fbpx
Madeira

Aventură în Madeira – Insula Primăverii

de la
950,00 

Vă invităm la o aventură în Madeira. Insula cu porecle precum „Insula Primăverii veșnice” impresionează cu peisaje diverse, de la apele oceanului la creste vulcanice și levade fascinante. Cunoscută pentru climatul blând și proaspăt, Madeira oferă trasee de drumeții spectaculoase pe lângă priveliști panoramice către ocean. Pădurile magice și mesele delicioase completează experiența în această oază naturală. Pregătiți să vă aventurați în paradisul natural al insulei Madeira.

 • Recenzii 0 Reviews
  0/5
 • Tipul vacanței Tipul activității
   Hiking
  • Nivelul activității Moderat
   3/8
  • Mărime grup Grup mic
  Totul despre Aventură în Madeira – Insula Primăverii.

  Descoperiți peisaje uimitoare și aventuri neîntrerupte în Madeira, un colț al lumii bogat în resurse naturale. De la apele oceanului la pădurile dense și vegetația subtropicală, trecând prin creste vulcanice care depășesc 1800 de metri înălțime, cascade pitorești și levade fascinante, această insulă cu multiple porecle vă invită să vă pierdeți în frumusețea ei diversă.

  Madeira este cunoscută și sub numele de „Hawaii-ul Europei” sau „Insula primăverii veșnice”, oferindu-vă un climat blând și proaspăt, unde aerul cald și parfumul florilor vă însoțesc mereu. Cu trasee de drumeții spectaculoase de-a lungul levadelor – canale de apă inițial create pentru irigații – veți explora terenuri variate și veți admira peisaje uluitoare. Priveliști panoramice către ocean vă vor încânta în timp ce vă aventurați pe traseele uimitoare ale insulei.

  Vă veți lăsa fermecați de pădurile magice ale insulei, în care vegetația abundentă și fauna diversă vă vor oferi o experiență memorabilă. În timpul călătoriei, veți avea ocazia să vă bucurați de mese delicioase în restaurantele de pe malul mării sau în efervescentul oraș Funchal, capitala insulei.

  Pregătiți-vă să vă începeți aventura într-un paradis natural, unde fiecare pas vă aduce mai aproape de frumusețile neatinse ale insulei Madeira.

  Ce este inclus și ce nu este inclus în tarif
  Ce este inclus în acest tarif?Items that are included in the cost of tour price.
  • 7 nopți cazare cu mic dejun în hotel 3* în zona centrală din Funchal
  • Deplasarea pe insulă cu microbuz închiriat
  • Ghidaj în limba romnână și organizare
  Ce nu este inclus în acest tarif?Items that are not included in the cost of tour price.
  • Biletul de avion
  • Alte mese în afara micul dejun
  • Intrări la obiective și programe facultative
  • Asigurare de călătorie și alte cheltuieli personale
  1. Ziua 1 Sosire în Funchal

   Sosire în Funchal și cazare.

   Vă veți întâlni cu ghidul și restul grupului, veți face o plimbare relaxantă prin oraș, seara și veți lua cina.

    

  2. Ziua 2 Observare de balene, Peninsula São Lourenço

   După servirea micului dejun, puteți face o excursie pe mare, pentru observarea balenelor. Este o introducere captivantă în  atmosfera și diversitatea insulei, dintr-un unghi inedit față de aventurile care vor urma.

   După observarea balenelor, vă veți îndrepta către punctul cel mai nord-estic al insulei, o zonă deosebită și atipică. Aici, domină nuanțe de maroniu-roșcat din rocile vulcanice, împletite cu verdele rar al vegetației și albastrul infinit al mării. Admirând valurile care se sparg de stâncile bazaltice înalte de peste 100 de metri, suntem uluiți de forța impresionantă a naturii.

   Lungime traseu și diferențe de nivel: 8 km ↗550 m ↘550 m

  3. Ziua 3 Introducere în lumea levadelor și pădurile fermecate din Fanal

   Începeți ziua cu o experiență unică de drumeție către o levadă și o cascadă, situate într-o zonă de tranziție a speciilor de plante, datorită altitudinii. Aici, flora montană alpină se îmbină armonios cu pădurile de laur, creând un tunel dens natural pe traseul vostru. Lumina difuză ce pătrunde prin acest tunel și clocotul apei din levadă creează o experiență de neuitat.

