un drum forestier din Scoția

Pedalând pe malul lacului

Pedalând pe malul lacului

Pedalând pe urme vechi

Pedalând pe urme vechi

O mică pauză

O mică pauză

Cazare

Cazarea va fi în camere twin / duble, în pensiuni sau mici hoteluri de 3 și 4 stele. Există și posibilitatea de a vă caza în regim single, contra-cost.

Tura are un grad ridicat de dificultate. Trebuie să aveți o bună condiție fizică și să stăpâniți bine bicicleta pe teren accidentat.

Micul dejun și prânzul este asigurat în fiecare zi, cu excepția primei zile, cea a sosirii. În general, micul dejun este consistent, cu specific scoțian, cereale sau alte opțiuni, numai bune pentru a acumula energia necesară unei zile pline de pedalat. Mesele de prânz sunt de obicei tip picnic. Cina nu este inclusă, pentru a putea permite fiecărei persoane să-și aleagă masa de seară.

Unde accesul permite, veți avea mașină de asistență, pregătită pentru situația în care ați obosit. De asemenea, puteți să puneți orice greutate în plus în mașină, pentru a vă ușura înaintarea.

Dacă nu aveți o bicicletă potrivită pentru tipul de traseu din program sau dacă nu doriți s-o aduceți în Marea Britanie, puteți închiria biciclete tip mountain bike Giant Talon, de calitate foarte bună, cu suspensie față și frâne pe disc. Există și varianta full suspension, Giant Trance, cu o cursă de 140mm. Dacă doriți să primiți și o cască, vă rugăm să ne anunțați în prealabil. Din motive de igienă, recomandăm totuși să vă aduceți propria cască. De asemenea, vă rugăm să ne anunțați dacă doriți să vă aduceți pedale speciale sau vă mulțumiți cu pedale flat, clasice, cu care sunt echipate bicicletele. Dacă vreți să vă aduceți propria șa, vă rugăm să ne anunțați în prealabil.

Dacă alegeți să veniți cu bicicleta proprie, aceasta trebuie să fie într-o bună stare de funcționare și potrivită pentru tipul de teren pe care se va merge.

Va trebui să mai aduceți propria cască, mănuși, echipament de hidratare, bidoane pentru apă, îmbrăcăminte potrivită pentru bicicletă, încălțăminte de bicicletă dar și o pereche de încălțăminte potrivită pentru plimbări. Recomandăm să aduceți și o jachetă ușoară, impermeabilă dar și o bluză de polar, pentru diminețile și serile răcoroase.

Din motive de siguranță, nu veți putea pedala fără cască de protecție.

Pentru mesele neincluse și pentru băutură, recomandarea noastră este să aveți cam 25 lire sterline / 29 Euro pe zi.

Datorită faptului că unele locații sunt foarte izolate, recomandăm să aveți cash la voi. Cu toate acestea, sunt multe localuri și restaurante unde se poate plăti cu cardul.

Fiecărei persoane i se permite un singur bagaj principal. Acesta poate fi un rucsac mai mare sau un troller mic, ușor, care să nu depășească 15 kilograme, dar și un mic ruscac de zi, în care puteți duce lucrurile uzuale (crema de soare, jacheta impermeabilă, camera foto etc).

Toată lumea știe că vremea din Marea Britanie, dar mai ales din Scoția, este foarte capricioasă. Trebuie să fiți pregătiți atât pentru soare, cât și pentru ploaie și frig în aceeași zi, primăvara, vara și toamna.

Deși există variații, temperatura medie poate fi de 9 grade în aprilie și de 17 grade în iulie.

Overall Rating
0/5

Lasăți-ne un mesaj