   O scurtă odihnă la frumoasa cascadă Lagoa do Vento precede încheierea traseului la popasul Rabaçal. De aici, efectuați un transfer către un punct de panoramă, continuând plimbarea în zona protejată a pădurilor de basm. O plimbare ușoară în acest loc misterios, dă senzația ți că te afli într-un tărâm magic.

   Lungime traseu și diferențe de nivel: 11 km ↗370 m ↘670 m.

  4. Ziua 4 Traseul Pico – Pico

   Astăzi veți străbate unul dintre cele mai spectaculoase trasee montane din Europa, conectând două vârfuri remarcabile – Pico do Arieiro (1818 m) și Pico Ruivo (1862 m), cel mai înalt punct al insulei. Pornind de la Pico do Arieiro, traversând cărări înguste, balcoane cioplite, scări și tuneluri, explorați peisaje incredibile în drumul către Pico Ruivo. O pauză revigorantă la o cabană de la poalele vârfului precede ascensiunea. În condiții meteorologice favorabile, privim întreaga insulă cu satele, orașele, văile și oceanul nesfârșit înconjurător. Coborârea este mai ușoară dar la fel de captivantă ca și restul traseul. Înainte de întoarcerea la cazare, veți savura o cină la unul dintre restaurantele montane din zonă.

   Lungime traseu și diferențe de nivel: 8 km ↗800 m ↘1030 m.

  5. Ziua 5 Zi de repaus, turul insulei

   Descoperiți fascinanta Piață din Funchal și veți fi încântați de diversitatea de produse proaspete (fructe, legume, pește). Călătorim către fostul loc pescăresc Câmara de Lobos, preferatul lui Winston Churchill, pentru o experiență autentică.

   Continuăm spre punctul de belvedere Cabo Girão Skywalk, un punct de belvedere construit parțial din sticlă, oferind o perspectivă la înălțime de peste 500 de metri. În spiritul insulei Madeira, includem și o degustare de rom într-o mică distilerie. Ziua se încheie într-unul dintre restaurantele locale, urmat de un transfer către cazare.

  6. Ziua 6 Levada levadelor: Caldeirão Verde

   Descoperă astăzi o veritabilă aventură în jungla subtropicală! Străbatem cascade pitorești, traversăm secțiuni pe balcoane cu prăpăstii înfricoșătoare, trecem prin tuneluri și ne bucurăm de priveliști uluitoare care îți taie respirația. Acest traseu impresionant se distinge prin cea mai bogată floră dintre toate drumețiile insulei. Înconjurat de apă și junglă, ai senzația că linia orizontului nu are sfârșit. Într-un final, ajungem la spectaculoasa cascadă care marchează sfârșitul levadei Caldeirão Verde. Opțional, putem continua pe un segment și mai aventuros până la Caldeirão do Inferno, apoi ne întoarcem pe același traseu până la o intersecție, de unde coborâm în pitorescul sat Ilha.

   Lungime traseu și diferențe de nivel: 15 km ↗900 m ↘1300 m.

  7. Ziua 7 Plimbarea panoramică Vereda do Lorano

   Astază descoperim frumusețea inedită a coastei de Nord-Est a Madeirei.

   Începeți în suburbia pitorească a orașului Machico, urcând pentru a admira priveliști impresionante spre ocean. Aici, asistați la un spectacolul de panorame uimitoare, parcurgând o cărare cioplită în stâncă, situată între cer și mare. Coborâm apoi în pitorescul orășel Porto da Cruz pentru a savura un prânz pescăresc binemeritat.

   După plimbare, ne întoarcem în Funchal, unde avem timp liber pentru restul zilei.

   Lungime traseu și diferențe de nivel: 11 km ↗450 m ↘550

  8. Ziua 8 Plecarea spre casă

   Vă bucurați de o ultimă plimbare și un cappucino înainte de transferul spre aeroport și zborul spre casă.